[BIZTPOL] Magyarország

Status
Not open for further replies.
Azt a kormanyt, amelyik EU ellenes es az UK utan a kovetkezo lehet aki kilep? Foleg akkor amikor par ev mulva netto befizetok lesztek majd. Az USA-nak pont az a jo, ha az EU gyengul, az EU ellen visel kereskedelmi haborut, nem ellenetek...
Gondolj bele, a Magyarorszagi ellenzek korabban szinte 100% nemet kezben volt, majd a legutobbi valasztasra egyesult az uj USA bab vonallal es egyutt csinaltak olyan USA tipusu kampanyt amitol akkorat buktak, hogy egyedul arra nem lettek volna kepesek. Amennyire en tudom a baloldal meg sosem bukott akkorat Magyarorszagon mint amiota az USA is beszallt hozzajuk tanacsadokkal. Es miert? Ennyire nem hulye az USA, csak nekik win-win volt: ha veletlenul nyernek, akkor ok is bejutnak a nemetek mellett a magyar parlamantbe, ha meg megbuktatjak az ellenzeket, akkor meg az EU-ellenes Orban nyer. USA-nak win-win. Nem hulyek.
Egy ilyen húzással akár katalizálhatják is a kilép(tet)ési szándékot.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Arrol nem is beszelve, hogy a lejaratasnak a valasztasok elott fel evvel lenne ertelme, nem most.
Azért jön az új nagykövet, hogy újjászervezze a magyar ellenzéket és félidőben buktasson. Egyszerűen csak elindult a projekt. Az amerikaiak megsemmisíteni akarják Orbánt, aki ezért kényszerül beszállni az amerikai belpolba ennyire. A republikánus hatalomátvétel az egyetlen esélye.

Azért jön az új nagykövet, hogy újjászervezze a magyar ellenzéket és félidőben buktasson. Egyszerűen csak elindult a projekt.
Felidoben buktasson egy ekkora gyozelem utan? Magyarorszagon? Hogyan? Atvettek a hadsereg meg a rendorseg felett az iranyitast? Magyarorszagon szerintem elkepzelhetetlen most 3 evig levaltani a kormanyt.

Felidoben buktasson egy ekkora gyozelem utan? Magyarorszagon? Hogyan? Atvettek a hadsereg meg a rendorseg felett az iranyitast? Magyarorszagon szerintem elkepzelhetetlen most 3 evig levaltani a kormanyt.
Súlyos ellátási nehézségekkel durván erodálva a kormány támogatottságát és aláásva hitelességét (nehéz, de kezelhető helyzetet ígértek). Emlékezz hogy anno Gyurcsány pár hónap alatt lett győztesből az ország leggyűlöltebb embere!

Ha ez itt tart akkor viszont mar napok kerdese lehet az ukran osszeomlas. Mi lesz a valasz? Ha a magyar hadseregnek igy nem lesz olaja, akkor az haduzenet nelkuli tamadas a magyar hadsereg ellen? Magyarorszag keri az 5. cikkej eletbelepeset, de ehhez nem lesz konszenzus. Magyarorszag bejelenti, hogy oke, nincs konszenzus, de akkor maskor sem lesz: NATO megszunt, megindul a vegjatek, 5 kulonbozo hadsereg vonul Ukrajnaba?
Vagy nem is olyan komoly a helyzet es 1-2 nap alatt megoldodik valami apro politikai alku kereteben?
Mit lattok belulrol, seregbol van info, behivtak valakit?
Semmi.

Nem értem miért mindenki csak Magyarországról beszél...?!

Augusztus 4-én leállította az orosz Transznyeft a Barátság II. vezetéken a kőolaj-szállítást Magyarország, Csehország és Szlovákia felé

Origo információi szerint a Mol felajánlotta, hogy kifizeti a tranzitdíjat az ukránok helyett, de nem kapott választ.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség azt írja, az Ukrtransnafta ukrán állami vállalat állította le az olajszivattyúzást a vezetéken. Az orosz források szerint a vállalat még augusztus 4-én reggel állította le az orosz olaj Európába irányuló szállítását. A Transneft a hírügynökségnek megerősítette a tranzit leállását, mivel az orosz fél nem tudott fizetni a tranzitért az uniós szankciók értelmében.

Az olajszállítás ezzel párhuzamosan folytatódik Fehéroroszországon keresztül Lengyelország és Németország irányába.

Az ukránok állították le.
Gondolom ideje lenne leállítani pár dolgot nekik viszonzásul.

Augusztus 4-én leállította az orosz Transznyeft a Barátság II. vezetéken a kőolaj-szállítást Magyarország, Csehország és Szlovákia felé
En nem csak arrol beszeltem, epp ellenkezoleg azt irtam, hogy 2-3 orszagrol van szo. Szlovakok orosz partiak, bar a kormanyuk epp nem. Csehek nem tudom, hogy allnak epp. Az is lehet, hogy ok mar megoldottak, vesznek mashonnan. Mondjuk ha a Slovnaft a MOL-e akkor nem tudom, hogyan. Szerintem ez nem kis ugy osszessegeben.

Nem erted, ezzel nem loki kifele az EU-bol az USA Magyarorszagot, sot, inkabb raszorul a nemetekre, ha nem lesz olaja.
Ez attól függ, mennyi marad meg hoholisztánból a pityputy végére.
Ha marad annyi ukrajna, hogy tudjanak még gonoszkodni a kőolajvezetékekkel (mert hozzáférnek), akkor valóban, nehezen képzelhető el, hogy kilépjünk, mert durván rá leszünk szorulva pl a horvátokra is.

De ha ukrajna végre megsemmisül, akkor egyre érdekesebb kérdés lesz, hogy vajon mivégre is maradjunk az EU-ban... folyamatosan ugráltatnak, szívatnak bennünket pl legutóbb a helyreállítási alap pénzeivel, és ki tudja, mi van még Ursula forgatókönyvében, mit hoz majd a jövő...

Slovnaft és MOL hajlandoak maguk kifizetni oroszok helyet a tranzitdíjat:
https://www.noviny.sk/699408-ropa-v...je-bez-prerusenia-zasobovanie-trhu-je-plynule

"A Slovnaft társaság, valamint a MOL társaság tárgyalást kezdeményezett az ukrán és az orosz féllel arról, hogy a MOL, illetve a Slovnaft tranzitdíjat fizessen, ami lehetővé tenné az olajszállítások újraindítását" - tette hozzá Molnár. A javaslatra jelenleg várható válasz.

Status
Not open for further replies.