[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Friss műholdképet tettek közzé az Antonovszkij-hídról az ukrán fegyveres erők újabb támadásait követően.

"A déli oldalon továbbra is egy fesztávra korlátozódnak a károk. A szakasz nem dőlt le, de a sérülések láthatóak, és a hídon forgalom sem látható. A pontonátkelőhely működőképes" - áll a jelentésben.

A Planet Labs műholdképe augusztus 26-án 15:00-kor készült.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 598
7 710
113
Netto hulyeseg, raadasul tortenelmietlen, amirol irsz. Hablatyolsz itt az angolszasz imperializmusrol, de kozben azt felejted el, hogy az ezzel parhuzamos tortenelmi idoben, Europa nyugati teruletei iranyaban ( Lengyelorszag, Finnorszag s Litvania), valamint Azsia iranyaban, de del fele is, az orosz imperializmus hodito haborui is jelen voltak. Ennyit a regmult, altalad vagy nem ismert vagy elfeledett tortenelmerol....

De a KGST es a VSZ is a szovjet-orosz imperializmus termekei voltak csakugy, mint a mostani OF oszet, gruz, ukran stb... haborui....
Sajnos az állításaimat nem cáfoltad, de sebaj már megszoktam.
Áruld már el, az a sok USA támaszpont a világ számos részén mi célt szolgál.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Elmúlt 6 hónap animáció

Csecsen lábtörlő

Aresztovics guminő
 

rappali_

Well-Known Member
2016. szeptember 18.
3 610
16 336
113
Én tényleg tanult ember vagyok... 100 x leírtam, hogy a telefonomon nincsenek ékezetek feltéve, de nekem ez így jó. Most megtisztellek némi ékezetes írással, hogy lássad, más gépemre fel vannak téve az ékezetek. De, mivel önálló, független és öntörvényű ember is vagyok, hosszútávon nem igazán érdekelnek a szurka-piszkák, azaz úgy fogok írni, ahogy akarok... És nem szégyellem emiatt magamat... Szégyellje inkább magát a sok oroszbarát, aki annak ellenére a ruszkikat támogatja az ukrán háborúban, hogy minket 45 évig megszállva tartottak... Röhejes ez az álláspont, miközben az EU pénze kellene, meg a NATO szavatolja, pont a ruszkik ellenében a biztonságunk... Aki ezt nem akarja látni és ráadásul hatalmi pozícióban is van, annak mennie kellene a vezetésünkből...
6rbmny.jpg
 

Renitens

Well-Known Member
2022. február 26.
1 917
16 863
113
Azért a kép nem fekete és fehér. Chug-on volt fent egy vágatlan drón videó egy milicista tüzérségi szórásról, vélhetően egy D-20 és egy kisebb tarack lőtte a helyet.

Ott arra jutottak, hogy az a D-20-as nem csak az afgán, de lehet a 1. világháborút is megjárta (ironizáltak mielőtt valaki belekötne) akkora szórása van (~100m), olyan szinten szétkophatott a csöve.
De. Ellenséget demoralizálni, pókháló alakzatban levő ukrán árkokat lőni ahol a max 2 méter széles nyílásba betalálást még precíziós lőszer sem garantálná még szódával elmegy.
Másrészt működik és lövi az ukrán célokat, miközben a nyugati technika megadja magát mert elfogyott a folyékony nitrogén, vagy leadtak vele 2000 lövést...

+Szerintem el lehet felejteni bármilyen modernebb tank küldéséről való fantáziálást, olyan mennyiségű ATGM került az oroszok kezére a saját készleteik mellé, hogy szíriai Leopard 2 lebőgés lenne a vége.
Ilyenkor mindig a II. világháború és a Leningrádi front jut eszembe. A precízen illesztett akkori hightech Mauser k98-asok az orosz télben befagytak és használhatatlanok lettek, miközben a lötyögő, csattogó dobtárassal az orosz muszkák vígan lövöldöztek!
:)


3840368.JPG
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 815
77 979
113
Ilyenkor mindig a II. világháború és a Leningrádi front jut eszembe. A precízen illesztett akkori hightech Mauser k98-asok az orosz télben befagytak és használhatatlanok lettek, miközben a lötyögő, csattogó dobtárassal az orosz muszkák vígan lövöldöztek!



3840368.JPG
Volt már a kezedben PPSz?
 
K

Kopi2000

Guest
Nyilván viktorunk az egyik legkorruptabb alak az európai politikába, de azt nem foghatjuk rá hogy ne látná helyesen az európai helyzetet, messze a legértelmesebb alak jelenleg az uniós vezetők közül.
Míg a német, lengyel és a többi vezető mást se csinál csak ki szolgálja az Usa érdekeit, minden polgáruk kárára, addig legalább vitya igyekszik betárazni mindenből, és értelmes párbeszedet folytatni a ruszki fejesekkel. Mindegy lényeg a lényeg hogy télen én be tudom majd kapcsolni a konvektort és még meleg is lesz, de gyanús hogy szerte Európába ez nem lesz ilyen egyszerű, majd a németek égetnek könyveket ahhoz úgyis jól értenek.
Latom, halado energia (hiany) rettego vagy. De biztosithatlak, hogy amikor nalad a telen + 16 fok lesz, akkor a nemetek + 20 fokban fognak hesszelni, meg ha a kormanymedia teljes NO befagyasarol is fog beszamolni. Meg van 2 honapod a futesi szezonig, javaslom, hogy csereltesd le a konvektorokat, ha nem akarsz sok futesi dijat fizetni, mert a konvektorok elegge energiapazarlo joszagok. De ha csak 33 m2-t futesz, akkor ki fogsz valahogy jonni a penzedbol.....
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 478
25 326
113
"Annalena Baerbock német külügyminiszter a ZDF közszolgálati televíziónak nyilatkozva kijelentette, Németország nem tud több fegyvert juttatni Ukrajnába, hiszen az ország már most jelentős felszereléshiánnyal néz szembe.

Elmondta, minden erejükkel azon vannak, hogy az országot katonailag is támogassák, azonban nem hagyhatják figyelmen kívül azt a tényt, mekkora hiány van a saját készleteikből – írta az Anadolu Agency.

Majd hozzátette, ennek ellenére Berlin továbbra is tárgyalásokat folytat a német védelmi cégekkel, amelyek kifejezetten Ukrajna számára gyártanának katonai eszközöket, többek között védelmi fegyvereket és fejlett légvédelmi rendszereket is.
A külügyminiszter azzal zárta mondandóját, hogy végül elismerte, a vártál hosszabb időt vehet igénybe a folyamat, tekintettel a jelenlegi helyzetre, ezáltal a szállítások nagy része csak jövőre valósulhat meg."

 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 796
113
Ilyenkor mindig a II. világháború és a Leningrádi front jut eszembe. A precízen illesztett akkori hightech Mauser k98-asok az orosz télben befagytak és használhatatlanok lettek, miközben a lötyögő, csattogó dobtárassal az orosz muszkák vígan lövöldöztek!
:)


3840368.JPG
Mennyi lőszer volt a K98-hoz, és mennyi a csigatárashoz? Közelharcnál már nem a pontlövés számított. Szerintem
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 427
46 246
113
Hat ezeket a bohocokat sem tudtam vegighallgatni.... Annyira az orosz narrativat toljak, mint Orban. Tegnap, penteken lattam rola az ATV-en egy bejatszast, hogy Horvatorszagvan, borostasan, egy Orosz terkepet megjelenito poloban van. Holnap lehet, hogy Putyin kepes polot vesz fel? Igazandibol ezt netto hazaarulasnak tartom. Az nagy problema, hogy az elso szamu vezetonknek nevezheto ez az amugy is korrupt alak.....

A videoban szereplo beszelo, de folytonosan hulyesegeket beszelo fejek is csak a kormanyzati fosodratu media orosz hireit tovabbitjak a hallgatosaguknak. Erveik nem kulonboznek azok erveitol, akik itt az orosz propaganda kliseit nyomjak. Eszembe jut itt Boki, aki szeteti magat objektiv technokdarakent bemutatni, de hat nem az, hanem egy ruszki bertollnok. Aztan meg Ursula jut eszembe a bokcseszeti bolcselkedeseivel, de csak az oroszpartj hireket nyomja es lajkolja... Persze van meg itt tobb markans alak, aki oroszparti, de ok faek egyszeruen toljak, amit kell, nem tulsagosan szofisztikaltan. ( Ezt szepen irtam, hogy ne tiktsanak ki .) Tulajdonkeppen Castel meg a hasonlok ervelese negligalhato, mert nem fartalmaz semmi ujdonsagot, ha az ember olvassa rendszeresen ezt a topikot....
Köszönöm a megemlékezést! A felső ruházaton lévő alakzatról én azt olvastam, hogy egy hotvátországi sziget. Ha az újság tévedett, akkor én is. Azért annak örülök, hogy Orbán az első számú vezető, és nem te.
Az önbizalmad az egeket ostromolja: Demkót és Castelt "hülyeségeket beszélő fejeknek" titulálod. Szoktál te tükörbe nézni?
Több szót nem érdemel, amit ide irkálsz. Ez is sok rád!
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 414
93
Latom, halado energia (hiany) rettego vagy. De biztosithatlak, hogy amikor nalad a telen + 16 fok lesz, akkor a nemetek + 20 fokban fognak hesszelni, meg ha a kormanymedia teljes NO befagyasarol is fog beszamolni. Meg van 2 honapod a futesi szezonig, javaslom, hogy csereltesd le a konvektorokat, ha nem akarsz sok futesi dijat fizetni, mert a konvektorok elegge energiapazarlo joszagok. De ha csak 33 m2-t futesz, akkor ki fogsz valahogy jonni a penzedbol.....
Valahogy a frissen haza látogatott még németbe elő barátaim valahogy nem ennyire magabiztosak.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Vajon egyesek miért támogatják még mindig az angolszász országok háborús törekvéseit. Mi készteti ezeket az embereket, hogy olyan országokat támogassanak akik múltja a rabszolgatartásról, népirtásról és a kizsákmányolásról szól. Az angolszász országok mindent megtesznek hatalmuk megőrzéséért, még ha ez egy nemzet teljes pusztulásához is vezet.
Aki ezeket a törekvéseket támogatja, az legyen tisztában avval, hogy az USA hajlandó vérbe borítani a földet, hatalmának megőrzésé miatt.
A nyugat lakosságának jelentős része elvesztette azt a képességét, hogy az alapvető tudati funkcióit kontroll alatt tartsa. Ezért a nyugati propaganda olyan szuggesztiókal irányítja őket, melyek az infantilis ábrándozásaik által keltett vágyakra és emberalatti kielégülési ösztöneikre hatnak.

A nyugat értékpropozíciója a következő: bármit megtehetsz, nem kell foglalkoznod azzal, hogy mik lesznek a következmények, valamint te mint egyén, fontosabb vagy a közösségnél, ezért nem kell tovább tekintened a jövőbe 30 évnél. Ezért nem foglalkozik az atlantista oldal itt sem olyan kérdésekkel, hogy a nyugati társadalmat olyan pályára állították, ami demográfiailag nem fenntartható. Hol érdekli őt, hogy a te unokád kisebbségbe kerül a saját hazájában? Neki nincs gyereke, meg addigra már nem fog élni, nem érdekli.

Ha az ember lebontja róla a mázat ez vegytiszta sátánista doktrína.

A szabadság alatt az állattá silányodás szabadságát értik és társadalmi kötöttségektől mentes atomizált élet szabadságát, a nyugat ennyivel tud többet adni nekik.

Az nem érdekli, hogy azért nem lehet lemenni állatba, meg azért vannak társadalmi struktúrák, hogy fenntartható legyen a rendszer az ő egyéni életén túl is.

És ezért parttalan a velük folytatott vita, mert sosem fogják beismerni, hogy az álláspontjuk az önzésük következménye. Mindig lesz valami toposz amit bedobnak, hogy menjen a terelés és ne a lényegről kelljen beszélni, ilyenek pl a nyugati jólét, a politikai szabadság stb. Azonban ha az ember alaposabban megvizsgálja ezeket a jelenségeket, rájön, hogy ezek 40 éve folyamatosan erodálódnak a nyugaton is. A harmadik világbeli szegénység, a gettósodás, terjedő hajléktalanság, lecsúszó középosztály már a fejlett nyugaton is érezhető valóság. Politikai szabadság pedig addig tart, amíg az uralkodó liberális felfogás keretein belül vagy, ha abból kilépsz, kicsinálnak.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
522
2 414
93
De hogy a topikhoz kapcsolódó kérdésem is legyen, mivel elég gyér az orosz nép szaporulat, kB az eddig az ukránok tol benyelt területekkel krimestől mindenestől úgymond mennyi lakosságot nyert eddig?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 164
83 822
113
Vajon egyesek miért támogatják még mindig az angolszász országok háborús törekvéseit. Mi készteti ezeket az embereket, hogy olyan országokat támogassanak akik múltja a rabszolgatartásról, népirtásról és a kizsákmányolásról szól. Az angolszász országok mindent megtesznek hatalmuk megőrzéséért, még ha ez egy nemzet teljes pusztulásához is vezet.
Aki ezeket a törekvéseket támogatja, az legyen tisztában avval, hogy az USA hajlandó vérbe borítani a földet, hatalmának megőrzésé miatt.
St. Petersburgból a feka csaj lazán megmondta a tuti Ukrán háború témában. :) (USA topik)
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
A feltételezésekkel ellentétben Oroszország mégsem mért csapást a kijevi kormányzati negyedre augusztus 24-én, mint ahogyan a Mariupolba tervezett “kirakatper” is elmaradt. A legújabb hírek szerint a szeptember 11-re jósolt álreferendumokat is elhalasztják az ideiglenesen megszállt területeken. Ennek az okait feszegette Olekszij Aresztovics.

Az elnöki hivatal tanácsadója a fentebbiek tükrében úgy látja, hogy Oroszország nem akarja még jobban eszkalálni a helyzetet, ami szerinte arra utalhat, hogy az agresszor állam kezdi belátni ukrajnai haditervének sikertelenségét és inkább a tárgyalások felé mozdulna el. Ukrajna viszont a kialakult helyzetben határozottan elutasítja a diplomáciai rendezést. Más vélemények szerint viszont csak arról lehet szó, hogy Moszkva erőt gyűjt és arra számít, hogy az elkövetkező hónapokban tetőző európai energiaválság az ő malmára hajtja majd a vizet. Volodimir Zelenszkij államfő szerint ugyanakkor hiú ábránd abban reménykedni, hogy az oroszok “zsarolása” térdre kényszeríti Európát. Azt ellenben elismerte: az ország történetének legnehezebb fűtési idényére kell készülnünk.

 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby