Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 278
2 446
113

Ide rakom, mert inkább beszélgetős téma/hír.

Aztán ha végig olvasta az ember idézem:

“ Az éves számlájuk emiatt lépcsőházanként 290 és 400 ezer forint helyett akár 750 ezer forint is lehet.”

Segítség, a házban 24 lakás van, három lépcsőházban.
Vagyis 8 lakásra jut(hat) 750k…egy évre …az már majd nem havi nyolc rugó/lakás …ohhh…

Értem én, h szarul jött ki a napelem beruházás és többszörös a drágulás, de azért….
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 011
113
A németeknél sincsenek a tanárok agyonfizetve. Óraadóként kaptam egy napra bruttó 385€-t, amiből kb. 50% adó elmegy, így 8 órával számolva 20€-s nettó órabér, amiből ha főállású vagy, akkor kapsz kb. 2400€-t nettóban, ami az átlag mérnöki fizetéssel van egy szinten és kicsivel a kezdő orvosok bére alatt van.

Ha viszont beleszámolom az órákra felkészülést, jegyzeteket, stb, akkor egy 8 órás előadás mögött van kb. 4 óra előkészítés (a tananyag magja azonos, viszont a maradék 20%-ot mindig a résztvevők igényeihez igazítottam). Ha ezzel számolom, akkor kezdjük felülről közelíteni a betanított szakmunkás bérét, annyi különbséggel, hogy a szakmunkás heti 35 órát dolgozik.

Ellenben ha elmész előadást tartani valami management hülyeségből vagy ződenergiás hakni van, akkor komolyabb zseton van, ott 1000€/órás "honoráriumok" vannak meg egy lepukkant műhelyben tartasz előadást, hanem valami alpesi wellness hotelben.

A tanári munka itt is az éhenhalási limit. A hegesztőmérnöki egyesület sem bírja a full-time tanárokat megfizetni, mert horror a járulék egy tanár után - másrészről aki tanárnak megy, minimális gyakorlati tapasztalattal bír (ez nem leszólás, hanem tény és nem a tanár hibája, hanem a rendszer ilyen bürökratikus. X millió papír és adminisztratív faszság). Aztán ehhez jön a kötelezően előírt továbbképzés, meg a helyi képzési kamara baromságai.

Ha nem másodállásként és úgymond "hobbiként" csináltam volna, főállásként tuti nem ezt a vonalat választom - még a németeknél sem. A magyar viszonyok is nagyjából ugyanez, csak ott fordítva működik. Magyarországon a műszaki vonalon azért kell az egyetemi tanári rang, hogy könnyebben tudj a mérnöki cégednek külsös meló szerezni, mert akkor a Pista biztos nagyon ért hozzá, hisz a BME-n tanár, aztán ezzel visszakanyarodunk az előző hozzászólásomhoz.

Az egész oktatást teljesen más alapokra kellene helyezni. Nekem az amcsi modell sem tetszik, de ez az erőforrásokkal pazarló és uram-bátyám/tekintélyelvű bagázs sem. Ázsiáról sem vagyok jó véleménnyel, mert ott már egy ideje diploma- meg PhD-gyártósorok vannak. Manapság már tudományos publikációnak számít egy csőcsonk végeselemes analízise vagy összehegeszteni két csövet P22-es anyagból. A héten a negyedik tag volt nálam állásinterjún PhD végzettséggel anyagtudományból és összeszerelésen akar hegesztőket vizsgáztani. WTF!? Papír alapján túlkvalifikált, tapasztalat alapján meg alulkvalifikált, de a HR lassan kiszór mindenkit, akinek nincs minimum MSc-je.
Már többször is leírtam, hogy gyakorlatilag az egész világon szar az oktatás. Miért? Hát egyrészt, mert az oktatást megfizetni sehol sem tudják igazán. Pontosítanék. A tömegek oktatását. Természetesen magániskolai rendszerben van pénz, de ott meg az a baj, hogy azok a gyerekek akiknek a szülei meg tudják fizetni azokat az iskolákat, nem biztos, hogy ugyan azon halmaz részei, mint akik tehetségesek. De, ez az egész csak a középiskolai szintig igaz. Mert, a felett, a gyerekek bekerülnek a tök egyen (igen, vannak különbségek, jobb oktatók is, de...) diplomagyárakba. És ezen a szinten nincs különbség egy huszad rangú botswanai egyetem és az Oxford közt. Ma sajnos oda züllőtt az oktatás, hogy nem a tartalom, hanem a mennyiség a fontos.

Egy példa: A huszadik század elején, még a tanári pályára, ha mondjuk az ELTE-n akartál diplomát szerezni, hát nagyon összetett tananyagon kellett átrágni magad. Kevesebb végzős volt, de akik elvégezték, azok nagyon komoly vizsgákon voltak túl, majd fokozatosan váltak gimnáziumi, majd egyetemi tanárrá. Kevés példa volt rá, hogy valaki, mondjuk az egyetemen maradt annak elvégzése után, és nem került ki egy időre legalább a középfokú oktatásba. Abban az időben, ha megírtál évi egy, két cikket, az már jó volt (most a rövid fél oldalas kis szösszenetekkel nem számolok, csak a tartalmas cikkekkel) és életedben írtál mondjuk egy monográfiát, vagy kettőt. Akkor már sikeres voltál.

Ma elvárás, hogy szard a cikkeket ahogy csak tudod, mert mindenki csak egy dologra kíváncsi, az pedig az impact factor. Hogy mikor van bárkinek ideje elmélyült kutatásra, tényleg értelmes gondolatokra, az már nem számít, legyen évi 10 impactod minimum az elvárás (vagy 20 stb.) . A nyugat ettől haldoklik (már az oktatás), a kelet, ahol jön fel mint a talajvíz a diplomások száma, meg attól, amit te is írtál, hogy gyártósoron rakják össze a PhD-sokat. Olyan cikkekkel öntik tele a szakmát, amilyet ötven évvel ezelőtt úgy vágtak volna ki egy harmadvonalas folyóiratból is, mint macskát szarni. Értelmetlen és logikai hibáktól hemzsegő, rosszul megírt (az angoljukat most hagyjuk, de a szóalkotási képességük fergeteges, olyanokat tudnak leírni, hogy egy hétig gondolkozol, hogy mi a faszt akartak...), hibáktól hemzsegő cikkek. Első szerzőként feltüntetik mindig azt, akinek épp szüksége van a PhD-hoz a cikkre, aztán másod, harmad szerzőként meg ott virít a proff neve. Nekem anno a pofámról leégett volna a bőr, ha nem tudtam volna egyedül megírni egy tisztességes cikket. Vegyészek jönnek a harminc (!) szerzős öt oldalas cikkekkel. Mi fasz? A komplett kar plusz a Józsi a sarokról is benne van bazdmeg. Mindenki írt egy mondatot? A szakokat lebutították, hogy minél több diplomás legyen. Bevezették az olyan szakokat, amik semmiféle használható tudást nem adnak, ellenben hatalmas arcokkal tolják tele a piacot. Elemi dolgokkal nincsenek tisztában, de kinyilatkoztatásokat tesznek. (Környezettudomány szak, pl. Mivan?) Olyan nincs, hogy mindenből tanulsz egy kicsit, és akkor majd értesz mindenhez IS. Akkor sem, ha egyes volt tanáraim szerint igen. Nem csak keleten, nem, ez mindenhol a világon így megy ma mrá. De vehetjük az informatikát is. Ma már nem keresnek rendszergazdát, programozót, stb. Nem, ma mindenest keresnek. Aha, biztosan majd mindenhez is érteni fog, és tökéletes lesz az eredmény. Ja, hogy nem, hát de így olcsóbb.

Az HR a másik halálos méreg. Az HR-os nem ért semmihez sem. De ő dönti el, hogy kit kellene felvenni (ok első körben)? Agyrém. Tudom, nincs idő kétszáz jelentkezőt szétnyálazni, de az alapján felvenni egy geológust, hogy jó csapatjátékos e? Szarok bele, ha csukott szemmel, ellenszélben, tíz kilométerről kiszagolja az olajat. Tőlem annyit morgolódik a titkárnőjével amennyit akar. Nem segíti eléggé a kollégáit? Nem kisegítőiskolai tanárt keresek, hanem egy komoly szakembert.
 
T

Törölt tag 1711

Guest

Ide rakom, mert inkább beszélgetős téma/hír.

Aztán ha végig olvasta az ember idézem:

“ Az éves számlájuk emiatt lépcsőházanként 290 és 400 ezer forint helyett akár 750 ezer forint is lehet.”

Segítség, a házban 24 lakás van, három lépcsőházban.
Vagyis 8 lakásra jut(hat) 750k…egy évre …az már majd nem havi nyolc rugó/lakás …ohhh…

Értem én, h szarul jött ki a napelem beruházás és többszörös a drágulás, de azért….

Itt is többször téma volt, hogy a napelemmel nyerészkedés csak addig megy amíg a lakosság többi része támogatja közvetve vagy közvetlenül az adójával, áramszámlájával. A hálózat üzemeltetőnek nem kevés pénzébe kerül ezeknek a kiegyensúlyozása, ők az első fecske akiknek ezt ki kell fizetniük, de nem az utolsók.

De le is lehet szedetni és akkor mehet egyedi mérővel az áram.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Mondjuk ezek az oroszokra is igaz kijelentések, a magyarellenességük is megvolt a II.VH után, némileg joggal...
Lengyelek terrorizálása, mészárlások (Katyin), antiszemitizmus (az Övezet létrehozása) mind-mind jelen volt az orosz történelem során.
Csak azt nem értem , hogy ha az Oroszokat utálnunk kell a megszállás miatt akkor mit kell tenni másokkal ? A németekkel , olaszokkal akik a szent keresztény eszmék védelmében leölték az akkori lakosság majd 50%-t , vagy a franciákkal akik ha nem adnak olyan és annyi ágyút a törököknek akkor másképp végződik a Mohácsi csata és akkor a törököket se kéne utálnunk azért a 150 évért és mindenért amit akkor tettek , vagy a labancokat akik a török kivonulása után szintén bő 150 évig sanyargattak minket megszállva ? Vagy mi lészen az antant országaival akik elvették az országunk 2/3-t vagy a németekkel akik miatt vették el ! Ehhez képest az orosz -már ha egyenlőség jelet teszünk a SZU-val - úgy jött ide a II.Vh-ban , hogy mi üzentünk hadat és támadtuk meg őket ja , hogy ezért szétqrtákaseggünket az ugye "vae victis " és ez után a nyugati hergelésre kitört '56-t miatt is mi faszoltunk ! Hát tényleg egy főnyeremény a történelem eddigi része számunkra !
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 049
10 126
113
Már többször is leírtam, hogy gyakorlatilag az egész világon szar az oktatás. Miért? Hát egyrészt, mert az oktatást megfizetni sehol sem tudják igazán. Pontosítanék. A tömegek oktatását. Természetesen magániskolai rendszerben van pénz, de ott meg az a baj, hogy azok a gyerekek akiknek a szülei meg tudják fizetni azokat az iskolákat, nem biztos, hogy ugyan azon halmaz részei, mint akik tehetségesek. De, ez az egész csak a középiskolai szintig igaz. Mert, a felett, a gyerekek bekerülnek a tök egyen (igen, vannak különbségek, jobb oktatók is, de...) diplomagyárakba. És ezen a szinten nincs különbség egy huszad rangú botswanai egyetem és az Oxford közt. Ma sajnos oda züllőtt az oktatás, hogy nem a tartalom, hanem a mennyiség a fontos.

Egy példa: A huszadik század elején, még a tanári pályára, ha mondjuk az ELTE-n akartál diplomát szerezni, hát nagyon összetett tananyagon kellett átrágni magad. Kevesebb végzős volt, de akik elvégezték, azok nagyon komoly vizsgákon voltak túl, majd fokozatosan váltak gimnáziumi, majd egyetemi tanárrá. Kevés példa volt rá, hogy valaki, mondjuk az egyetemen maradt annak elvégzése után, és nem került ki egy időre legalább a középfokú oktatásba. Abban az időben, ha megírtál évi egy, két cikket, az már jó volt (most a rövid fél oldalas kis szösszenetekkel nem számolok, csak a tartalmas cikkekkel) és életedben írtál mondjuk egy monográfiát, vagy kettőt. Akkor már sikeres voltál.

Ma elvárás, hogy szard a cikkeket ahogy csak tudod, mert mindenki csak egy dologra kíváncsi, az pedig az impact factor. Hogy mikor van bárkinek ideje elmélyült kutatásra, tényleg értelmes gondolatokra, az már nem számít, legyen évi 10 impactod minimum az elvárás (vagy 20 stb.) . A nyugat ettől haldoklik (már az oktatás), a kelet, ahol jön fel mint a talajvíz a diplomások száma, meg attól, amit te is írtál, hogy gyártósoron rakják össze a PhD-sokat. Olyan cikkekkel öntik tele a szakmát, amilyet ötven évvel ezelőtt úgy vágtak volna ki egy harmadvonalas folyóiratból is, mint macskát szarni. Értelmetlen és logikai hibáktól hemzsegő, rosszul megírt (az angoljukat most hagyjuk, de a szóalkotási képességük fergeteges, olyanokat tudnak leírni, hogy egy hétig gondolkozol, hogy mi a faszt akartak...), hibáktól hemzsegő cikkek. Első szerzőként feltüntetik mindig azt, akinek épp szüksége van a PhD-hoz a cikkre, aztán másod, harmad szerzőként meg ott virít a proff neve. Nekem anno a pofámról leégett volna a bőr, ha nem tudtam volna egyedül megírni egy tisztességes cikket. Vegyészek jönnek a harminc (!) szerzős öt oldalas cikkekkel. Mi fasz? A komplett kar plusz a Józsi a sarokról is benne van bazdmeg. Mindenki írt egy mondatot? A szakokat lebutították, hogy minél több diplomás legyen. Bevezették az olyan szakokat, amik semmiféle használható tudást nem adnak, ellenben hatalmas arcokkal tolják tele a piacot. Elemi dolgokkal nincsenek tisztában, de kinyilatkoztatásokat tesznek. (Környezettudomány szak, pl. Mivan?) Olyan nincs, hogy mindenből tanulsz egy kicsit, és akkor majd értesz mindenhez IS. Akkor sem, ha egyes volt tanáraim szerint igen. Nem csak keleten, nem, ez mindenhol a világon így megy ma mrá. De vehetjük az informatikát is. Ma már nem keresnek rendszergazdát, programozót, stb. Nem, ma mindenest keresnek. Aha, biztosan majd mindenhez is érteni fog, és tökéletes lesz az eredmény. Ja, hogy nem, hát de így olcsóbb.

Az HR a másik halálos méreg. Az HR-os nem ért semmihez sem. De ő dönti el, hogy kit kellene felvenni (ok első körben)? Agyrém. Tudom, nincs idő kétszáz jelentkezőt szétnyálazni, de az alapján felvenni egy geológust, hogy jó csapatjátékos e? Szarok bele, ha csukott szemmel, ellenszélben, tíz kilométerről kiszagolja az olajat. Tőlem annyit morgolódik a titkárnőjével amennyit akar. Nem segíti eléggé a kollégáit? Nem kisegítőiskolai tanárt keresek, hanem egy komoly szakembert.
a tanári fizetésen kivül minden igaz. ahol akarják meg is fizetik:

106952094-1633400367243-OECD_teacher_pay.jpg
h

5c65858326289872e0591765

 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 011
113
a tanári fizetésen kivül minden igaz. ahol akarják meg is fizetik:

106952094-1633400367243-OECD_teacher_pay.jpg
h

5c65858326289872e0591765

Ez szép, csak ez a statisztika semmit nem mond az iskolaszerkezet összetételéről. Sajnos az állami iskolai rendszer sehol sem fenékig tejfel. Az első tíz a jól fizetős listán teletömve magániskolákkal. Pont, hogy ezt mondtam én is. Ha a magánsuliban háromszorosát fizetik a kezdőnek, az államihoz képest, az elég durván eltolja a statisztikát. Az meg az érem másik fele, hogy mekkorák a megélhetési költségek az adott országban. Mennyi a GDP és mennyi az átlag fizetés ugyan ott.
 
  • Tetszik
Reactions: ZeiG and nyugger

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113

Ide rakom, mert inkább beszélgetős téma/hír.

Aztán ha végig olvasta az ember idézem:

“ Az éves számlájuk emiatt lépcsőházanként 290 és 400 ezer forint helyett akár 750 ezer forint is lehet.”

Segítség, a házban 24 lakás van, három lépcsőházban.
Vagyis 8 lakásra jut(hat) 750k…egy évre …az már majd nem havi nyolc rugó/lakás …ohhh…

Értem én, h szarul jött ki a napelem beruházás és többszörös a drágulás, de azért….
Na akkor számoljunk ! 108db 420W-os panel az 45,36Kwp beépített teljesítményt tud ! Ez ténylegesbe olyan 40Kw lehet ideális körülmények között ! Gyanítom , hogy nem csak akkor kell a meleg víz ha süt a nap , de a PV nem csak a bojlerre termel hanem a teljes rendszerre azaz ha a 40Kw-t elosztom 24-el az 1.67Kw per lakás ami igen karcsú ! De addig amíg tavaly társasházként/nagyfogyasztóként 20Ft/Kwh áron kapták az áramot és még ebből is leugrott a PV által termelt addig minden faxa volt ! Na most az "akár" 750 000 Ft /lépcsőház azaz évi 93 750 Ft lesz az áramszámla tehát uszkve havi 7812,5Ft /hó az már baj ÉS EZÉRT A NAPELEMES RENDSZER A HIBÁS !

Most ezt tényleg komolyan gondolják egyesek , hogy ezért hisztiznek ? Ha a hazai közép hozamot nézem is 50 000Kwh-t betermel a rendszer és ez meg mínuszba ! 50 000 Kwh 50 Ft-jával is 2,5 millió Ft (a hozam számítás 2 éve sehol se számított ekkora összegekkel) így akár kevesebb mint 7 év alatt megfog térülni a rendszer ára !

Az ilyen buzikat akik ilyen cikkeket írnak és az ilyen tulajdonosokat kéne vinni a kőbányába kicsi aklimatizálódni !
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 1711
T

Törölt tag 1711

Guest
Az HR a másik halálos méreg. Az HR-os nem ért semmihez sem. De ő dönti el, hogy kit kellene felvenni (ok első körben)? Agyrém. Tudom, nincs idő kétszáz jelentkezőt szétnyálazni, de az alapján felvenni egy geológust, hogy jó csapatjátékos e? Szarok bele, ha csukott szemmel, ellenszélben, tíz kilométerről kiszagolja az olajat. Tőlem annyit morgolódik a titkárnőjével amennyit akar. Nem segíti eléggé a kollégáit? Nem kisegítőiskolai tanárt keresek, hanem egy komoly szakembert.

Nem sokkal azután, hogy elhagytam a vasutat jelentkeztem AZ olajcég vasúti részlegéhez

4 körös szarakodás volt.

0. kör külsős HR kvalifikált vagyok-e a pozícióra. Kb. 2 perc alatt kiderült, hogy nagyon is.

1. kör főnökasszony.
-képzés pipa
-munkatapasztalat pipa
-tudom a területen hol vannak a járműjavítók, hogyan kő rendelni, kiket kell hívni az elszállításhoz stb.
-még túl is szárnyalom az elvárásokat, mert dolgoztam váltókezelőként ezért nem finnyáskodok ha ki kell menni helyszínre.

2. kör HR.
Itt bejelentkezett a főnökasszony az elején és meglehetősen nyomatékosan mondta, hogy nagy vasúti tapasztalattal rendelkező emberről van szó.
Mindenféle személyi szarság.
"Náluk nagyon fontos a csapatépítés, minden hónapban van 1-2 napos "tréning" valahol az országban..."
Itt már éreztem, hogy nekem végem.

3. kör főnökasszony és az ő főnökei
Hát a HR-en átjutottunk ez már csak kötetlen beszélgetés, mert igazság szerint én vagyok messze a legjobban kvalifikált...
De még lesz 1 kör...

4. kör kötetlen beszélgetés jövőbeli" kollégákkal".
Egy olyan munkakörben ahol EGYEDÜL felügyelsz 2 megyényi területet és maximum akkor érintkezel a kollégákkal munka kapcsán amikor szabadság miatt átadja a területét...
Részemről itt volt vége, elvileg érdekelnie kellett volna a 2 balfax magánéletének meg, hogy ŐK mit szeretnek csinálni mert ez ilyen haveri társaság.
Vigyorogva köszöntek el, hogy ők már tudják mi lesz a válaszuk a HR felé.

És itt véget is ért a történet.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 011
113
Kis kiegészítés ahhoz amit fent írtam.

Hoztam két linket: Nature: RASA2 ablation in T cells boosts antigen sensitivity and long-term function
Youtube: PAINTING on ROCKS!! inside crafts, new fun, and 2 HOURS of our Favorite Best Days ever THE MOVIE!

Az első egy kvázi random cikk a legutóbbi Nature-ből, a második egy kvázi random video a Youtubról. Az első esetében a szerzők (most mindegy mennyi, és mi a véleményem erről...) de egy büdös fillért sem kerestek egy olyan cikkel amihez tanultak minimum 9 évet egyetemen, tapasztalatot szereztek, még további mondjuk 10 évben, kutatási órák tömkelege ment el vele, stb. és ami tovább lendítheti a saját szakterületét, ezzel mondjuk emberek életét mentheti meg a jövőben. Hozzáteszem, a lektorok sem kerestek vele, mert ugye önkéntesként lektorálunk, vegyük megtiszteltetésnek.

A második egy video arról, hogy a gyerekekkel játszanak, gyerekek isznak, büfiznek, stb. és ők kerestek azon a 12 millio megtekintésen, uszkve évi 1-1.5 millio dollárt. Ezzel az egy videoval. Hetente odaszarnak ötöt-hatot.

Értjük már, hogy miért vonzó alternatíva egy világ méretű nuclear grand reset és nem egy elborzasztó tragédia? Na ha ezt visszavezetitek az oktatásra, akkor minden sokkal érthetőbbé válik. És mielőtt még valaki azzal jönne, hogy de hát te is megteheted, hogy ilyen videokat gyártasz és kereshetsz vele annyit. Nem én nem tehetem meg, mert akkor inkább lakom az utcán, mintsem hogy a világ elhülyülésében részt vállaljak.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 011
113
Nem sokkal azután, hogy elhagytam a vasutat jelentkeztem AZ olajcég vasúti részlegéhez

4 körös szarakodás volt.

0. kör külsős HR kvalifikált vagyok-e a pozícióra. Kb. 2 perc alatt kiderült, hogy nagyon is.

1. kör főnökasszony.
-képzés pipa
-munkatapasztalat pipa
-tudom a területen hol vannak a járműjavítók, hogyan kő rendelni, kiket kell hívni az elszállításhoz stb.
-még túl is szárnyalom az elvárásokat, mert dolgoztam váltókezelőként ezért nem finnyáskodok ha ki kell menni helyszínre.

2. kör HR.
Itt bejelentkezett a főnökasszony az elején és meglehetősen nyomatékosan mondta, hogy nagy vasúti tapasztalattal rendelkező emberről van szó.
Mindenféle személyi szarság.
"Náluk nagyon fontos a csapatépítés, minden hónapban van 1-2 napos "tréning" valahol az országban..."
Itt már éreztem, hogy nekem végem.

3. kör főnökasszony és az ő főnökei
Hát a HR-en átjutottunk ez már csak kötetlen beszélgetés, mert igazság szerint én vagyok messze a legjobban kvalifikált...
De még lesz 1 kör...

4. kör kötetlen beszélgetés jövőbeli" kollégákkal".
Egy olyan munkakörben ahol EGYEDÜL felügyelsz 2 megyényi területet és maximum akkor érintkezel a kollégákkal munka kapcsán amikor szabadság miatt átadja a területét...
Részemről itt volt vége, elvileg érdekelnie kellett volna a 2 balfax magánéletének meg, hogy ŐK mit szeretnek csinálni mert ez ilyen haveri társaság.
Vigyorogva köszöntek el, hogy ők már tudják mi lesz a válaszuk a HR felé.

És itt véget is ért a történet.
Ne is mond, egyszer egy otthoni nagy olajcég (nem mondom meg melyik..:) ) azzal utasított el, hogy a 2. körös HR teszten ahol a büféssel (komolyan) és a titkárnőkkel együtt felvételiztünk, a páros "gyakorlatnál" ahol egy party szervezése volt a feladat, nem segítettem eleget a másik tagnak. Majd felhívott egy HR-es "hölgy" és előadta a csapatjátékos mesét, mire megjegyeztem neki, hogy ok, valahonnan tudom, hogy amikor az én felvételim volt, akkor már felvettek valakit arra a helyre, ahova egyébként orosz tudás volt az egyik angol a másik követelmény, ami nekem megvolt, akit felvettek annak meg az egyik sem, ám az illető a "belső körből" volt. Majd pár évvel később az egyik kolléga, aki ott dolgozik, megjegyezte, hogy ja, hogy ő (akit felvettek)? Hát kávét főzni már legalább tud.

Azt elfogadom, ha azt mondják, hogy szakmai hiányosságaid vannak ezen a téren. Megeshet, én sem vagyok Superman, de azt, hogy szakmailag senki meg se nézte mi van mögöttem, de egy party szervezésben nem segítettem eleget a tagnak, na azt nem nyelem le. Persze ilyenkor én vagyok az agresszív, ha kicsit emelt hangon küldöm el a fenébe az HR-t.
 
M

molnibalage

Guest
és ők kerestek azon a 12 millio megtekintésen, uszkve évi 1-1.5 millio dollárt. Ezzel az egy videoval. Hetente odaszarnak ötöt-hatot.
A margóra, ez nem igaz. A legjobb fajlagos eredményű csatornák is talán 5 USD/1000 megtekintést érnek el.
De a realitás inkább a 2 körül átlag vagy alatta.
Nem tudom, hogy az ennyire 0 tartalmú és hosszú videónál ez mennyire lehet szutyok szám. De azért ekkora hülyeséget már ne írjunk.

A világ meg mindig is ilyen volt. A tömegek mindig máson szórakoztak, mint a társadalom szűk spektruma. Ezért volt vagy tíz vagy faszomtudja hány való világ és minden szar.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 011
113
A margóra, ez nem igaz. A legjobb fajlagos eredményű csatornák is talán 5 USD/1000 megtekintést érnek el.
De a realitás inkább a 2 körül átlag vagy alatta.
Nem tudom, hogy az ennyire 0 tartalmú és hosszú videónál ez mennyire lehet szutyok szám. De azért ekkora hülyeséget már ne írjunk.

A világ meg mindig is ilyen volt. A tömegek mindig máson szórakoztak, mint a társadalom szűk spektruma. Ezért volt vagy tíz vagy faszomtudja hány való világ és minden szar.
OK, keressenek csak 60000-et ezzel a szarral, és keressenek az összes videojukkal 1 misit. Szerinted ez normális? Az meg, hogy a tömegek mindig máson szórakoztak igaz, csak éppen azon a máson szórakozás nem eredményezett egészen a huszadik századig többszörös bevételt az értelmiséghez képest.
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 226
4 578
113
Csak azt nem értem , hogy ha az Oroszokat utálnunk kell a megszállás miatt akkor mit kell tenni másokkal ? A németekkel , olaszokkal akik a szent keresztény eszmék védelmében leölték az akkori lakosság majd 50%-t , vagy a franciákkal akik ha nem adnak olyan és annyi ágyút a törököknek akkor másképp végződik a Mohácsi csata és akkor a törököket se kéne utálnunk azért a 150 évért és mindenért amit akkor tettek , vagy a labancokat akik a török kivonulása után szintén bő 150 évig sanyargattak minket megszállva ? Vagy mi lészen az antant országaival akik elvették az országunk 2/3-t vagy a németekkel akik miatt vették el ! Ehhez képest az orosz -már ha egyenlőség jelet teszünk a SZU-val - úgy jött ide a II.Vh-ban , hogy mi üzentünk hadat és támadtuk meg őket ja , hogy ezért szétqrtákaseggünket az ugye "vae victis " és ez után a nyugati hergelésre kitört '56-t miatt is mi faszoltunk ! Hát tényleg egy főnyeremény a történelem eddigi része számunkra !
Szerintem nem kell utálnunk senkit, csak emlékezni rá, hogy hogyan viszonyultak hozzánk, és mi hogyan álltunk hozzájuk, illetve a jövőnk szempontjából milyen hozzáállásra számíthatunk bárkitől. Mivel a mi nézeteink, elveink, érdekeink is változtak az elmúlt ezer év alatt, ez valószínűleg másokra is igaz. Figyelni kell a MOST lehetőségeire, és a jövő céljaira. A politika egy sokismeretlenes egyenlet, sok bemeneti adattal, aminek csak igen kis részét kell képezze a régmúlt, ha nem akarunk a történelem generálta előítéletek csapdájába esni. Pl. a V4 erőltetése szerintem egy ilyen, a jelen viszonyait figyelmen kívül hagyó dolog.
 

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 980
13 998
113
Csak azt nem értem , hogy ha az Oroszokat utálnunk kell a megszállás miatt akkor mit kell tenni másokkal ? A németekkel , olaszokkal akik a szent keresztény eszmék védelmében leölték az akkori lakosság majd 50%-t , vagy a franciákkal akik ha nem adnak olyan és annyi ágyút a törököknek akkor másképp végződik a Mohácsi csata és akkor a törököket se kéne utálnunk azért a 150 évért és mindenért amit akkor tettek , vagy a labancokat akik a török kivonulása után szintén bő 150 évig sanyargattak minket megszállva ? Vagy mi lészen az antant országaival akik elvették az országunk 2/3-t vagy a németekkel akik miatt vették el ! Ehhez képest az orosz -már ha egyenlőség jelet teszünk a SZU-val - úgy jött ide a II.Vh-ban , hogy mi üzentünk hadat és támadtuk meg őket ja , hogy ezért szétqrtákaseggünket az ugye "vae victis " és ez után a nyugati hergelésre kitört '56-t miatt is mi faszoltunk ! Hát tényleg egy főnyeremény a történelem eddigi része számunkra !
Kicsit úgy hangzik, hogy mindenért leginkább más a felelős!
De amikor az oroszok mellett érvelsz elfelejted megemlíteni a 48-as forradalmunk leverését! Pedig akkor nem mi támadtuk , és mégis ide ette a fene őket!

És ilyen alapon mi a baj a Trianonnal? Igazságtalan? Naná, de mi támadtuk nem?

A Törökök Magyarországi tèrnyerésében legalább, sőt jobban és nagyobb szerepe volt a széthúzásnak, hatalmi tagozódásnak. Akkor is egymás farkas voltak a Magyarok. Érdekes előtte sikerrel vertük őket.

De már ahogy leírta más is; nem kell senkit utálni, mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt, és ha alkalma adódik kizsákmányolja a másikat.

Az elmúlt évtizedek viszonylagos békéjébe rondított bele Putyin, és az Európa népei számára akiknek már szinte megszünt a 'történelem' rá kellett ébredni, hogy azt még mindíg vérrel írják. Innen a mostani ellenszemv.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Kicsit úgy hangzik, hogy mindenért leginkább más a felelős!
De amikor az oroszok mellett érvelsz elfelejted megemlíteni a 48-as forradalmunk leverését! Pedig akkor nem mi támadtuk , és mégis ide ette a fene őket!

És ilyen alapon mi a baj a Trianonnal? Igazságtalan? Naná, de mi támadtuk nem?

A Törökök Magyarországi tèrnyerésében legalább, sőt jobban és nagyobb szerepe volt a széthúzásnak, hatalmi tagozódásnak. Akkor is egymás farkas voltak a Magyarok. Érdekes előtte sikerrel vertük őket.

De már ahogy leírta más is; nem kell senkit utálni, mindenki a saját érdekeit tartja szem előtt, és ha alkalma adódik kizsákmányolja a másikat.

Az elmúlt évtizedek viszonylagos békéjébe rondított bele Putyin, és az Európa népei számára akiknek már szinte megszünt a 'történelem' rá kellett ébredni, hogy azt még mindíg vérrel írják. Innen a mostani ellenszemv.
Putyin rondított bele a békébe ? Ezt azért gondold át jobban ! A többivel nagyjából egyet értek !
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 829
30 448
113
Tisztelt @Lengyel_medik, nem értem a kérdésfelvetést. Sem a deutcheg@zkamrát, sem a karóbahúzást! Nyilván itt nem vallási szemszög a legemegfelelőbb különbségtétel. Egyiket sem választjuk/om. De persze szégyellem magam. De nem a like miatt, hanem azért mert fehér magyar reformátusként nem látom be a választási kényszert. De ateista hottentotta se kövessen el ilyen szörnyűséget egy nemzet tagja ellen se.
 
Status
Not open for further replies.