[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
Hú ezt a brutális himars fétist, szavazásra bocsátom, nyissak új kategóriát a pornhubon himars néven?
De e hát látod hogy szétkapták himarssal az antonovszki hidat az ukranok, igy mar semmi nem all a herszoni egymillios ukran ellentamadas utjaba, a ruszkik szedhetik a satorfajukat, vissza lesznek himarsozva az ural moge. Ja es inzulinjuk sincs meg csip es legzsak sem. Oroszorszag egy benzinkut es a szeteses kuszoben van. Slava Ukraini :D Zselé a faszával fogja zongorazni az örömódát, vonder leyen pulcsiban lepcsozik a zenére. Utana szankciokkal terdre kenyszeritik kinat, es ennyi johet a Pax Transzgender Americana.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 848
82 249
113
Dehogy esett vissza. Tele van a net orosz tüzérségi tűzzel,meg százszámra belehalt ukránnal. Néhány löveg lőtávja nem fogja akadályozni több száz orosz tüzérségi eszköz munkáját. Jóval kevesebb a célpont is,ahova koncentrálják a tüzet.
Silvio b+! :D Hallgasd már meg Castelt! De komolyan. Ez a lánc neked ezek szerint kimaradt. Totál érthetően elmondja a HIMARS sztorit, és elmondja az orosz tüzérséggel kapacsolatosakat, és a miért tűnik lassúnak ami nem is lassú! Mint a svájci tábornokos cikkek korábbról!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 848
82 249
113

Nem sikerült bombázót lopni​


Miközben a világ az állítólagos, ám beindulni nem akaró herszoni ellentámadásra figyel, épp az orosz haderő az, amelyik közel került a donbasszi ukrán védelem áttöréséhez. Ráadásul nemcsak a stratégiai fontosságú Artyomovszk ostroma kezdődhet meg hamarosan, de Uglegorszkkal együtt Ukrajna három legnagyobb erőműve immár orosz kézben van. Persze a délnyugati front is tartogat lehetőségeket orosz szempontból, ám ahhoz szükséges környezeti adottságokat kihasználó manőverező harcászat kidolgozása. Egyúttal viszont Kijev a nyugati sajtó szent tehenének tekintett Bellingcat oknyomozó portál segítségével akart pilótákkal együtt bombázókat lopni Oroszországból. Nem meglepő módon a terv nem jött be.​



Hidegkuti Konstantin v. nyugger
Közeleg a tél.

Castel ebben is mindent elmondott 24én! :)
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
766
1 941
93
Elvileg friss video a hídról:

Újabb német ajándékcsomag érkezett. Szerintem jobban tették volna, ha maradnak a rohambiliknél...

"Amerikai HIMARS-ok készülődnek Ukrajnába" ( a kommentekben megcáfolva! "Looks like a national guard unit heading to the field for there two weeks of training that looks like a entire himars battery. Also looks like a trainer pod since it has blue paint on it I would think the himars would be shipped empty." Fordítás: "Úgy néz ki, mint egy nemzetőr egység, amely a pályára indul kéthetes kiképzésre, ami úgy néz ki, mint egy egész himáros üteg. Szintén úgy néz ki, mint egy edződoboz, mivel kék festék van rajta, azt hiszem, a himárokat üresen szállítanák."
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 103
11 890
113
De e hát látod hogy szétkapták himarssal az antonovszki hidat az ukranok, igy mar semmi nem all a herszoni egymillios ukran ellentamadas utjaba, a ruszkik szedhetik a satorfajukat, vissza lesznek himarsozva az ural moge. Ja es inzulinjuk sincs meg csip es legzsak sem. Oroszorszag egy benzinkut es a szeteses kuszoben van. Slava Ukraini :D Zselé a faszával fogja zongorazni az örömódát, vonder leyen pulcsiban lepcsozik a zenére. Utana szankciokkal terdre kenyszeritik kinat, es ennyi johet a Pax Transzgender Americana.
és mi féltérdre ereszkedve fogjuk elfúvolázni a migránsokon a határnál az örömódát:)

aha, aha da da da
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
170
1 586
93

Hivatalos: Elfogadták a gázspórolási tervet, csak Magyarország szavazott ellene​


Elfogadták az Európai Unió energiaügyi miniszterei azt a javaslatot, hogy előkészítsenek egy tervet az európai gázfogyasztás csökkentésére, írja a Welt. A miniszterek rendkívüli keddi brüsszeli találkozóján összejött a lépéshez szükséges többség, a tervből viszont több tagállam is kivételeket kaphat. A gázspórolási terv célja, hogy a tagállamok csökkentsék az orosz gázszállításokból eredő kockázatokat – azaz ne érje őket hidegzuhanyként, ha megszakad vagy leáll a gázexport Oroszország felől.

Sven Giegold német gazdasági államtitkár szerint „hatalmas többség” jött össze a terv támogatására, és „csak Magyarország ellenezte azt”.



Na, most hol volt az a hét állam, aki ellenezte. A saját érdekeiket nem merik megvédeni Európában.
Sajnos tudatosan használják a már "globalo-lejáratott" hazánkat ezek a "bátor" nemzetek. Ma már nem divat bátornak, küzdőnek lenni...inkább hangosnak, hivalkodónak. Félnek, hogy bajba kerülnek, így beállnak a sorba.....Értem én, hogy gazdasági-politikai érdekek miatt hasznos, hogy részei vagyunk a szövetségnek, de valamiért úgy érzem, hogy ez nem jó irány, s sajnos nem hiszek a radikális változásban. Hiába fogják esetlegesen (mert egyeltalán nem biztos) ezeket a vezetőket süllyesztőbe rakni, a brilliánsan irányított oktatásból és az ultraliberális inkvizíció idomításából "képződő-termelődő" új vezetők szintén nem lesznek képesek Európa szintű érdekeket védeni, és stratégiát építeni, egy önálló, erős nemzetszövetség és gazdasági konglomerátum létrehozására, fenntartására. Ők hangosak, jól kopmmunikálnak, magabiztosak és trendiek, viszont messze vannak egy komplex, erőteljes igazi vezetői formátumtól. Tanácsadóik, pedig önnön nagyságuk, értelmi felsőbbrendűségük tudatában, meg sem próbálnak elgondolkodni stratégiának hitt, ideológiától, píszítől átitatott gondolatmeneteik helyességén. MIntha nem lenne legalább egy alap swot elemzés mögöttük....Viszon a médiával és techóriások social-platformjaival a hátuk mögött, fantasztikus, és tündöklő módon csomagolják be és adják el nekünk a szart. Sajnos mindezek összessége ez nálunk kicsiben is rizikót jelent, hiszen a felsőoktatásunk erősen átitatódott a nemzetellenes, blobalista elvekkel. Ezért is fogadom el azt a pár fórumtársat (talán Ladagrant kivételével, mert ő egy igazi komisszár lélek, a kanászból lett gyárigazgató archetípusa, avagy ahogy áldott nagyszüleim mondták: üres kalász aki magasan hordja a fejét), akik itt erőteljesen támogatják, terjesztik az angolszász-globalista ideológizált kommunikáció által közölteket. Hiszen ők már így nevelődtek, valószínűleg már középiskolában, majd a felsőoktatásban magukba szívták, magukévá tették ezeket az elveket és ezt tartják helyesnek, követendőnek, minden mást pedig károsnak, nácinak, valamilyen-istának. Igen, aki más véleményen van, azt ők nehezen vagy egyeltalán nem fogadják el...érdekes ebben a kontextusban, hogy ők a nyílt és elfogadó társadalmakért harcolók, akik érdekes módon minden egyéb devianciát ajnározva emelnek fel, ami a klasszikus modelltől eltér szexuális, politikai, faji értelemben. Szóval nem szép a jövőkép, bár valami elindult, ezt látni....és talán nem szív minket is magába ez a torz, öngyilkos eszmeiség és a korlátlan pénzhatalom által létrehozott örvény....ehhez azonban kell a karakán kiállás, a nemzeti-gazdasági-politikai stratégia és a mindennapok taktikázása, melyeket egyetlen pontnak, a saját nemzeti érdeknek a figyelembe vételével!
 

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
766
1 941
93
Interjú az AZOV egyik alapítójával,1., 2., rész:



Hősiesen elmenekült a húsdarálóból:
"Az Azov társalapítója, Giorgi Kufarashvili a mariupoli csata megrázó történetét meséli el Azovstal belsejéből, ahol bátor elvtársakat veszített, civileket védett, és heves tűz alatt egy helikopterrel evakuálták."
 
W

Wilson

Guest
De. Képesek. Le tudnák szedni a műholdakat, de elég kockázatos lépés lenne.
A műholdak leszedése biztonságosan nem kivitelezhető ,mivel ellenőrizhetetlen láncreakciót indítana el amely az orosz műholdakat is a megsemmisüléssel fenyegetné, amúgy amikor Musk segitségével a Starlinket beüzemelték Ukrajna felett az oroszok azon nyomban támadást intéztek ellene, de csak pár órára sikerült megzavarniuk a rendszer működêsét mivel a Stralink a szoftver módosításaval megszűntette a Starlink sebezhetőségét, ez márciusban történt, azóta zavartalanul működik a Starlink Ukrajnában.
Mert a Starlink zavarásához egész Ukrajna területét kéne zavarni, a HIMARS zavarásához meg elég ott zavarni ahol a védendő objektumok vannak (nem a jármű és a műholdak közti kommunikációt zavarják, hanem a rakéta és a műholdak köztit és csak a célpontok közelében nem az egész röppályán). A rendszer meg annyira titkos, hogy Szíriában is alkalmazták, az elődjét meg 2003-ban irakban.
Igen vannak ilyen rendszerei az oroszoknak de szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban ,hogy ezek mennyire hatékonyak, mivel az amcsik sem hülyék és az ilyen támadások ellen már az Excalibur lövedékben is beépítették a védelmet és nincs okom feltételezni, hogy a GPS vezérlésű Himars rakétáknis rendelkeznek ilyen védelemmel.
1-nek igen, de 3-nak? Vagy 5-nek? Mert ez a nagy problémája az ukránoknak, nem tudnak annyi technikát elpusztítani amennyinek a többszörösét ne tudnák pótolni az oroszok.
Erre csak az idő ad majd választ az mindenesetre a videók és a képek alapján biztos, hogy az oroszok, nem képesek megvédeni a hidat, ami pedig a végtelen mennyiségben rendelkezésre álló haditechnikát illeti az csak részben igaz, hiszen a megsemmisült v megsérült technika azonos értékű technikával történő pótlása nem minden esetben sikerül lásd pl a T-62 példáját.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 222
76 708
113
A műholdak leszedése biztonságosan nem kivitelezhető ,mivel ellenőrizhetetlen láncreakciót indítana el amely az orosz műholdakat is a megsemmisüléssel fenyegetné, amúgy amikor Musk segitségével a Starlinket beüzemelték Ukrajna felett az oroszok azon nyomban támadást intéztek ellene, de csak pár órára sikerült megzavarniuk a rendszer működêsét mivel a Stralink a szoftver módosításaval megszűntette a Starlink sebezhetőségét, ez márciusban történt, azóta zavartalanul működik a Starlink Ukrajnában.

Igen vannak ilyen rendszerei az oroszoknak de szkeptikus vagyok azzal kapcsolatban ,hogy ezek mennyire hatékonyak, mivel az amcsik sem hülyék és az ilyen támadások ellen már az Excalibur lövedékben is beépítették a védelmet és nincs okom feltételezni, hogy a GPS vezérlésű Himars rakétáknis rendelkeznek ilyen védelemmel.

Erre csak az idő ad majd választ az mindenesetre a videók és a képek alapján biztos, hogy az oroszok, nem képesek megvédeni a hidat, ami pedig a végtelen mennyiségben rendelkezésre álló haditechnikát illeti az csak részben igaz, hiszen a megsemmisült v megsérült technika azonos értékű technikával történő pótlása nem minden esetben sikerül lásd pl a T-62 példáját.
Senki nem rak a rakétánál jóval drágább EW technológiát egy lövedékbe. Még a drónok sincsenek felkészítve EW harcra nem hogy egy sorozatvető rakétája.

Nem sikerült vagy nem akarták (pótolni T-72-vel az elvesztett T-72-t). Nagy a különbség!
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 125
113
Ukrajna 07.26.
26july2022_Ukraine_map.jpg



Kelet-Ukrajna 07.26.
26july2022_Eastern_Ukraine_map.jpg


 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
T

Törölt tag 1711

Guest
Sírok:D
xzZXjtW.png



Eközben Mariupolban:


A komment az érdekes: A vasúti hídnak semmi baja. Így viszont extra értelmetlen az egész vergődés ezzel a híddal.


A szankciók működnek:


Emlékeztek még a "lerakétázott" plázára ami "tele volt civilekkel"?
wkF4vTM.jpg

Vajon mire szolgálhat az az alagút?


Ukrainian anon reporting in
What happened in my country last night?

The (((official))) media are telling us that:



Ma reggelt állítólag elkezdődött Operation Bagration 2.0, avagy Donyeck felszabadítása.
Az orosz csapatok teljes EW árnyékolás alatt mozognak ezért egyelőre csak kósza pletykák vannak, gondolom szokás szerint 3-4 nap múlva kezdenek majd szivárogni az első felvételek.


TivXrGH.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 795
35 210
113
Mióta megjelentek képek a 305-ös gyártmányú rakéta alkamazásáról azóta agyalok, hogy mire elég egy epület ellen egy 10-20kg os harci résszel ellátott szubszonikus rakéta, főleg ha az épületben tárolt felszerelést, embereket akarnak megsemmisíteni.
Az Új Kh-59MK2 már már történet a maga 200+ kg-os töltetével.
20kg harci rész esetén olyan mintha 3db 155mmes malac esne be az ajtón egyszerre.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 686
30 125
113
"Zizek ebben a cikkében kijelenti, hogy a háborúra adott rossz válasz a pacifizmus, és minden baloldalinak kritikátlanul támogatnia kell Ukrajnát. Jobb lesz. Azt is kijelenti, hogy erősebb NATO-ra van szükségünk a nyugati demokráciát fenyegető gonosz orosz hordák ellen. Ez figyelmen kívül hagyja a véres beavatkozások történetét olyan országokban, mint Líbia és Afganisztán. Szó se róla, hogy a NATO megalakulása óta egy támadó katonai szövetség, amely Oroszország elleni háborúra készült."

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Aresztovics féle dimenzió:


Lengyelek készüljenek

⚡A frissített adatok szerint július 24-én az Orosz Légierő csapása a Dnyepropetrovszki területen lévő Ljubimovka település közelében lévő lőszerraktárra több mint száz, az amerikai gyártmányú Himars többutas rakétarendszerhez készült rakétát semmisített meg. A létesítményt őrző akár 120 katonai személyt, valamint külföldi zsoldosokat és műszaki szakembereket likvidáltak.