[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 433
113
"Na! De ez menne nekünk is. Ilyen közleményeket mi is képesek vagyunk legyártani. Még jobbakat is!

És nemcsak hadijelentésekből, hanem egyéb közleményekből is. Ugye nemrég maga az ukrán kormány tette ki a Twitterre, hogy győztek. Lássuk, milyen közleményeket tudunk mi írni!

  • Az ukrán déli műveleti parancsnokság hétfőn arról számolt be, hogy néhány orosz katona megtagadta a szolgálat teljesítését Dél-Ukrajnában, mivel nem kaptak póthúrt a dallamgitárhoz.
  • A brit védelmi minisztérium jelentése szerint az orosz katonák elhagyták az állásaikat és fegyvereiket eldobva táncolni kezdtek.
  • A TASZSZ orosz állami hírügynökség tudósítója szerint az ukrán hadvezetés cipő nélkül küldi ki a frontra a képzetlen területvédelmiseket, akik tömegével adják meg magukat.
  • Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy az ukránok sisak nélkül harcolnak, miután kiderült, hogy a hadisegélyként küldött dél-koreai szállítmányokban lévő darabok túl picinek bizonyultak a nagy, busa, nacionalista ukrán fejekre.
  • Szergej Sojgu védelmi miniszter közölte, hogy orosz rakéták a határátlépés pillanatában megsemmisítették az Ukrajnának valaha küldött összes európai fegyveradományt. Igor Konasenkov minisztériumi szóvivő szerint az ukránok már komoly fegyver- és élőerőhiánnyal küzdenek, így az orosz csapatok folytathatják a különleges művelet februári kezdete óta tartó gyors előrenyomulásukat a határközeli Harkov felé.
  • Ukrán közlés szerint az oroszok azért támadták meg Ukrajnát, mert faszfejek és szar nekik otthon, ahol nincsenek már hűtőszekrények az egyre súlyosbodó chiphiány miatt.
  • Oleh Szinyehubov Harkiv megyei kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közölte, hogy február 24-e óta 116.859 orosz tankot, 13.743 orosz harci repülőt, 14.856.966 katonát semmisítettek meg. A kijevi székhelyű, nyílt hírszerzéssel foglalkozó Zejint think tank a felére teszi a megerősített orosz veszteségeket.
  • Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő a Rosszija 1 televízió heti magazinműsorában megerősítette, hogy Zelenszkij elnök bedrogozva és részegen megbaszta a kurva anyját, miközben anyanyelvén, oroszul éltette az Orosz Föderációt. Peszkov szerint ez is azt bizonyítja, hogy nincsenek ukránok, Ukrajna pedig csak a nácifasiszta nyugatiak találmánya.
  • Dmitrij Medvegyev korábbi orosz elnök ismételten kijelentette, hogy nem lesz kegyelem. Az orosz erők, ha ilyen ütemben haladnak, szeptemberben Kijevet, októberben Lvovot, decemberben pedig Berlint szabadítják fel az ukrán nacionalisták rémuralma alól.
  • A Kyiv Independent jelentése szerint Putyin 17 éve halott, ezért Zelenszkij a nemzetközi jog szerint járt el, amikor nem tartotta be a minszki megállapodásokat.
  • Kadirov csecsen elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazáson keresztül azt üzente Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy miután őt felnégyelik a csecsen harcosok, a feleségét maga mellé veszi háremhölgynek, a gyerekeit meg rendes muszlimmá neveli.
  • Zelenszkij elnök a BBC-nek úgy nyilatkozott, hogy amennyiben Moszkva feltétel nélkül kapitulál, hajlandó megkezdeni a tűzszüneti tárgyalásokat.
  • Az ukrán védelmi tárca szerint a herszoni fronton tömegével adják meg magukat az orosz megszállók, mert amerikai hamburgert szeretnének enni, ami náluk nem kapható, de ha igen, akkor krumpli nélkül.
  • Brit hírszerzési jelentések szerint az orosz kormányzati döntéshozatalban komoly káoszt okoz, hogy Putyin nem csupán halott, de nagybeteg is. Az irányítási válságot tetézi a hír szerint, hogy az orosz elnök egy olyan, szűk tanácsadói körre bízta magát, amelynek tagjai semmit sem tudnak a külvilágról, mert ki se mehetnek a szobából, ahonnan Putyin nem engedi ki őket.
  • Boris Johnson brit ügyvezető miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy Ukrajna megnyerte a háborút. Ursula von der Leyen ugyanezen a napon nyilatkozta, hogy az Oroszország elleni szankciók működnek, már csak ki kell várni. Az Európai Bizottság elnöke szerint ez reményt ad Ukrajnának.
  • A németek meg fognak fagyni télen, igaz, ők legalább már tudják, milyen az – írta ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a Telegram-csatornájára.
  • Az orosz katonák fáznak, éhesek és elcsigázottak, hadifoglyok telefonjaiban hazaküldözgetett, kétségbeesett sms-eket találtak, hogy nem bírják a gyilkos szeptemberi ukrán telet – jelentették több frontszakaszról egybehangzóan ukrán katonai források.
  • Noha az ukránok megkínozzák és megcsonkítják a fogságba esett orosz sorkatonákat, az orosz fél mégis rendkívül nagyvonalúan bánik az ukrán hadifoglyokkal. Fogságba esésük után zuhanyzási lehetőséget, uzsonnát és háromfogásos vacsorát biztosít számukra az orosz konyha legjavából, majd igény szerint egy- és kétágyas, teljes panziós szobákban helyezi el őket, ahol a tévében az ukrán adások is foghatók – válaszolta újságírói kérdésre Igor Konasenkov, a védelmi minisztérium szóvivője." :D



"Ön a beregszászi járásban, Sárosorosziban született, a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Színház egyik alapítója. Hogyan éli meg az orosz- ukrán háborút?
Nagyon nehezen élem meg, nekünk mindenünk ott van. Ott vannak a fáink, ott vannak a sírjaink, ott vannak a szüleink, testvéreink, rokonaink. Hihetetlenül mély fájdalommal élem meg. Látom, hogy emberek belerokkannak. A beregszászi társulat itt is van Magyarországon. Mi, fiúk, megkaptuk a behívót, így nem tudunk hazamenni. Szörnyű ez a bizonytalanság, nem tudjuk megmondani, hogy egyáltalán mikor léphetjük át a határt újra. Egy biztos, én nem megyek harcolni. Már csak azért sem megyek, mert bevallom őszintén én az egész ukrán harminc éves vezetést totálisan elhibázottnak tartom. Ezen évtizedek alatt ez az ország nem fejlődött, hanem végtelen nyomorba vezették. Ukrajna a Szovjetunió széthullásakor a legjobb lehetőségekkel indult. Végtelenül háborúellenes vagyok, de szerintem nem véletlen, hogy ők háborúba keveredtek. Nem az ukrán népről beszélek, hanem az ukrán vezetésről. Mi tudjuk, hogy milyen rendszer ez. Mi a bőrünkön tapasztaltuk, nap mint nap. Végtelenül korrupt világ, és sajnos -ne nekem legyen igazam- nem tudom, hogy ebből ki tudnak-e majd jönni. Szerintem senki nem tette fel abban az országban azt a kérdést, hogy ez miért történt meg 2022-ben? Hogy történhetett ez meg? Szerintem ez a legnagyobb baj."

 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A hokholoknak sikerült legalább a Kupjanszkba vezető északi utat tűzuralom alá vonniuk. Éjszaka Volkhov Jarnál harcok voltak és teljes mértékben elismerem, hogy az ellenségnek sikerült minket kiütni. Balakleya operatív bekerítésben van, az Ukrán Fegyveres Erők továbbra is sikeresen fejlődnek és valószínű, hogy megpróbálják elérni Kupjanszkot, elvágva Balakleyát és Izyumot is. Ehhez megvan az erejük, ahogy arról amatőr bloggerek többször is írtak. Meglátjuk, hogy az orosz vezérkar hogyan fog reagálni, és milyen szintű hadműveleti művészetet fog tanúsítani. Nos, az Izyumi Front egyszerű katonái és tisztjei továbbra is harcolnak, ahogy a háború előző hat hónapjában is.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
"Na! De ez menne nekünk is. Ilyen közleményeket mi is képesek vagyunk legyártani. Még jobbakat is!

És nemcsak hadijelentésekből, hanem egyéb közleményekből is. Ugye nemrég maga az ukrán kormány tette ki a Twitterre, hogy győztek. Lássuk, milyen közleményeket tudunk mi írni!

  • Az ukrán déli műveleti parancsnokság hétfőn arról számolt be, hogy néhány orosz katona megtagadta a szolgálat teljesítését Dél-Ukrajnában, mivel nem kaptak póthúrt a dallamgitárhoz.
ezen hangosan felröhögtem elképzeltem ahogy a Wagneresek dühösen dobálják a gitárokat, valaki éppen felrúgja a dobot, a másik értetlenül néz a hegedűre miközben barátja meg félredobja a tubát ! :D
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 853
27 332
113
Na, nem tudtam ki hiányzott ennyire... A mi kis Jászberényink - gyerekkori nevén Bugyisanyi - aki Debalcevonál a frontot 5-10 km merte megközelíteni, de úgy tudósított, mintha a tűzvonalban állna. Nagy kurdmániás, volt szerencsénk egyszer egymáshoz. :D
Már csak a Földes-mesék hiányoznak.
 
  • Tetszik
Reactions: laci74
W

Wilson

Guest
vagy menet közben derült ki róla hogy egy rakat szar .. ezt az opciót se felejtsük már el !
Ilyen igénybevétel és sebtében kiképzett személyzet mellett a Koalicia is egy "rakat szar" lenne, tudomásul kell venni,hogy a modern harceszközöket így a modern önjáró lövegeket is az előírt időben és lövésszám után karbantartani és javítani kell, (amúgy a régebbi szovjet lövegeket is) hogy a tőlük elvárt "teljesítmény" és harcászati követelményeket teljesíteni tudják.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
Azt, amikor egy megszállt területen felrobbantják a kollaboránsokat, megölik a megszállókat, azt nem terroristának meg kegyetlenkedésnek nevezik, főleg a volt SZU területén, hanem partizán akcióknak, elkövetőiket pedig partizánoknak. Ennek a megnevezésnek a nem pejoratív a használata a mai napig az oroszoknál (II. VH dicsőség toposzok). Miért ne lehetnének ma ukrán partizánok újra? Arrafelé van hagyománya az oroszok elleni illegális harcnak... Volt ilyen a II. H alatt és után is, sokáig...
Boki hadifoglyok és civilekről írt. Tehát az ukrán hadsereg foglyait szerinted partizánok lőtték le??
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
A pletykák szerint az ukrán fegyveres erők ezredese, Okhrimenko, aki a Balakliya elleni támadásért volt felelős, megszökött!

A NAÜ közzétette a „Nukleáris biztonság, biztonság és biztosítékok Ukrajnában” című jelentését. Áttekintést ad az ukrán területen található összes nukleáris létesítményről, a jelentés nagy részét a Zaporizzsja Atomerőműnek szentelve.

A jelentés nagyon leleplező. Közvetlenül a NAÜ főigazgatója Rafael Grossi és a ZNPP ágyúzását elrendelő Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közös fotójáról.

Az ágyúzás és a károk tényállása a jelentésben szerepel – de az nem derül ki, hogy végül is ki ágyúzi az atomerőművet. A NAÜ tisztviselőinek nem volt ehhez elég bátorsága és tárgyilagossága. A dokumentum az ágyúzás tényeit ukrán részről származó jelentésekként mutatja be, és az oktalan olvasónak az a benyomása lehet, hogy az üzemet orosz csapatok ágyúzzák, akik egyúttal őrzik is.

Néhány idézet a jelentésből:

"1. ajánlás: A NAÜ azt javasolja, hogy a telephelyen és környékén azonnal hagyják abba a bombázást, hogy elkerüljék az erőmű és a kapcsolódó létesítmények további károsodását, az üzemeltető személyzet biztonsága és a fizikai épség megőrzése érdekében a biztonságos működés érdekében. valamennyi érintett fél megállapodása egy nukleáris biztonsági övezet létrehozásáról a ZNPP körül”.

2. ajánlás: A NAÜ azt javasolja, hogy a fizikai védelmi rendszert a tervezett és engedélyezett módon üzemeltetzék, és biztosítsák a biztonsági és védelmi rendszerek folyamatos működését, valamint a ZNPP rendszereinek és berendezéseinek működőképességét. Ehhez a járművek eltávolítása szükséges. olyan területekről, amelyek zavarhatják a biztonsági rendszerek és berendezések működését."

"A NAÜ úgy véli, hogy a Roszatom magas rangú műszaki személyzetének jelenléte megzavarhatja a szokásos műveleti parancsnoki vagy hatósági vonalakat, és potenciális súrlódásokat okozhat a döntéshozatal során. Az Energoatom üzemben lévő személyzete képes három naponta több műszakban váltani
, de a helyzet [a Rosatom szakembereinek jelenléte] negatív hatással volt az [ukrán] személyzetre.

Így a NAÜ ZNPP-vel kapcsolatos politikája egyértelmű: az orosz csapatokat és a Roszatom szakembereit ki kell utasítani az atomerőmű területéről, az erőművet vissza kell adni Ukrajna és esetleg néhány nemzetközi erő ellenőrzése alá.

Egy ilyen forgatókönyv szerint az ember által előidézett nukleáris katasztrófa lehetősége ebben az erőműben valósággá válik.

A fent említett NAÜ-jelentés példája ismét bizonyítja, hogy gyakorlatilag az összes nemzetközi intézmény fokozatosan nyugati irányítás alá került. Egyedül az ENSZ Biztonsági Tanácsa maradt eddig független, két állandó tagja, Oroszország és Kína vétójogának rovására.
--
Szánalmas ez az egész NAÜ úgy ahogy van. Undorító
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 478
18 386
113
D20 nálunk hallottatok csőrobbanasrol vagy más gondrol (a rossz Kenőanyagon kívül )már ?

Nem vagyok tüzér. Viszont a HK ágyúk esetében a folyadék fék működése fontos. Ha túl nagy a hatrasiklás, károsodhat az ágyú szerkezete. Szélsőséges esetben törés, roncsolás a bölcsőn, vagy kereten is előfordult.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 669
8 571
113
egyebkent baromi jo, hogy a felesleges, nemhatasos, majd megveszik kinabol eszak koreabol, indiabol,eladjak majd a gazt kinanak, indianak, stb. az lett, hogy addig nem szallit az oroszt gazt amig ezeket a felesleges szankciokat nem oldjak fel.

ha ennyire nem hatnak a szankciok, akkor mit kell besertodni Putyinkanak ?
Ez csak egy az orosz propaganda rengeteg önellentmondásából.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 352
45 515
113

Oroszország erősítést ad át északi irányba (VIDEO)​


Oroszország további egységeket küld északi irányba.

Részletek "Orosz Tavasz" mondta egy katonai forrás.

Liszicsanszk lakói megmutatják a „Bátrak” érkező egységeit.

Amint arról a Russzkaja Vesna beszámolt , az Orosz Hadsereg „O” csoportjának páncélozott járművei már napok óta a front felé közelednek, sokkoló gerincet képezve, hogy betörjenek az Ukrán Fegyveres Erők utolsó védelmi vonalaiba. ez a terület.

Tegnap Andrej Marocsko LPR Népi Milícia tisztje arról számolt be, hogy az Ukrán Fegyveres Erők Szeverszk közelében úgynevezett néma üzemmódot kértek nyílt rádiófrekvenciákon a sebesültek és halottak evakuálása érdekében.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662528704
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 629
55 128
113
Ha jól tudom, nem mennek mélységbe az orosz stratégiai bombázók, tehát konkrétan bombázás nincs. Rakétákkal, pedig legfeljebb a transzformátorállomások támadhatók eredményesen, amit csináltak is egy darabig, majd abbahagyták (vélhetően túl nagy volt a rakéta veszteségük és felhagytak vele). Az is érdekes, hogy állítólag az orosz stratégiai bombázók szép számmal a levegőben voltak a legutóbbi ukrán nemzeti ünnep idején, aztán mégsem mentek be a légterükbe (ha ez volt a cél?). Egyébként volt hír akkor rakétatámadásokról, de Kijevre egy se irányult, ha jól emlékszem.

Szerk.:

Ha más nem, a morálnak jót tesz.
Elegánsabb, mint az 1.0 model. :)
 
  • Tetszik
Reactions: DTheo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 109
113
Hogy rohogott sok ember mikor a covid elejen feltankoltak a vasarlok wc papirbol...

Zelenszkij napi agymenese, most epp a vilagot menti meg.
Szerintem helyet fog kapni a kovetkezo Marvell filmben.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 629
55 128
113
Ha beüt a fagy, az kedvezhet az oroszoknak. Ha nem lesz megfelelő téli ellátás az ukránoknál az kedvezőtlenül hat a harci szellemre. Én egy átfogó orosz támadást JÓSOLOK (!) ha megjönnek a fagyok. Európa bőven mással lesz elfoglalva az ukránok megsegítése helyett.
Ahhoz, hogy felgöngyöljék a frontot, jelentős plusz erő kellene, szerintem.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
1 997
23 122
113
Ilyen igénybevétel és sebtében kiképzett személyzet mellett a Koalicia is egy "rakat szar" lenne, tudomásul kell venni,hogy a modern harceszközöket így a modern önjáró lövegeket is az előírt időben és lövésszám után karbantartani és javítani kell, (amúgy a régebbi szovjet lövegeket is) hogy a tőlük elvárt "teljesítmény" és harcászati követelményeket teljesíteni tudják.
tehát egy 100 lövéses szar .. ( lehet ezt kiképzési hiányosságokkal meg hozzá nem értéssel magyarázni,de 100 lövés az akkor is 100 lövés marad) :)
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Ma harmadszor írom le hogy minél több olvasó fusson bele a infóba.
Ébredjen a Ukrinform híreivel !
:)
Danilov: Nem lesz gyors győzelem, de ez egy olyan háború, ami nem fog évekig tartani

Danilov: Nem lesz gyors győzelem, de ez egy olyan háború, ami nem fog évekig tartani​

2022. 09. 07. 10:02
Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács titkára úgy véli, az Oroszország által Ukrajna ellen kirobbantott háború nem ér véget gyorsan, de nem is fog hosszú évekig tartani.

Ezt az LB.ua-nak adott interjújában mondta – írja az Ukrinform.

– Nézze, nagyon óvatos vagyok ezzel kapcsolatban. Azt mondom, hogy egyszer - nehéz háború lesz; kettő - a győzelem a miénk lesz; három – nem lesz gyors győzelem, de biztosan nem évekre-évekre-évekre, ahogy most mondod” – mondta Danilov.

Szerinte Ukrajnának gondoskodnia kell arról, hogy győzelmünk után az oroszoknak egyáltalán ne legyen kedvük, ne legyen "foguk a szájukban valakit megharapni, ne csak minket".
Olvassa el még: az Orosz Föderáció fehéroroszokat toboroz a háborúba, és a területén keresztül küldi őket - Danilov
"És biztosan megtesszük veled, akkor nyugodtabbak leszünk. Nem hiszem, hogy össze kell hasonlítanunk azt, ami Izraellel történik, ott egy kicsit más a helyzet sok folyamat tekintetében” – mondta az NSDC titkára.

Mint arról beszámoltunk, az Orosz Föderáció február 24-én megkezdte az Ukrajna elleni háború új szakaszát - egy teljes körű inváziót. Ukrajna védelmi erői hevesen ellenállnak az orosz megszállóknak.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 711
30 212
113





18+

18+:mad:



18++







Elemzés térképpekkel



 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ha megvan a tüzelési hely, akkor már műholddal is nyomon lehetne követni, nincsenek annyira ellátva ezzel, mint az amcsik, de nekik is van.
Egy NATO vs. Oo. háborúban ezek a műholdak mennek a levesbe (ahogy az orosz űreszközök is), így nyugati hadseregeknek "vakon" kell harcolniuk. Az oroszoknak nem fog akkor problémát okozni, mert ők még használnak térképet és a tüzérségi optikájuk is mechanikus.

AZ ÁTRENDEZŐDÉS METAFIZIKÁJA.


2022 március 02.

"Európa, a gyenge, megosztott, emberellenes hülyeségekben fontoskodó Európa magára maradt. Az Európai Unió azért jött létre, hogy az itt élő nemzetek okos és erős szövetséget alkossanak, kizárva maguk közül és maguk körül a háború végzetét, ám a terv kibicsaklott, egy parazita elit perverz lázálma kergeti a végzete felé: létrehozni a Negyedik Birodalmat!"
Kérdés, hogy az USA miért hagyta magára Európát. Sőt, amint látjuk, kifejezetten ellene dolgozik.
Elvileg szüksége lenne a jövő háborúihoz egy gazdaságilag erős "szövetségesre", aki bár finanszírozza ezeket a hadi kiadásokat - ha már érdemben nem is tud beleszólni az események alakításába.
Ezzel szemben azt látjuk, hogy az USA elveti ezt a lehetőséget.
Kire, mire számít az USA? Vagy annyira erősnek gondolja magát, hogy egyedül (és a hátában népelégedetlenség okán lángoló EU-val) is elbír az ellenséggel. Vagy van egy vagy több megállapodása valamelyik rivális hatalommal?
Vagy a konkurencia kiiktatása mindennél fontosabb az USA-nak? Kerül amibe kerül.
Nem tart attól, hogy általános társadalmi elégedetlenség elsepri az általa kormányokba delegált vezetőket? Ezzel pedig elveszíti a 70 éve kiépített hálózatát és Európa feletti uralmát. Még az is lehet, hogy kipenderítik a kontinensről.
Nem értem a cselekedeteik mozgató rugóit. Ésszerű választ nehéz találni azokra.

Ha csak nem - sokak által agyrémnek kikiáltott - helyzet van a háttérben, amit Hóbagoly szokott írni.
Nevezetesen az USA legyengíti Európát, hogy megosztozhasson rajta az orosszal.
Aztán mindenki feltuningolja a maga részét, amennyire csak tudja. Közben pedig az USA lerendezi Kínát, Oo. diszkrét félrenézése mellett.
A végén, mondjuk olyan 50 év múlva (mi ez a történelemben?!), lerendezik az egymás közötti nézeteltéréseket. És a végére marad egyetlen vezető hatalom a glóbuszon.
A háttérben ügyködő elitnek teljesen mindegy, hogy London, NyC.-ben vagy Moszkvában van a milliárdos palotája. Számára a hatalom a lényeg.
Ezekkel a lehetőségekkel szemben Peking szóba sem jöhet. Ti. a rasszjegyek nem teszik lehetővé, hogy fehér/barna/fekete ember ott elvegyüljön.
Ezért is kell Kínának buknia.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Ha beüt a fagy, az kedvezhet az oroszoknak. Ha nem lesz megfelelő téli ellátás az ukránoknál az kedvezőtlenül hat a harci szellemre. Én egy átfogó orosz támadást JÓSOLOK (!) ha megjönnek a fagyok. Európa bőven mással lesz elfoglalva az ukránok megsegítése helyett.

Ha beüt a fagy akkor az oroszok megint felveszik a szopóálarcot. Köszönhető a harcjárműveik hibáinak.
Gondoljunk csak februárra, amig ment a motor meleg volt a tankban aztán ahogy kifogyott a tank a legénység szépen kiszállt és elbandukolt.
 
K

Kopi2000

Guest
Boki hadifoglyok és civilekről írt. Tehát az ukrán hadsereg foglyait szerinted partizánok lőtték le??
Egyreszt, nem kell mindent elhinni Bokinak. Masreszt, amikor fejbelottek az ukran foglyokat az oroszok, akkor ti a jogos jussuknak tartottatok.... Harmadreszt Bergyanszk megszallt varos oroszbarat vezetojet robbantottak fel.... Szerintem legitim celpont volt...