[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 784
14 193
113
Erővel nem tudják elvenni Szibériát.Pedig milyen jó lenne sok "közös" cég ...orosz munkások gombokért olcsón minden nyersanyag amig a világ tart.
.Azért soha nem fog megállni az intrika ezért a kincsért.Szóval ki robbant és miért?Egy kérdés még:Kína "etikusabb ,"befektetetés politikát folytat.?Kitől kell jobban félteni a kincses Szibériát.?
Egyértelmű: akinek elfogytak a továbblépéshez vagy akár a fennmaradáshoz szükséges nyersanyagok, földterületek, emberi erőforrások.
Ebben a pillanatban vajon ki, illetve kik lehetnek ilyen recessziós gondban, nagyobb sz@rban?
Persze ez csak egy költői kérdés volt, erre majd' mindenki tudja a helyes választ...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 535
113

Az emlékezetet nem lehet megölni: az oroszok összegyűltek Narvában a leszerelt T-34 helyén (VIDEO)​


Az emlékezetet nem lehet megölni: az észt függetlenség napja helyett Narvában gyülekeztek az oroszok a leszerelt T-34-es harckocsi helyén.

Augusztus 20-a volt Észtország függetlenségének napja.

Észtország orosz városai nem ünnepelték ezt az „ünnepet”, hanem az ellopott T-34-es harckocsi Narvában álló helyén gyűltek össze az emberek, hogy egész Észtország lássa, tervük nem működik, és az orosz szellem nem tört meg!


Источник: https://rusvesna.su/news/1661099934

Память не убить: русские в Нарве собрались на месте демонтированного Т-34​


 
W

Wilson

Guest
Baerbock megvédi a "Kijevnek" történő Német fegyverszállításokat...


Annalena Baerbock külügyminiszter megvédte a német fegyver szállítmányokat, hogy ezekkel támogassák Ukrajnát az orosz támadó háború elleni harcban. Vlagyimir Putyin orosz elnök nem hajlandó tárgyalni a legegyszerűbb kérdésekről, például a nemzetközi humanitárius jogról, és nincs válasz a közvetítési kísérletekre – bírálta a zöldek politikusa a szövetségi külügyminisztériumban a szövetségi kormány nyílt napján Berlinben. Egy állampolgár korábban megkérdezte, mit tesznek a háború diplomáciai befejezésével kapcsolatban a fegyverellátáson túl.

Ha a háborút jelenleg nem lehet tárgyalásokkal lezárni, „akkor választhatunk, hogy nem teszünk semmit” – mondta Baerbock. – Vagy azt mondjuk, hogy katonai támogatást nyújtunk, hogy megakadályozzuk a további orosz előrenyomulásokat. Mert az alternatíva a következő lenne: egyszerűen sorsukra hagyni emberek millióit. „Ez "egyszerűen nem igazolható".

Amikor egy állampolgár megkérdezte, hogy Németország elegendő támogatást nyújt-e az ukrán kormánynak, Baerbock azt mondta, a szövetségi kormány azt teszi, "amit más országok tesznek". Számos fegyvert szállítottak már le, például a Bundeswehr készleteiből. De nem arról szól a verseny, hogy ki teljesíti a legtöbbet, és ki a rosszabb és jobb. A demokratikus országoknak együtt kell mindent megtenniük Ukrajna támogatásáért. „Az emberi életek védelméről van szó Ukrajnában” – mondta a miniszter. A szövetségi kormány ezt a legjobb lelkiismerete szerint igyekszik megtenni azzal, amije van, anélkül, hogy maga is a háború részesévé válna.

 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Pont erre gondoltam én is! Dugin eddig sem volt normális, de ha egy apa elveszti a lányát, akkor eszelős bosszút akar majd állni, nem hogy Dugin! Nem lennék most az ukránok helyében!
A sok spec ops támadás orosz területeken is hergeli a lakosságit hogy most már csapjon oda Putyin keményen és ne tököljön már ennyit!

Állítólag Dugin kórházban van. Ha ez igaz, akkor nem nagyon fog ő már bosszút állni senkin...
 
  • Hűha
Reactions: Bubu bocs

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Csakugyan nem szeretem és nem is nézem meg sem az ukrán, sem az orosz halott katonákról készült felvételeket. Kérlek, ne csúsztass, egyik oldal halott katonáiról készült felvételek mutogatásával sem értek egyet, tiszteletlenségnek tartom, harcban estek el.
Ezt azért néztem meg, mert annyira képtelen helyzet, hogy az már gyanús. Felébredt bennem a nyomozói ösztön és a pszichológiai kíváncsiság, és utálok vasalni. Ebben botlottam meg a te felfogásod szerint.

Nem, nem a vasalással botlottál.
A következetességgel. Nem most, nem először.
De nem akarok pálcát törni feletted, csupán a figyelmet szeretném felhívni arra, hogy nem könnyű a moralizálás.
Sokkal hitelesebb, ahogy itt irjtak, ha mindkét irányba azonos elvárások fogalmazódnak meg.

Ez az ember valószínűleg nem önkezével vetett véget életének, ha valódi a kép.
Így azt gondolom katonaként halt meg, akkor is ha sajátjai ölték meg.
Nem tudjuk mi az igazság, annyit tudunk, hogy valószínűleg a háborúval összefüggésben halt meg.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Fjodorov reakciója a merényletre:

Депутат про теракт в нескольких км от места жительства Путина
Deputy about the terrorist attack a few kilometers from Putin's place of residence

És egy hozzászólói vélemény:
"Мы все понимаем, что за терактом стоит США как главный заказчик и бенифициар. Но давайте рассмотрим конкретику и рассуждать логически. За что могли заказать именно Дугина? Ведь в России немало видных людей, открыто выступающий за СВО и против украинской хунты, и не менее влиятельных и более медийных людей, чем Дугин. Надо посмотреть, чем же он отличается от остальных. Дугин один из немногих авторитетных русских идеологов, осмелившихся публично критиковать "российскую" политическую элиту за пассивное предательство интересов страны в период СВО. И, возможно, заказ исходит от "своих", но руками мотивированных укродиверсантов в рамках общей команды от США на террористическую активизацию в России. А теперь, возможно, по заказу тех же, будут качать по всем утюгам про украинский след. Возможно, для них главное, чтобы авторы таких мыслей, идей и призывов как у Дугина, услышали сигнал и впредь помалкивали. Мы не знаем, а всего лишь предполагаем, пытаемся мыслить логически. Почему именно Дугин, кому он мешает или ему подобные идеологи-ораторы? Но, тем не менее, для этого дела в нашей стране есть компетентные органы, пусть они разбираются. И скорее всего, наши органы власти в виду военной целесообразности не расскажут всю правду и не расскроют результаты расследования, а просто без подробностей обвинят в террористической диверсионной деятельности Украину. В общем надо понимать сложность ситуации и не торопиться с выводами. Враги не только вокруг, но и среди нас. И, как правило, начали бить с идейных фигур."

Fordítóval:
"We all understand that the United States is behind the terrorist attack as the main customer and beneficiary. But let's look at the specifics and reason logically. What could Dugin have been ordered for? After all, there are many prominent people in Russia who openly advocate for their own and against the Ukrainian junta, and no less influential and more media people than Dugin. We need to see how it differs from the others. Dugin is one of the few authoritative Russian ideologues who dared to publicly criticize the "Russian" political elite for passively betraying the interests of the country during the period of its independence. And, perhaps, the order comes from "their own", but with the hands of motivated ukrodiversants within the framework of a common team from the United States for terrorist activation in Russia. And now, perhaps, by order of the same, they will pump all the irons about the Ukrainian trace. Perhaps the main thing for them is that the authors of such thoughts, ideas and appeals as Dugin's heard the signal and kept quiet from now on. We don't know, we just assume, we try to think logically. Why Dugin, who is he bothering or similar ideologues-speakers? But, nevertheless, there are competent authorities in our country for this case, let them sort it out. And most likely, our authorities, in view of military expediency, will not tell the whole truth and will not disclose the results of the investigation, but simply, without details, will accuse Ukraine of terrorist sabotage activities. In general, it is necessary to understand the complexity of the situation and not rush to conclusions. Enemies are not only around, but also among us. And, as a rule, they began to beat with ideological figures."
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
‼️ A brit hadsereget az Oroszország elleni háborúra való felkészülésre szólították fel - The Mirror

A katonáknak és családjaiknak fel kell készülniük az Oroszországgal vívott háborúra - mondta Paul Carney törzszászlós a Mirrornak:

"Mindannyiunknak ellenőriznünk kell, hogy fizikailag készen állunk-e a harcra. Az is fontos, hogy felkészítsük a szeretteinket és a családokat... Arra kérem önöket, hogy ezt már most beszéljék meg velük" - mondta.
Carney hozzátette, hogy Nagy-Britannia hadserege állítólag készen áll "a háborúra és az Oroszországból érkező fenyegetésekkel való szembenézésre".
♂️Figyelemre méltó, hogy a tiszthelyettes közel áll az orosz hadsereg tiszthelyetteséhez, és a Mirror-t többször bírálták és beperelték pontatlan információk közzététele miatt.
--
Készülődnek a benszülöttek. Szerintem London meg az UK fog először elpárologni, ha odáig jutunk.
Érted már @Catles, hogy miért kellene nukit durrantani az oroszoknak ukrajnában és a nato aspiráns országokat eltörölni a föld színéről?

Ez olyan, mint amikor lelövöd az agresszív cigány kutyáját, hogy lássa, van fegyvered és nem félsz használni.

A nyugat ugyanazon a pszichológián fut, mint egy agresszív cigánygaleri. Folyamatosan tolják ki a határaikat, folyamatosan provokálnak, tesztelnek, hogy mutatsz -e gyengeséget valahol, képes vagy -e ellentevékenységre. Ha úgy ítélik meg, hogy nem vagy elég határozott, az összes kannibál rádmegy egyszerre és elpusztítanak.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Lehet, hogy rákapcsolnak?
Bár az is érdekes, hogy folyamatosan szolgáltatják az ukránok a casus belliket és ennek ellenére még épp a kormányzati negyed és nincs részleges mozgósítás sem, mintha mi sem történne, ha most lesz valami, akkor miért most?
Értem én, hogy Moszkvában történt a merénylet, de az nagyobb csapás lett volna ha Dugin hal meg, akár a Moszkva cirkáló elsüllyesztése, akár a Krím és orosz területek lövése, szabotázsok stb

Oroszország több napra részlegesen lezárja a légteret három régióban

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának tájékoztatása szerint az orosz hadsereg különálló haderőket mozgat a brjanszki és kurszki területek határvidékén, a Szeverszk irányában. Az oroszok tüzérséggel lőtték a Muravij és Zaliznyij Most járásokat, a csernyihivi területet, valamint Budkij és Iszkrijszkivscsina járásokat és Szumi régiót.
A rendelkezésre álló információk szerint az oroszok augusztus 22. és 25. között lezárják a légtér bizonyos területeit a lipecki, voronyezsi és belgorodi régióban
– olvasható a jelentésben.

A vezérkar azt is megjegyezte, hogy Harkiv irányában az ellenség harckocsikból, és rakétatüzérségből lőtte Prudjanka, Novoj, Russzkij Tiszki, Peremoga, Sztarij Szaltov, Korobocskino, Szlobozscska és Velikij Prohodi települések területét. Légicsapásokat hajtottak végre Sztarij Szaltov és Huszarovka közelében is.

Augusztus 21-én Mihajlo Podoljak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója kijelentette, hogy Oroszország augusztus 23-án és 24-én megpróbálja majd fokozni Ukrajna bombázását – írja az Unian.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
514
1 727
93
Érted már @Catles, hogy miért kellene nukit durrantani az oroszoknak ukrajnában és a nato aspiráns országokat eltörölni a föld színéről?

Ez olyan, mint amikor lelövöd az agresszív cigány kutyáját, hogy lássa, van fegyvered és nem félsz használni.

A nyugat ugyanazon a pszichológián fut, mint egy agresszív cigánygaleri. Folyamatosan tolják ki a határaikat, folyamatosan provokálnak, tesztelnek, hogy mutatsz -e gyengeséget valahol, képes vagy -e ellentevékenységre. Ha úgy ítélik meg, hogy nem vagy elég határozott, az összes kannibál rádmegy egyszerre és elpusztítanak.
Nem, nem értem. Mert egy Blikk szintű ponyvamagazinnak egy törzszászlós (!!!!) mond valami keményet (ami amúgy szerintem nem is kemény - nagyjából arról szól hogy fel kell készülni az oroszokkal való összecsapásra -,főleg ha összehasonlítod egy-két prominens orosz nyilatkozatával vagy akár a Te gondolatmeneteddeel) ezért nukit kell bevetni??? Országokat kell szétverni? Szerintem ez agybaj.

Hitvitát meg nem akarok nyitni a ki a gonoszabb játékban (mindenkinek megvan a saját ördöge) , de számomra most az oroszok ugyanolyan imperialista logikát követnek mint amit Te nagyon szépen leírtál és tényleg sokszor a nyugat sajátja (Minden más meg csak ideológiai máz). De mint mondtam ez utóbbinál elfogadom mindenki saját kényszerképzetét. Az elsőnél viszont nem tudom.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 535
113
Nem, nem a vasalással botlottál.
A következetességgel. Nem most, nem először.
De nem akarok pálcát törni feletted, csupán a figyelmet szeretném felhívni arra, hogy nem könnyű a moralizálás.
Sokkal hitelesebb, ahogy itt irjtak, ha mindkét irányba azonos elvárások fogalmazódnak meg.

Ez az ember valószínűleg nem önkezével vetett véget életének, ha valódi a kép.
Így azt gondolom katonaként halt meg, akkor is ha sajátjai ölték meg.
Nem tudjuk mi az igazság, annyit tudunk, hogy valószínűleg a háborúval összefüggésben halt meg.
Az a baj, hogy megint csúsztatsz, én három dolgot soroltam fel, amiért megnéztem ezt a képet, te ebből egyet kiemeltél. Sík Sándortól idézek neked egy kis moralizálást: "Az ember mindig elesik és mindig fölkel. Ilyen az igaz ember élete."
Én egyébként nem ezen a szerintem is megyilkolt emberen viccelődtem, hanem pont ezen a bizarr helyzeten, ami véleményem szerint furcsa. Azaz személyében nem sértettem meg az elhunytat. Szerintem.
Azt olvastam, hogy az elődjét elmozdították ebből a beosztásból, s az elhunytat nevezték ki a helyére. Lehet, hogy belső leszámolás.
 
W

Wilson

Guest

Dugint a Nemzeti Köztársasági Hadsereg partizánjai ölték meg – az Állami Duma egykori helyettese..​

2022. AUGUSZTUS 21., VASÁRNAP, 21:54​


7d9619b-ponomarev-fb.jpg

ILJA PONOMARJOV, FOTÓ A FACEBOOKRÓL

Ilja Ponomarjov, az Orosz Föderáció Állami Dumájának volt helyettese azt mondta, hogy az úgynevezett Nemzeti Köztársasági Hadsereg vállalta a felelősséget "Putyin ideológusa", Olekszandr Dugin Darja lányának meggyilkolásáért.

Forrás : Ponomarjev a "February Morning" ellenzéki csatornájának adásában, Ponomarjev az UP kommentjeiben


Részletek : Az Állami Duma egykori helyettese megjegyezte, hogy Daria Dugina az ukránok kiirtására szólított fel, olyan hang volt, amely erőszakra és gyilkosságra szólított fel a megszállt területen. Különösen indokolta az olenivkai terrorcselekményt.

Ponomarjov : „Ezt az akciót (Dugina meggyilkolása – a szerk.), mint sok más közvetlen akciót, amelyet Oroszország területén hajtottak végre az elmúlt hónapokban, a Nemzeti Köztársasági Hadsereg hajtotta végre.

Harcosaival kapcsolatba léptünk a Roszpartyzan nevű forrásunk segítségével , amely rávilágít az oroszországi ellenállás növekvő hullámára. Az NRA harcosai felhatalmaztak, hogy elolvassam a mai kiáltványukat."

NRA „kiáltványa” : „Mi, orosz aktivisták, katonák és politikusok, ma már a Nemzeti Köztársasági Hadsereg partizánjai és harcosai, törvényen kívül helyezzük Oroszország népeinek háborús szítóit, rablóit és elnyomóit!

Putyin elnököt hatalombitorlónak és háborús bűnösnek nyilvánítjuk, aki megsértette az alkotmányt, testvérgyilkos háborút robbantott ki szláv nemzetek között, és biztos és értelmetlen halálba küldött orosz katonákat.

...Putyint mi fogjuk megdönteni és elpusztítani! ...Az Orosz Föderáció kormányának és a regionális közigazgatásnak a tisztviselőit bitorló segítőinek nyilvánítjuk – akik nem adják át hatalmukat, azt megsemmisítjük.

Meghirdetjük azokat az üzletembereket, akik korrupcióból és hivatalnokokkal való kapcsolatokból keresik, akik hazaáruló, bitorló segítői. Azok vagyonát, akik nem bánják meg és nyilvánosan szembeszállnak ezzel a kormányzattal és annak háborújával, és ők magukat is elpusztítjuk.

A biztonsági erők alkalmazottait a bitorló segítőinek nyilvánítjuk. Akik nem teszik le a fegyvert és nem veszik le az epaulettet, azt elpusztítjuk.

A katonai rakományt és a háborúból profitáló és azt anyagilag segítők rakományát törvényes célpontnak nyilvánítjuk, amelyet meg kell semmisíteni."

„Felszólítjuk az orosz hadsereg katonáit, hogy hagyják abba a lövöldözést más országokból – Grúziából, Szíriából, Ukrajnából és másokból – érkezett testvéreinkre” (Ponomarjov pontosan ezt mondta, bár Ukrajnáról nem esett szó a közzétett kiáltványban – a szerk.).

További részletek : Az NRA felszólított minden oroszt, hogy csatlakozzanak a soraihoz, és emeljék fel "az új Oroszország fehér-kék-fehér zászlaját a Putyin kormánya által megszégyenített trikolór helyett".

"Mindenkinek védelmet nyújtunk, aki felhívásunkra érkezik" - ígéri a szervezet.

Közölték azt is, hogy mindazok, akik "a rendszerváltásig" végrehajtják programjukat, mentesülnek a bitorló törvényei által biztosított felelősség alól.

Emellett az NRA „győzelem után” azt ígéri, hogy azonnal szabadon engedi mindazokat, akiket Putyin hatóságai jogellenesen elítéltek.

Ponomarjov azt mondta, hogy támogatja az NRA "elvtársainak" tevékenységét. Biztosította, hogy nem állnak háborúban a polgári lakossággal, és nem fog akciókat végrehajtani civil objektumok ellen.

„Felhívok mindenkit, aki nem szavakkal, hanem tettekkel kész harcolni a putyinizmus ellen, csatlakozzon a sorainkhoz” – mondta.

Az UP-vel folytatott beszélgetés során Ilja Ponomarjov megerősítette az NRA nyilatkozatának tényét. Megjegyezte, hogy 2022 áprilisa óta "kapcsolatban van" a szervezet képviselőivel.

„Aktívan segítünk különböző módokon” – tette hozzá.

Ami előzte meg : Augusztus 20-án felrobbant Moszkva külvárosában egy autó, amely Duginát , a "Putyin ideológusának", Olekszandr Duginnak a lányát szállította, aki az orosz propaganda RT-nek és a Tsargradnak írt. Az ukrajnai orosz invázióról szóló "Z" könyv egyik szerzője is.

Háttér :

  • Ilja Ponomarjov 2016. június 10-ig az Orosz Föderáció Állami Dumájának helyettese volt, bár 2014 júniusában elhagyta Oroszországot és az Egyesült Államokba utazott. 2016. június 24-én kapott tartózkodási engedélyt Ukrajnában.
  • 2019 májusában Petro Porosenko akkori elnök megadta Ilja Ponomarjov ukrán állampolgárságát .
  • Ponomarjov volt az egyetlen orosz képviselő, aki 2014 márciusában a Krímnek az Orosz Föderációhoz való „csatlakozása” ellen szavazott.
  • A kijevi Obolonszkij Bíróságon, ahol Viktor Janukovics exelnök hazaárulási ügyét tárgyalták , Ponomarjov vallomása során elmondta, hogy Putyin személyesen döntött a Krím annektálásáról február 23-án éjjel, és felmerült a terv Ukrajna egy részének elfoglalására .
 

Juvi

Well-Known Member
2022. március 28.
157
1 763
93
Mostmár az oroszok, és az itt kommentelők se mondhatják, hogy Tadzsikisztánba ez is jó lessz. Minden kecskepásztor felszerelhette magát a helyi piacon Javelinnel és Srtingerrel. a T-90Men kívül minden orosz tank halálcsapda és ócskavas. A Mi-24es is.
Igen, köztudott, hogy arra felé a kecskepásztorok 20k-ért kazalszámra veszik a Javelint a helyi kirakodóvásáron. Másra sincs gondjuk, meg hát ez aprópénz arrafelé.
Inkább a nyugat-európai no-go zónákban kellene ettől félned, illetve a Közel-Keleten.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 091
113
Állítólag Dugin kórházban van. Ha ez igaz, akkor nem nagyon fog ő már bosszút állni senkin...
Miért van kórházban? Mert látszott hogy ott mászkál a merénylet helyszínén. Lehet hogy idegösszeomlás?
Adhat még tanácsokat, de nem lehet hogy ez a cél???
Az ukik kiprovokálnak egy durva orosz válaszcsapást???
Mert az atomerőmű, a krími célpontok ellen intézett ukrán csapások inkább durva provokációk mint eredményes csapások (csekély a taktikai hasznuk).
Big Z nagy orosz csapásra készül a jövőhéten (legalább is ezt nyilatkozta).
Mi a cél? A NATO aktív katonai bevonása? A háború eszkalálása?
Mondjuk annyira ki vannak vérezve hogy nincs is más esélyük!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 355
45 535
113
Miért van kórházban? Mert látszott hogy ott mászkál a merénylet helyszínén. Lehet hogy idegösszeomlás?
Adhat még tanácsokat, de nem lehet hogy ez a cél???
Az ukik kiprovokálnak egy durva orosz válaszcsapást???
Mert az atomerőmű, a krími célpontok ellen intézett ukrán csapások inkább durva provokációk mint eredményes csapások (csekély a taktikai hasznuk).
Big Z nagy orosz csapásra készül a jövőhéten (legalább is ezt nyilatkozta).
Mi a cél? A NATO aktív katonai bevonása? A háború eszkalálása?
Mondjuk annyira ki vannak vérezve hogy nincs is más esélyük!
Azt olvastam, hogy sokkot kapott, ezért került kórhátba. Ha igazat írt a média!
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
Oroszhonban a merénylettel elrúgták a pöttyös sokaknál.

Pont erre gondoltam én is! Dugin eddig sem volt normális, de ha egy apa elveszti a lányát, akkor eszelős bosszút akar majd állni, nem hogy Dugin! Nem lennék most az ukránok helyében!
A sok spec ops támadás orosz területeken is hergeli a lakosságit hogy most már csapjon oda Putyin keményen és ne tököljön már ennyit!

Mi van, ha Putyin tényleg tudja hol vannak a saját határai?
Az atomozás, a mozgósítás, vagy bármi ilyesmi, amitől Ti gyors orosz győzelmet reméltek, korántsem garantált, egyik esetben sem.
Ugyanakkor meg van az oka,, hogy miért nem nyúlt azokhoz az eszközökhöz, amikról álmodoztok. Mindkettőnek van biztos negatív következménye számára, a világ számára.
  • A mozgósítás nem gyors folyamat, ahhoz hadi termelésre is át kellene állni, hogy legyen mivel harcolni. Nem tudni Ukrajna hol tart ebben a folyamatban, de mintha előrébb járna. A nyugat gyorsan, gyorsabban tudná felszerelni az ukránt, ha akarná. Emiatt egyáltalán nem biztos, hogy gyors győzelem jönne. Ha nem, akkor viszont csak hatalmas veszteségek árán érhet el valami ettől jobbat. A kettő erősen arányban kell legyen, mert különben könnyen elveszítheti Putyin a legfontosabbat: a hatalmát. Azt 70 évesen már nem akarja.
  • Az atom sem annyira tutti, mint reméliitek. A mellét, hogy Oroszországot atom célponttá, akár terrorista atom célponttá teszi, kockáztat egy atomháborút is. Haszon oldalon viszont keveset hoz: Kijevre azért nem biztos, hogy jó ötlet, Zselé lehet bunkerben túléli, millió civil még nem. Ha katonai célpontra dobja, az meg elég babára meló: sok helyre piciket? Mit ér vele? A többi megadja magát? Eddig sem tette. Akkor a ruszki harcolhat tovább szennyezett területen. Azt a saját erők sem szeretik, ott is nagy veszteségekkel számolhat. Zendülessel, lázadással is. Akkor hogyan győz
a szennyezett Ukrajnában ? Valószínűleg sehogy. Megéri az atomháború? Valószínűleg nem.


Jó kérdés vajon mit szólnának ha tömegesen kapnák a behívót és mehetnének az Ukrán frontra.

Putyin is ezt mérlegeli. Vajon meddig tartana népszerűsége? Kitartana a következő választásig? Előtte kellene győzni. Évekkel előtte.

Lehet ez lesz a gyújtópont ! Mint lányos apa hasonló helyzetben semmi más nem érdekelne csak a bűnösök pusztítása !

Azt honnan tudjuk, kik a bűnösök?
Kinek kell pusztulnia?
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Miért van kórházban? Mert látszott hogy ott mászkál a merénylet helyszínén. Lehet hogy idegösszeomlás?
Adhat még tanácsokat, de nem lehet hogy ez a cél???
Az ukik kiprovokálnak egy durva orosz válaszcsapást???
Mert az atomerőmű, a krími célpontok ellen intézett ukrán csapások inkább durva provokációk mint eredményes csapások (csekély a taktikai hasznuk).
Big Z nagy orosz csapásra készül a jövőhéten (legalább is ezt nyilatkozta).
Mi a cél? A NATO aktív katonai bevonása? A háború eszkalálása?
Mondjuk annyira ki vannak vérezve hogy nincs is más esélyük!
Ha valóban ez a cél, akkor nem értem, mi szükségük lenne az oroszok közreműködésére, hiszen önmerényletek szervezésében hatalmas tapasztaluk van, valószínűleg jobban meg tudják csinálni, mint az oroszok a válaszcsapást. Ha ez a helyzet, a következő 1-2 hétben kiderül. Elővehetik a régi trükkjeiket, valamelyik ukrán város elleni false flag gáztámadás pl megtenné, a sok nyálafolyatós már indulna is Moszkvába másnap.

Ezért mondom, hogy Putyinnak kellene először lépni, nem szabad átengedni a nyugati patkányoknak a forgatókönyvet, mert pillanatok alatt ránkszabadítják a poklot.