[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
⚡Az RF Fegyveres Erők háromszor használták a Kinzhal hiperszonikus rakétát az ukrajnai különleges művelet során, és mindháromszor ragyogó teljesítményt mutatott - Szergej Sojgu
 

Lengyel_nem_medik

Well-Known Member
2022. március 30.
520
1 513
93
Dobbenetes! Egy zsido lap szerint lehet, hogy van egy antiszemita lengyel maffiozo, aki valoszinuleg meg az anyukajaval is csunyan beszel. Hihetetlen. Ilyet meg sose hallottam, hogy a lengyel es az izraeli politika ne folyton egymas ellen lepjen fel. (Tudod amig mi Europa fele, addig Izrael folyton a kozel kelet fele rangatja az USA-t (mindketten kb. 10-15 millio szavazoval rendelkezunk az USA-ban) persze, hogy a ket politika ellenfelkent tekint egymasra). Legkozelebb amugy nem fogok egy ennyire primitiv provokaciora valaszolni.
 

gyurka

Well-Known Member
2015. február 11.
63
383
53
jópáran úgy érvelnek, hogy az ukránoknak nem állt érdekében elkövetni egy ilyen terrortámadást, mivel joggal tarthatnak egy komoly ellencsapástól. ugyan én nem tudom, hogy ki volt, talán sosem tudjuk meg, de pont azokat az ukránokat nem menteném fel, akik mostanság a saját atomerőművüket lövik.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
W

Wilson

Guest
Ha már összeesküvéselméletek.
Dugin lánya halt meg biztosan? A reggeli hirekben a hivatalos orosz sze4vek egy felismerhetetlenségig összeégett nőt írtak, nem nevezték meg az áldozatot.
Abból kiindulva,hogy a sokkos állapotban lévő Dugin az égő autó közelében az út szélén fogta a fejét én úgy gondolom, hogy biztos a lánya ült abban az autóban.
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 333
9 881
113
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 855
27 341
113
Nem áll érdekében az ukránoknak, mert ennek hatására felerősödhet az orosz keményvonalasok támadása.
Az ukránoknak az sem állt érdekükben, h felfegyverezzék a neonácijaikat és polgárháborút robbantsanak ki, hogy elszabotálják Minszk II-t és háborúba sodorják az országukat, pláne, h a saját atomerőművüket lőjék. Ehhez képest...
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 652
113
Ukrán fegyveres erők által mért tüzérségi csapást az Energodari Zaporizsijei atomerőműve területén 155 mm-es NATO-lövedékekkel hajtották végre, amerikai M739-es biztosítékokkal, amelyek maradványait az ágyúzás helyén gyűjtötték össze.

6Zp1hKK2ha4.jpg

uP7tRrhJqKM.jpg

8ecVmw5UPtQ.jpg
92EZ2tK_wMo.jpg

f4Op1WEl50E.jpg
M739 gyújtó lesz az :)
A Szovjetunióból jöttek anno ilyen hírek amiket az újságokban olvashattunk, amikor a 90 éves babuska puszta kézzel elbánt a szibériai medvével :D
Az semmi, én a múltkor szarul aludtam és nézd mit tettem :hadonaszos: :hadonaszos: :hadonaszos:
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 855
27 341
113
Dugin követői máris követelik a kijevi döntéshozói központok bombázását.

Tehát, akik bizonyítékot várnak, hamarosan eldől: ha Putyin bombázni kezdi Kijevet, akkor nem ő volt. Ha további Dugin-hívek halnak meg... Sztrelkov, Pusilin, Fjodorov stb. akkor Putyin így akarja befejezni a háborút.
És ha egyik sem történik, hanem lassan cammogva folyik tovább a háború?
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Szia!

Igazad van én is így látom... Ráadásul amit jó észben tartani, hogy V.V egy ex KGB ügynök! Azt nem kell ecsetelni, hogy az ügynöki és kém munka alapja a megtévesztés, így sosem tudatjuk (szerintem) , hogy mi az amit látunk valójában és mi a mögöttes cél, persze hihetünk dolgokat, ahhoz gyárthatunk elméletet, ideológiát, bármit, de lehet minden csak egy maszkirovka, egy színjáték.. nem tudjuk mi jár Putyin fejében, de az biztos, hogy nem látatlanba vállalta be ezt az egészet..

amikor lelőtték a törökök az orosz gépet, mindenki vérontást várt, meg hogy majd összeugrik a török és az orosz hadsereg Szíriában, Putyin meg a várakozásokkal ellentétben nem csinált semmit ... sokan azt mondták gyengék az oroszok, gyávák, nem mernek lépni.. eltelt vagy 3 hét, közben hoztak a ruszkik pár gazdasági intézkedést, nem nagy dolgokat, csak hazahívták a turistákat, mástól vettek zöldséget és gyümölcsöt, illetve az építőiparban is lett pár új szabályozás Törökország meg majdnem belerokkant ezekbe utána Erdogan elnök úr szépen meg lett várakoztatva abban a bizonyos teremben, megcsodalhatta a festményeket,és mire fogadta őt Putyin, már tudta, hogy hányas a kabát..( azóta meg bár különutas politikát próbál folytatni, de kezesbáránynak mondható)

mindezt csak azért írtam le én is, mert Putyin nem egy könnyen kiismerhető játékos, ravasz és dörzsölt mint amilyennek egy kémek lennie kell, biztos lesznek még meglepetések, és ez a viszonylagos csend orosz részről nekem nem tűnik biztató jelnek, inkább vihar előtti csendnek...


azt meg azért ne gondolja már senki, hogy a pillanatnyi veszteségek ellenére majd az a tucatnyi vagy kicsit több HIMARS megállítja az oroszokat, lehet az is, hogy katonai erő helyett inkább gazdasági lépésekkel fogja az EU-t úgy sakkba állítani, hogy ha továbbra is támogatják Ukrajnát a jelenlegi módon és mértékben akkor ad nekik egy mattot... a közelgő tél neki dolgozik, illetve BoJo-n meg az olaszokon kívül bedőlhet még pár kormány tavaszig.

Érdekes időknek nézünk elébe

A Görög teremre gondoltál? De legalább kapott fagyit tudod azt nyalni kell. Amúgy az EU már sakkot kapott ne hogy matt legyen most van a kihátrálás. Több mint egy hónapja nem vonatoznak Kijevbe a vezetők.
Ez az a videó?

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 125
113
Ezt a fegyvert még Zaharcsenko szorgalmazta.

Milyen jol tette. Sajat maguknak meg tudtak csinálni, abban az evekig magara hagyott ket orszagban.
Mi valahogy eddig se jutunk el onerobol szabadon es tamogatva, csak vesszuk a draga kenyes nyugati xarokat ossze vissza mint egy Szaud Arabia...
Milyen erdekes hogy Zaharcsenko es a tbbiek is a maihoz hasonlo ukran terrormerenyletekben vesztettek eletuket...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 631
113
Mélyen Oo belsejében megölni valakit egy külső hatalomnak nem kevés erőforrást éget el szerintem (főleg most, hogy a belbiztonsági szervek is valszeg extra készültségben vannak), illetve tényleg nagymértékben növeli az exkaláció veszélyét. No most ezt a veszélyt felvállalni illetve ezt az erőforrást ide allokálni azért hogy Dugin talán összeugrik Putyinnal (amitől mi is történik majd?) nem túl logikus erőforrásmenedzsment (és utalhatok megint arra hogy ezzel pont elenkező hatást is el lehet érni; Putyin elkezd rakétázni)


1) Egyezik a véleményünk; számomra sem Dugin sem a lánya nem valid katonai célpont, bármelyikük is volt a célpont azt lehet terrorcselekménynek nevezni. (Ehhez hallkan teszem hozzá hogy ha leveszed az "orosz szemüveget" akkor a Putyini éra azért nem szűkölködik a politikai vagy más ellenfelek fizikai fizikai megsemmisítésének kísérletében - sorban elhunyt oligarhák, külföldön megmérgezett ellenzéki és volt hírszerző stb.)

2) Nem, a nyugatiak alatt nem az ukránokat értem, hanem a nyugatiakat (USA, UK, No, Fr, stb.), mivel az első poszt amire reagáltam "a nyugatiak" akciójáról szólt. Aminek szerintem semmi értelme. Ha az ukránokról beszélünk, akkor én erre adok esélyt, bár náluk is áll hogy ezt az erőforrást máshova értelmesebben el lehetett volna költeni, de véltehőleg ott azért a nagy gyűlölködésben kevésbé van szem előtt a logika, simán kinézem hogy megpróbálták. A legesélyesebb számomra azonban jelenleg valami belső hatalmi harc, ahol Dugin volt a célpont csak félrement.

De mindez csak magánvélemény, aztán lehet hogy amikor kiderül - ha kiderül - valami, jól meglepődök.
A hoholok szemében szálka volt Dugin. Dugin megveti az ukrán nemzeti eszmét, ennek többször hangot adott.
Sok jel utal arra, hogy az apukát akarták megcsinálni.
Szerintem ez az egész most olaj lesz a tűzre.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 082
113
Ezért teljesen felesleges támogatni őket, mert az ukrán propaganda ellenségnek állít be minket!
Estig sorolhatnám milyen támogatást kaptak tőlünk, de ebből semmi sem jön át az ukrán médiában (a napokban az M3 autópálya egyik benzinkútjánál két busznyi ukrán kisgyerek ment haza a balatoni táborból, vagy az ukrán különleges erők magyarországi kiképzését is megemlíthetném).
De a németek sem jártak jobban nálunk! Hiába a sok fegyver amit ingyen adtak, az kevés, nem is szövetségesek!


Fura lett a világ, a bajban lévő nem megköszöni a segítséget, hanem egyre többet követel és ha nem kap akkor fenyegetőzik!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 125
113
Dobbenetes! Egy zsido lap szerint lehet, hogy van egy antiszemita lengyel maffiozo, aki valoszinuleg meg az anyukajaval is csunyan beszel. Hihetetlen. Ilyet meg sose hallottam, hogy a lengyel es az izraeli politika ne folyton egymas ellen lepjen fel. (Tudod amig mi Europa fele, addig Izrael folyton a kozel kelet fele rangatja az USA-t (mindketten kb. 10-15 millio szavazoval rendelkezunk az USA-ban) persze, hogy a ket politika ellenfelkent tekint egymasra). Legkozelebb amugy nem fogok egy ennyire primitiv provokaciora valaszolni.

A Dennnik. pl is lehozta ket napja.
signal-2022-08-09-164139-004-16607570593qjXP.jpeg


Piotr-Kapuscinski-Sasza-Kuczynski.jpg
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
A hoholok szemében szálka volt Dugin. Dugin megveti az ukrán nemzeti eszmét, ennek többször hangot adott.
Sok jel utal arra, hogy az apukát akarták megcsinálni.
Szerintem ez az egész most olaj lesz a tűzre.

Csakhogy ezzel pont nem nyernek semmit.
A háború menetén Dugin halála semmit nem változtat, sőt, ez csak Putyinnak jó, mert:
  • Növeli a háború támogatottságát, így az orosz társadalom könnyebben elfogadja a magas veszteségeket.
  • Ezáltal növeli Putyin népszerűségét, hisz mindenki látja milyen aljas gonosz terrorista a náci Ukrajna.
  • Ez a helyzet megkönnyíti a mozgósítást, ha másképp nem tud haladását elérni Ukrajnában.

    Szóval itt is érdemes a kérdést úgy feltenni, kinek állt érdekében ez a merénylet?
    Ki mint nyer vagy veszít vele?
    ;)
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 967
32 254
113
Csakhogy ezzel pont nem nyernek semmit.
A háború menetén Drugin halála semmit nem változtat, sőt, ez csak Putyinnak jó, mert:
  • Növeli a háború támogatottságát, így Z orosz társadalom könnyebben elfogadja a magas veszteségeket.
  • Ezáltal növeli Putyin népszerűségét, hisz mindenki látja milyen aljas gonosz terrorista a náci Ukrajna.
  • Ez a helyzet megkönnyíti a mozgósítást, ha másképp nem tud haladását elérni Ukrajnában.

    Szóval itt is érdemes a kérdést úgy feltenni, kinek állt érdekében ez a merénylet?
    Ki mint nyer vagy veszít vele?
    ;)

Az ukránok eszkalációt akarnak, hogy rávegyék a nyugatot arra, hogy még inkább beszálljon melléjük.
Ezért provokálják az oroszokat jó ideje olyasmivel, ami miatt aztán valami nagyon durvát követnek el reményeik szerint a ruszkik. Zelenszkij már előre be is jelentette, hogy történni fog valami:


Hogy ez mi lesz, a "döntéshozatali központok" támadása pl. Kijevben, polgári áldozatokkal, romba dőlt kormányzati épületekkel, vagy más... remélhetőleg nem az energodari erőművet akarja szétkúrni Zele, hogy az oroszokra fogja az "új Csernobilt", ezt talán a nyugat is megakadályozná... bár nem biztos.