[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 481
18 438
113
Ezek tenyleg olyanok mint az Isis, most mar alagutakat is asnak.

Ejjel lonek ki 4 ukran katonat ATGM-el.
Nem lehetett könnyű...

Ez rohej de igaz.

Szerintem ezt megfogjak valahol. Valaki jo oroszos lefordithatna a levelezest.

Ukran tank volt.

Sok trofea teknika...

Csupa relikvia.

Biztos úgy gondolod,hogy nehéz használni a youtube-ot. Elmondom nem,nyomod befelé ezeket a videokat mint ha nem lenne holnap.Nem tudom mi .... az érdekes ebben a videóban. Wilson nal is probléma volt az elején hogy csupa noname senkik vélemény cikket, hírként közölt és arra jövő reakciók miatt kb több száz oldal lett törölve kérlek kicsit próbáld már megemberelni magad mint ahogy ő is tette. Felfogtam ,többször is írtad hogy ez neked szent küldetés hergelni te ezt "ellensúlykent" fogalmaztad meg. Szerinted ez a videó meddig lesz fent a youtubon 1 hét 2 . Milyen hozzá adott értéket képvisel. szép éles? vagy jól beazonosithato minden. Vagy szimplán szereted nézni halottakat ? Mindenesetre minden ilyen 18+ videó elvezkedos megjegyzés kombonal megy a report. Néha úgy örülsz orosz halottnak veszteségnek, hogy azok valójában sajnos nemsajnos ukránok. Remélem les foganatja , ha nem, akkor sem lesz semmi.
 
W

Wilson

Guest

Стрелков Игорь Иванович

25 Aug, 00:08

Az egyedülállóan sikeres "SVO" történeti analógiáinak kérdésének "lezárása érdekében" tájékoztatom Önöket, hogy ez a kérdés számomra mostanra megoldódott (Köszönöm az egyik levélíró privát üzenetben küldött kedves üzenetét):

Katonai ( nem politikai) szempontból SVO-nk leginkább a Mussolini által a második világháború részeként "rendezett" görög-olasz háborúhoz hasonlít. Ugyanaz az utánozhatatlan siker, a vezetők kiemelkedő katonai vezetői tehetsége, ideális stratégiai döntések, a csapatok minden szükséges felszereléssel történő ellátása, amire a hadművészet történetében nem volt példa, és ugyanazok a legmagasabb előrenyomulási arányok. Hacsak - esetünkben - a PLA nem késik segíteni...

Ezzel kapcsolatban gratulálok az Orosz Föderáció vezetésének egy ilyen elképesztő művelet féléves évfordulójához, és az úgynevezett "Ukrajnának" azért, mert csodálatos vezetőink újabb lehetőséget adtak neki (partnerségben, de-eszkalációban stb.), hogy megünnepelje a fattyú "függetlenségét"


Sztrelkov Igor Ivanovics

augusztus 25., 00:10

Csak tájékoztatásul.

Viktor Imantovics Alksnisz Az ukrajnai hadművelet ütemének
lassítása tudatos döntés volt, minimálisra kell csökkenteni a polgári áldozatok számát – mondta Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter az SCO védelmi minisztereinek tanácskozásán.
"Ugyanakkor mindent megtesznek annak érdekében, hogy elkerüljék a civilek áldozatait. Természetesen ez lassítja az offenzíva ütemét, de ezt tudatosan tesszük" - mondta Shoigu.
A miniszter szerint a hadművelet "a tervek szerint halad, minden feladatot teljesítenek".

Gondoljunk csak honvédelmi miniszterünk gondolatainak zsenialitására.

Naivitásomban és szakszerűtlenségemben azt feltételeztem, hogy éppen ellenkezőleg, az a lényeg, hogy felgyorsítsuk offenzívánk ütemét annak érdekében, hogy a front a lehető legtávolabb kerüljön az LDNR területétől és a felszabadított területektől. annak érdekében, hogy végre leállítsák az ágyúzást és a MI civiljeink napi meggyilkolását.

De Shoigu a fej! Ötletes tervet dolgozott ki – mi utánozzuk az offenzívát, és így megvédjük az Ő lakosságukat. És a végén Ukrajna a nemességünket csodálva hála jeléül bejelenti megadását.

Nyilvánosan be kell vallanom, hogy tévedtem.

Három éljenzés Szergej Kuzhugetovics Shoigu orosz védelmi miniszternek, a hadsereg tábornokának!
Hurrá! Hurrá! Hurrá!


Így nyerünk!
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
Orosz harckocsi tevékenykedik a Donbászban

Mi-28 a Donbászban
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 941
19 447
113
A Nyugati Katonai Körzet 203 mm-es "Malka" önjáró tüzérségének művelete
 

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
6 286
43 165
113
Nyikolajev irányában támadás folyik a Partizansky és Ljubinói erődített területen. Az éjszaka óta a front több szektorában megerősítették a tüzérségi előkészületeket. Egész éjjel és jelenleg az egész Nikolaev régióban légiriadó van.
 
K

kamm

Guest
- Orosz légicsapások Kijev ellen. Előtte sugárhajtású gépek hangjáról érkeztek jelentések. A légiriadó szirénák csak a csapás bekövetkezte után léptek működésbe.
(Hajnalban postolták)

The Russian army has been using the 5th generation Su-57 fighter jet in Ukraine, Shoigu added.

Anadolu Agency | English: Russia used hypersonic missiles 3 times in Ukraine: defense chief.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 174
12 323
113
Fa9o1u-XoAAUWYB


egyre jobban aktuális
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 961
82 081
113
Kis valtozas, nem 30 db T72, hanem 30 db BVP-1 -t ad at szlotakia az Ukranoknak (Egyes ukran hirekben BMP-1 van irva). Igy mar jobb a valtoarany a 15 Leo2-re.

Védelmi miniszter: Szlovákia 30 darab BVP-1-es katonai járművet ajándékoz Ukrajnának​


Szlovákia 30 darab BVP-1-es katonai járművet ajándékoz Ukrajnának. Németország ezért 15 Leopard 2A4-es harckocsit bocsát Szlovákia rendelkezésére, amelyekhez töltényeket, alkatrészeket és teljeskörű betanítást is biztosít. Ez a Szlovákia és Németország közötti katonai együttműködés további megerősítéséről szóló szerződésből derül ki, amelyet kedden írtak alá a két ország védelmi tárcájának államtitkárai, Benedikt Zimmer és Marian Majer. Erről Jaroslav Naď (OĽANO) védelmi miniszter tájékoztatott.

https://forum.htka.hu/threads/hirek-ukrajnai-fegyveres-konfliktus.855/
A BVP-1 (Bojové Vozidlo Pechoty) a szovjet BMP-1 licenszben gyártott változata. Podpolianske Strojárne Detva gyártotta a Csehszlovák Néphadsereg és a baráti országok számára. ZTS Dubnica pedig a SZU részére gyártotta.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 520
47 118
113
nocsak, lehet Kijev is kapott ajándékot?

a vatikáni ukrán követ kicsit bepipult ... szokás szerint fáj neki az igazság. de egy ukrántól mit lehetne elvárni?

A Southfront összefoglalója

azért a Dugina elleni merénylet elő volt készítve rendesen ... bár szerintem a csaj csak egy balek a történetben, akit arra használtak/használnak, hogy eltereljék a figyelmet
a lakást kazakh útlevéllel bérelte.

vizsgálat a tornádó csapat bázisán ...
In the school, where the Tornado platoon was based, they had a torture chamber. Women, men, and children were raped there. They cut their fingers off.’
Én is be akartam tenni a hírt. Nem a lakást bérelte kazah útlevéllel, hanem egy garázst Dugin lakásának közelében.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 961
82 081
113
"Bagoly, ezt neked, hogy lasd Dugin el es nem halt meg a korhazban. Epp a búcsúceremonian beszel. Bar lehet hogy csak egy hasonmas es kicsereltek a korhazban."

Tudom, láttam, és az a véleményem, hogy azért engedték ki a kórházból, mert ő is támogatta az ukránok voltak verziót. A temetésen viszont már Dugin elkezdett olyanokat mondogatni, minthogy a front nem Ukrajnában van, hanem Moszkvában. Ezt értsétek, ahogy akarjátok.

A Roni által feltett videón kiállított kilőtt tankok - ez nem Moszkvában van, hanem Kijevben. Az ukránok ezzel alázzák az oroszokat. Roni így értette. És hogy Putyin ezért a hibás, mert ezt hagyja.
Azt mondta Dugin, hogy "megérkezett Moszkvába" nem "Moszkvában van" óriási különbség.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 956
11 727
113



Hát...az oroszok legalább már bebizonyították, hogy egy európai háborúban, KB hasonló felkészültségű, felszerelésű (illetve még az se) ellenféllel szemben sem állják meg a helyüket.

A Legújabb amerikai hadisegély tartalma:

  • Six additional National Advanced Surface-to-Air Missile Systems (NASAMS) with additional munitions for NASAMS;
  • Up to 245,000 rounds of 155mm artillery ammunition;
  • Up to 65,000 rounds of 120mm mortar ammunition;
  • Up to 24 counter-artillery radars;
  • Puma Unmanned Aerial Systems (UAS) and support equipment for Scan Eagle UAS systems;
  • VAMPIRE Counter-Unmanned Aerial Systems;
  • Laser-guided rocket systems;
  • Funding for training, maintenance, and sustainment.
The United States has committed more than $13.5 billion in security assistance to Ukraine since January 2021. In total, the United States has committed more than $15.5 billion in security assistance to Ukraine since 2014.


+ egy kis kiegeszites a legujabb amerikai fegyverszallitasokhoz, allitolag (nem talaltam meg ezt a hirt mashol), link sincs hozza, szoval ugy kezeljetek. Akar igaz is lehet:

Pentagon: Az ukrán hadsereg új katonai segélycsomagjának egyes fegyverei csak 1-3 év múlva érkezhetnek Ukrajnába

https://t.me/greatawakeningmagyarok/27994