[HUN] Haderőszervezés és haderőalkalmazás elmélete

Ha valakit érdekelnek a jövőbeni tervek annak ajánlom hogy vizsgálja meg jobban az új TV ezredek központjait :) néhány nagy város kimarad és nem lessz ezred központ miközben méretből adódóan logikus lenne. Na azokkal a városokkal érdemes számolni más téren ;)
Miskolc és Pécs akkor tuti játszik, ahogy páran már felvetették :)

• Tetszik
Reactions: vasszekely
Kár volna ilyen messzemenő következtetéseket levonni.
Akkor kik lesznek az újonnan létrejövő helyőrségekben/alegységekben?
Mert szerintem fel akarják hízlalni tatár, hódmezőt, debrecent. Esetleg a felderítők is visszamennek egerbe, tüzérezred létrehozása is adja magát a jövőben.

Hát de valahol kellene találni vagy 5000 főt erre.

Valaha voltak ott harckocsik, néhány ottmaradt egykori harckocsizó azóta is visszasírja őket. 4 éve a leok bejelentésekor egy fehérvári főtiszt azt súgta nekem, hogy bizony hódmező újra kap harckocsikat. Akkor az itteni fórumozók majdnem leszedték a fejem, amiért elhiszem az ilyen ostobaságot.
Pedig szükséges a további nehéz technika beszerzése, és hódmező adja magát a múltja és az elhelyezkedése miatt is.

És mit?
Ugye nem a T-72-kra gondolsz?

És jönnek a kerekesek is majd a közepeshez!

Már milyen kerekesek?

Na én ezeket az ezredeket is megszűntetném.

Hogy, mit?

62. Korda György lövész dd!

Kecskemétre kéne, a karbantartóknak.
REPTÉR!

Maximum a hülyeség.

De az bármikor elég nyomós érv lehet.

Az orosz kommunizmus ol

Mindegyik.

Már tényleg várom, hogy kiderüljön, hogy mi merre hány centi. Lesznek itt olyan "arculcsapások", hogy látatlanban mentőt kell hívni kollégákhoz.

A Honvédséget is bevonják Pintér alá?

Hát de valahol kellene találni vagy 5000 főt erre.

És mit?
Ugye nem a T-72-kra gondolsz?

Már milyen kerekesek?

Hogy, mit?

Kecskemétre kéne, a karbantartóknak.
REPTÉR!

De az bármikor elég nyomós érv lehet.

Mindegyik.

A Honvédséget is bevonják Pintér alá?
Mi a kérdés?

bizonyos TVZ-k aktív állományának beosztását tartalékos tisztek altisztek veszik át de vannak aktív legénységiek is TVZ-knél. többek között én is része vagyok ennek a programnak. maga a program nem titok az ütemterv és hogy mely települések a hangsúlyosak nem tudom mennyire nyilvános erről nem nyilatkozom. ez csak 1 lépés. ezek nem semmiből jövő dolgok Benkő már megtette az előkészületeket meg van tervezve minden végülis. Covid belehúzott egy nagyot a tervekbe az tény és való de tűréshatáron bellül sikerült tartani a dolgot szerintem.

• Tetszik
Reactions: SilvioD
és mielött valaki jönne igen ez azt fogja eredményezni hogy egy TV zászlóaljnál jóval töb logisztikus jóval több híradó jóval több raj szaksz század pk/pkh stb lessz mint egy átlagos Aktív zászlóaljnál. és gyakrabban lessz átadás átvétel... de ha mozgósítani kell ezek mind mind nem hátrány.
lehet ez ellen ágálni és lehet vitatkozni de felesleges. (biztos hogy jön valami kötekedő)

Az így felszabaduló létszámot tudjuk majd átcsoportosítani az új lövészzászlóaljak megalakításához.
Ezek a már meglévő lövészdandárok részei lesznek, de a jövő terveiben – a képességek növekedésével – új, nagyobb alakulatok létrehozása is szerep el.
...
Hadosztály?

• Tetszik
Reactions: rappali_

Nem kéne kibeszélni a hadititkokat.

Az, hogy Hódmező önállósodik, még nincs széles körben kommunikálva. Az hogy valami megjelenik a Közlönyben, az még nem jelenti, hogy ez bekerül a mainstreamben. Másrészt, lehet, hogy RR interjúja még a Közlöny előtt készült.
A nagyobb alakulat itt egyértelműen az új lövészdandárt jelenti.
Különben minek hoznának létre hadosztályt, amikor az egész MH egy hadosztálynyi erő.

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: fitom and Aladeen