[HUN] Rheinmetall Skyranger

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

vasszekely

Well-Known Member
2020. május 9.
4 527
8 079
113
ez egy rendszer integrációs feladat, de nem túl bonyolult.
MBDA-nek is komoly üzlet lehet, ha az ő rakétájuk már integrálva lesz egy eléggé "kapósanak" ígérkező rendszerhez.
Stingert és Mistrált integrálják az RM-nél, akkor a világ haderejének harmadát-felét le is fedték mint potenciális piacot VSHORAD.

Kicsit azt sajnálom, hogy nem 4 rakétával kérjük: simán ráférne négy is...amúgy k. jó csapat légvédelmünk lesz ezzel! :)
A Mistral 3 egy fasza rakéta.
Már csak a leendő MANPADS-ra vagyok kíváncsi.
 
  • Tetszik
Reactions: sisimoto

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 201
113
A Mistral 3 egy fasza rakéta.
Már csak a leendő MANPADS-ra vagyok kíváncsi.
Vagy kivárjuk az új Stinger 2026-27 körül, vagy ideiglenesen veszünk Piorunt és akkor kipipálhatjuk a V4-es együttműködést.
Ahogy olvastam az amcsik is rendeltek belőle valamennyit, szóval annyira nem lehet gagyi...Ukrajnában is hozza az eredményeket.

Egyébként valakinek van infója, hogy szerepelnek a norvégok által küldött Mistralok Ukrajnában? Volt már velük ismertté vált lelövés?
@Wilson ?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 690
90 783
113
Hungary might become the launch customer

"Should a contract be signed before the end of summer 2022, Rheinmetall states that a demonstrator will be delivered in 2-years time, an initial operational capability being planned for late 2025-early 2026, although what exactly IOC means for Hungary remains classified."
Beteszem fordítóval

Az Eurosatory 2022 kiállításon a Skyranger 30Boxer 8×8 páncélozott járműre szerelt torony volt a Rheinmetall standon kiállított fő mobil légvédelmi tárgy. A Skyranger 35-höz képest a sokkal könnyebb tömeg, 2,4 tonna a 4,6 tonnával szemben, rugalmasabb rendszerré teszi a platform-integráció szempontjából. Gyilkos ereje bőven elegendő a mai légi fenyegetettség egyik kulcsproblémájának, a csatatéren, a drónoknak és wz öngyilkos drónoknak a kezelésére, ugyanakkor jó hatékonyságot nyújt a RAM (Rocket Artillery Mortar) fenyegetéssel szemben is. Az Oerlikon illetékesei szerint a C-RAM kérdés újra napirendre került a különböző hadseregeknél, köztük a briteknél és a magyaroknál, utóbbiaknál ilyen Lynx 41-es alvázba integrált toronyra van szükség, amelyet az adott hadsereg már a gyalogságban átvett. harcjármű konfiguráció. A magyar követelmény két Mistral 3 rakéta MBDA által történő beépítését írja elő a toronyba, ami könnyen kivitelezhető, mivel ezek a rakéták tüzel és felejtsd típusúak.

A Rheinmetall új drónfenyegetéseken dolgozik, a méretek, a radarkeresztmetszet csökkentése és a műanyagok kiterjedt használata a problémák közé tartozik, de a fő probléma továbbra is a rajok kérdése. Élő tüzeléseket végeznek az algoritmusok kiigazítása érdekében, amelyek optimalizálják az AHEAD lövedékek használatát a drónrajok ellen. A teszteket egy nyolc drónból álló raj ellen végezték. A küldetést az összes drón egyidejű követésével, a raj súlypontja felé lövéssel hajtották végre, egy 18 körös lövéssel, amely lehetővé tette az egész raj semlegesítését, bár a drónok többsége az első 6 körrel megsemmisült.

A Rheinmetall megoldását szeretné kiterjeszteni a nem katonai műveletekre is. A polgári területeken történő műveletek lehetővé tétele érdekében EW-megoldások, például emissziós lokátorok és zavaró berendezések, valamint lézeres megoldások, kiállításra kerül a céges lézerfegyver makettje, amely kulcsfontosságú C-UAS effektornak hivatott az ún. a Skyranger 30 HEL (High Energy Laser) változat. Ez egy új kialakítású gerendaképző egységen alapul. Ez nem jelenti azt, hogy a Rheinmetall már nem dolgozik a hagyományos lőszerek teljesítményének további javításán; A vizsgálatok folyamatban vannak, de a cég illetékesei azt mondták az EDR On-Line-nak, hogy még túl korai bármilyen adatot közzétenni. Főleg a 30 mm-es kaliberben mozog valami, az eredetileg repülőgépágyúnak kifejlesztett KCA 30×173 mm-es Skyranger 30 a Saab Viggenre került, percenként 1200 lövésre képes.

A Rheinmetall új technológiák beiktatásával korszerűsítette, kompatibilissé tette az AHEAD töltények használatával, új formájában pedig a fegyver a minősítéshez közelít. Az AMMR radar, a FIRST infravörös szkenner, valamint egy optronikus érzékelő gondoskodik a célmeghatározásról és -követésről. Mint mondta, Magyarország lehet az indító ügyfél, „Február 24- e után számos információ- és árajánlatkérés érkezett különböző országokból, elsősorban európai országokból, mivel a Skyranger megoldás, akár 35, akár 30 mm-es méretben, hiánypótló a mobil légvédelem területén. , amelynek célja, hogy megvédje a páncélos alakulatokat az új fenyegetésektől, és néhány régi Gepard átrendezése iker 35 mm-es ágyújával ezt mutatja” – közölték a vállalati források.

Németország NNbS (Nah- und Nächstbereichsschutz, közeli hatótávolságú védelem) követelmény kezdetben egy 12,7 mm-es géppuska- és rakétamegoldásra irányult, de úgy tűnik, hogy ez egy hosszabb hatótávolságú effektor felé fejlődött, a Stinger rakétákkal integrált Skyranger 30 formájában, Puma vagy Boxer alvázra kell felszerelni. Az EDR On-Line megértette, hogy a britek eredeti érdeklődése a Skyranger 30 iránt volt, amelyet valószínűleg a Boxerre szereltek fel, és a 8 × 8-at a brit hadsereg szerezte be nagy mennyiségben; az Egyesült Királyság MoD azonban láthatóan a nagyobb kaliber felé fordult, és most a Skyranger 35-öt fontolgatja.

A rajkísérlet során a Skyranger 30-at egy speciálisan kifejlesztett stabilizátorokkal felszerelt RMMV HX2 6×6 teherautó fölé helyezték. A Rheinmetall szerint 24 hónapra lenne szükség a teljes termékstátusz eléréséhez, azonban a cél az, hogy ezt az időt a felére csökkentsék.

Visszatérve a magyar lehetséges megoldáshoz, a cég szakértői szerint a torony Lynx KF41-be való integrálása kisebb kihívást jelent, mint egy 8×8-as kerekes járműre való felszerelése, bár a Boxer is moduláris felépítésű. Az IFV-kkel és más, a Magyar Honvédségnél hamarosan szolgálatba lépő változatokkal való teljes közös használat miatti csökkent logisztikai és kiképzési lábnyom mellett a nagy védett mennyiség bizonyos rugalmasságot tesz lehetővé. A Lynx konfigurációban a járművezető mellett két kezelői konzol lenne a hátsó modulban, a parancsnok és a lövész számára. A napi 24 órában elérhető rendelkezésre állás biztosítása érdekében további személyzetet is elhelyezhetnek az extra helyen. Egy másik választás lehet az extra lőszer szállítása, bár az utánpótlás jármű megoldását is fontolgatják. Információink szerint a Mistral 3 integrálása nem része a fejlesztésnek. Az MBDA France olyan interfész-dokumentumokat fog rendelkezésre bocsátani, amelyek lehetővé teszik a Rheinmetall számára, hogy biztosítsa a rendszert ezekhez a rakétákhoz, de nem. Ha 2022 nyarának vége előtt megszületik a szerződés, a Rheinmetall kijelenti, hogy egy demonstrátort 2 éven belül szállítanak, a kezdeti működési képességet 2025 végére-2026 elejére tervezik, bár az, hogy a NOB pontosan mit jelent Magyarország számára, továbbra is titkos.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 791
12 122
113
briteknél és a magyaroknál, utóbbiaknál ilyen Lynx 41-es alvázba integrált toronyra van szükség, amelyet az adott hadsereg már a gyalogságban átvett. harcjármű konfiguráció.
Igazan vehetnenek a britek is Lynxet. Ra lenne irva mint a Boxerre hogy "British by birth" vagy valami hasonlo f@szsag... el lehetne adni a nepnek szerintem.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 201
113
Igazan vehetnenek a britek is Lynxet. Ra lenne irva mint a Boxerre hogy "British by birth" vagy valami hasonlo f@szsag... el lehetne adni a nepnek szerintem.
Nem rég volt egy interjú a BBC-n egy tory képviselővel aki védelmi bizottságban ül. Azt mondta az emberke, hogy évvégéig kapott határidőt védelmi minisztérium: vagy rendbe rakják az Ajax programot addig, vagy törölni fogják az egészet és vesznek valami működőt.
Szóval lehet még Lynx union jackkel - az "unokatestvérét" már rendszeresítették...(Boxer) :)
 
H

Hummen23

Guest
Ezek szerint marad a Mistral 3. Vajon mi lesz az Unimogos verziókkal?
Bevásárolunk Atlas-RC indítókból is, amit Nomádra/Gidránra integrálunk?
Szüksége lesz a többi alegységnek is csapatlégvédelemre, és gondolom nem jut mindenhova Skyranger.
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 201
113
Ezek szerint marad a Mistral 3. Vajon mi lesz az Unimogos verziókkal?
Bevásárolunk Atlas-RC indítókból is, amit Nomádra/Gidránra integrálunk?
Szüksége lesz a többi alegységnek is csapatlégvédelemre, és gondolom nem jut mindenhova Skyranger.
Az Atlasok hátrébb kerülnek szerintem: mennek vezetési és logisztikai objektumokat védeni pl. földközelben suhanó helikopterek és cirkálórakéták ellen...
Amúgy remélem hogy Skyrangerből jó sokat veszünk - legalább 8-12 járművet zászlóaljanként. Teherautóra szerelt verzió is megfontolandó nem első vonalas feladatokra - kb. mint a Pansir rendszer.
 
  • Hűha
  • Tetszik
Reactions: kamm and vasszekely

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 816
117 978
113
kevés? :D
Párszor már kérdeztem tőled mennyi lenne az ideális, de ezekre sosem jött válasz...
Többször is leírtam hogy egy üteg országtól függően 4-8 gép.

Korkut üteg
images
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 201
113
Többször is leírtam hogy egy üteg országtól függően 4-8 gép.
És az elég egy zászlóaljnyi erő működési területének lefedésére VSHORAD illetve C-RAM szempontból?
A nyolc egyébként stimmelt - talán azért lenne jó több, mert néhány jármű állandóan feltöltésen lesz. 252 lőszer és 2 Mistral nem túl sok - ukránhoz mérhető konfliktusban pár óra alatt elfogyhat a betárazott lőszer. Pláne ha C-RAM képességet is kihasználjuk és megpróbálunk mindent leszedni amit az ellenség ránk lő. Egy Smerch üteg rakétáinak leszedésére 8 jármű komplett lőszerkészlete rámehet ha jól számolom...
 
  • Hűha
Reactions: kamm

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 201
113
Többször is leírtam hogy egy üteg országtól függően 4-8 gép.

Korkut üteg
images

Egyébként ezeknek az eszközöknek mennyivel kell a Lynxek mögött menni ideális esetben, hogy ne szedjék ki őketgyorsan, de azért tartani tudják a védernyőt 3 km-es lőtávolságukkal? Néhány száz méter, 1 km?
 
W

Wilson

Guest
Vagy kivárjuk az új Stinger 2026-27 körül, vagy ideiglenesen veszünk Piorunt és akkor kipipálhatjuk a V4-es együttműködést.
Ahogy olvastam az amcsik is rendeltek belőle valamennyit, szóval annyira nem lehet gagyi...Ukrajnában is hozza az eredményeket.

Egyébként valakinek van infója, hogy szerepelnek a norvégok által küldött Mistralok Ukrajnában? Volt már velük ismertté vált lelövés?
@Wilson ?
Meg nem erősített hírek szerint egy orosz KA-52-t leszedtek vele....
 
K

kamm

Guest
The Hungarian requirement calls for the integration of two Mistral 3 missiles, by MBDA, in the turret, something that should be easily done as those missiles are of the fire-and-forget type.

A rakéta kérdése eldőlt! Mistral lesz a Skyrangernünkön!
@kamm most biztos szomorú... :p

Mindjárt beszerkesztem a cikk tartalmát a Wikipédiára is.
Ez nem szomorúság kérdése, hanem inkább aggodalom.

1. Konkrétan a cikk leírja, hogy NEM integrálják a németek, hanem mindössze a franciák adnak doksikat az elokesziteshez, ami aztan vagy működik, vagy nem, majd mehet a ping-pong a RM meg az MBDA között. (A cikkíró értelmetlen utalása a fire-and-forgetre max annyiból igaz, hogy a jármű nem végez rávezetest avagy updatet, annyiból egyszerűbb, de attól még egyáltalán nem olyan szimpla ügy ez így sem.)

2. A fentiek tetejébe ráadásul nem vagyok meggyőződve a franciák mistralos integrációs lehetőségeiről és képességeiről sem, mert az RC meg kb minden ilyesmijuk egy közepesen kínos rakás hekkelesnek tűnt eddig avagy csak papíron létezik...

3. Na és ugye láttuk már a Mistral 4 roadmapjat? Mert egy kukkot nem beszélt róla az MBDA, új klienseket csabitando, így kétlem, hogy akkor meglévő ügyfeleknek (akik mar amúgy is bevasaroltak magukat) csendben elmeselnek...?
Lesz benne LOAL, lesz legalább mid-range, NLOS stb verziók?
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 349
35 201
113
Ez nem szomorúság kérdése, hanem inkább aggodalom.

1. Konkrétan a cikk leírja, hogy NEM integrálják a németek, hanem mindössze a franciák adnak doksikat az elokesziteshez, ami aztan vagy működik, vagy nem, majd mehet a ping-pong a RM meg az MBDA között. (A cikkíró értelmetlen utalása a fire-and-forgetre max annyiból igaz, hogy a jármű nem végez rávezetest avagy updatet, annyiból egyszerűbb, de attól még egyáltalán nem olyan szimpla ügy ez így sem.)

2. A fentiek tetejébe ráadásul nem vagyok meggyőződve a franciák mistralos integrációs lehetőségeiről és képességeiről sem, mert az RC meg kb minden ilyesmijuk egy közepesen kínos rakás hekkelesnek tűnt eddig avagy csak papíron létezik...

3. Na és ugye láttuk már a Mistral 4 roadmapjat? Mert egy kukkot nem beszélt róla az MBDA, új klienseket csabitando, így kétlem, hogy akkor meglévő ügyfeleknek (akik mar amúgy is bevasaroltak magukat) csendben elmeselnek...?
Lesz benne LOAL, lesz legalább mid-range, NLOS stb verziók?
Nyilván az általunk nyár végéig aláírandó szerződésben benne lesz, hogy Mistralt integrálni kell, mert ez megrendelés feltétele -aztán oldják meg. Nyilván a végszámlán lesz egy pár százezres-milliós tétel Euróban erre a feladatra + adunk pár rakétát a tesztekhez raktárról.
Annyi kapcsolat már van az RM és MBDA között, hogy az MBDA MPCV fegyver tornya lényegében RM termék, szóval megugorható hogy a két rendszer összeérjen.

Az MBDA-t is lehet motiválni, hogy segítse dolgot hiszen pár tucat Skyranger jármű esetén is legalább 100-200 rakéta megrendelését jelentené a részünkről. Amilyen tetű lassú a rakétagyártás mindenhol ezeket is meg kell rendelni kb. Skyrangerrel együtt...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 116
45 429
113
Ez nem szomorúság kérdése, hanem inkább aggodalom.

1. Konkrétan a cikk leírja, hogy NEM integrálják a németek, hanem mindössze a franciák adnak doksikat az elokesziteshez, ami aztan vagy működik, vagy nem, majd mehet a ping-pong a RM meg az MBDA között. (A cikkíró értelmetlen utalása a fire-and-forgetre max annyiból igaz, hogy a jármű nem végez rávezetest avagy updatet, annyiból egyszerűbb, de attól még egyáltalán nem olyan szimpla ügy ez így sem.)

2. A fentiek tetejébe ráadásul nem vagyok meggyőződve a franciák mistralos integrációs lehetőségeiről és képességeiről sem, mert az RC meg kb minden ilyesmijuk egy közepesen kínos rakás hekkelesnek tűnt eddig avagy csak papíron létezik...

3. Na és ugye láttuk már a Mistral 4 roadmapjat? Mert egy kukkot nem beszélt róla az MBDA, új klienseket csabitando, így kétlem, hogy akkor meglévő ügyfeleknek (akik mar amúgy is bevasaroltak magukat) csendben elmeselnek...?
Lesz benne LOAL, lesz legalább mid-range, NLOS stb verziók?
Pont azért alkalmas a Mistral a könnyű integrációra, mert gyakorlatilag csak rá kell irányítani a célra, és önmaga fogja be a célt. Nincs szükség céladatokra a rakétának a rendszerből. Nincs értelme sem a LOAL-nak ebben az esetben. Csak a tornyot kell kb. a cél felé fordítani. A rakéta jelzi a befogást, és már indítható is.
Ezt az integrációs feladatot bárki el tudja végezni.
A magyar Mistral integráció is annyit jelent csupán, hogy a radar adatait a kezelőnek a platón, a fülére mondják. Az a megfelelő irányba fordul, és a befogás után tüzel. Gyakorlatilag annyi az integráció, mint egy RC géppuskának. Annyi az "adatáramlás", hogy a rakétát élesítik, majd az visszajelez, hogy befogta a célt.
Aztán meg az indító jel...aztán Fire-and-Forget...

Elvileg a Mistral 3 már IIR fejes rakéta, ami az alacsonyabb hőkibocsátású drónok ellen is elég érzékeny. Valamint sokkal nehezebb csalikkal átverni.
A motorja meg alkalmas arra, hogy 7km-ig is megsemmisítést érjen el.

Ha lesz is ez továbbfejlesztve, akkor is max érzékenyebb fejjel, meg még hosszabb égésidejű rakéta hajtóművel.
 
K

kamm

Guest
Pont azért alkalmas a Mistral a könnyű integrációra, mert gyakorlatilag csak rá kell irányítani a célra, és önmaga fogja be a célt. Nincs szükség céladatokra a rakétának a rendszerből.
Igen, pont ezert egy rakás szar. :) Sehol nincs a Skyranger radarjahoz meg multispektrum szenzoraihoz képest.


Nincs értelme sem a LOAL-nak ebben az esetben. Csak a tornyot kell kb. a cél felé fordítani. A rakéta jelzi a befogást, és már indítható is.
Huh? Hogyne lenne értelme már, baszki, ez egy air-defense system, egy surface-to-air missile, miert ne lehetne egy domb mögül inditani? Marmint ha nem ez az elavult Mistral lenne es kepes lenne a Skyramger is updatelni stb...


Ezt az integrációs feladatot bárki el tudja végezni.
Dehogy tudja barki, illetve csak akkor, ha kommunista modon rahekkelik. Kapasbol az MDBA láthatóan semmi nem ad ki (ahogy mas ceg sem.) Loose standards, nem civil szabványok.

A magyar Mistral integráció is annyit jelent csupán, hogy a radar adatait a kezelőnek a platón, a fülére mondják. Az a megfelelő irányba fordul, és a befogás után tüzel.
Ja, hat az nem integrálás. Amit irsz, az egy ocska komenista rahekkeles, oroszos amatőrizmus. :)

Gyakorlatilag annyi az integráció, mint egy RC géppuskának. Annyi az "adatáramlás", hogy a rakétát élesítik, majd az visszajelez, hogy befogta a célt.
Aztán meg az indító jel...aztán Fire-and-Forget...
Hat ez az, ez egy amator szarsag marad így örökre.
Csúnyán fogalmazva konkrétan zéró ertelme van egy 25km radarral rendelkező, auto fire controllal rendelkezo next-gen mobile air defense rendszerre ezt az elavult kezihajtanyos szart aggatni. :cool:

Elvileg a Mistral 3 már IIR fejes rakéta, ami az alacsonyabb hőkibocsátású drónok ellen is elég érzékeny. Valamint sokkal nehezebb csalikkal átverni.
A motorja meg alkalmas arra, hogy 7km-ig is megsemmisítést érjen el.
Lassuk, en igen-igen szkeptikus vagyok mar 5km is.
Ha lesz is ez továbbfejlesztve, akkor is max érzékenyebb fejjel, meg még hosszabb égésidejű rakéta hajtóművel.
Meg LOAL illetve ravezetes, máskülönben pont lof@szra sem lesz jo a 25km ultramoderm radar meg szenzorkollekcio a Skyrangeren.
 
  • Vicces
  • Hűha
Reactions: fitom and Aladeen
K

kamm

Guest
Nyilván az általunk nyár végéig aláírandó szerződésben benne lesz, hogy Mistralt integrálni kell, mert ez megrendelés feltétele -aztán oldják meg. Nyilván a végszámlán lesz egy pár százezres-milliós tétel Euróban erre a feladatra + adunk pár rakétát a tesztekhez raktárról.
Annyi kapcsolat már van az RM és MBDA között, hogy az MBDA MPCV fegyver tornya lényegében RM termék, szóval megugorható hogy a két rendszer összeérjen.

Az MBDA-t is lehet motiválni, hogy segítse dolgot hiszen pár tucat Skyranger jármű esetén is legalább 100-200 rakéta megrendelését jelentené a részünkről. Amilyen tetű lassú a rakétagyártás mindenhol ezeket is meg kell rendelni kb. Skyrangerrel együtt...
En ezt értem, de ez nem érv azokra a pontokra, amelyeket felsoroltam és válaszul írtad, lássuk be.