Ennek a lassú beolvadási folyamatnak a kiszolgákója jelenleg Viktor is!
Mivel nem vagyok politikus és nem is leszek, kimondhatok ilyen népszerűtlen megállapítást a jelenleg Messiássá --részben joggal-- magasztalt vezetőről, aki egyébként ezen baljós folyamaton még változtathat jó/rossz irányba is.
...ezen magánvéleményem miatt támogatom most és még, nem mintha ennek a véleményemnek a változása jelentene számára valami kis kockázatot, de pont ezért különösebb kockázat nélkül megállapíthatom, mikor mostanában egyre gyakrabban ezt adja ki egy-egy LMzésem!
Ugyanezért meg fogom tudni állapítani --remélem-- amikor a --szerintem-- jó irányba módosul ez a folyamat!
A folyamat végét még fogom látni, szeretnék örülni az eredménynek, elsődlegesen magyar szempontból!!!
.
Szerencsémre műszaki vagyok politikai felhangok nélkül. Úgymond ebből a szempontból kívülálló, ezért minkét oldalt megköpködöm, ha hülyeséget csinál az én véleményem szerint.
A merjünk kicsik lenni meg a Pannon puma korszakot nagyon utáltam, mert akkor lehetett volna engedményeket kicsikarni, de nem. Teljesen becsicskultak nyugatnak. Antalnak egyszerűen nem volt mozgástere, annyira kötve volt a keze. Egyre több információ kerül napvilágra, hogy mennyire előre le volt írva a forgatókönyv, amit kénytelen volt betartani.
Szerintem a Horthy korszak van erősen alábecsülve, holott az ő ideje alatt lett felhozva az ország a teljes letargiából.
Orbán elképzelését értékelem, mert széllel szemben is mer gondolkozni. Alaptétele, hogy egy erős középosztályt kell létrehozni. A történelem bebizonyította, hogy amelyik országnak erős középosztálya van az tud boldogulni.
No, ezt támadja most mindenki. Európa vezető politikusai az 1970-es lázadó hippi fiataljaiból kerültek ki, semmihez sem értenek, de ahhoz nagyon. Egyénileg felelősséget nem mernek vállalni, ezért hoznak létre életképtelen bizottságok albizottságainak albizottságait. Ezek a lázadó fiatalok érdekes módon nagy többségükben az akkori politikusok, vezető gazdasági emberek gyerekei. A mostan pozícióba kerülő "fiatal" politikusnak nevezett celebek szintén nagy többségükben az 1970-es generáció leszármazottai. És még ők ítélik el a középkori nemesek ragaszkodását a hatalomhoz.
Koromnál fogva én már valószínűleg nem fogom megérni a most zajló folyamat végkifejletét, amit valamiért 2030-ra jósolnak. Egyelőre nem világos, hogy a 2030 mi is akar lenni, de Orbán van annyira képzett és jól informált, hogy valamit tud erről. Természetesen minden tervezett elgondolást felboríthat a mostani helyzet eldurvulása.