[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 780
26 881
113
...Hát persze, adunk nekik, ha fel lesz töltve a tárolókapacitásunk. Több féle módja is van.
1. Ide a zsét, ami jár nekünk!
2. Megszüntetni a szankciók azon részét, mely tönkreteszi Európát!
3. Beszüntetni az illegális migrációt, az alkalmazkodni képetelen azonnali kitolncolása.
4. Marad az egyhangú határozatok rendszere!
Ja.. és még gondolkodunk kicsit....
És előre fizetnek a gázért, piaci árat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 900
113
Erre kíváncsi leszek. Van annyira gyenge az ukrán sereg, hogy nem tudják majd megállítani az északi betörést?
Azért félek attól, hogy Belorusz politikailag kicsit megkavarodik majd, nem tudom ott milyen a hivatásos hadsereg aránya a sorozotthoz képest, de van ott több 10k orosz katona is alit be lehet dobni. Donbasz teljes elfoglalása után érzek beavatkozás szagot, ill, ha nagyon menekülni kezdenének az ukránok, addig max orosz csapatok támadása valósulhat meg onnan, de az is lehet, hogy kivárnak.

Littlejohn!

Amit írsz, majd októberben, hogy a lakosság is érezze a hülye vezetőit.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Ennyi


A 3 okos meg röhögött az előbb. Ennyit a lengyel bevonulásról.
Hát azért ezzel kockáztatnak egy belorusz felfordulást, főleg, ha valóban megindulnak. Lukasenko épphogy meg tudta tartani a hatalmat a tüntető kkel szemben.

Ami tossz hir ez a háború eszkaláviója.... Menetelünk a xarba keményen.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
Hát azért ezzel kockáztatnak egy belorusz felfordulást, főleg, ha valóban megindulnak. Lukasenko épphogy meg tudta tartani a hatalmat a tüntető kkel szemben.

Ami tossz hir ez a háború eszkaláviója.... Menetelünk a xarba keményen.
Vagy ez csak egy taktikai húzás, hogy tartsanak meg több ukran egységet az északi határon.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Erre kíváncsi leszek. Van annyira gyenge az ukrán sereg, hogy nem tudják majd megállítani az északi betörést?
Az oroszok valszeg nem akarnak megállni. Az ukránok eddig keményen védekeztek. Meg akarják osztani az ukrán haderő figyelmét többfrontos háborúval. Az orosz hadsereg egyedül egy további északi fronthoz necces. Nem véletlen szűkítették a frontot és vonuktak ki Kijev körül. A belorusz sereggel erősítve sokkal hatekonyabbak lehetnek. De ezzel gyengítik Lukasenko hazai pozzícióit. Belső zavargást kockáztatnak. Jönni is fog....
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 071
113
Az oroszok valszeg nem akarnak megállni. Az ukránok eddig keményen védekeztek. Meg akarják osztani az ukrán haderő figyelmét többfrontos háborúval. Az orosz hadsereg egyedül egy további északi fronthoz necces. Nem véletlen szűkítették a frontot és vonuktak ki Kijev körül. A belorusz sereggel erősítve sokkal hatekonyabbak lehetnek. De ezzel gyengítik Lukasenko hazai pozzícióit. Belső zavargást kockáztatnak. Jönni is fog....
A beloruszoknál ücsörög vagy 30k orosz katona.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 731
13 638
113
Nem szoktam csúnyán beszélni, de: most sikítófrászt kaptam.

Weber: el kell osztani az EU-ba érkező földgázt - rendkívüli EU-csúcsot kell tartani​


Mint mondta, a tagországok állam-, illetve kormányfőit összefogó Európai Tanácsnak még júliusban rendkívüli ülést kell tartania, amelyen előkészítik az EU „vészhelyzeti ellátását” őszre és télre. Feltétlenül dönteni kell a „kötelező érvényű energiaszolidaritásról” – húzta alá a német politikus, kifejtve: el kell kerülni a koronavírus-világjárvány első szakaszában kialakult „zűrzavart”, amikor mindenki lezárta a határokat és „Európa kudarcot vallott”. A járvány elejét jellemző hektikus válságkezelés helyett előrelátóan kell dolgozni, fel kell készülni, „kötelező érvényű mechanizmusokat” kell kidolgozni a tározókban lévő földgáz „szolidáris” felhasználásáról, hogy „ne mindenki csak magával törődjön” – mondta Manfred Weber.

Ezeknek a mechanizmusoknak működniük kell ősszel, amikor igazán komolyra fordulnak a dolgok

– jelentette ki az EU jobbközép pártjait összefogó EPP vezetője.

A politikus szerint a rendkívüli uniós csúcson „a gáz méltányos elosztását célzó kötelező intézkedésekről” kell dönteni. A közösség területén működő gáztározókat közösen kell üzemeltetni, mert elfogadhatatlan lenne, hogy a „szerencsés” tagországok feltöltött tározókkal, mások pedig energiahiánnyal sújtva vágnának neki az őszi–téli időszaknak. A beszerzést is közösen kell intézni, hiszen csökkennének a fogyasztói árak, ha az EU tagjai együtt vásárolnának földgázt – mondta Manfred Weber. Arra a felvetésre, hogy az EU-s szerződések alapján mindez nem tűnik könnyen megvalósíthatónak, rámutatott, hogy az unió működését szabályozó lisszaboni szerződés valóban csak korlátozott hatásköröket biztosít az energiaágazatban, de ez így volt a koronavírus-világjárvány esetében is, és az EU mégis közösen szerezte be a vakcinákat.

Hozzátette, hogy át kell alakítani az EU-t, mert nincs felkészülve a jelenkor „viharaira”, megpróbáltatásaira.

Arról is szólt, hogy a kül- és biztonságpolitikában szakítani kell a teljes egyetértésen alapuló döntéshozatallal.

“ELEGEM VAN ABBÓL, HOGY ORBÁN VIKTORTÓL FÜGGÜNK KÜLPOLITIKAI KÉRDÉSEKBEN VAGY AZ UNIÓS OLAJEMBARGÓ ÜGYÉBEN” – MONDTA A BAJOR KERESZTÉNYSZOCIÁLIS UNIÓ (CSU) POLITIKUSA.


Ez valóban nem normális. Ha Orbán Viktor nem vétózna, mit osztana el ez a világ marhája!
Hidd el ez lassan egy elméleti politikai , média által gyárthatott? (mert a normálistól erősen eltérő) elméleti kérdés lesz csupán., mert arrafelé haladnak a dolgok hogy beérkező földgáz mennyiség őszre az oroszok felöl = 0 lesz mert ő is elkezd szankcionálni.
Nekünk, az időben szerződött "jó" fiúknak meg azért nem ad, hol tőlünk el ne csaklizzák útközben az EU-s "barátaink" ha fázik a hátsójuk.
Ezt a '0'-a m3 gázt szivesen felajánljuk Wébernek, hogy életében ezzel fütse saját magát is.., és ossza tovább.
Az EU-nak meg azt mondhatta Biden, hogy nyugodtan szivassátok a Medvét, őszre már brummogni sem lesz ereje, és a nyersanyagait lehet szét lehet hordani az EU.ban, kitör az ingyen jólét.

Erre volt már annó egy kevésbé sikeres, Vilmos császár általi jóslás is az I.Vh kezdetén "Mire a falevelek lehullanak..."
A történelem csak ismétli önmagát..
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Ez?

"Ukrán források korábban robbanásról számoltak be Kijev központjában. Meg nem erősített jelentések szerint arról számoltak be, hogy ez egy kísérlet volt az ukrán fegyveres erők főparancsnokára, Valerij Zaluzsnijra, aki korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel került konfliktusba az ukrán statégiát illetően.. Elmondjuk, mit tudunk az esetről ebben az órában.
Tegnap este az ukrán közvéleményben és a Telegram-csatornákon átcsúsztak az információk, hogy Kijev központjában robbanás dübörgött - egy autó felrobbant. Állítólag az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzhny ellen kiséreltek meg merényletet és meghalt.

A robbanásról készült videó, amely állítólag a helyszínről készült, még az interneten is megjelent. A "Case for kurai - KushTau" Telegram csatorna szerzője arról számol be, hogy Zaluzhny mellett egyes jelentések szerint még két ember vesztette életét az autó robbanásában.



Ebben a kérdésben azonban sem Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalában, sem az ukrán védelmi minisztériumban nem érkezett észrevétel. Egyetlen reakció sem.

A hálózat azonban gyorsan emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban fokozódott az elnök és a főparancsnok közötti konfrontáció. Legutóbb a bennfentes információk szerint Zelenszkij és Zaluzhny veszekedtek az katlan miatt, amelyben az ukrán katonák Lysychanskban estek oroszország különleges művelete során.

Van még egy árnyalat. Korábban Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselő arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnokát "eltávolítják". Elmondása szerint Kijev megérti, hogy "bűnbakra" van szükség. Zelenszkij azt az utasítást adta, hogy találjon vagy alakítson ki egy "ügyet" Zaluzhny vádjaira a "területek elvesztésével és a Donyec-medencei vereségekkel" kapcsolatban"

Minden esetre a szinésznek nem sok virágvasárnapja lesz, ha egy tökösebb csapat őt is felrobbantja.

Majd szervezett visszavonulást láthatunk a képsorokon:

Őket nagyon sajnálom :(


 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 648
8 447
113

Lopni se olyan könnyű már:
https://telex.hu/kulfold/2022/07/03...opott-ukran-gabonat-szallito-orosz-teherhajot
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 609
113
Erre kíváncsi leszek. Van annyira gyenge az ukrán sereg, hogy nem tudják majd megállítani az északi betörést?

Mondjuk ha valszeg a fehér oroszok sikeresebbek lesznek mint az oroszok voltak ha bevonulnak ... mert már nem úgy mennek mint a februári katyvasz hanem úgy mit a júniusi superior fire power ...

 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Ez?

"Ukrán források korábban robbanásról számoltak be Kijev központjában. Meg nem erősített jelentések szerint arról számoltak be, hogy ez egy kísérlet volt az ukrán fegyveres erők főparancsnokára, Valerij Zaluzsnijra, aki korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel került konfliktusba az ukrán statégiát illetően.. Elmondjuk, mit tudunk az esetről ebben az órában.
Tegnap este az ukrán közvéleményben és a Telegram-csatornákon átcsúsztak az információk, hogy Kijev központjában robbanás dübörgött - egy autó felrobbant. Állítólag az ukrán fegyveres erők főparancsnokának, Valerij Zaluzhny ellen kiséreltek meg merényletet és meghalt.

A robbanásról készült videó, amely állítólag a helyszínről készült, még az interneten is megjelent. A "Case for kurai - KushTau" Telegram csatorna szerzője arról számol be, hogy Zaluzhny mellett egyes jelentések szerint még két ember vesztette életét az autó robbanásában.



Ebben a kérdésben azonban sem Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatalában, sem az ukrán védelmi minisztériumban nem érkezett észrevétel. Egyetlen reakció sem.

A hálózat azonban gyorsan emlékeztetett arra, hogy a közelmúltban fokozódott az elnök és a főparancsnok közötti konfrontáció. Legutóbb a bennfentes információk szerint Zelenszkij és Zaluzhny veszekedtek az katlan miatt, amelyben az ukrán katonák Lysychanskban estek oroszország különleges művelete során.

Van még egy árnyalat. Korábban Ilja Kiva volt ukrán parlamenti képviselő arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők főparancsnokát "eltávolítják". Elmondása szerint Kijev megérti, hogy "bűnbakra" van szükség. Zelenszkij azt az utasítást adta, hogy találjon vagy alakítson ki egy "ügyet" Zaluzhny vádjaira a "területek elvesztésével és a Donyec-medencei vereségekkel" kapcsolatban"

Minden esetre a szinésznek nem sok virágvasárnapja lesz, ha egy tökösebb csapat őt is felrobbantja.

Majd szervezett visszavonulást láthatunk a képsorokon:

Őket nagyon sajnálom :(
Az Oroszok nagyon durva szintre vitték a drónos embervadászatot ! Minden embert sajnálok és még azt is megértem , hogy hazájukat védik ! Igen hősök , de halottak . Áldozatai a globális háttérhatalom által szított testvérháborúnak !

tisztelet3.jpg
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 423
12 047
113
Erre kíváncsi leszek. Van annyira gyenge az ukrán sereg, hogy nem tudják majd megállítani az északi betörést?

Gondolom érzik azt, hogy mekkora erőt köt le a keleti front.
Vélhetően (és szerintem egyérteműen) erőn felűl teljesítenek az ukránok a keleti fronton. Biztos látják, hogy a kijevi csapatokat is csoportosítják át keletre, mert baj van..Oldalról (északról) a legkisebb beavatkozás is gyors összeomlást hozhat, a megfelelő időben.
Igazából, ha jókor csinálják, egy 2 nap alatt fehér lovon bebonuló Lukasenka.. persze ezek csak tippek. De egy instabil kártyavárat könnyű úgy oldalbabökni, hogy pillanatok alatt leboruljon.
És ha tippelni kell, az ukrán hadsereg most nem éppen a stabilitás mintaképe.

Én a lengyelekre lennék kíváncsi.. bár ahogy nézem a híreket, emberanyagban ők szóval szerintem már ott vannak, szép számmal.