Elszóltam magam...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Elszóltam magam...
@aquarell-en kívül van még ilyen -fiatal- korú a fórumon?A regebbi evfolyamoknak (7x) talan erthetobbek lesznek
Ott van még @Littlejohn és szerény Masztiffságom - bár kicsit fiatalabbak vagyunk @aquarell-nél. Legalábbis önbevallás alapon.@aquarell-en kívül van még ilyen -fiatal- korú a fórumon?
Parapitecus?Ott van még @Littlejohn és szerény Masztiffságom - bár kicsit fiatalabbak vagyunk @aquarell-nél. Legalábbis önbevallás alapon.
Ő kortalan, és örök.Parapitecus?
Ő csak öregnek néz ki....Parapitecus?
Pfff.....@aquarell-en kívül van még ilyen -fiatal- korú a fórumon?
Az utcai telefon még tantusszal működött, egy gombóc fagyi 50 fillér, nagyi Fecskét szívott, a filteres cigik még nem voltak divatban (Symphonia (sic!), Munkás).Pfff.....
Én is telóztam "Bélás"-al, tudom mi az a kv daráló, a pénztárgépek mögött....( Napokban találtam azt a pici karton kártyát amivel kevergetni kelett a piros papír csomagos Omnia kv-t a daráló tölcsérében....Jesszusom.)
És egy 10-el mentem suliba ( Acél 10-es, szabadságszobor volt rajta, gyerekként kb akkorának tünt mint egy Kossuth 5-ös.), mert annyi volt 10dkg gépsonka, és 2 dupla sós kifli....
De "Szofit" vettem belőle, a pénztárnál 8 forintért , és egy kis "Diana"-t ( Sósborszesz).
Kék volt a busz jegy, sárga a villamos, miért, nem tudom , mindkettő 80 fillér volt
150-ért kajáltam 3x-or suliban havonta...Már ha nem lett a pénzből Szofi és Diana...
Kupakos "Aranyalma" megvan valakinek?
Fecske, Románc...Az utcai telefon még tantusszal működött, egy gombóc fagyi 50 fillér, nagyi Fecskét szívott, a filteres cigik még nem voltak divatban (Symphonia (sic!), Munkás).
Pfff.....
Én is telóztam "Bélás"-al, tudom mi az a kv daráló, a pénztárgépek mögött....( Napokban találtam azt a pici karton kártyát amivel kevergetni kelett a piros papír csomagos Omnia kv-t a daráló tölcsérében....Jesszusom.)
És egy 10-el mentem suliba ( Acél 10-es, szabadságszobor volt rajta, gyerekként kb akkorának tünt mint egy Kossuth 5-ös.), mert annyi volt 10dkg gépsonka, és 2 dupla sós kifli....
De "Szofit" vettem belőle, a pénztárnál 8 forintért , és egy kis "Diana"-t ( Sósborszesz).
Kék volt a busz jegy, sárga a villamos, miért, nem tudom , mindkettő 80 fillér volt
150-ért kajáltam 3x-or suliban havonta...Már ha nem lett a pénzből Szofi és Diana...
Kupakos "Aranyalma" megvan valakinek?
Az életkorra utalhat, ha arra sem emlékszem, hogy mit reggeliztem?Fecske, Románc...
Első doboz cigim egyébként Helikon volt.
Tantusz réz volt egy asztali telefonnal...
Volt még papír 10-es, igaz akkor váltotta az acél fém. Volt papír 20-as is.
18 év alatt ingyen volt minden strand, uszoda.
Disco, Miskolc, Ady, 17-22 , utána csendháborítás, 22.30 után meg ha kinn voltál felszecskázott a kmb-s
Munkás ( Zöld-fehér), talpas Shimpy ( Piros-fehér) menő volt...Fecskében krepp papír szűrő volt.
És a sör csak 72 órás volt, nem volt pasztőrözve, megromlott....90-es évek elején jelent meg a pasztőrözött 30 napos sör.
Miskolc jó hely.Fecske, Románc...
Disco, Miskolc, Ady, 17-22 , utána csendháborítás, 22.30 után meg ha kinn voltál felszecskázott a kmb-s
Munkás ( Zöld-fehér), talpas Shimpy ( Piros-fehér) menő volt...Fecskében krepp papír szűrő volt.
És a sör csak 72 órás volt, nem volt pasztőrözve, megromlott....90-es évek elején jelent meg a pasztőrözött 30 napos sör.
Hm.Emlékszel még,mikor a hajcihő elején felvetettem a benzinjegyet?Havonta mindenki kap mondjuk 40 literről kedvezményes árú benzinre jegyet (kinek nincs kocsilya,nem kell,eladhatja,átruházhatrja,becserélhet mondjuk BKV/akármi bérletre-mitudomén).Egyébként meg van a piaci ár.Akár 20-30 literre csökkenhet a tankolási limit a magyar kutakon
Grád Ottó arra kérte a fogyasztókat, hogy csak indokolt esetben üljenek autóba.index.hu
Na, hát lassan közeleg az "olcsó, csak nincs" állapot...
Neked is Helikon volt az első cigid?Fecske, Románc...
Úgy látom, igen erős a HTKA-n a miskolci arcvonal!Én még csak 6x-ben vagyok. 10 Ft-os Petőfi Sándor, 20 Ft-os Dózsa György, az 50 Ft-os II. Rákóczi Ferenc, húsvétkor ezek voltak a menők, amikor locsolkodtunk. Én még a 6 Ft-os Symphoniá-t szívtam, (az első hónapban 100 éves-t). Miskolc, P.Mobil kéthetente a görömbölyi műv. házban!!! Az utcán a járda mellé letettünk 2 követ (az volt a két kapu), aztán ment a foci ezerrel. Akinek bőr döngője volt, az volt a "király". Az utcánkban ha elment naponta öt autó, az már csúcs forgalom volt.