[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
520
2 392
93
Hat ezeket a bohocokat sem tudtam vegighallgatni.... Annyira az orosz narrativat toljak, mint Orban. Tegnap, penteken lattam rola az ATV-en egy bejatszast, hogy Horvatorszagvan, borostasan, egy Orosz terkepet megjelenito poloban van. Holnap lehet, hogy Putyin kepes polot vesz fel? Igazandibol ezt netto hazaarulasnak tartom. Az nagy problema, hogy az elso szamu vezetonknek nevezheto ez az amugy is korrupt alak.....

A videoban szereplo beszelo, de folytonosan hulyesegeket beszelo fejek is csak a kormanyzati fosodratu media orosz hireit tovabbitjak a hallgatosaguknak. Erveik nem kulonboznek azok erveitol, akik itt az orosz propaganda kliseit nyomjak. Eszembe jut itt Boki, aki szeteti magat objektiv technokdarakent bemutatni, de hat nem az, hanem egy ruszki bertollnok. Aztan meg Ursula jut eszembe a bokcseszeti bolcselkedeseivel, de csak az oroszpartj hireket nyomja es lajkolja... Persze van meg itt tobb markans alak, aki oroszparti, de ok faek egyszeruen toljak, amit kell, nem tulsagosan szofisztikaltan. ( Ezt szepen irtam, hogy ne tiktsanak ki .) Tulajdonkeppen Castel meg a hasonlok ervelese negligalhato, mert nem fartalmaz semmi ujdonsagot, ha az ember olvassa rendszeresen ezt a topikot....
Nyilván viktorunk az egyik legkorruptabb alak az európai politikába, de azt nem foghatjuk rá hogy ne látná helyesen az európai helyzetet, messze a legértelmesebb alak jelenleg az uniós vezetők közül.
Míg a német, lengyel és a többi vezető mást se csinál csak ki szolgálja az Usa érdekeit, minden polgáruk kárára, addig legalább vitya igyekszik betárazni mindenből, és értelmes párbeszedet folytatni a ruszki fejesekkel. Mindegy lényeg a lényeg hogy télen én be tudom majd kapcsolni a konvektort és még meleg is lesz, de gyanús hogy szerte Európába ez nem lesz ilyen egyszerű, majd a németek égetnek könyveket ahhoz úgyis jól értenek.
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Szerinted miert van az az erzesem, hogy meg fel ev mulva is nyomni fogod az oroszbarat es a hohol meg EU, USA ellenes propit, mert meg mindig fog tartani az ukran-orosz haboru? Tudom, az oroszok minden hetfon gyoznek, de szanalmas ez a reszedrol a haboru 26 hete utan is....

UI.: fogadjunk, hogy igazam lesz.. Fel tudok tetkent ajanlani feltucat, nagyon finom osztrak nyalokat....
Az ember feje megfájdul amire a mondókádat elolvassa,nem szégyelled magadat állítólag tanult ember létedre,hogy ékezet nélkül irkálsz?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 629
46 730
113
A videó valószínűleg nem Ukrajnába szánt eszközöket mutat.
De illusztrálja azt, ha az USA akar, százasával küldhet páncélos tekkknikát az ukránnak.
Ahogy ment M109, HIMARS, Javelin, NASAMS, bármi.
Nem sejtette fél éve senki, hogy ilyen cuccok lesznek az ukránnak.
Így azt sem tudjuk mi lesz náluk fél év múlva.
Akár Abrams, Bradley is lehet, ha így döntenek.
Akkor eddig miért nincsenek?
Mert ugye azt nem akarod nekem beadni, hogy az ukránok dúskálnak a nehéz technikába?
Térden állva kapdosnának a Marderek után is!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 326
113
És Te ezt elhiszed… Elképesztő, hogy egy HT fórumon ezt bárki komolyan gondolja! Azon a szerelvényen levő technika felújítása és átadása ÉVEK kérdése még az USA ipari hátterével is. Arról nem beszélve hogy sivatagi színben biztosan nem a hoholoknak szánják. Felejtsétek már el az autóskártya mentalitást basszus, ez nem így működik és főleg nem a mai globalizált világban. Mit mondtak a polákoknak? 3 évet kb? Na akkor gondolkozz! Az kb annyit jelent, hogy IDEÁLIS esetben kb 80 db hk-t újítanak fel évente. (megsúgom. nem fogják tartani a határidőt ) Gondolkozzatok el kicsit azon, hogy GB már a saját tankjait is a németekkel akarja felújíttatni vagy hogy az egész EU kb havi 5 db harckocsit képes gyártani jelenleg ( bár ebben sem vagyok biztos), felújításra sincs nagyobb kapacitás. A helyzet az hogy ez az egész támogatósdi azért is fullad be, mert már NINCS fölös cucc egész Európában (és lassan az akarat is elfogy majd)

megkérem már @Tcat-et tegyen egy bohócsipkát a neved mellé, mert félelmetes amit előadsz. Halkan megjegyzem, hogy a ruszkik precíziós lőszerből IS többszörös mennyiséget lőttek el mint a hoholok. A különbség az, hogy nekik van miből, miközben a hoholok már az ezeréves flechette-eket vagy éppen a vállalt kötelezettségeik NEM teljesítése miatt még készleten levő PFM-1eseket szórják ész nélkül.
Nem igazán olvastam vissza, de ha csak a festésről van szó, akkor én több ukrajnai videót is láttam mindenféle MRAPekről, amik sivatagiak.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 113
12 141
113
Egy szerb elemzés a BMP2M-ről az ATGM csoportok felszámolásában való szerepéről:
"Hivatalos, nem publikált elemzések szerint, amelyek nyílt forrásokhoz jutottak, akárcsak Bradley az Öböl-háborúban, az ukrán háborúban a mozgó célpontok megsemmisítésére a leghasznosabb eszköz a BMP-2M.
A BMP-2M egy könnyű, mobil, mégis halálos könnyű jármű. A legénység a felderítő képességét és az ATGM-eket használja a célpontok megjelölésére és követésére nagy távolságokon. A BMP-2-vel ellentétben ez a továbbfejlesztett változat tandem alakú robbanófejjel ellátott ATGM-et hordoz. Ez a fegyver könnyedén megbirkózik minden talált páncéllal. 2 db B05S011 irányított fegyverrendszer, amely a BMP-2M-et képessé tette 4 db 9M113M Kornet ATGM kilövésére (toronyoldalonként 2 kilövő), 1200 mm-es behatolási teljesítmény a szabványos 9M133 rakétához, új NVD a BMD-4-től, 1PZ-13 parancsnoki periscope, a BPK-3-42 lövész elsődleges irányzéka (GPS), PL-1 lézervilágító, 370 lóerős UDT-23 hajtómű, új fegyverzetstabilizátorok, ballisztikai számítógép és lézeres távolságmérő.
Ezt a járművet gyakran használják Javelin csapatok felkutatására és megsemmisítésére is. Erre a feladatra többféle taktikát dolgoztak ki. A támadó harckocsi közelében két jármű van elrejtve, a Javelin csapatok megsemmisítése után általában szabad az út az akadálytalanul elhaladó tankalakulatok előtt."

A facebookos "tanks and helicopters" csoportból való aug 21-i bejegyzés, csak nem tudtam belinkelni.
 
K

Kopi2000

Guest
Az ember feje megfájdul amire a mondókádat elolvassa,nem szégyelled magadat állítólag tanult ember létedre,hogy ékezet nélkül irkálsz?
Én tényleg tanult ember vagyok... 100 x leírtam, hogy a telefonomon nincsenek ékezetek feltéve, de nekem ez így jó. Most megtisztellek némi ékezetes írással, hogy lássad, más gépemre fel vannak téve az ékezetek. De, mivel önálló, független és öntörvényű ember is vagyok, hosszútávon nem igazán érdekelnek a szurka-piszkák, azaz úgy fogok írni, ahogy akarok... És nem szégyellem emiatt magamat... Szégyellje inkább magát a sok oroszbarát, aki annak ellenére a ruszkikat támogatja az ukrán háborúban, hogy minket 45 évig megszállva tartottak... Röhejes ez az álláspont, miközben az EU pénze kellene, meg a NATO szavatolja, pont a ruszkik ellenében a biztonságunk... Aki ezt nem akarja látni és ráadásul hatalmi pozícióban is van, annak mennie kellene a vezetésünkből...
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 210
113
És Te ezt elhiszed… Elképesztő, hogy egy HT fórumon ezt bárki komolyan gondolja! Azon a szerelvényen levő technika felújítása és átadása ÉVEK kérdése még az USA ipari hátterével is. Arról nem beszélve hogy sivatagi színben biztosan nem a hoholoknak szánják. Felejtsétek már el az autóskártya mentalitást basszus, ez nem így működik és főleg nem a mai globalizált világban. Mit mondtak a polákoknak? 3 évet kb? Na akkor gondolkozz! Az kb annyit jelent, hogy IDEÁLIS esetben kb 80 db hk-t újítanak fel évente. (megsúgom. nem fogják tartani a határidőt ) Gondolkozzatok el kicsit azon, hogy GB már a saját tankjait is a németekkel akarja felújíttatni vagy hogy az egész EU kb havi 5 db harckocsit képes gyártani jelenleg ( bár ebben sem vagyok biztos), felújításra sincs nagyobb kapacitás. A helyzet az hogy ez az egész támogatósdi azért is fullad be, mert már NINCS fölös cucc egész Európában (és lassan az akarat is elfogy majd)

megkérem már @Tcat-et tegyen egy bohócsipkát a neved mellé, mert félelmetes amit előadsz. Halkan megjegyzem, hogy a ruszkik precíziós lőszerből IS többszörös mennyiséget lőttek el mint a hoholok. A különbség az, hogy nekik van miből, miközben a hoholok már az ezeréves flechette-eket vagy éppen a vállalt kötelezettségeik NEM teljesítése miatt még készleten levő PFM-1eseket szórják ész nélkül.
Az első használt abramsek már jövő év elején Lengyelországban lesznek.Azt hogy a saját akár már most üzemképes letárolt technikából kinek adnak előbb úgy is ők döntik el.Pl Himars indítókat,NASAMS légvédelmi rendszereket előbb kapnak az Ukránok mint mi akik fizetünk érte.Abban egyetértek mindenképpen hogy Európának végesek a készletei.Az hogy a szerelvényen látható eszközök esetleg mégis Ukrajnába mennek hónapok múlva derül ki.Véleményem szerint az USA már rég arra készült hogy proxi háború lessz Oroszország-Ukrajna között.És jelenleg ők akik a legtöbb "hasznot"húzzák az egészből!(Európai "befolyás"megerősítése,palagáz-olajnak biztos piac,fegyverlobbi és szépen "keres"az újra induló európai fegyverkezésen)Gondolom azt meg senki nem gondolja ha az oroszok képesek a hidegháború után letárolt harcjáműveket üzembe helyezni az amerikaiaknak ez problémát okozna.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 497
18 453
113
Mióta folyik az Energiewende (én jó ötletnek tartom különben)? 1990 óta? Épp most torpant meg az egész. Jó lenne, ha néha benéznél az energiatermelős topicba! A fosszilis források diverzifikálása pedig se nem elég gyors, se nem lesz olcsó. És itt jön majd a gazdasági hatás...

Te úgy látod, hogy az oroszok pánikolnak? Mer' én pont az ellenkezőjét látom. Rendelnél tüzifát mostanában?

Ez a gazdasági lassulás - szerinted - hogyan fogja az EU tagországokat éri teni?

A megugró energiaárak először bedöntik a német gazdaságot!
Jelenleg is már több gyár áll, amikor a téli gázfelhasználás még sehol nincsen...
Szerintem, ha már augusztus végén súlyos gázválságról beszélnek, akkor november-december magasságában tényleg az lesz a legfontosabb dolga az EU-s vezetőknek, hogy "Ukrajnának hogyan küldjünk fegyvert, meg pénzt?"
Csak szólok, hogy a téli energiaigény csak a tározókkal bekkelhető ki, még folyamatos szállítás mellett is.
Te most látod a folyamatos szállítás ígéretét? o_O
Nem megy a Jamal. Töredéken megy a NS1. Más európai források kitermelése nem növelhető gyorsan. LNG terminál kapacitás rövidtávon ilyen ütemben nem bővíthető!
Az idő, pont hogy az EU ellen van.
El fog jönni - és még jövő év eleje előtt -, hogy a német kancellár térden állva fog könyörögni mindkét Nord Stream elindításáért. Ha mégis kihúzzák a telet, akkor a következő évben fog beütni a mutra....csak akkor már sokkal rosszabb állapotban...
Én javaslom, hogy tanulmányozd az ópiumháborúk elindulásának gazdasági okait (status quo)!
Szerinted miért indította meg pont most a háborút Putyin?

Én csak azt nem értem, hogy egy ilyen hülyeséget miért kell előadni egy haditechnikai fórumon.
NINCS, és valószínűleg nem is lesz új M1 az amerikaiaknak. Még a Hidegháború alatt letárolt készleteket forgatják a depókban. Abból fognak a lengyelek is kapni.
Nincs szándék? Na ne röhögtess!
Te nem akartál semmit sem szemléltetni. Te egy régi videót szarul hasznosítottál újra, és full laikusként lelkendezel, hogy majd mennyi nehéztechnikát fognak átdobni!
Ugye azzal sem vagy tisztában, hogy az amerikaiak DU pancélzattal senkinek nem adnak harckocsit. Azok a sivatagi camo-s gépek amelyek a vonaton láthatóak ezért alkalmatlanok ilyen feladatra. Amit át tudnának adni gyorsan, az a még DU előtti letárolt M1A1 lehet. De hidd el, hogy először a FIZETŐ ügyfeleket veszik előre...

És Te ezt elhiszed… Elképesztő, hogy egy HT fórumon ezt bárki komolyan gondolja! Azon a szerelvényen levő technika felújítása és átadása ÉVEK kérdése még az USA ipari hátterével is. Arról nem beszélve hogy sivatagi színben biztosan nem a hoholoknak szánják. Felejtsétek már el az autóskártya mentalitást basszus, ez nem így működik és főleg nem a mai globalizált világban. Mit mondtak a polákoknak? 3 évet kb? Na akkor gondolkozz! Az kb annyit jelent, hogy IDEÁLIS esetben kb 80 db hk-t újítanak fel évente. (megsúgom. nem fogják tartani a határidőt ) Gondolkozzatok el kicsit azon, hogy GB már a saját tankjait is a németekkel akarja felújíttatni vagy hogy az egész EU kb havi 5 db harckocsit képes gyártani jelenleg ( bár ebben sem vagyok biztos), felújításra sincs nagyobb kapacitás. A helyzet az hogy ez az egész támogatósdi azért is fullad be, mert már NINCS fölös cucc egész Európában (és lassan az akarat is elfogy majd)

megkérem már @Tcat-et tegyen egy bohócsipkát a neved mellé, mert félelmetes amit előadsz. Halkan megjegyzem, hogy a ruszkik precíziós lőszerből IS többszörös mennyiséget lőttek el mint a hoholok. A különbség az, hogy nekik van miből, miközben a hoholok már az ezeréves flechette-eket vagy éppen a vállalt kötelezettségeik NEM teljesítése miatt még készleten levő PFM-1eseket szórják ész nélkül.

Elég érdekes a kettős mérce:
  • Az orosz GDP csökkenés kisebb gond, mint az EU GDP lassulás. Ezért veszít az EU.
  • Az EU engia függetlenedése végtelen idő, de a ruszki azonnal talál új piacokat. Ergo itt is a ruszki a nyerő. :)
  • Az amcsi tárolt páncélos technika felújítása több év, de a ruszki 6000 bevethető tankkal rendelkezik.
  • A ruszki napi 60 000 gránátot lő, de a Pzh az szar, mert napi 100 az sok csövenként. A ruszki csövek nem kopnak?
  • A ruszki veszteség csak minimális lehet, az ukrán mindjárt elpusztul. Össze fog omlani, feladják a hazájuk. Ergo a ruszki mindjárt nyer.
  • Az egyharmados gázfüggőség miatt Európa megfagy, de a ruszki eddig még mindig csak korlátozott, az évi import mennyiség egy része megvan. Az EU hülye, megöli magát. Az emberek is mind azok, mind megfagynak.
  • A szankciók nem működnek, de állandóan megy a rinya, hogy a szankciókat oldják fel.

Biztos, hogy minden ilyen kafa?
Biztos, hogy az egész nyugati világ náci, mert az ukránt támogatja az orosz agresszió ellen?
;)
 

laci74

Well-Known Member
2015. december 26.
1 334
12 994
113
Én tényleg tanult ember vagyok... 100 x leírtam, hogy a telefonomon nincsenek ékezetek feltéve, de nekem ez így jó. Most megtisztellek némi ékezetes írással, hogy lássad, más gépemre fel vannak téve az ékezetek. De, mivel önálló, független és öntörvényű ember is vagyok, hosszútávon nem igazán érdekelnek a szurka-piszkák, azaz úgy fogok írni, ahogy akarok... És nem szégyellem emiatt magamat... Szégyellje inkább magát a sok oroszbarát, aki annak ellenére a ruszkikat támogatja az ukrán háborúban, hogy minket 45 évig megszállva tartottak... Röhejes ez az álláspont, miközben az EU pénze kellene, meg a NATO szavatolja, pont a ruszkik ellenében a biztonságunk... Aki ezt nem akarja látni és ráadásul hatalmi pozícióban is van, annak mennie kellene a vezetésünkből...
Nyugodtan szégyellheted magadat,hogy egy soviniszta fasiszta,és Magyar gyűlölő Ukrán rezsimet éltetsz
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 702
8 761
113
megkérem már @Tcat-et tegyen egy bohócsipkát a neved mellé, mert félelmetes amit előadsz. Halkan megjegyzem, hogy a ruszkik precíziós lőszerből IS többszörös mennyiséget lőttek el mint a hoholok. A különbség az, hogy nekik van miből, miközben a hoholok már az ezeréves flechette-eket vagy éppen a vállalt kötelezettségeik NEM teljesítése miatt még készleten levő PFM-1eseket szórják ész nélkül.
Mennyit lőttek el az ukránok és mennyit az oroszok?
 
  • Tetszik
Reactions: Kopi2000

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
Szerinted miert van az az erzesem, hogy meg fel ev mulva is nyomni fogod az oroszbarat es a hohol meg EU, USA ellenes propit, mert meg mindig fog tartani az ukran-orosz haboru? Tudom, az oroszok minden hetfon gyoznek, de szanalmas ez a reszedrol a haboru 26 hete utan is....

UI.: fogadjunk, hogy igazam lesz.. Fel tudok tetkent ajanlani feltucat, nagyon finom osztrak nyalokat....
Vajon egyesek miért támogatják még mindig az angolszász országok háborús törekvéseit. Mi készteti ezeket az embereket, hogy olyan országokat támogassanak akik múltja a rabszolgatartásról, népirtásról és a kizsákmányolásról szól. Az angolszász országok mindent megtesznek hatalmuk megőrzéséért, még ha ez egy nemzet teljes pusztulásához is vezet.
Aki ezeket a törekvéseket támogatja, az legyen tisztában avval, hogy az USA hajlandó vérbe borítani a földet, hatalmának megőrzésé miatt.
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 530
12 929
113

Ad is, meg nem is tipikus esete.
Én arra számítottam, hogy eu-s országok fognak így lavírozni. Az USA gazda fele megfelelnek a parancsnak, hogy adnak fegyvert.. háttérben (akár orosz alkuval) meg mégsem.
De akkor ezek szerint a NASAMS export képesség is csak papírforma az USAban. Pedig aztán ennek az előállítása nem tűnik olyan hű de nagy valaminek már meglévő soron. Bár gondolom pár ember manufakturálisan építgetheti a raytheonnál. Lehet a chipphiány :D
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 673
77 679
113
Az APC megtisztítja az utat
Itt is csak a toronylövész meg a sofőr van a BTR-ben a gyalogság csak később érkezik.
Szerintem ül valaki a vezető mellett a parancsnoki ülésben is, mert nagy látószögű a jármű helyzetétől (merre áll a gép orra/merre néz a gépágyú) független célfelderítést biztosító optika csak ott van.
 
K

Kopi2000

Guest
Vajon egyesek miért támogatják még mindig az angolszász országok háborús törekvéseit. Mi készteti ezeket az embereket, hogy olyan országokat támogassanak akik múltja a rabszolgatartásról, népirtásról és a kizsákmányolásról szól. Az angolszász országok mindent megtesznek hatalmuk megőrzéséért, még ha ez egy nemzet teljes pusztulásához is vezet.
Aki ezeket a törekvéseket támogatja, az legyen tisztában avval, hogy az USA hajlandó vérbe borítani a földet, hatalmának megőrzésé miatt.
Netto hulyeseg, raadasul tortenelmietlen, amirol irsz. Hablatyolsz itt az angolszasz imperializmusrol, de kozben azt felejted el, hogy az ezzel parhuzamos tortenelmi idoben, Europa nyugati teruletei iranyaban ( Lengyelorszag, Finnorszag s Litvania), valamint Azsia iranyaban, de del fele is, az orosz imperializmus hodito haborui is jelen voltak. Ennyit a regmult, altalad vagy nem ismert vagy elfeledett tortenelmerol....

De a KGST es a VSZ is a szovjet-orosz imperializmus termekei voltak csakugy, mint a mostani OF oszet, gruz, ukran stb... haborui....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 514
113
Látom nagy az ukrán kétségbeesés...egyre több a terrortámadás az oroszbarát civilek ellen.

Hm...így legalább az egész világ látja,hogy az ukránok az iszlamista terroristák szintjén vannak.
Már az iszlámistákat is túlszárnyalják.... Ukrajna az állami terrorizmus fellegvára. Duginát is ugyanazzal módszerrel ölték meg, amit Kelet-Ukrajnában alkalmaznak évek óta az oroszbarát vezetők ellen.
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 916
16 863
113
Mióta folyik az Energiewende (én jó ötletnek tartom különben)? 1990 óta? Épp most torpant meg az egész. Jó lenne, ha néha benéznél az energiatermelős topicba! A fosszilis források diverzifikálása pedig se nem elég gyors, se nem lesz olcsó. És itt jön majd a gazdasági hatás...

Te úgy látod, hogy az oroszok pánikolnak? Mer' én pont az ellenkezőjét látom. Rendelnél tüzifát mostanában?

Ez a gazdasági lassulás - szerinted - hogyan fogja az EU tagországokat éri teni?

A megugró energiaárak először bedöntik a német gazdaságot!
Jelenleg is már több gyár áll, amikor a téli gázfelhasználás még sehol nincsen...
Szerintem, ha már augusztus végén súlyos gázválságról beszélnek, akkor november-december magasságában tényleg az lesz a legfontosabb dolga az EU-s vezetőknek, hogy "Ukrajnának hogyan küldjünk fegyvert, meg pénzt?"
Csak szólok, hogy a téli energiaigény csak a tározókkal bekkelhető ki, még folyamatos szállítás mellett is.
Te most látod a folyamatos szállítás ígéretét? o_O
Nem megy a Jamal. Töredéken megy a NS1. Más európai források kitermelése nem növelhető gyorsan. LNG terminál kapacitás rövidtávon ilyen ütemben nem bővíthető!
Az idő, pont hogy az EU ellen van.
El fog jönni - és még jövő év eleje előtt -, hogy a német kancellár térden állva fog könyörögni mindkét Nord Stream elindításáért. Ha mégis kihúzzák a telet, akkor a következő évben fog beütni a mutra....csak akkor már sokkal rosszabb állapotban...
Én javaslom, hogy tanulmányozd az ópiumháborúk elindulásának gazdasági okait (status quo)!
Szerinted miért indította meg pont most a háborút Putyin?
Sajnos a butaságra nincs orvosság!
:oops: :)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
megkérem már @Tcat-et tegyen egy bohócsipkát a neved mellé, mert félelmetes amit előadsz. Halkan megjegyzem, hogy a ruszkik precíziós lőszerből IS többszörös mennyiséget lőttek el mint a hoholok. A különbség az, hogy nekik van miből, miközben a hoholok már az ezeréves flechette-eket vagy éppen a vállalt kötelezettségeik NEM teljesítése miatt még készleten levő PFM-1eseket szórják ész nélkül.

Azért a kép nem fekete és fehér. Chug-on volt fent egy vágatlan drón videó egy milicista tüzérségi szórásról, vélhetően egy D-20 és egy kisebb tarack lőtte a helyet.

Ott arra jutottak, hogy az a D-20-as nem csak az afgán, de lehet a 1. világháborút is megjárta (ironizáltak mielőtt valaki belekötne) akkora szórása van (~100m), olyan szinten szétkophatott a csöve.
De. Ellenséget demoralizálni, pókháló alakzatban levő ukrán árkokat lőni ahol a max 2 méter széles nyílásba betalálást még precíziós lőszer sem garantálná még szódával elmegy.
Másrészt működik és lövi az ukrán célokat, miközben a nyugati technika megadja magát mert elfogyott a folyékony nitrogén, vagy leadtak vele 2000 lövést...

+Szerintem el lehet felejteni bármilyen modernebb tank küldéséről való fantáziálást, olyan mennyiségű ATGM került az oroszok kezére a saját készleteik mellé, hogy szíriai Leopard 2 lebőgés lenne a vége.