Arrol nem is beszelve, hogy a lejaratasnak a valasztasok elott fel evvel lenne ertelme, nem most.Minket akarnak szopatni az amerikaiak, az Orbán-kormányt akarják lejáratni az ellátási nehézségekkel.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Arrol nem is beszelve, hogy a lejaratasnak a valasztasok elott fel evvel lenne ertelme, nem most.Minket akarnak szopatni az amerikaiak, az Orbán-kormányt akarják lejáratni az ellátási nehézségekkel.
Egy ilyen húzással akár katalizálhatják is a kilép(tet)ési szándékot.Azt a kormanyt, amelyik EU ellenes es az UK utan a kovetkezo lehet aki kilep? Foleg akkor amikor par ev mulva netto befizetok lesztek majd. Az USA-nak pont az a jo, ha az EU gyengul, az EU ellen visel kereskedelmi haborut, nem ellenetek...
Gondolj bele, a Magyarorszagi ellenzek korabban szinte 100% nemet kezben volt, majd a legutobbi valasztasra egyesult az uj USA bab vonallal es egyutt csinaltak olyan USA tipusu kampanyt amitol akkorat buktak, hogy egyedul arra nem lettek volna kepesek. Amennyire en tudom a baloldal meg sosem bukott akkorat Magyarorszagon mint amiota az USA is beszallt hozzajuk tanacsadokkal. Es miert? Ennyire nem hulye az USA, csak nekik win-win volt: ha veletlenul nyernek, akkor ok is bejutnak a nemetek mellett a magyar parlamantbe, ha meg megbuktatjak az ellenzeket, akkor meg az EU-ellenes Orban nyer. USA-nak win-win. Nem hulyek.
De ezt a problemat nem oldana meg a kilepes, nem?Egy ilyen húzással akár katalizálhatják is a kilép(tet)ési szándékot.
Azért jön az új nagykövet, hogy újjászervezze a magyar ellenzéket és félidőben buktasson. Egyszerűen csak elindult a projekt. Az amerikaiak megsemmisíteni akarják Orbánt, aki ezért kényszerül beszállni az amerikai belpolba ennyire. A republikánus hatalomátvétel az egyetlen esélye.Arrol nem is beszelve, hogy a lejaratasnak a valasztasok elott fel evvel lenne ertelme, nem most.
Akkor igaz az, hogy gázt szállítunk nekik, és fizetésképtelenségük okán valószínűleg ingyen?De, rajtunk át megy részben a gáz hozzájuk és megy a gabona tőlük.
Felidoben buktasson egy ekkora gyozelem utan? Magyarorszagon? Hogyan? Atvettek a hadsereg meg a rendorseg felett az iranyitast? Magyarorszagon szerintem elkepzelhetetlen most 3 evig levaltani a kormanyt.Azért jön az új nagykövet, hogy újjászervezze a magyar ellenzéket és félidőben buktasson. Egyszerűen csak elindult a projekt.
Nem ismerem a konstrukciót. Orbánék egyszerre hazaárulók és Magyarországra utalt tolvaj kényszernacionalisták. Bármi lehetséges lehet.Akkor igaz az, hogy gázt szállítunk nekik, és fizetésképtelenségük okán valószínűleg ingyen?
Súlyos ellátási nehézségekkel durván erodálva a kormány támogatottságát és aláásva hitelességét (nehéz, de kezelhető helyzetet ígértek). Emlékezz hogy anno Gyurcsány pár hónap alatt lett győztesből az ország leggyűlöltebb embere!Felidoben buktasson egy ekkora gyozelem utan? Magyarorszagon? Hogyan? Atvettek a hadsereg meg a rendorseg felett az iranyitast? Magyarorszagon szerintem elkepzelhetetlen most 3 evig levaltani a kormanyt.
ne haragudj, de ez inkabb vagyvezerelt mint valosag.Súlyos ellátási nehézségekkel erodálva a kormány támogatottságát.
Nem igazán. Orbán támogatottsága a kompetenciájába vetett hiten és az élhető ország vagy túlélhető válság ígéretén alapul. Ha ezt megingatod...ne haragudj, de ez inkabb vagyvezerelt mint valosag.
Semmi.Ha ez itt tart akkor viszont mar napok kerdese lehet az ukran osszeomlas. Mi lesz a valasz? Ha a magyar hadseregnek igy nem lesz olaja, akkor az haduzenet nelkuli tamadas a magyar hadsereg ellen? Magyarorszag keri az 5. cikkej eletbelepeset, de ehhez nem lesz konszenzus. Magyarorszag bejelenti, hogy oke, nincs konszenzus, de akkor maskor sem lesz: NATO megszunt, megindul a vegjatek, 5 kulonbozo hadsereg vonul Ukrajnaba?
Vagy nem is olyan komoly a helyzet es 1-2 nap alatt megoldodik valami apro politikai alku kereteben?
Mit lattok belulrol, seregbol van info, behivtak valakit?
Viszont gyengítené az EU-t.De ezt a problemat nem oldana meg a kilepes, nem?
Nem erted, ezzel nem loki kifele az EU-bol az USA Magyarorszagot, sot, inkabb raszorul a nemetekre, ha nem lesz olaja.Viszont gyengítené az EU-t.
Gondolom ideje lenne leállítani pár dolgot nekik viszonzásul.Origo információi szerint a Mol felajánlotta, hogy kifizeti a tranzitdíjat az ukránok helyett, de nem kapott választ.
A Ria Novosztyi orosz hírügynökség azt írja, az Ukrtransnafta ukrán állami vállalat állította le az olajszivattyúzást a vezetéken. Az orosz források szerint a vállalat még augusztus 4-én reggel állította le az orosz olaj Európába irányuló szállítását. A Transneft a hírügynökségnek megerősítette a tranzit leállását, mivel az orosz fél nem tudott fizetni a tranzitért az uniós szankciók értelmében.
Az olajszállítás ezzel párhuzamosan folytatódik Fehéroroszországon keresztül Lengyelország és Németország irányába.
Az ukránok állították le.
En nem csak arrol beszeltem, epp ellenkezoleg azt irtam, hogy 2-3 orszagrol van szo. Szlovakok orosz partiak, bar a kormanyuk epp nem. Csehek nem tudom, hogy allnak epp. Az is lehet, hogy ok mar megoldottak, vesznek mashonnan. Mondjuk ha a Slovnaft a MOL-e akkor nem tudom, hogyan. Szerintem ez nem kis ugy osszessegeben.Nem értem miért mindenki csak Magyarországról beszél...?!
Augusztus 4-én leállította az orosz Transznyeft a Barátság II. vezetéken a kőolaj-szállítást Magyarország, Csehország és Szlovákia felé
Ez attól függ, mennyi marad meg hoholisztánból a pityputy végére.Nem erted, ezzel nem loki kifele az EU-bol az USA Magyarorszagot, sot, inkabb raszorul a nemetekre, ha nem lesz olaja.
Slovnaft és MOL hajlandoak maguk kifizetni oroszok helyet a tranzitdíjat:Nem értem miért mindenki csak Magyarországról beszél...?!
Augusztus 4-én leállította az orosz Transznyeft a Barátság II. vezetéken a kőolaj-szállítást Magyarország, Csehország és Szlovákia felé