[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Lando

Well-Known Member
2011. június 29.
410
1 058
93
Ez a Kijev elleni fiaskó is egy baromság. Lekötöttek egy rakás jól képzett ukrán katonát,és annyival kevesebb jutott Donbasszba. A média így akarta eladni a világnak azt ukrán győzelemként. Értsd meg,hogy Ukrajnát nem fogják tudni se katonailag,de főképp gazdaságilag fenntartani. Az EU már nagyjából levegő után kapkod mert képtelenek anyagilag finanszírozni Ukrajna működését. Óriási tévhit,hogy csak nyomtatjuk a pénzt,és abból majd adunk az ukránoknak. Ez csak a laikusoknak beadható mese. Szerinted mennyire lehetnek lelkesek az emberek,ha az utcán kell összefogdosni őket,hogy pár nap képzés után már ki is dobják a frontra? Kifogy az ember anyag.
Fejezd be a mondatot!

Minél távolabb kerül a "rózsaszín szemüveged" mutatta kép a valósságtól, annál...
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 944
41 174
113
Helyzet a Nyikolajevszkó-Krivorozskoje irányban
2022. július 29-én 13.00 órakor

Az AFU, miután sikertelen kísérletet tett az Ingulets folyó erőltetésére, támadást készül indítani Vysokopolye és Kreschenivka közelében. A más ukrán régiókból származó "ágyútöltelék" futószalagja lehetővé teszi az orosz fegyveres erők számára, hogy akár súlyos veszteségek árán is szondázzák a védelmet.

▪️ A 60. tartalékos hadtest műveleti egységei Potemkino közelében erőket gyűjtenek, hogy hídfőállást készítsenek elő egy offenzívához.

▪️ Az éjszaka folyamán egy ukrán DRG megkísérelt behatolni az orosz fegyveres erők által ellenőrzött területre a Zolotaya Balka-Krescsenivka vonalon. A csoportot azonban észrevették, amint aknamezőkön próbált átjutni, veszteségeket szenvedett, és visszahúzódott eredeti pozíciójába.

▪️ Potemkinótól délkeletre tüzelőállásokat alakítanak ki. A frontvonal mentén kis méretű UAV-k, valamint a Kryvyi Rih-től délre található Bairaktar UAV-k biztosítják az orosz fegyveres erők állásainak felderítését.

▪️ Az AFU tüzércsapatai és a hadsereg légierejének helikopterei azonosított célpontokat támadtak Mirolyubovkában, Zolotaya Balkában, valamint Andreevkában és Herszonban.

▪️ További AFU-egységeket, köztük a nacionalista Aidar zászlóalj tagjait is átcsoportosították Novovoroncivkába.

▪️ Az offenzíva előkészítéseként az ukrán CYPSO egységei dezinformációt terjesztettek a Herszon régió lakossága körében egy orosz csoport elfogásáról a Dnyipro folyó partja közelében.

▪️ Az Orosz Fegyveres Erők rakéta- és tüzérségi erői, taktikai repülőgépei és a hadsereg légierejének helikopterei csapást mértek az AFU állásaira Blagodatne, Kobzartsy, Chervona Dolyna, Lepetikha, Velyky Artakovo településeken, Veszelyom Kut, Partizanszkij, Sevcsenko, Mirny, Pribugszkij, Luch, Pozsad Pokrovszkij, Sztepovaja Dolina, Tavrijszkij, Belogorka, Tokarevo, Karjornij, Lubomirivka, Oszokorivka, Potemkino, Zelenodolszk.

Nagy felbontású térkép

Más!
Intel Slava Z
Németország készen áll az Északi Áramlat 2 használatára, "ha nincs más lehetőség" –

mondta Klaus Ernst, a Bundestag Energia- és Klímabizottságának vezetője.

Amikor az oroszellenes szankciók több kárt okoznak, mint segítenek
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Ez a Kijev elleni fiaskó is egy baromság. Lekötöttek egy rakás jól képzett ukrán katonát,és annyival kevesebb jutott Donbasszba. A média így akarta eladni a világnak azt ukrán győzelemként. Értsd meg,hogy Ukrajnát nem fogják tudni se katonailag,de főképp gazdaságilag fenntartani. Az EU már nagyjából levegő után kapkod mert képtelenek anyagilag finanszírozni Ukrajna működését. Óriási tévhit,hogy csak nyomtatjuk a pénzt,és abból majd adunk az ukránoknak. Ez csak a laikusoknak beadható mese. Szerinted mennyire lehetnek lelkesek az emberek,ha az utcán kell összefogdosni őket,hogy pár nap képzés után már ki is dobják a frontra? Kifogy az ember anyag.
Én nagyjából annyit adok az orosz propagandára mint a mainstream médiára.Ennek akkor lett volna értelme ha ezzel párhuzamosan indítják dombasban az offenzívát!Amíg visszavonultak az alatt átdobtak elég embert az Ukránok!Én úgy látom inkább taktikát váltottak az Oroszok és megpróbálják "felörlő"harcokban megtörni az Ukránokat!
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 163
10 908
113
Érdekes: 1939 Look magazin USA:

f19ff3899ad78b67a0a86087e72917ab.jpg

hasonló lett volna a terv, ha a lengyel vezetés nem áll neki emberkedni.
De honnan a tökből vették ezt a térképet?
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
539
4 892
93
Te write only üzemmódban vagy? Vagy néha szoktad olvasni is itt a posztokat?
Ukrajna a természeti kincseivel, ki tudná váltani az eddig Oroszország által szállított energiahordozó szénhidrogéneket. Közelebb lenne, ne adj 'sten EU tag. Szóval elég fontos pozíciót tölthetne be, ha nem támadta volna meg Oroszország teljesen véletlenül pont ezen nyersanyagmezőket.... Ukrajna bele akart köpni Oroszország nemzetközi exportjába, amit nem hagyhatott ... mivel szinte nincs más exportképes cikke, mint energiahordozók és nyersanyagok ... ez egy orosz gazdasági strukturális probléma (mármint, ha az EU-nak nem kellene az orosz olaj és gáz, mert Ukrajna megadhatná ezt neki, akkor az orosz államkassza jelentős zsugorodást szenvedne el), amit most katonai úton próbálnak megoldani ... végülis nekik már az is siker, ha nem tudják felépíteni az ukrán szénhidrogének kiteremelését biztosító infrastruktúrát, minden más csak hab a tortán ...
Az energiadiverzifikáció kellene az EU-nak, mint egy falat kenyér, és épp most kapja ki a szájából Oroszország.
Nem vagyok write only módban és olvasgatom is a posztokat.

Viszont amikor írok, akkor akinek válaszolok, akkor egyrészt meghagyom a teljes beírását és idézőjelbe beteszem azt a részt, amire válaszolok. Viszont te kiemeled azt a részt, amit kipécézel magadnak és csak azt teszed be, mintha a teljes szöveg lenne. Tudod az ilyeneket én alapból ignorálom.

Mivel nekem nem a hozzászólásokért fizetnek az időmet nem pazarlom azokra, akik kiforgatják a másik szavait a szövegkörnyezetből kiemelve az általuk kritizálandó mondatot.

Amúgy pont azt írtad, amit én is, hogy Ukrajnát a gyarmati elképzelések miatt pátyolgatják. Szó sincs itt egyenértékű üzleti kapcsolatról.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 897
5 204
113
Nekünk szükségünk van Oroszországra. Egyszerűen az iparunknak égetően szükséges az olcsó orosz energia, a szinte kifogyhatatlan ásványkincskészlet. Plusz a harcolni képes és akaró katonákra. Európának végleg ki kellene picsázni az angolszász xarkavarókat Európából. Mondjuk ehhez Franciaországban egy de Gaulle, Nêmetországba meg egy Adenauer kellene ...
Azzal hogy Putyin megindította az offenzívát teret adott az angolszászoknak Európában.Addig fogunk energiát kapni amíg vagy ki nem váltják az Orosz energiával hordozókat teljesen az Eu-ban vagy az Oroszok egyszer csak elzárják itt a "csapot".Egyenlőre "szerencsénk"van hogy ők se engedhetik meg a szállítasok teljes leállítását az Eu-ba mert a pénz az kell az Orosznak.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Nekünk szükségünk van Oroszországra. Egyszerűen az iparunknak égetően szükséges az olcsó orosz energia, a szinte kifogyhatatlan ásványkincskészlet. Plusz a harcolni képes és akaró katonákra. Európának végleg ki kellene picsázni az angolszász xarkavarókat Európából. Mondjuk ehhez Franciaországban egy de Gaulle, Nêmetországba meg egy Adenauer kellene ...

Szinte szó szerint idézek Putyintól.
Biztos, hogy nekünk Putyin és a ruszki kiszolgáltatottság jó üzlet?
Nem mondom, hogy ne vegyünk orosz nyersanyagot, energiahordozót.
De kiszolgáltatottak ne legyünk!
Mint a mellékelt ábra mutatja, a ruszki fegyverként akarja használni a függőségünket.
Ellenünk.
:(
Ez nem jó. Ha nem partnernek, hanem ellenségnek tekint minket, akkor különösen fontos, hogy ne függjünk tőle.

Ez a magyar nemzeti érdek. Is. Nem véletlenül egységes egész Európa a kérdésben.

Persze a ruszki INFO OPS azt szajkózza, hogy milyen jó is az "olcsó, megbízható" energia és nyersanyag függés...
:)
De nem.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 484
18 395
113
Azon gondolkodtam, hogy ha az amcsik adnak az ukránoknak Abramsokat a letárolt készletekből, hogy látják el őket harc közben üzával? Marmonkannával viszik Lengyelországból?
Ha kapnak F16-ot. Mennyibe fog kerülni az a sok modern rakéta ami a légvédelemtől biztos távolságból tudja aprítani a ruszkikat?
Tehát a támogatás következő lépcsője, megint sokkal drágább lesz mint az előző.
Még mindig az a kérdés, ki mennyit köthet erre a háborúra?

Tedd fel úgy a kérdést:
Mennyit ér meg az USA -nak Oroszország katonai kudarca?
Európai befolyásának elvesztése?

Szerintem nagyon sokat.
Lesz üzemanyag, lőszer, alkatrész, minden ami kell. Sokáig.Amig kell.
Mert Putyin emelte a tétet. Az USA, Európa tartja....
 

vontod

Well-Known Member
2017. június 14.
748
7 529
93
Szinte szó szerint idézek Putyintól.
Biztos, hogy nekünk Putyin és a ruszki kiszolgáltatottság jó üzlet?
Nem mondom, hogy ne vegyünk orosz nyersanyagot, energiahordozót.
De kiszolgáltatottak ne legyünk!
Mint a mellékelt ábra mutatja, a ruszki fegyverként akarja használni a függőségünket.
Ellenünk.
:(
Ez nem jó. Ha nem partnernek, hanem ellenségnek tekint minket, akkor különösen fontos, hogy ne függjünk tőle.

Ez a magyar nemzeti érdek. Is. Nem véletlenül egységes egész Európa a kérdésben.

Persze a ruszki INFO OPS azt szajkózza, hogy milyen jó is az "olcsó, megbízható" energia és nyersanyag függés...
:)
De nem.
Én meggyőzhető vagyok. Mivrl váltod ki az ipernak szükséges gáz/ritkaföldfém/olaj szállítmányokat. Mivel tartható az élelmiszerár, mivel helyettesíthető a műtrágya. Eddig annyit tudunk hogy lehet puloverven is tvzni odahaza, meg hogy nem kell mindennap zuhanyozni. Azt is elmondták hogy majd bővül az lng kapacitás valamikor 2023-25 között. Ha be is következik milyen egységnyi áron? Plusz ha Katar/Usa kukutyin lát el kizárólag az nem egyoldalú függés?
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Helyzet a Nyikolajevszkó-Krivorozskoje irányban
2022. július 29-én 13.00 órakor

Az AFU, miután sikertelen kísérletet tett az Ingulets folyó erőltetésére, támadást készül indítani Vysokopolye és Kreschenivka közelében. A más ukrán régiókból származó "ágyútöltelék" futószalagja lehetővé teszi az orosz fegyveres erők számára, hogy akár súlyos veszteségek árán is szondázzák a védelmet.

▪️ A 60. tartalékos hadtest műveleti egységei Potemkino közelében erőket gyűjtenek, hogy hídfőállást készítsenek elő egy offenzívához.

▪️ Az éjszaka folyamán egy ukrán DRG megkísérelt behatolni az orosz fegyveres erők által ellenőrzött területre a Zolotaya Balka-Krescsenivka vonalon. A csoportot azonban észrevették, amint aknamezőkön próbált átjutni, veszteségeket szenvedett, és visszahúzódott eredeti pozíciójába.

▪️ Potemkinótól délkeletre tüzelőállásokat alakítanak ki. A frontvonal mentén kis méretű UAV-k, valamint a Kryvyi Rih-től délre található Bairaktar UAV-k biztosítják az orosz fegyveres erők állásainak felderítését.

▪️ Az AFU tüzércsapatai és a hadsereg légierejének helikopterei azonosított célpontokat támadtak Mirolyubovkában, Zolotaya Balkában, valamint Andreevkában és Herszonban.

▪️ További AFU-egységeket, köztük a nacionalista Aidar zászlóalj tagjait is átcsoportosították Novovoroncivkába.

▪️ Az offenzíva előkészítéseként az ukrán CYPSO egységei dezinformációt terjesztettek a Herszon régió lakossága körében egy orosz csoport elfogásáról a Dnyipro folyó partja közelében.

▪️ Az Orosz Fegyveres Erők rakéta- és tüzérségi erői, taktikai repülőgépei és a hadsereg légierejének helikopterei csapást mértek az AFU állásaira Blagodatne, Kobzartsy, Chervona Dolyna, Lepetikha, Velyky Artakovo településeken, Veszelyom Kut, Partizanszkij, Sevcsenko, Mirny, Pribugszkij, Luch, Pozsad Pokrovszkij, Sztepovaja Dolina, Tavrijszkij, Belogorka, Tokarevo, Karjornij, Lubomirivka, Oszokorivka, Potemkino, Zelenodolszk.

Nagy felbontású térkép

Más!
Intel Slava Z
Németország készen áll az Északi Áramlat 2 használatára, "ha nincs más lehetőség" –

mondta Klaus Ernst, a Bundestag Energia- és Klímabizottságának vezetője.

Amikor az oroszellenes szankciók több kárt okoznak, mint segítenek
Hülye bohócok ezek.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 497
113
Hadifogjok bombázásának eredménye

⚡️⚡️Az ukrán fegyveres erők kora reggel több csapást mértek a Brjanszki régió határ menti területeire Az első pont Klimovo falu. Ott a lövedékek a katonai egység területére estek. Az ágyúzás helyszínéről készült videó alapján a lőszeres raktár megsemmisült. A második Kurkovichi falu (a Starodubsky kerületben található). A harmadik Klintsy. Az előzetes adatok szerint legalább 10 „érkező” volt. Egyelőre semmit sem tudni az áldozatokról.

⚡️⚡️Jevgenyij Fedorov, az Állami Duma képviselője elmondta, hogy ebben az esetben Moszkva extrém lépést tehet és nukleáris csapást mérhet Ukrajnára A Herson régió katonai-polgári közigazgatásának helyettes vezetője, Kirill Stremousov távirati csatornájában közölte, hogy a régió népszavazás lebonyolítására készül. Célja, hogy Oroszország részévé váljon. Jevgenyij Fedorov, az Állami Duma képviselője emlékeztetett arra, hogy ha egyes régiók csatlakoznak Oroszországhoz, akkor rájuk az orosz jogszabályok vonatkoznak, beleértve a Putyin nukleáris elrettentésről szóló rendeletével kapcsolatosakat is: A potenciális ellenfél elrettentése az Orosz Föderáció és (vagy) szövetségesei elleni agressziótól, valamint katonai konfliktus esetén az ellenségeskedés eszkalációjának és megszüntetésének megakadályozása az Orosz Föderáció és (vagy) szövetségesei számára elfogadható feltételek mellett. A dokumentum értelmében Oroszország nemcsak az ukrán fegyveres erők parancsára csaphat le, hanem a brüsszeli, washingtoni és londoni döntéshozó központokra is. Ugyanakkor, mint a képviselő hangsúlyozza, ha Herson csatlakozik Oroszországhoz, a különleges hadművelet nem ér véget. Ennek akkor lesz vége, amikor Ukrajna egész terét megtisztítják az agresszív rezsimtől - idézi Fedorovot a „Moszkva beszél” című kiadvány. https://t.me/oroszokazigazsagoldalan/18899
Egész Ukrajna az oroszoké lesz, ezt mostmár nyíltan kommunikálják az oroszok.
Lehet, hogy az ukránoknak jobb lett volna márciusban békét kötni...

Ami lényeges, hogy nekünk legyen kész stratégiánk arra, hogy az oroszokkal, vagy egy orosz befolyású állammmal lesz újra közös határunk.
Amit én fontosnak tartanék, hogy a háború előtti tulajdonviszonyok szerint, a háború óta elmenekült magyarok visszaköltözhessenek otthonaikba, ha szeretnének. Illetve teljes kulturális, és legalább részleges politkai autonómia a magyarjainknak, plusz jó kis gazdasági/kereskedelmi projektek a ruszkikkal. Hátha nem jövünk ki belőle rosszul...
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 913
16 837
113
Zelenszkij: a németek önjáró tarackjai közül már több hibás van.

38 napja szállították az ukrán hadseregnek - és már hibásak. Kijevi jelentés szerint a német csúcstechnológiás PzH2000 önjáró tarackok hibásak. Túl „gyakran" lőttek vele. A német minőségi termék „napi 100-nál jóval több lövéssel lett túlterhelve”.

A német fegyveripar számára teljes meglepetés volt, hogy több mint 100 lövést adtak le egy háborús nap alatt. Kijevi kormány most megerősítette , hogy a Németországból szállított hét PzH2000 önjáró tarackok hibásak voltak. Alig 38 napja érkeztek meg Ukrajnába ezek a csúcstechnológiás fegyverrendszerek, amelyeket a német bulvársajtó – különösen a „Bild” újság – a Donbász-front „gamechanger” –ként emlegetett.

"Nagy intenzitású használat" tönkretette az önjáró tarackokat.

A „Spiegel” most a német fegyverkezési ipar imázsának hatalmas veszteségéről számolt be. „Az orosz állások intenzív ágyúzása után az önjáró tarackok hibaüzeneteket jelenítettek meg. A Bundeswehr azt feltételezi, hogy a problémák az ukrán fegyveres erők fegyvereinek magas tűzgyorsasággal kapcsolatosak. Ennek következtében a tarack rakodószerkezete óriási igénybevételnek van kitéve. Németországban napi 100 lövedék nagy intenzitású felhasználásnak számít, de az ukránok láthatóan sokkal több lövedéket lőttek ki. Ráadásul a fronton lévő katonák kezdetben túl nagy távolságból próbáltak speciális lőszert kilőni."

Az a tény, hogy a világ második legnagyobb katonai erejével vívott hagyományos háborúban egy fegyvernek naponta több mint 100 lövést kell leadnia, remélhetőleg mostanra eljutott az önjáró tarackok gyártójához. Ukrajna egyébként most rendelt még 100 PzH2000-et. Az egységár: legalább 1,6 millió euró.”
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 442
16 748
113
Fejezd be a mondatot!

Minél távolabb kerül a "rózsaszín szemüveged" mutatta kép a valósságtól, annál...
Valóban?Áruld már el te veréb,hogy a hős ukrán hadsereg miért nem Novoszibirszknél lengeti a kék-sárga rongyot? Mi a blankolt répa történt,hogy Novgorodot még nem nevezték át valami retkes ukrán ratyi nevére? Tudod a cuki rózsaszín szemüveged is azt mutatja,hogy éppen Ukrajna negyede már az oroszok kezén van,és nem fordítva.
 

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 714
15 497
113
Valóban?Áruld már el te veréb,hogy a hős ukrán hadsereg miért nem Novoszibirszknél lengeti a kék-sárga rongyot? Mi a blankolt répa történt,hogy Novgorodot még nem nevezték át valami retkes ukrán ratyi nevére? Tudod a cuki rózsaszín szemüveged is azt mutatja,hogy éppen Ukrajna negyede már az oroszok kezén van,és nem fordítva.
És ez még csak a kezdet, az oroszok nyíltan kommunikálják, hogy mindenki túllőtt a célon. Ukrajna egésze az ő érdekszférájuk lesz. Ez van.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 944
41 174
113
Zelenszkij: a németek önjáró tarackjai közül már több hibás van.

38 napja szállították az ukrán hadseregnek - és már hibásak. Kijevi jelentés szerint a német csúcstechnológiás PzH2000 önjáró tarackok hibásak. Túl „gyakran" lőttek vele. A német minőségi termék „napi 100-nál jóval több lövéssel lett túlterhelve”.

A német fegyveripar számára teljes meglepetés volt, hogy több mint 100 lövést adtak le egy háborús nap alatt. Kijevi kormány most megerősítette , hogy a Németországból szállított hét PzH2000 önjáró tarackok hibásak voltak. Alig 38 napja érkeztek meg Ukrajnába ezek a csúcstechnológiás fegyverrendszerek, amelyeket a német bulvársajtó – különösen a „Bild” újság – a Donbász-front „gamechanger” –ként emlegetett.

"Nagy intenzitású használat" tönkretette az önjáró tarackokat.

A „Spiegel” most a német fegyverkezési ipar imázsának hatalmas veszteségéről számolt be. „Az orosz állások intenzív ágyúzása után az önjáró tarackok hibaüzeneteket jelenítettek meg. A Bundeswehr azt feltételezi, hogy a problémák az ukrán fegyveres erők fegyvereinek magas tűzgyorsasággal kapcsolatosak. Ennek következtében a tarack rakodószerkezete óriási igénybevételnek van kitéve. Németországban napi 100 lövedék nagy intenzitású felhasználásnak számít, de az ukránok láthatóan sokkal több lövedéket lőttek ki. Ráadásul a fronton lévő katonák kezdetben túl nagy távolságból próbáltak speciális lőszert kilőni."

Az a tény, hogy a világ második legnagyobb katonai erejével vívott hagyományos háborúban egy fegyvernek naponta több mint 100 lövést kell leadnia, remélhetőleg mostanra eljutott az önjáró tarackok gyártójához. Ukrajna egyébként most rendelt még 100 PzH2000-et. Az egységár: legalább 1,6 millió euró.”
Tedd be ide is!
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
A jelenovszkajai támadáshoz használt rakéták maradványai…
Nekem közel egyforma elmebetegségi szintre utal, ha az oroszok v az ukránok lehetséges szándékaiba gondolok bele :(
Ugyanakkor eddig az ukránok jóval többször hazudtak, és ott van az elfogott azovos propagandista tegnapi videója is, amiben kifejti, hogy aresztovics hogyan utasította őket a csonkolós/kivégzős videók elkészítésére.
Én már bármit el tudok képzelni, de ez a mostani eset megint eléggé felkavart :confused:

 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
749
4 014
93
A jelenovszkajai támadáshoz használt rakéták maradványai…
Nekem közel egyforma elmebetegségi szintre utal, ha az oroszok v az ukránok lehetséges szándékaiba gondolok bele :(
Ugyanakkor eddig az ukránok jóval többször hazudtak, és ott van az elfogott azovos propagandista tegnapi videója is, amiben kifejti, hogy aresztovics hogyan utasította őket a csonkolós/kivégzős videók elkészítésére.
Én már bármit el tudok képzelni, de ez a mostani eset megint eléggé felkavart :confused:

az ukránok által kigondolt szökési terv része volt ez ... csak hát pont nem jó épületet találtak telibe... :)
ennyit az istenített HIMARS pontosságáról ;)
 
W

Wilson

Guest
Valóban?Áruld már el te veréb,hogy a hős ukrán hadsereg miért nem Novoszibirszknél lengeti a kék-sárga rongyot? Mi a blankolt répa történt,hogy Novgorodot még nem nevezték át valami retkes ukrán ratyi nevére? Tudod a cuki rózsaszín szemüveged is azt mutatja,hogy éppen Ukrajna negyede már az oroszok kezén van,és nem fordítva.
Ukrajna negyede? Szerintem ennek fuss neki még egyszer...