A "homoszexualitás elterjedt az állatvilágban"? "Brit" tudósok szerint nyilván...
vagy esetleg félreértelmezik a dominanciát kifejező viselkedést, ilyen van, pl. kutya "meghágja" a másik kant, ha az hagyja, behódolt. Az emberiségnél is megvan ez, ha jó esetben csak szavak szintjén is, elég idézni primitívebb honfitársaink szavajárását. Sőt szukák is mutatnak ilyen viselkedést. Amerikai tengerészgyalogosoknál meg egymás jelképes seggbe rakása megy (ment), mint feszültség és energialevezető tevékenység, legalábbis a Jarhead könyv szerint. Itt is csak dominanciaharcról volt szó, aki vesztett a birkózásban, az "seggbe lett rakva" (feltételezem azért nem szó szerint). Hogy ezt "homoszexualitásnak" nevezhetjük-e, hát nem tudom. Tudom, tudom, pingvinek, delfinek stb. De ezeknél is felmerülhet, hogy homoszexuális kutatók önigazolásként gyártották vagy értelmezték a megfigyeléseket.
Ahogy egy vidéki gyerek ismerösöm mondta valaha, sosem látott olyat, hogy a jószágnál (marha, disznó, szárnyasok) a hímek hímekkel, a nőstény nősténnyel akart volna párzani, de ha lett volna ilyen, a paraszt agyoncsapta volna, mint selejtest.