Abban amit írsz van egy kis konteó , nem is kicsi.Talán nem is alaptalanul.

Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Abban amit írsz van egy kis konteó , nem is kicsi.Talán nem is alaptalanul.
Ha már személyeskedés , én nem tituálltalak idiótának , te viszont engem igen!Egyébként igen jobb ha elfogadod , ha akarják összeszedik a pénzt az "E"- re! Jösz egy bocsánatkérésel , mert vkivel esetleg egyetértek azért nem sértegetjük a másikat! Bakker!Pimpelt Gripen C a logikus,még az atlantista Molni is azt támogatja (ha már nem szeressük a személyeskedést).Bár annak se tudjuk az árát.....Mert az ár igencsak lényeges kérdés.
Gripen E gyakorlatilag egy új gép,amit úgy is kellene rendszerbe állitani,mint egy új gépet.
A csúnya usák meg akkor lehetetleniti el a Gripen működését,amikor akarja.A C-nek is vagy harmada,élén a hajtóművel, amerikai gyártmány....
Megkérdezhetem,hogy hol tituláltalak idiótának?Csak úgy a rend kedvéért.Ha már személyeskedés , én nem tituálltalak idiótának , te viszont engem igen!Egyébként igen jobb ha elfogadod , ha akarják összeszedik a pénzt az "E"- re! Jösz egy bocsánatkérésel , mert vkivel esetleg egyetértek azért nem sértegetjük a másikat! Bakker!
Az a baj veled, hogy gátlástalanul nyomod a közismerten hamis allitasaidat. Nem csak azért, mert lovesed nincs semmirol, nem beszelsz egyetlen nyelvet sem, nem olvasol semmit (külön vicces a forditora valo utalgatasod, ket honapja még azt sem tudtad, milyen oldalak vannak), de még amit már százszor leirtunk és dokumentalva lett, azt is letagadod es inkább a hamis szovegeid ismetelgeted. Hogy miért, arról fogalmam sincs, de tulajdonképpen mindegy is.Pimpelt Gripen C a logikus,még az atlantista Molni is azt támogatja (ha már nem szeressük a személyeskedést).Bár annak se tudjuk az árát.....Mert az ár igencsak lényeges kérdés.
Gripen E gyakorlatilag egy új gép,amit úgy is kellene rendszerbe állitani,mint egy új gépet.
A csúnya usák meg akkor lehetetleniti el a Gripen működését,amikor akarja.A C-nek is vagy harmada,élén a hajtóművel, amerikai gyártmány....
De, teljesen alaptalan. Meg hülyeség is, szerintem nem érti meg a legalapvetőbb működését sem a muszaki alrendszereknek (itt jön ki a felkészületlenség.)Abban amit írsz van egy kis konteó , nem is kicsi.Talán nem is alaptalanul.
Tudod mit,megismétlem,és fenntartom.Az az írásod már nincsen fent 05.40-08.40. között íródott ma!Én erre reagáltam többek között a 09.45-ös írásomban.Le idiótáztál mert elfogadom hogy van olyan szitu amikor elő kell teremteni a pénzt hogy xy meglegyen.Konkrétan ha úgy gondolják elő lesz teremtve a pénz az "E"- re.
@kelepisti : Az alacsony érzékelhetőség - tetszik, nem tetszik a jelenlegi 5 és 6 gen-nek mondott repülőgépek esetében alapkövetelmény.Az E pontosan az az átmeneti típus, ami még az F-35-nel is egy generációval modernebb, biztosan rengeteget lesz még fejlesztve, és ha csúszik is a Tempest/FCAS/akármi, akkor is boven adekvát lenne két szazad belőle (a mostaniak addigra kifutnak.)
Ha figyelmesen elolvastad volna a bejegyzéseimet akkor rájöhettél volna hogy a legköltsègkimélőbb megoldást javaslom , nyílván a ne vegyünk semmiten kivül.Kéthetente biztos , de havonta egyszer tutti biztos hogy végigmegy a topicon a Gripen vs. F-35 téma.Nagyon sok dolog szól az F-35 mellett , de és ebben igazad van ,az ország teljesítőképessége nem bírná el!Véleményem hogy ebben az esetben a Rubiconunkat nem szabad átlépni!Tudod mit,megismétlem,és fenntartom.
A-Aki nem veszi figyelembe egy ország teherbiró képességét a védelmi tervezésben,az egy full idióta.
B-Gripen E megvétele egy ugyanolyan full idióta cselekmény volna,mint anno a Gripen A megrendelése volt.
A svédeknek nincs nulla km-es Gripenjük egy darab se! 12 db airframe-et gyártott le a SAAB, vagyis van nekik ennyi Gripen C/D üres vázuk,amik nincsenek összeszerelve,nincs bennük se kábelezés,se elektronika. Mondjuk ez is ha százszor nem volt leírva,akkor egyszer sem.Itt a fórumon vannak akik egy szd.nyi 0 km-es "C"-t mondanak a svedeknek , van aki kettőt.Talán valahol a kettő között lehet az a mennyiség.Mi nem bírnánk az F-35-t megszponzorálni.Valszeg az "E" is ugyanez , az "E" és a modernizált "C" árbeli különbségét a fegyverzetre lehetne fordítani.A modernizált "C"-t eléggé ránk lehetne szabni!!!Amennyi "C"-jük van a svédeknek mind el kellene hozni , amíg más meg nem előz minket!!!!
Spec én még 1x-se olvastam,tehát érdemes volt leirni 101x-reA svédeknek nincs nulla km-es Gripenjük egy darab se! 12 db airframe-et gyártott le a SAAB, vagyis van nekik ennyi Gripen C/D üres vázuk,amik nincsenek összeszerelve,nincs bennük se kábelezés,se elektronika. Mondjuk ez is ha százszor nem volt leírva,akkor egyszer sem.
A harcérték számitás alapú hozzáállásom pontosan erről szól.Mert nem feltétlenűl az a legolcsóbb megoldás,ami pillanatnyilag a legkevesebbe kerűl.Ugyanakkor figyelembe kell(ene) venni Mo teherbiró képességét is.Ha figyelmesen elolvastad volna a bejegyzéseimet akkor rájöhettél volna hogy a legköltsègkimélőbb megoldást javaslom , nyílván a ne vegyünk semmiten kivül.Kéthetente biztos , de havonta egyszer tutti biztos hogy végigmegy a topicon a Gripen vs. F-35 téma.Nagyon sok dolog szól az F-35 mellett , de és ebben igazad van ,az ország teljesítőképessége nem bírná el!Véleményem hogy ebben az esetben a Rubiconunkat nem szabad átlépni!
A svédeknek nincs nulla km-es Gripenjük egy darab se! 12 db airframe-et gyártott le a SAAB, vagyis van nekik ennyi Gripen C/D üres vázuk,amik nincsenek összeszerelve,nincs bennük se kábelezés,se elektronika. Mondjuk ez is ha százszor nem volt leírva,akkor egyszer sem.
Van 0 km-es "C" sárkányuk kb. 1,5 szd.nyi , bár még nem kelt el , de állítólag irányba vannak állítva!!De nem felénk!A svédeknek nincs nulla km-es Gripenjük egy darab se! 12 db airframe-et gyártott le a SAAB, vagyis van nekik ennyi Gripen C/D üres vázuk,amik nincsenek összeszerelve,nincs bennük se kábelezés,se elektronika. Mondjuk ez is ha százszor nem volt leírva,akkor egyszer sem.
Nem,nincs másfél századnyi,hanem egészen pontosan 12 db,ahogy azt már írtam. És ezek nem 0km-es gépek,ugyanis nincsenek összerakva se. 12 db Gripenhez vannak airframe-ek legyártva,vagyis ezek kb. félkész repülők. Elektronikát,hajtóművet,kábeleket kell még beépíteni, plusz a sárkányokat összeszerelni,hogy kész gépek legyenek. Amúgy a svédek ezt eredetileg maguknak gyártották tartaléknak,később kezdték el felkínálni pl. horvátoknak,bolgároknak.Van 0 km-es "C" sárkányuk kb. 1,5 szd.nyi , bár még nem kelt el , de állítólag irányba vannak állítva!!De nem felénk!
Na,ez őszintén meglepett,hogy nem futottál még bele,az elmúlt egy-két évben Gripen témában többször át lett már rágva a dolog. Örülök,hogy tudtam neked újdonságot mondani!Spec én még 1x-se olvastam,tehát érdemes volt leirni 101x-re
A harcérték számitás alapú hozzáállásom pontosan erről szól.Mert nem feltétlenűl az a legolcsóbb megoldás,ami pillanatnyilag a legkevesebbe kerűl.Ugyanakkor figyelembe kell(ene) venni Mo teherbiró képességét is.
Szóval nem egyszerű ügy.
Aminek van sárkánya de nincsen összetakva , bekábelezve az 0 km es -ergo nem repült ; nem repülhetet ezért írtam tegnap hogy ezeket a gépeket nagyon ránk szabva meg lehetne csinálni!!!Nem,nincs másfél századnyi,hanem egészen pontosan 12 db,ahogy azt már írtam. És ezek nem 0km-es gépek,ugyanis nincsenek összerakva se. 12 db Gripenhez vannak airframe-ek legyártva,vagyis ezek kb. félkész repülők. Elektronikát,hajtóművet,kábeleket kell még beépíteni, plusz a sárkanyokat összeszerelni,hogy kész gépek legyenek. Amúgy a svédek ezt eredetileg maguknak gyártották tartaléknak,később kezdték el felkínálni pl. horvátoknak,bolgároknak.
Igen,a lényeg ez! Én sem vitát akartam ebből generálni,csak pontosítani,hogy nem kész gépekről van szó,"mindössze" csupasz vázakról. De ha van rá szándék,akkor valóban belehet ezeket fejezni, és "új" C/D Gripeneket is venni.Aminek van sárkánya de nincsen összetakva , bekábelezve az 0 km es -ergo nem repült ; nem repülhetet ezért írtam tegnap hogy ezeket a gépeket nagyon ránk szabva meg lehetne csinálni!!!
Igen,a lényeg ez! Én sem vitát akartam ebből generálni,csak pontosítani,hogy nem kész gépekről van szó,"mindössze" csupasz vázakról. De ha van rá szándék,akkor valóban belehet ezeket fejezni, és "új" C/D Gripeneket is venn
Az a 0 km es , ami még nem repült , kvázi nincsen még összerakva vagy már összevan , de még a berepülések az átadás előtt hátravannak!!!!!M.G. azt jelentette ki hogy újat veszünk, ha továbbra is ragaszkodnak ehhez akkor ez csak "E" vagy az 12 vagy nem tudom hány darab lehet!
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..