Dehogynem. Ha nem 100x is zöldségeket terjesztenenek egyesek, ráadásul úgy, hogy 101x elmagyaraztuk, belinkeltuk stb neki.
O dafke nem hajlandó semmit megérteni.
Engem meg alapvetően azért, mert alapvetően primitív az egész orbanozosdi. A Fonivel, Fletoval, Lolovel nincs bajom, de a Qrcsany és hasonló suttyó szövegekkel igen.
(Persze en is következetlen vagyok, mert az ortodoxokat mindig ocsarolom, de mondjuk ok pont maguk tehetnek a szandekos belterjes szaporodasuk miatti kinezetukrol stb.)
Ennek semmi értelme, ne haragudj.
A foglalkozása pont azért számít, mert valamiképpen talan magyarázza, miért képtelen megérteni az újdonságokat ill. azok meghatározó jelentőségét, amelyeket magyarazunk neki pár éve már: EW, networked képesség, a latest-gen CD/CI elv (itt: continuous development/cont. integration) szerint tervezett virtualizalt-kontenerizalt sw platformot, ezeknek a meghatarozo jelentőségét a következő 30 év fejleszteseire stb, ebből semmit nem is hall meg, nemhogy elfogadja. 100x leirtuk, miféle előnyt jelent a sokgepes kulonbozo networked radar- es egyeb kepessegek, láthatóan zero maradt meg belőle.
De tényleg, szinte semmi.
Egy eletkor felett még az amúgy műszaki területen dolgozók sem mindig tudnak hirtelen ilyesmi (technológiai) absztrakciokat helyükön kezelni (nem az életkor miatt, hanem mert nem ezzel nőttek fel), az azon kívüliek meg plane. Az meg szimplán tény, hogy a tgk vezetés nem egy szellemi kihívás - nem véletlenül ő is fülig benne van itt a mindenféle különböző témákban, mert intelligensebb, mint amit a munkaja megkíván, gondolom nincs más dolga, hobbija stb. Ha fiatalabb lenne, netán olyan közegben nőtt volna fel, akkor biztosan régen atlatta volna mar a fontossági sorrendet a fenti képességek között...
Dehogyis az. Ettől még vannak tények bennük.
Én kifejezetten szeretem a jól megalapozott vitát, mert abból tanulok én is. De az nem vita, hogy konzekvensen ignoralom a tenyeket. Mert csak. Mert nem vagy szentírás...
Dehogynem megy végig.

Sokkal több témában irkál, mint én.

Amúgy az ukrán cirkusz kirobbanása óta a fórum tele lett trollokkal, akik semmiféle haditechnikai témához egy kukkot nem tudnak hozzászólni, de az ukrán mocsarban dagonyaznak, meg az osszes biztpolb@n nyomjak az egybites demagóg oatobasagaikat.
Az ukrán mocsarba nagyon-nagyon ritkán nézek be, talán ha ketszer-haromszor írtam osszesen. Pár többiben időnként próbálom helyretenni azt, amit ismerek, pl a Parajpuszta-Alsóról amerikai "szagerto-szagvéleményt" irogato egybites, nagyon buta demagogiat és hasonlókat.
Őszintén szólva sosem érdekelt különösebben, mit gondolnak rólam itt.

A Gripen sem a maniam, csak mérnökként szeretem az okos megoldásokat, a fifikasan kitalált, modern megoldásokat stb.
Másrészt azt, amikor ennek van egy demokratizalo ereje, hogy pl Gripent sokkal kevésbé fog az eladó valaha "ellenorizni", mint egy F-16 vagy F-35-ot az amerikaiak (es en itt élek, ne feledd.)
Végül az, hogy a fenntartása sokkal olcsóbb, azzal 20-30 éves tablatban kb 2x akkora flottát tarthatsz fenn, ahol meg már elverzik az F-35 is ilyen kis, kb 10-15 v 25-30 mennyiségnél (plusz a stealth előnye eleve nem létezik itt a Kárpátok között, nem véletlenül mondom ezt évek óta és végül Benkő és Marothek is ugyanerre jutottak, hogy amig nincs mindenkinek az körülöttünk, addig a steapth egy felesleges pénzkidobás lenne, más képességek kárára.)
Kár, hogy nem arról ír, hanem helyette hülyeségeket állít mindkét gépről.
Ebbe nem megyek bele, leírtuk ezt mar nagyon sokszor. Mindenkinek megvan a joga tajekozatlannak lenni, de legalább illene visszaolvasni először...