[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 375
77 056
113
Műholdképek a börtönről, amire az ukránok az oroszok szerint GMLRS csapást mértek (a saját fogvatartott katonáikra).
A környéken törmelék sehol, a tető alig roncsolódott, és természetesen csak ott, ahol a foglyok voltak.
A ruszki férgek simán csak a foglyokra gyújtották a kócerájt, majd rákenték az ukránokra.
Tudod pont erre való a precíziós rakéta. Nem vág mindent kukára, csak a célpontot.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Valami keszul, Zeller kitelepitene a lakossagot Donbassz egy reszebol.

Déli országrészben is progrom indult az orosz lakosság ellen, mennek koncentrációs táborokba, mint ahogy a mestertől látták.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113











 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 458
113
Ukrajna 07.30.
30july2022_Ukraine_map.jpg


Dél-ukrajnai 07.30.
30july2022_Ukraine_Odessa_KryvyiRih_Map.jpg


"Az orosz hadsereg megsemmisítette a kijevi erők két ellenelemes radarját, amelyeket az Egyesült Államok szállított – jelentette be az orosz védelmi minisztérium július 30-án.

Az első radar, egy AN/TPQ-36A a donyecki Nikiforovka település közelében, míg a második, egy AN/TPQ-37 a hersoni Novovoncovka település külterületén semmisült meg. A HM nem közölt részleteket a radarok megsemmisítéséről."


" A szövetséges orosz és L/DPR erők a Bahmut-Szoledar-szeverszk frontvonalon folytatják támadásukat.

Miután az Uglegorskaya erőmű a DPR ellenőrzése alá került, az orosz vezetésű erők Semigorye falu felé nyomultak előre."

 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 957
41 244
113
Tegnapi összefoglaló.

Az ellenségeskedés és a frontok helyzetének térképe július 30-án este​

Olga Melkova ma 01:05-kor


Az elmúlt nap aktuális adatai
Július 30-án este ismét /aknamentesítették az ukrán fegyveres erőket/ Donyeck központját megszórták gyalogsági aknákkal-szirmokkal. A légvédelem munkája ellenére aknák zuhantak a földre a lecsapott ukrán rakétáktól, sok közülük nem robbant fel, így Donyeck utcáin való mozgás ma már halálos, mind a járművezetők, mind a gyalogosok számára. A belvárosban le van tiltva a forgalom / működnek az utak / Rendkívüli helyzetek minisztériuma és sapperek.
Az elmúlt napi helyzet a frontokon:
Harkov irányában
meg nem erősített jelentések érkeznek az RF fegyveres erők Borscseva melletti előrenyomulásáról. Az orosz csapatok Lipcovóban, Pitomnikban, Udában, Csupovkában, Felsőszaltovban, Alsó-átjárókban próbálnak erős pozíciókat elfoglalni.
Szláv irányban folynak a harcok Soledar, Belogorovka, Yakovlevka és Bahmut külvárosában.
Artemovszkij (Bakhmutovsky) irányban a harcok folynak a Veselaia Dolina térségében. A Kodema küszöbön álló csatáinak kezdetére is számíthat.
Donyeck irányban Peski községben folynak a harcok. Maryinkán előrelépés tapasztalható a falufejlesztésben. Krasznogorovka külvárosában is heves harcok folynak. Avdiivkától északra az orosz csapatok átkeltek a vasútvonalon, és átvették az irányítást a főút felett.
Déli irányban a Zaporozhye és Nikolaev régiókban a helyzet változatlan maradt. Az ukrán fegyveres erők fokozatosan erősítik a csoportot az orosz offenzívára számítva.
Az ukrajnai határunkon /készült ma reggel/ Lomakovka falut tüzérségel lőtték. Nem volt áldozat. Az ukrán fél lőtte /lőtt/ Tetkino falu, Glushkovsky kerület. Az előzetes adatok szerint nincs áldozat.
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
5 957
41 244
113
Tűzszerészek /Sapperek/ munkája Donyeck központjában – az utakat ukrán szirombányák és rakétatöredékek borítják
 

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
685
2 714
93
Műholdképek a börtönről, amire az ukránok az oroszok szerint GMLRS csapást mértek (a saját fogvatartott katonáikra).
A környéken törmelék sehol, a tető alig roncsolódott, és természetesen csak ott, ahol a foglyok voltak.
A ruszki férgek simán csak a foglyokra gyújtották a kócerájt, majd rákenték az ukránokra.
Ezen képek alapján ha valami kizárható, akkor az a gyújtogatás. Sztem inkább mondd azt, hogy felrobbantották őket, az hihetőbb. (A holttestek vizsgálata, meg elég egyértelművé teszi majd.)
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 595
7 661
113
Műholdképek a börtönről, amire az ukránok az oroszok szerint GMLRS csapást mértek (a saját fogvatartott katonáikra).
A környéken törmelék sehol, a tető alig roncsolódott, és természetesen csak ott, ahol a foglyok voltak.
A ruszki férgek simán csak a foglyokra gyújtották a kócerájt, majd rákenték az ukránokra.
Az abszolút nem zavarja az álomvilágodat, hogy még az USA is elismerte az ukrán támadás. Milyen szinten kell nyomnod a tudat módosított, hogy ilyeneket találj ki.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 881
91 445
113
Ciki....

A krími Szevasztopolban lévő Fekete-tengeri Flotta főhadiszállását támadta meg Ukrajna.

A feltehetően drón által végrehajtott csapásban öt ember megsérült – tette hozzá.

A támadásra az orosz haditengerészet napján került sor. Razvozsajev közölte, hogy biztonsági okokból minden ünnepséget töröln ek.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 962
5 899
113
Aki nem irta alá az egyezményt,annak szabad.oroszok is használják őket rendesen.
különben komoly háborúra számitó állam egy sem irta alá azt a hülye egyezményt.Oo,USA,Kina,Izrael,de még Románia és Szerbia sem.Nekünk is ki kéne lépni belőle.
Ezt szajkózom évek óta.
Ezért is vicc a “térség meghatározó….” bullshit szöveg.
 
  • Tetszik
Reactions: mindenen kívül

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 471
19 129
113
Hülyeség volt aláirniuk-és nekünk is.
Baxátok már meg,az oroszok mindennel lönek városokat,bevetnek vákumtöltetet,kazettás töltetet,termitet,szornak gyalogsági aknákat,hátországi városok lakótelepeit lövik,ahol semmiféle katonai célpont nincs.És 2014ben is öltek ők is böven ukrán civileket,öltek magukat harc nélkül megadó kiskatonákat.Halára kinozták őket.
Egyik kutya,másik eb.
De qrvaunalmas már ez a szar ruszki propaganda ömlengés.Nekünk nem érdekünk az orosz győzelem.Semmi szükség rá,hogy újra frontország legyünk.Az meg pláne nem,hogy újra 40 évre ránktelepedjenek.Nekünk egy olyan Oo-ra van szükségünk,ami megbizható kereskedelmi partner,betartja az egyezményeket,szerződéseket-és biztonságosan messze van tőlünk.Putyin Oo-ga nem ilyen.Megbizhatatlan,elszabadult hajóágyú
Ne keseregj ennyit... Azért a kijelentéseid egy jó része némi bizonyítékra szorulna, és az nem elég, hogy "a Zelenszikj mondta" :D
Az meg, hogy nekünk mi az érdekünk relatív. Mert neked és nekem biztosan nem azonos, szóval a "nekünk"-ről te érdemben semmit sem mondhatsz...
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Tudod pont erre való a precíziós rakéta. Nem vág mindent kukára, csak a célpontot.
A precíziós rakéta attól függetlenül egy jelentős töltettel rendelkező robbanó test, ami ha elpukkan simán szétdob egy rakás törmeléket a szélrózsa minden irányába. Ez látható az összes többi GMLRS csapásról készült közeli ill. műholdképen. Itt semmi ilyesmi nem látszik - a közeli képeken a falak teljesen épek, csak kormosak, a tető roncsolódott minimális mértékben, a belső berendezés 2-3 ágy kivételével gyakorlatilag meg sem mozdult, pedig azokat simán elhajította vagy széttépte volna egy robbanás.
FY6WEdyaAAArVgg
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Szokásos nikolaev masszázs:

Kép a dróntámadásról:

Arestovich az ukrán népről: "Ebben az országban a normális emberek az ujjaimon megszámolhatók, a többi kulturálatlan, tanulatlan tömeg, és ne adj isten, hogy a hatalom a kezükbe kerüljön."
--
Ehez nincs mit hozzáfűzni

@Negan
Megírnád, hogy miért is lenne nekünk az jobb, ha egy szartenger ukrajna maradna a szomszédunk?
Érvekkel légyszi, ne csak úgy a véleményed alapján. Kíváncsi vagyok.
(Az nem érv,xhogy hát Putyin minket is betámadna. Ezzel cssk a nyugati hülyéket lehet ilyesztegetni)

Off:
Ámériká inkább nem megy most Tajvanra okoskodni: