[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

Zaluzsnij: Sikerült stabilizálni a helyzetet, a HIMARS segített​

2022. JÚLIUS 18., HÉTFŐ, 21:32

d68d070-zaluzhnuj-detector.jpg
VALERIE ZULUZNYI.

Valerij Zaluzsnyij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka Mark Milley tábornokkal, az Egyesült Államok Vezérkarának elnökével folytatott beszélgetésben elmondta, hogy Ukrajnának sikerült stabilizálnia a helyzetet a harctéren.

Forrás : Zaluzhnyi in Telegram

"Sikerült stabilizálni a helyzetet. Nehéz, feszült, de teljesen kontroll alatt van.

A védelmi vonalaink és pozícióink megtartásához hozzájáruló fontos tényező az M142-es HIMARS időben történő megérkezése, amelyek célzott csapásokat mérnek az ellenséges irányítópontokra, lőszer- és üzemanyagtároló raktárakra."

Részletek : Zaluzsnyij megjegyezte, hogy hagyományosan ő tájékoztatta amerikai kollégáját az operatív helyzetről.
A fegyveres erők főparancsnoka hozzátette, hogy az Ukrajna védelmével foglalkozó kapcsolattartó csoport ülésének előestéjén Millivel szinkronizálta az ukrán fél kéréseit.

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 011
41 692
113
Tegnap esti összefoglaló.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe július 18-án este​

Diana Uljanova ma 00:50-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
Harkiv irányban egyelőre nincs változás. A Bolshaya Kamyshevakhi és a Kurulka térségében helyzeti csaták zajlanak. Az ellenség megpróbál átkelőket létesíteni a Szeverszkij-Donyecen, de az Orosz Föderáció tüzérsége semmissé tesz minden olyan kísérletet, amely a szemközti parton megvetheti a lábát.
Szláv irányban Serebryanka, Verkhnekamensky és Ivano-Daryevka környékén heves harcok folynak. Seversket elvitték az LPR erők irányítása alatt. Ugyancsak meg nem erősített hírek szerint az orosz légvédelem tévedésből lőtte le gépüket Alcsevszk térségében. A legénységet evakuálták, életük nincs veszélyben. A harcok Jakovlevka, Belogorovka és Beresztovoje közelében folytatódnak.
A donyecki szektorban az orosz csapatok teljesen blokkolták az útat Avdiivkától Konstantinovkáig. Avdiivka félkörbe került, de még korai a teljes felszabadulásról beszélni. Konsztantyinovkában az ukrán fegyveres erők 250 embere, 7 páncélozott jármű és 12 jármű semmisült meg. Új-Donbass falutól nem messze megsemmisült két ott található ukrán Mi-8-as helikopter, további két helikopter pedig jelentősen megsérült. A Kodema és a Semigorye még mindig az ellenség irányítása alatt áll. Az ukrán fegyveres erők Donyeckben, Makejevkában, Gorlovkában, Jaszinovatajában „dolgozó” tüzérsége ellen folytatódik az ellenütős harc.
Déli irányban aktív munka folyik a katonai infrastruktúra megsemmisítésére Stepovaya Dolina, Posad-Pokrovsky, Bereznogovato, Veliky Artakovo, Belaja Krinitsa és Nikolaev területén. Az ellenség Potemkino és Ivanovka térségében próbál ellentámadást indítani, de nem jár jelentős sikerrel.

"Érkezések" . APU-t okoztak rakétatámadás a Novaja Kahovka-i vízerőmű környéke ellen - nem történt áldozat és kár sem. A donyecki és luganszki agglomerációt is ágyúzták.
Kalibráció. Ma csapást mértek a poltavai döntéshozó központra. Ezenkívül rakéták értek katonai létesítményeket Harkov, Odessza, Nyikolajev és Zaporozsje régiókban.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 888
113
Mit nem ertesz pontosan? Ketszer leirtam, mi nem vilagos.
Az oroszok egy benzinkut meg gazkut, meg esetleg az egyszerub agrariumhoz ertenek, semmi mashoz nincs mar kozuk. Most viszont mar kereskedni sem fognak olyan konnyen, a gazdasagukat meg terden fogja rugni a szankcios hatas ev vegere (mondjuk az europait is, de az most nem tema itt.)


Ezt a zoldseget.
MIlyen szintet lehetne lepni annak, akinek nincs annyi nyersanyaga? Rajzoljon, baszki? :D

Harmadszor is: Japan akarhonnan vesz akarmit, mert nemhogy kozkedvelt a vilagban, de meg raadasul qrva gazdag is, es mindenki akar veluk kereskedni, mert meg raadasul iszonyu fejlett is technologiailag. Japan a hulye stagflacioja mellett is megmaradt a vilag 3-4-5. gazdasaganak az lmult 30 evben.

Ezzel szemben az oroszok ruppotlanok es nem ertenek mar regen semmihez. Nemhogy alapkutatasuk nincsen a fejlesztesekhez, de gyartastechnologiaban is remenytelenul lemaradtak, mikozben a fejlesztesek tempoja miatt kenytelenek voltak nyugati rendszerekre berendezkedni, amiert mind kibanyaszott nyersanyagokkal fizettek.
Ennek most mind vege, es az amugy sem tul komoly orosz gazdasagi potencial meg tovabb zsugorodik majd.




Hogyne ertenelek. Ertelmetlensegeket beszelsz. Milyen blokaddal, ki fojt meg kit? :D
Te lattad mar Japant a terkepen, baszki? :cool:

HETEZER szigetet ki az istennyila blokkolna? :D :D
Meg hogyan?
Az egyik legnagyobb economic zone az oveke a vilagon es azt kemenyen ellenorizk is.
A JMSDF erejet sem ismered, ugye? A vilagon a 4. legerosebb navy, pont emiatt, raadasul hangsuloyozottan anti-sub kepessegre, aknamentesitesre, raketavedelemre meg anti-aircraft elharitasra gyurtak ra a kezdetektol fogva.

Milyen kontinens? Az oroszok? :eek:
Atnyulnak ketto kozott, de nemhogy nem sajat kontinenes - WTF?? -, de raadasul tiszta lapos az egesz nyugati resze, vedhetetlen, ezert is megy ez a nonstop hoditgatasuk 400 eve.
A teruletukhoz kepest meg miniatur peldaul pont a Navy, a Black Sea Fleet egy vicc volt mindig is, a Pacificen levot teleraktak subokkal meg missile destroyerekkel, partraszallo talan csak mutatoban marad, destroyer talan van 3-4 osszesen ott keleten. Komolytalan mindenfele offenziv akciora.
Az egyetlen epkezlab talan az eszaki flotta, pont azert, hogy ne lehessen oket ott fenn blokkolni, de azt biztosan nem vinnek at a Csendesre, mert akkor nyitva van az aranykapu...

Ami a hataraikat illeti, ha a kinaiak megindulnak, a ruszkiknak annyi meg egy bambi, a felere redukaljak a kinaiak a teruletuket.



Ebbol az inkoherens manias katyvaszbol egy szot nem ertek.
Ahha, szoval Oroszorszagot lehet blokkolni de Japant keptelenseg.
Azert nezzel ra a terkepre, ott Kamcsatka alatt az a pici vekony szigetlanc, az Japan.



M777 tengeren szallitva, kihasznalva a blokad feloldasat?
 
W

Wilson

Guest
Új szakaszba lép a háború: Putyin különleges erőket vezényel Ukrajnába a HIMARS vadászatára - Zsdanov..


Az Orosz Föderáció parancsnoksága legfeljebb 200 különleges katonát küldött Ukrajnába, hogy „vadászjanak” a HIMARS-okra / fotó vezérkar

Az orosz hadvezetés akár 200 különleges harcost is átvezényelt Ukrajnába, hogy a HIMARS-ra "vadásszon" / fotó: vezérkar

Egy katonai szakértő szerint most a különleges erőink fogják felszámolni ezeket a csoportokat, ezek a csoportok megpróbálnak majd Ukrajnában vadászni: ez a háború újabb szakasza, és ez várható volt.


Az Orosz Föderáció megszálló hadseregének parancsnoksága "vadászatot" hirdetett a HIMARS-ra. Az amerikai HIMARS-ok megsemmisítése érdekében Moszkva több mint 200 különleges katonát vezényel Ukrajnába.

Ezt az információt Oleg Zhdanov katonai szakértő mondta a Freedom TV projekt műsorában.

Szerinte az orosz-ukrán háború új szakaszba lép - a különleges erők háborújába.

"Információk szerint akár 200 különleges katonát is "ideköltöztettek..". A különleges erők pedig kizárólag nyugati felszereléssel és fegyverekkel rendelkeznek, hogy szabotázs- és felderítő csoportokat küldjenek a területünkre, és nagy hatótávolságú MLRS rakétavetőkre és nagy kaliberű fegyverekre vadásszanak.

Elmondom Önöknek: ez egy háború, most a különleges erők háborúja lesz. A különleges erőink kiiktatják ezeket a csoportokat/fegyvereket ezek a csoportok/fegyverek a mi területünkön próbálnak "majd vadászni". Ez tehát a háború egy újabb szakasza, és ez várható volt" - mondta.


 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113

Hohol elemzés

Ausztria nem lesz nato tag

Drónhiszti:

Tiktok harcosok - ezeket nem osztja Robur meg Wilson
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Az Egyesült Államok Biden vezetésével elveszíti az Ukrajnáért folytatott csatát és "lezúzza" Európa gazdaságát Douglas McGregor, Trump védelmi miniszterének volt tanácsadója szerint Biden oroszellenes szankciói súlyos gazdasági válsággal fenyegetik Európát. Az ezredes példaként említette Németországot, mint az EU legerősebb gazdaságát, amely most rengeteg problémával küzd. Korábban McGregor azt mondta, hogy Ukrajna eltűnhet, ha nem tárgyal az Orosz Föderációval.

Reggeli támadások Kramatorszk, Konsztantyinovka és Artemovszk ellen. A tüzérség már a teljes ukrán védelmi vonal mentén dolgozik a Donbasszban
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 747
4 498
113
Új szakaszba lép a háború: Putyin különleges erőket vezényel Ukrajnába a HIMARS vadászatára - Zsdanov..


Az Orosz Föderáció parancsnoksága legfeljebb 200 különleges katonát küldött Ukrajnába, hogy „vadászjanak” a HIMARS-okra / fotó vezérkar

Az orosz hadvezetés akár 200 különleges harcost is átvezényelt Ukrajnába, hogy a HIMARS-ra "vadásszon" / fotó: vezérkar

Egy katonai szakértő szerint most a különleges erőink fogják felszámolni ezeket a csoportokat, ezek a csoportok megpróbálnak majd Ukrajnában vadászni: ez a háború újabb szakasza, és ez várható volt.


Az Orosz Föderáció megszálló hadseregének parancsnoksága "vadászatot" hirdetett a HIMARS-ra. Az amerikai HIMARS-ok megsemmisítése érdekében Moszkva több mint 200 különleges katonát vezényel Ukrajnába.

Ezt az információt Oleg Zhdanov katonai szakértő mondta a Freedom TV projekt műsorában.

Szerinte az orosz-ukrán háború új szakaszba lép - a különleges erők háborújába.

"Információk szerint akár 200 különleges katonát is "ideköltöztettek..". A különleges erők pedig kizárólag nyugati felszereléssel és fegyverekkel rendelkeznek, hogy szabotázs- és felderítő csoportokat küldjenek a területünkre, és nagy hatótávolságú MLRS rakétavetőkre és nagy kaliberű fegyverekre vadásszanak.

Elmondom Önöknek: ez egy háború, most a különleges erők háborúja lesz. A különleges erőink kiiktatják ezeket a csoportokat/fegyvereket ezek a csoportok/fegyverek a mi területünkön próbálnak "majd vadászni". Ez tehát a háború egy újabb szakasza, és ez várható volt" - mondta.


Ha valakinek nem jelenne meg a külföldi oldal akkor itt egy másik elérhetőség erről:
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 691
55 532
113
Érdekes, hogy sokak szerint Oo csak egy olaj és gázkút hadsereggel.
A hűséges, végtelenűl kultúrált, jajdedemokratikus, stratégiai partnerek, ahova Biden, Scholtz, Macron mennek koldulni kis gázért és olajért, mint a szaudiak, öbölállamok stb akkor mik? Mert azok aztán olajon, gázon meg homokon túl semmit nem tudnak,csak vásárolni, meg kecskét dugni.
Kérem őket is lenézni, kigúnyolni 24/24.
Gyerekes ez a faszméregetés. Télen meglátjuk, mi a fontosabb:Egy drága, vidéki szinésztársulat, ami államot játszik egy narkós bohóccal az élen, vagy az, hogy ne fázzunk, legyen munkánk és meg tudjuk venni a betenni való falatokat.
:)
 
W

Wilson

Guest
Igen erről olvastam én is, bár nyilván hülyék ha nem védik a hidat.
Az persze más kérdés, hogy ha tényleg megtámadják az ukrik Himarssal a hidat ezek a rendszerek mennyire lesznek hatékonyak ,mivel eddig nem nagyon "villogtak" az eddig az ukrik által Himarssal Donbaszban és Hersonban megsemmisített lőszerraktárak kommunikációs és katonai központok esetében.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Az persze más kérdés, hogy ha tényleg megtámadják az ukrik Himarssal a hidat ezek a rendszerek mennyire lesznek hatékonyak ,mivel eddig nem nagyon "villogtak" az eddig az ukrik által Himarssal Donbaszban és Hersonban megsemmisített lőszerraktárak kommunikációs és katonai központok esetében.
Azért nem villogtak, mert szelektíven eszed a híreket.
Több helyen is írták, hogy egy csomó rakétát szed le a légvédelem. Sokkal több civil halt volna meg, ha a hőseid szarjait nem szedik le..
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Újabb sikertelen hohop kitörési próba:
⚡Hírek az Ugledar irányából.
Tegnap este az ukrán fegyveres erők több harckocsival, gyalogsági harcjárművel és akár egy század gyalogsággal is megpróbálták áttörni az RF fegyveres erőinek állásait, de veszteségeket szenvedve megállították őket. Néhányan fogságba estek, köztük az Ukrán Fegyveres Erők kapitánya is.
Ma hajnalban az Ukrán Fegyveres Erők megismételték kísérletüket a front egy másik szektorában, aknavetőtűz fedezékében megtámadták a DPR hadsereg bányászhadosztályának állásait, de az Ukrán Fegyveres Erők támadása veszteségekkel járt. A halott ukránok holttestei még mindig a csatatéren vannak.

@cirqle jaja, ez most az új hohol duma 1 hete. Ennyire futja.
 
W

Wilson

Guest
Azért nem villogtak, mert szelektíven eszed a híreket.
Több helyen is írták, hogy egy csomó rakétát szed le a légvédelem. Sokkal több civil halt volna meg, ha a hőseid szarjait nem szedik le..
Nem az a lényeg, hogy mennyi lövedéket szednek le,(amit hozzáteszem csak az oroszok állítanak) hanem, hogy meg tudják-e akadályozni az általuk védett objektum, lőszer raktár ,logisztikai és vezetési pont megsemmisítését és mint te is láttad az elmúlt időben ezek az orosz lőszerraktárak kommunikációs/logisztikai/vezetési pontok sorra megsemmisültek úgy Donbaszban mint Hersonban.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 713
113
@cirqle jaja, ez most az új hohol duma 1 hete. Ennyire futja.
utánaolvastam, találtam egy cikket, amely utal rá, hogy úgy 10 éve valami hadgyakorlaton állítólag próbálkoztak ilyesmivel.

De még ez a cikk is óvatosan fogalmaz, mivel Nyikolajev oblaszt kormányzója volt a forrás. Az egyetlen forrás :D