Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 217
4 568
113
Ez az egész diktatúrázósdi nem volt divat még 20 évvel ezelőtt. Egész egyszerűen nem volt a közbeszéd tárgya, hogy melyik ország diktatúra, melyik demokrácia. Ezt az egész diktatúra vs. demokrácia témát az USA hozta be a köztudatba, hogy legyen mivel indokolnia a birodalmi terjeszkedését. Egész egyszerűen az van, hogy semmi közünk más országok belső berendezkedéséhez.
Egészen addig, amíg ez a belső berendezkedés nem a külső agresszióban látja meg önmaga legitimizálását, vagy a rendszer életfeltételeit ( v.ö.: lebensraum, világforradalom, internacionalizmus és társai).
De a logikád szerint a trianoni határokon kívül rekedt magyarsággal is azt kezd az adott ország belső berendezkedése, amit akar, hiszen semmi közünk hozzá...
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
1949 Ben a kedves gyarmattartóink hívták ellenünk az Oroszokat, nem jókedvükben jöttek, zsoldot kaptak,ezen lehet filozofálni,de nem volt velünk bajuk,ne keverjük a málnaszőrt,a kedves habsburgok még döntetlenre sem tudták kihozni a meccset ,ezért fizették meg őket ellenünk, volt miből, kifosztottak minket szépen.
Utána 2x házhoz mentunk a lófaszért,másodszorra a donig mentünk,ne csodálkozzunk már,hogy lófaszt kaptunk,rakjuk már össze, elmentünk szovjetet gyilkolni dolfiékkal,hogy majd dolfiék visszaadnak területeket,de ugye nem szeretetből,hanem fizetségért.
Rakd már össze, a szomszéd Gyula segítene,hogy Gézától visszavegyünk területet,ha segítünk a.másik utcában kinyírni Szergelyt,meg az egész családját,a maradék meg untermersh lesz,minket fog szolgálni.
Szergely össze trombitálta a 4x.akkora családját,és a teraszig jutottunk,ahol megbaszták a szánkat,majd eljöttek a mi házunkhoz,ott is lófasz,majd Gyula nappalijában is reültek a lófaszok Gyuszi minden rokonának,minden testnyílásába,meg oda is,ahol nem is volt testnyílás....
Sanszosan 100-ból 99 család így járt volna el.
Itt ragadtak 40 évet,beszopódtak,mi is,majd hazamentek,mit kell ezen rugózni?
Nem az adja egy ember értékét,hogy meddig tud haragudni,gyülölni,utálni,hanem, hogy milyen hamar képes megújulni,felismerni az új lehetőségeit,új barátait,kapcsolatait.
Egyik ma élő Orosz embert,de magát.az Orosz államot sem kell a 80,meg a 35 évvel ezelőtti események miatt utálni,megítélni,ignorálni.
Csak nézz szét,mennyi vadbarom ország van,amelyek képtelenek felül emelkedni a rovott múltjukon,azeri-grúz,görög-török,lengyel-orosz,stb pont végtelen a lista,.a kérdés, ez jó nekik,esetleg harmadik fél kihasználja ezt...?
Semmi jelentősége,hogy 80 éve a.nagyfater hány szovjetet ölt meg,vagy hány Magyart öltek meg ezért a szovjetek.
Abszolúte de semmi!
Beszopódott a szu,aminek kb az Orosz emberek 90%-ban ugyanúgy az áldozatai voltak mint mi,sőt,ott még szarabb is volt az élet, a rendszer, de vége,ideje felfogni:vége!
Kimentek,rendeztük a pénzügyeinket,a Putyini OF-el kifejezetten jól együtt lehetett, és lehetne most is együtt működni,pont.
Innen kell elindulni,el kell felejteni a múltat,sehová sem vezet arra hivatkozni.
Meg sem történt, totális amnesia, ez a megbocsájtás,kedves keresztényeim,nem a generációkon keresztüli picsogás,felhánytorgatás.
Elmúlt 80 év,34 éve elmentek,vége!
Ami jólesik lepapírozni,kereskedni velük,ami nekik esik jól,szintén papír,azt mehet.
Viszont közeledik a pillanat amikor távolodnunk kell az EU-tól/a nyugattól,mert nem látszik, hogy azelőtt abbafejeznék az önpusztításukat,mielőtt az.visszafordíthatatlan lenne(szerintem már túl vannak a még visszafordítható ponton),vagy velük pusztulunk,szerintem ez max 5-15 év.
Utána mi marad,mihez kezdünk egyedül?
Na pár dologgal még egyet is értek, amiket írtál. Meglepő :d
Én annyit tennék hozzá, hogy egyedül nem fog menni Mo-nak semmi.
Régen sem ment, manapság meg depláne.
Ezt el kéne már fogadni. És mondjuk kis alázattal állni másokhoz, mert ez
a magyar seggből világít a nap is mentalitás már nagyon ciki.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 706
113
Példának okáért, ajánlom figyelmedbe, figyelmetekbe az alábbi dokumentumfilmet. Német tudás szükségeltetik hozzá.

"Német tudás szükségeltetik hozzá."
Na ez itt a fő probléma :) 10 évig tanultam németül, illetve fogalmazzunk inkább úgy, hogy 10 évig tanították nekem :D
Az első idegen nyelv volt, már általános iskolában az volt a kötelező. Igazából a gimi 10-ik osztályáig jól ment. Aztán már nem.
Kb semmit nem tudok németül. Csak összehasnlításként: angolból 3 év után gimi 11-ikben lett meg a középfokú komplex nyelvvizsgám,elsőre. Oroszból 5 év alatt jutottam el odáig, de ott sajnos a nyelvtanfolyam csak heti 2 alkalmat jelentett. Az pedig kevés egy idegen nyelv megtanulásához a nulláról, szerintem.
 
  • Tetszik
Reactions: Zaphod Beeblebrox

hózentróger

Well-Known Member
2022. február 25.
680
2 677
93
Mivel ha őseid ebben az országban éltek, nagy valószínűséggel keveredtek más népekkel. Mivel rengeteg szláv nép él körülöttünk, így a mi genetikánk is jórészt szláv meg német katyvasz. Ha tetszik, ha nem.
1. Legalább azzal lennél tisztában te szerencsétlen, hogy mit értünk rokonságon.
2. Az általad sugallt értelmezés (relativizálás) szerint mindenki rokona mindenkitek, sőt bizonyára még valami ősmajmok is, meg valami cickányfajta is...
3. Lófaszt se tudsz te rólam.
4. Jelen felvetésben semmi értelme a "szlávság" és "németség" fogalmának, csodálkozom, hogy a "románságot" nem említetted (esetleg zsidóságot, vagy cigányságot).
 
  • Tetszik
Reactions: embersarkany

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 960
113
1. Legalább azzal lennél tisztában te szerencsétlen, hogy mit értünk rokonságon.
2. Az általad sugallt értelmezés (relativizálás) szerint mindenki rokona mindenkitek, sőt bizonyára még valami ősmajmok is, meg valami cickányfajta is...
3. Lófaszt se tudsz te rólam.
4. Jelen felvetésben semmi értelme a "szlávság" és "németség" fogalmának, csodálkozom, hogy a "románságot" nem említetted (esetleg zsidóságot, vagy cigányságot).
De bizony genetikailag rokonok ők is. Ha elhiszed te szerencsétlen, ha nem.
 
K

Kopi2000

Guest
Amikor a járványok, a belpol és az ukrán topikban szörfözök, akkor hasonló gondolataim szoktak támadni...

 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Csak, mert érdekes :)

Britannia legrégebbi és egyetlen angol-szász korabeli ajtaja.
Több mint 950 éve áll a helyén, a Westminster Apátságban, készítése
Hitvalló Edward uralkodására tehető, az 1050-es években.
FaIFJI0aMAAy2wa