[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Azt a kormanyt, amelyik EU ellenes es az UK utan a kovetkezo lehet aki kilep? Foleg akkor amikor par ev mulva netto befizetok lesztek majd. Az USA-nak pont az a jo, ha az EU gyengul, az EU ellen visel kereskedelmi haborut, nem ellenetek...
Gondolj bele, a Magyarorszagi ellenzek korabban szinte 100% nemet kezben volt, majd a legutobbi valasztasra egyesult az uj USA bab vonallal es egyutt csinaltak olyan USA tipusu kampanyt amitol akkorat buktak, hogy egyedul arra nem lettek volna kepesek. Amennyire en tudom a baloldal meg sosem bukott akkorat Magyarorszagon mint amiota az USA is beszallt hozzajuk tanacsadokkal. Es miert? Ennyire nem hulye az USA, csak nekik win-win volt: ha veletlenul nyernek, akkor ok is bejutnak a nemetek mellett a magyar parlamantbe, ha meg megbuktatjak az ellenzeket, akkor meg az EU-ellenes Orban nyer. USA-nak win-win. Nem hulyek.
Egy ilyen húzással akár katalizálhatják is a kilép(tet)ési szándékot.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
Arrol nem is beszelve, hogy a lejaratasnak a valasztasok elott fel evvel lenne ertelme, nem most.
Azért jön az új nagykövet, hogy újjászervezze a magyar ellenzéket és félidőben buktasson. Egyszerűen csak elindult a projekt. Az amerikaiak megsemmisíteni akarják Orbánt, aki ezért kényszerül beszállni az amerikai belpolba ennyire. A republikánus hatalomátvétel az egyetlen esélye.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Azért jön az új nagykövet, hogy újjászervezze a magyar ellenzéket és félidőben buktasson. Egyszerűen csak elindult a projekt.
Felidoben buktasson egy ekkora gyozelem utan? Magyarorszagon? Hogyan? Atvettek a hadsereg meg a rendorseg felett az iranyitast? Magyarorszagon szerintem elkepzelhetetlen most 3 evig levaltani a kormanyt.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 594
113
Felidoben buktasson egy ekkora gyozelem utan? Magyarorszagon? Hogyan? Atvettek a hadsereg meg a rendorseg felett az iranyitast? Magyarorszagon szerintem elkepzelhetetlen most 3 evig levaltani a kormanyt.
Súlyos ellátási nehézségekkel durván erodálva a kormány támogatottságát és aláásva hitelességét (nehéz, de kezelhető helyzetet ígértek). Emlékezz hogy anno Gyurcsány pár hónap alatt lett győztesből az ország leggyűlöltebb embere!
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 222
119 881
113
Ha ez itt tart akkor viszont mar napok kerdese lehet az ukran osszeomlas. Mi lesz a valasz? Ha a magyar hadseregnek igy nem lesz olaja, akkor az haduzenet nelkuli tamadas a magyar hadsereg ellen? Magyarorszag keri az 5. cikkej eletbelepeset, de ehhez nem lesz konszenzus. Magyarorszag bejelenti, hogy oke, nincs konszenzus, de akkor maskor sem lesz: NATO megszunt, megindul a vegjatek, 5 kulonbozo hadsereg vonul Ukrajnaba?
Vagy nem is olyan komoly a helyzet es 1-2 nap alatt megoldodik valami apro politikai alku kereteben?
Mit lattok belulrol, seregbol van info, behivtak valakit?
Semmi.
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
Nem értem miért mindenki csak Magyarországról beszél...?!



Augusztus 4-én leállította az orosz Transznyeft a Barátság II. vezetéken a kőolaj-szállítást Magyarország, Csehország és Szlovákia felé
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Origo információi szerint a Mol felajánlotta, hogy kifizeti a tranzitdíjat az ukránok helyett, de nem kapott választ.

A Ria Novosztyi orosz hírügynökség azt írja, az Ukrtransnafta ukrán állami vállalat állította le az olajszivattyúzást a vezetéken. Az orosz források szerint a vállalat még augusztus 4-én reggel állította le az orosz olaj Európába irányuló szállítását. A Transneft a hírügynökségnek megerősítette a tranzit leállását, mivel az orosz fél nem tudott fizetni a tranzitért az uniós szankciók értelmében.

Az olajszállítás ezzel párhuzamosan folytatódik Fehéroroszországon keresztül Lengyelország és Németország irányába.


Az ukránok állították le.
Gondolom ideje lenne leállítani pár dolgot nekik viszonzásul.
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Nem értem miért mindenki csak Magyarországról beszél...?!



Augusztus 4-én leállította az orosz Transznyeft a Barátság II. vezetéken a kőolaj-szállítást Magyarország, Csehország és Szlovákia felé
En nem csak arrol beszeltem, epp ellenkezoleg azt irtam, hogy 2-3 orszagrol van szo. Szlovakok orosz partiak, bar a kormanyuk epp nem. Csehek nem tudom, hogy allnak epp. Az is lehet, hogy ok mar megoldottak, vesznek mashonnan. Mondjuk ha a Slovnaft a MOL-e akkor nem tudom, hogyan. Szerintem ez nem kis ugy osszessegeben.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
Nem erted, ezzel nem loki kifele az EU-bol az USA Magyarorszagot, sot, inkabb raszorul a nemetekre, ha nem lesz olaja.
Ez attól függ, mennyi marad meg hoholisztánból a pityputy végére.
Ha marad annyi ukrajna, hogy tudjanak még gonoszkodni a kőolajvezetékekkel (mert hozzáférnek), akkor valóban, nehezen képzelhető el, hogy kilépjünk, mert durván rá leszünk szorulva pl a horvátokra is.

De ha ukrajna végre megsemmisül, akkor egyre érdekesebb kérdés lesz, hogy vajon mivégre is maradjunk az EU-ban... folyamatosan ugráltatnak, szívatnak bennünket pl legutóbb a helyreállítási alap pénzeivel, és ki tudja, mi van még Ursula forgatókönyvében, mit hoz majd a jövő...
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 082
13 480
113
Nem értem miért mindenki csak Magyarországról beszél...?!



Augusztus 4-én leállította az orosz Transznyeft a Barátság II. vezetéken a kőolaj-szállítást Magyarország, Csehország és Szlovákia felé
Slovnaft és MOL hajlandoak maguk kifizetni oroszok helyet a tranzitdíjat:
https://www.noviny.sk/699408-ropa-v...je-bez-prerusenia-zasobovanie-trhu-je-plynule

"A Slovnaft társaság, valamint a MOL társaság tárgyalást kezdeményezett az ukrán és az orosz féllel arról, hogy a MOL, illetve a Slovnaft tranzitdíjat fizessen, ami lehetővé tenné az olajszállítások újraindítását" - tette hozzá Molnár. A javaslatra jelenleg várható válasz.
 
Status
Not open for further replies.