[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
550
4 989
93
Abban viszont igaza van Neganak hogy az eus pénzek és a német ipar nélkül a gazdaságunk összeesne. Ahhoz hogy túléljük ahhoz normális hazai gazdasági háttére is szükség van. Úgy mint az iparban és a mezőgazdaságban. Jelenleg a hazainak nevezett háttér nem alkalmas semmilyen önálló versenypiaci tevékenységre. Sajnos ez az igazság
Plusz ezt megfejeli az ország kiszolgáltatása a multiknak. De milyen áral is hogy a termőföldek, vizeket és alá rendelik egyes gazdasági csoportok érdekeinek. Lásd az akkumulátor gyárakat stb.......
Éljen a gazdaság és az elektromos autó ipar. Köszönjük de milyen áron!
Erre szokták azt mondani: „A múlt hosszú árnyéka.”

Milyen történelmi sorozat vezetett ide?

Török, labanc, VH,Trianon, VH, államosítás. Azután jött a gengszterváltás és a privatizáció.
Ráadásul nem látni az alagút végét.
Én 1990-ben optimistán azt mondtam, hogy kell olyan 40-50 év, hogy a rendszerváltás után helyrezökkenjünk. Úgy tűnik van rá esély, hogy eltűnünk. Így múlik el Mo dicsősége.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
7 007
14 091
113
Erre szokták azt mondani: „A múlt hosszú árnyéka.”

Milyen történelmi sorozat vezetett ide?

Török, labanc, VH,Trianon, VH, államosítás. Azután jött a gengszterváltás és a privatizáció.
Ráadásul nem látni az alagút végét.
Én 1990-ben optimistán azt mondtam, hogy kell olyan 40-50 év, hogy a rendszerváltás után helyrezökkenjünk. Úgy tűnik van rá esély, hogy eltűnünk. Így múlik el Mo dicsősége.

Ennek a lassú beolvadási folyamatnak a kiszolgákója jelenleg Viktor is!
Mivel nem vagyok politikus és nem is leszek, kimondhatok ilyen népszerűtlen megállapítást a jelenleg Messiássá --részben joggal-- magasztalt vezetőről, aki egyébként ezen baljós folyamaton még változtathat jó/rossz irányba is.
...ezen magánvéleményem miatt támogatom most és még, nem mintha ennek a véleményemnek a változása jelentene számára valami kis kockázatot, de pont ezért különösebb kockázat nélkül megállapíthatom, mikor mostanában egyre gyakrabban ezt adja ki egy-egy LMzésem!
Ugyanezért meg fogom tudni állapítani --remélem-- amikor a --szerintem-- jó irányba módosul ez a folyamat!

A folyamat végét még fogom látni, szeretnék örülni az eredménynek, elsődlegesen magyar szempontból!!!


.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55
K

kamm

Guest
Pontosan. OV egészségi állapota a legfontosabb nemzetbiztonsági tényező jelenleg. Most kéne egy olyan bátrat húzni, hogy ráfogják, hogy covidos lett, és közben aláveti magát egy orvosilag összerakott fogyasztóprogramon. Mínusz 15 kg + 5 évet jelentene, enélkül pont 2030 körül lesznek kritikus egészségügyi problémái. Mészárosnak sikerült, nyilván az új asszony inspirálta, de bazmeg nehogy már egy miniszterelnök ne tudja ugyanazt megcsinálni mint egy hollywoodi arc, minden orvosi eszköz a rendelkezésére áll.

És igen, szereti vagy sem, de Lézerre kell delegálni minél több dolgot, Rogánt pedig bármi áron meggyőzni, hogy az ország érdekében hagyja abba Jani fúrását.
Régen rossz az a rendszer, ahop egyetlen emberen áll vagy bukik minden.
 
  • Tetszik
Reactions: tarzaan and Wilson

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Fogalmazzunk úgy, gazdaságilag nagyságrenddel visszaesünk. Az életszínvonal esni fog. Munkanélküliség megugrik. Több százezer honfitársunk elhagyja az országot egy jobb élet reményében. Kb ilyesmire kell készülni. Tudja ezt a kormány is, eszünkben sincs kilépni az EU-ból. Szerencsére.
De várjál, ez már megtörént amikor beléptünk az EUba
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 375
3 503
113
"Ezúton is hadd gratuláljak minden olyan ország politikai vezetésének, amelyik 50 vagy afeletti százalékban kiszolgáltatottá tette hazáját egyetlen beszállítónak"

Nagyon szépen hangzó mondat, de a valóságban ilyet csak egy beszipuzott belvárosi bölcsész tud mondani.

Hiába akarok én Hortobágy közepéről vasércet bányászni, ha ott nincs. Kénytelen vagyok olyan helyről vásárolni, ahol van. Igaz, akkor már nem én bányászom, hanem csak vásárolom.

Ha vásárolom. akkor onnan veszem, ahol 1 Forintért adják és nem onnan, ahol 100 Forintért. No, meg picit a távolság is közrejátszik, mert a szállítási költségek is emelik az árat. Az oroszok hajlandók voltak folyamatosan és pontosan szállítani. Vajon ki kezdett el kekeckedni, szankcionálgatni? Az oroszok vagy az júnió?

No, most ha én folyamatosan köpködöm a beszállítómat, az előbb-utóbb megunja és keres magának más vevőt. Pechemre keresett kurens áruról van szó, könnyen talál magának más vevőt.

Kapiso?
Aki kizárólag egy beszállítótól függ, az egyszerűen hülye, vagy nagyon naív. Nem tudom ezt tovább ragozni. Nálunk a cégnél ez szempont, még akkor is, ha valamivel többe kerül mind forintosítva, mind pedig a plusz adminisztrációt tekintve.
Nagyon legatyásodott fillérbaszó balkáninak kell lenni ahhoz, hogy az ár legyen az EGYETLEN szempont, ami minden más szempontot felülír.
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 332
8 834
113
Marhaság.Mit csinálsz azokkal az összeszerelő üzemekkel,amik nem kapnak alkatrészt,mit összeszerelhetnek?Semmit.3 hónapon belül az utcán vernék agyon,akit csak érnek,az elkeseredett és szó szerint éhező emberek.A NER minket egy önmagában életképtelen droid országgá tett.
A NER vadprivatizálta szanaszét az országot? Kicsit több komolyságot, még ha el is ragad a hevület.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 735
3 869
113
Aki kizárólag egy beszállítótól függ, az egyszerűen hülye, vagy nagyon naív. Nem tudom ezt tovább ragozni. Nálunk a cégnél ez szempont, még akkor is, ha valamivel többe kerül mind forintosítva, mind pedig a plusz adminisztrációt tekintve.
Nagyon legatyásodott fillérbaszó balkáninak kell lenni ahhoz, hogy az ár legyen az EGYETLEN szempont, ami minden más szempontot felülír.
Igazad van elméletben. A céged, viszont levágja a faszod, ha a beszállítóid 1/3-a tripla áron szállít alapanyagot. Lehet az ilyet több lábon állásnak nevezni, de közgazdaságilag verseny hátránnyal jár.
 
  • Tetszik
Reactions: puspok and Pogány

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93
Régen rossz az a rendszer, ahop egyetlen emberen áll vagy bukik minden.
Nem minden, de sok minden, és egyetértek, hogy rossz, és kritikus. Sok minden múlott egy emberen a Horthy korszakban is (jó esetben kiiktathatta volna Szálasit, rossz esetben még korábban is hatalomra juthatott volna Szálasi). Ki tudja volt-e nála jobb alternatíva? One man show volt Hunyadi Mátyás, Napoleon, Kennedy, Tito, Aszad, Putyin, Erdogan. A történelem ítélkezik felettük, de ahhoz minimum 100 éves távlat kell. A magyarok amúgy is hajlamosak egy erős embert követni, és nem erősségünk a konszenzus a frakciók között, ez így van. Nem fogadnék rá azonban nagy összegben, hogy Orbán történelmi megítélése negatív lesz. Ez a most következő 10 évben dől el. Vannak elvitathatatlan erényei is és beindultak kedvező folyamatok is neki köszönhetően. Elképzelni könnyű nála jobbat, de összeségében és a lehetőségeinkhez képest szerintem pozitív a mérleg. Az biztos, hogy épeszű magyar ember nem akarhat puccsot Budapesten. Majd ha lesz bárki alkalmas a láthatáron, akkor lehet rá szavazni.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
945
8 121
93


Gondoltam írok egy kommentet a videó alá,a sok okos safe spaces nyugati sjw-nek,de csak sóhajtottam.
Mocskos BBC, gondolom elő volt írva a kesztyűbábnak, hogy mindenképp jól hangsúlyozva hangozzon el az "Óbaaaan" "racist", "anti-semitic", "Hitler" és "genocide", így ebben a sorrendben, a vége felé. Ezt a szemét pszichológiai imprintinget csinálja a média. Ha úgy akarják, bárkit és bármit megsemmisítenek, és embermilliók szajkózzák amit a nagy tesvér az agyukba vés. Nick Thorpe és a szerkesztő is torokra vehet egy nagy fekete kakast.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
550
4 989
93
Ennek a lassú beolvadási folyamatnak a kiszolgákója jelenleg Viktor is!
Mivel nem vagyok politikus és nem is leszek, kimondhatok ilyen népszerűtlen megállapítást a jelenleg Messiássá --részben joggal-- magasztalt vezetőről, aki egyébként ezen baljós folyamaton még változtathat jó/rossz irányba is.
...ezen magánvéleményem miatt támogatom most és még, nem mintha ennek a véleményemnek a változása jelentene számára valami kis kockázatot, de pont ezért különösebb kockázat nélkül megállapíthatom, mikor mostanában egyre gyakrabban ezt adja ki egy-egy LMzésem!
Ugyanezért meg fogom tudni állapítani --remélem-- amikor a --szerintem-- jó irányba módosul ez a folyamat!

A folyamat végét még fogom látni, szeretnék örülni az eredménynek, elsődlegesen magyar szempontból!!!


.
Szerencsémre műszaki vagyok politikai felhangok nélkül. Úgymond ebből a szempontból kívülálló, ezért minkét oldalt megköpködöm, ha hülyeséget csinál az én véleményem szerint.

A merjünk kicsik lenni meg a Pannon puma korszakot nagyon utáltam, mert akkor lehetett volna engedményeket kicsikarni, de nem. Teljesen becsicskultak nyugatnak. Antalnak egyszerűen nem volt mozgástere, annyira kötve volt a keze. Egyre több információ kerül napvilágra, hogy mennyire előre le volt írva a forgatókönyv, amit kénytelen volt betartani.

Szerintem a Horthy korszak van erősen alábecsülve, holott az ő ideje alatt lett felhozva az ország a teljes letargiából.

Orbán elképzelését értékelem, mert széllel szemben is mer gondolkozni. Alaptétele, hogy egy erős középosztályt kell létrehozni. A történelem bebizonyította, hogy amelyik országnak erős középosztálya van az tud boldogulni.

No, ezt támadja most mindenki. Európa vezető politikusai az 1970-es lázadó hippi fiataljaiból kerültek ki, semmihez sem értenek, de ahhoz nagyon. Egyénileg felelősséget nem mernek vállalni, ezért hoznak létre életképtelen bizottságok albizottságainak albizottságait. Ezek a lázadó fiatalok érdekes módon nagy többségükben az akkori politikusok, vezető gazdasági emberek gyerekei. A mostan pozícióba kerülő "fiatal" politikusnak nevezett celebek szintén nagy többségükben az 1970-es generáció leszármazottai. És még ők ítélik el a középkori nemesek ragaszkodását a hatalomhoz.

Koromnál fogva én már valószínűleg nem fogom megérni a most zajló folyamat végkifejletét, amit valamiért 2030-ra jósolnak. Egyelőre nem világos, hogy a 2030 mi is akar lenni, de Orbán van annyira képzett és jól informált, hogy valamit tud erről. Természetesen minden tervezett elgondolást felboríthat a mostani helyzet eldurvulása.
 

senkineksenkije

Well-Known Member
2020. november 22.
550
4 989
93
Aki kizárólag egy beszállítótól függ, az egyszerűen hülye, vagy nagyon naív. Nem tudom ezt tovább ragozni. Nálunk a cégnél ez szempont, még akkor is, ha valamivel többe kerül mind forintosítva, mind pedig a plusz adminisztrációt tekintve.
Nagyon legatyásodott fillérbaszó balkáninak kell lenni ahhoz, hogy az ár legyen az EGYETLEN szempont, ami minden más szempontot felülír.
"Nagyon legatyásodott fillérbaszó balkáninak kell lenni ahhoz, hogy az ár legyen az EGYETLEN szempont, ami minden más szempontot felülír."

Akkor Te még nem találkoztál németekkel. Ne a médiahazugságokat nézd, hanem a valóságot. Egy angol is képes az anyját is eladni, ha pár centet tud spórolni az üzleten. Minden cégnél külön ember, csoport, osztály foglakozik a kiadás-bevétel optimalizáláson.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 926
27 775
113
"Nagyon legatyásodott fillérbaszó balkáninak kell lenni ahhoz, hogy az ár legyen az EGYETLEN szempont, ami minden más szempontot felülír."

Akkor Te még nem találkoztál németekkel. Ne a médiahazugságokat nézd, hanem a valóságot. Egy angol is képes az anyját is eladni, ha pár centet tud spórolni az üzleten. Minden cégnél külön ember, csoport, osztály foglakozik a kiadás-bevétel optimalizáláson.
Amerikai pláne.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány