Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
@Ember
Az egészen röhögök.
A fanatikus japánok is jól széptcsapták magukat a jenkiken.
A fanatikus katonánál rosszabb kevés van, mert szegény agymosott hülye és nem képes gondolkodni és magát képes kinyíratni akár a semmiért is.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: fishbed and fip7

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
@Ember
Az egészen röhögök.
A fanatikus japánok is jól széptcsapták magukat a jenkiken.
A fanatikus katonánál rosszabb kevés van, mert szegény agymosott hülye és nem képes gondolkodni és magát képes kinyíratni akár a semmiért is.
Ezzel szemben a fanatikus SS is hogy szétcsapta magát a jenkiken. Ja nem. Pedig semmivel sem volt kevésbé fanatikus, mint a japán gyalogság.
 

Ember

Well-Known Member
2022. április 21.
975
8 224
93
@Ember
Az egészen röhögök.
A fanatikus japánok is jól széptcsapták magukat a jenkiken.
A fanatikus katonánál rosszabb kevés van, mert szegény agymosott hülye és nem képes gondolkodni és magát képes kinyíratni akár a semmiért is.
Igen egyrészt röhely, másrészt kurva elszomorító, hogy mennyi kárt tudnak okozni az agymosott fanatikusok legyen az iszlamista, kamikaze, indoktrinált SS totenkopf, konkvisztádor stb. Persze észak koreát is lenyomná dél, de milyen áron. Az iszlám államnak sem volt esélye, de mégis modern fegyverek is eljutottak hozzájuk, és szétkúrtak egy országot. A japán fanatizmus nélkül meg pl megúszhatták volna az atomot, ahol rengeteg civil pusztult el. Ide veszem a pontagyú jenkit is amúgy aki bibliai idézeteket vés a puskatusába amikor elvileg Szaddam ellen megy, de gyakorlatilag lelövi a "rongyfejű" arab kecskepásztort is, mintha valami keresztes háború lenne a gyaurok ellen. A katonaság eleve táptalajt ad a gondolkodni képtelen szolgáknak. Van egy jó oldala is, pl a légió a családom meg a bajtársiasság, csak arra vagyok allergiás amikor a civileket irtják parancsszóra, az a szememben nem katona, csak egy harci droid.
 
  • Szomorú
Reactions: BJani

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 818
31 808
113

Mindig volt bennem egyfajta makacs igazságkeresés, nagyon igazságtalannak tartottam ugyanis azt, amikor lecigányoztak, lezsidóztak valakit. És egyszer azon kaptam magam, hogy sikerült egy dalban elkapni, hogy miről van szó. A Világszerver című számban van egy olyan sor, hogy „Ha választhatnék, zsidó lennék.” De ebben az is benne van, hogy ha választhatnék, cigány lennék, ha választhatnék, hülye lennék, ha választhatnék, kicsi lennék. Nem tudom, ki mondta, hogy amíg egyetlen embert is lezsidóznak a világon, addig ő zsidó akar lenni. És akkor jön a neheze, hogy mi az, hogy zsidó? Szerintem zsidónak, antiszemitának, és semlegesnek is meg kell egyszer fogalmaznia ezt magában. Én mostanában kezdem megérteni. Elvittem a feleségemet Izraelbe két évvel ezelőtt, és azzal az élménnyel jöttem vissza, hogy Izrael az egyetlen ország a világon. Én nagyon sok helyen megfordultam már, ráadásul az a fajta ember vagyok, aki mindenhol jól érzi magát. De ott rám szakadt az érzés, hogy ez egy létező ország, hiába friss tákolmány, az összes többi viszont díszlet egy operettben. Lehet, hogy ez szörnyen hangzik, de onnantól kezdve az a szó, hogy hazám, valamennyi más himnuszban mulatságosnak tűnt. Mindig gyanakvó voltam egyébként a magyar hazafisággal, bár természetesen magyarnak vallom magam, de ahogy ezt itt kiejtik a szájukon az emberek, az mindig viszolyogtató volt a számomra.

Őszinte szavak, el kell ismerni neki. Ez van, a zsidó számára csak az ő népe, országa, nemzete "valódi", csak annak van létjogosultsága.
És sajnos igaz, hogy igen, ők az egyetlen nép az ún. nyugati civilizációban, amely szégyen nélkül lehet büszke arra, ami, pártállástól függetlenül. Akármennyit gyilkolnak civileket, gyerekeket, ez is csak összekovácsolja őket. Azt is tudják, hogy hiába teszik kötelezővé az imádatukat, sosem lesz őszinte a szeretet a többség részéről irányukban. Bár talán már vannak ennyire indoktrináltak, ők lélekben zsidók maguk is, hiába nincs bennük egy kiválasztott gén sem. Pl. az ún. keresztény cionisták.
Ezen gondolatmenet miatt nem is akarják, hogy Izraelen kívül lehessen más nemzet a Földkerekségen, a többinek fel kell oldódnia a multikulti, toleráns masszában, hiszen számukra az ő identitásuk úgyis talmi, díszlet, sőt a zsidógyűlölet felöltöztetése csupán.
Illetve el tudom képzelni, hogy egyes balos zsidók komolyan azt hiszik, hogy akkor, ha majd "senkit sem fognak lezsidózni többé", akkor valósulhat meg csak a földi utópia. Ezen érv szerint a zsidót zsidónak mondani, a cigányt cigánynak mondani sértés, megalázás, mintha a zsidó vagy cigány valami testi fogyatékosság lenne. De ahhoz nekik is fel kellene adniuk az identitásukat, márpedig kurvára nem akarják feladni. Csak azt akarják, hogy a gójok számára az láthatatlan legyen, illetve tilos legyen észrevenniük... legalábbis ez a saját következtetésem.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
@Ember
Az egészen röhögök.
A fanatikus japánok is jól széptcsapták magukat a jenkiken.
A fanatikus katonánál rosszabb kevés van, mert szegény agymosott hülye és nem képes gondolkodni és magát képes kinyíratni akár a semmiért is.

Ott a kiképzéssel és mentalistással volt a legnagyobb baj, japánok még akkoriban is szuronyrohamban gondolkoztak, ezért is rendszeresítettek 40 centis bajonettet a puskákhoz, ami a háború korai szakaszában még működött is...
Hiába voltak kiváló minőségűek a japán kézifegyverek, túlkomplikáltak, nehezek és nehezen gyárthatóak voltak.
+Még a magyar ipar is képes volt a bazooka lemásolására és gyártására, japánok inkább kamikáze mágneses bombákat használtak ami kioldás után azonnal robbant...

Szovjet Gárda, német SS, de még az amerikai japánokból álló csapatok is fanatikusok voltak mégis effektíven harcoltak, hatalmas veszteségeket okozva az ellenségnek.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 374
4 902
113
Igazából ennek lenne helye valamelyik katonai topikban, de itt talán jobban elmegy. Második világháborús hajóroncs bukkant elő az alacsony Dunából

Amiért az egész érdekes, az a következő mondat: "Vélhetően a Vámosszabadi magasságában a medvei hídtól egy kilométerre található elsüllyedt hajó egy találatot kapott szovjet naszád lehet." Szerintem meg itt valami nem stimmel ezzel, nekem ez nem "naszád"-nak néz ki. Használtak egyáltalán a szovjetek hadihajót a magyarországi harcokban? Valaki?
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 310
113
Igazából ennek lenne helye valamelyik katonai topikban, de itt talán jobban elmegy. Második világháborús hajóroncs bukkant elő az alacsony Dunából

Amiért az egész érdekes, az a következő mondat: "Vélhetően a Vámosszabadi magasságában a medvei hídtól egy kilométerre található elsüllyedt hajó egy találatot kapott szovjet naszád lehet." Szerintem meg itt valami nem stimmel ezzel, nekem ez nem "naszád"-nak néz ki. Használtak egyáltalán a szovjetek hadihajót a magyarországi harcokban? Valaki?
 
  • Tetszik
Reactions: kegyetlen petymeg

JKoenig

Member
2020. augusztus 9.
23
51
13
Ez rendben, de ebből nem sok derül ki a 44-es flotilláról. A 41-es adatsor nem jó, mert azt feloszlatták. Nem tudom mit akart jelenteni a cikkben a "naszád"; mondjuk monitort biztosan nem, mert a képeken tuti nem az van. Persze ettől még lehetett bármilyen hajó.
Voltak T34-es toronnyal felszerelt páncélozott naszádjaik, egy régi könyvben szerepelt
egy mondat róluk: Bécs ostromakor a naszádok gyors támadása mentette meg valamelyik nagy hidat attól, hogy a kamerádok felrobbantsák mint a Bp.-i hidakat.
A HT-ban is volt egy cikk egy deszanttámadásról valahol Esztergom fölött a Dunán, ahol
a csapatot ( talán tengerészgyalogosok is voltak?) páncélozott naszádok szállították a folyón a német volalak mögé.....
 
  • Tetszik
Reactions: kegyetlen petymeg

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Voltak T34-es toronnyal felszerelt páncélozott naszádjaik, egy régi könyvben szerepelt
egy mondat róluk: Bécs ostromakor a naszádok gyors támadása mentette meg valamelyik nagy hidat attól, hogy a kamerádok felrobbantsák mint a Bp.-i hidakat.
A HT-ban is volt egy cikk egy deszanttámadásról valahol Esztergom fölött a Dunán, ahol
a csapatot ( talán tengerészgyalogosok is voltak?) páncélozott naszádok szállították a folyón a német volalak mögé.....

p1124rs.jpg


Project 1124; 1125 és S40
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Ez ok, de az általam linkelt cikkben lévő képeken tuti, hogy nem ilyen van. Azért kérdeztem a "naszád"-ra, mert azon a képen majdnem biztos, hogy nem gunboat, naszád, monitor, csatahajó, stb. van, az maximum egy besorozott turista hajó.
Ezért nem is Rád reagáltam, hanem JKoenig-től kiemelt részre. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Flexus