sajnos ahogy a dolgok állnak addigra még Abrams is lesz nekik...a tankjaikba mert nem igazán lesz mibe
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
sajnos ahogy a dolgok állnak addigra még Abrams is lesz nekik...a tankjaikba mert nem igazán lesz mibe
Én ezzel vitatkoznék egy kicsit.Ahogy a nyugati katonai elemzők többsége várta, elviekben Oroszországnak pár nap alatt el kellett volna foglalnia Ukrajnát. Ez persze több milliós polgári áldozattal járt volna az ország egy füstölgő romhalmaz lett volna.
Jelenleg Anglia is zuhan. A legtöbb chart 1979-ig követi vissza a font/usd árfolyamot, s ezeken az látható, hogy ennél gyengébb a font a dollárral szemben csak 1985-ben volt.A Brexit nem ezért volt kitalálva és végigjátszva hogy Anglia ne zuhanjon együtt az Eu-val?
Szerintem mindenki abban hisz amiben csak akar, és én tiszteletben is tartom mindenkinek a "hitét", de azért azt tanulságos látni,hogy április óta ebben a topikban az orosz oldal hívei közzül páran időröl időre "megjövendölték" az ukrán haderő és állam összeomlását ,de ennek ellenére semmi sem változott az oroszok még mindig nem tudták elfoglalni Donbaszt a herszoni fronton sincs változás az ukrik pedig ugyanúgy tartják magukat, a nyugat minden korábbi orosz párti jóslat ellenére önti a pénzt és fegyvert Ukrajnában, Putyin nem mozgósít.Ahogy a nyugati katonai elemzők többsége várta, elviekben Oroszországnak pár nap alatt el kellett volna foglalnia Ukrajnát. Ez persze több milliós polgári áldozattal járt volna az ország egy füstölgő romhalmaz lett volna.
Ehelyett a csapatok megállnak a kezdeti lendület után és kezdődik egy sikertelen, "átverős" béketárgyalás sorozat, melyet az ukrán fél mint kiderült időhúzásra használt.
Csapatok felállása átrendezve kezdődik az általam csak "Fehér Elefánt a porcelánboltban" hadművelet..
Láthatod hogy semmi sem az aminek látszik, az egész világ át van verve valamilyen nagyobb cél, előre eltervezett indok miatt. Az ukrán háborúnak álcázófüstje kell ennek elleplezésére.
A játékhoz az Európai F.O.S médiasátor bohóc szepelőinek kottából való alakítása adja meg a figyelemelterelő aláfestést. Mintha egyik cél Európa aláásása lenne gazdasági oldalról, hiszen lelkesen követjük a nem általunk kitalált szankciókat. A Brexit nem ezért volt kitalálva és végigjátszva hogy Anglia ne zuhanjon együtt az Eu-val?
sőt pár AT-AT lépegetőjük,egy birodalmi flottájuk,de még egy működőképes halálcsillagjuk is.sajnos ahogy a dolgok állnak addigra még Abrams is lesz nekik
Azt mindenesetre láttuk, hogy nem nagyon tudtak mit kezdeni a Scuddal. Ami azért nem egy modern orosz rakéta.Véleményem szerint nekik nem okozna problémát a ma már nem élvonalnak számító jelenleg Ukránok használt rendszerek elnyomása,zavarása hasonló helyzetben.Engem azért kicsit meglepett hogy az Oroszoknak ez gondot okoz elvégre ők is használják őket jól ismerik ezeket.Kérdéses mit kezdetének egy olyan ellenféllel akik most élvonalban lévő nyugati rendszereket használnak(Patriot Pac3,Thaad).
Amúgy azt ugye tudod, hogy a boxmeccsen az ütések számát nézik?Nem az számít hogy mennyit tudsz lőni, hanem hogy mennyi célpontot tudsz megsemmisíteni és azt milyen távolságra.
Ez olyan mintha egy boxmeccsen az ütések számát néznéd, amikor egy jó ütéssel is lehet nyerni.
Ennyire intakt hohol szerkót szerintem nehezen szereznek be az oroszok. De majd kielemzik az autisták, engem is érdekel, vajon melyik fél csinálta.
@dudi
Múltkor azt mondtad a vasút nem igazán jelentős, felesleges támadni, a NATO úgyis közúton szállít főleg.
Az a baj az oroszpártiakkal, hogy elfogultak vagytok annyira, hogy értetlennek tettetitek magatokat... Mondjuk a II. VH partizánjainak is legitim célpontok voltak a ciil kollaboránsok azért, hogy a megszállók ne tudják a hatalmukat, közigazgatásukat megszilárdítani. Lefordítom neked, amit gondolok. Románia megtámadja MO-t, elfoglalva Békés megyét. Legitim célpont-e az a civil kollaboráns, aki hasznot húzva a megszállásból, együttműködik a románokkal? Erre írtam, hogy szerintem igen... Lehet azt mondani, hogy kegyetlenség, de ne csinálunk úgy, mintha nem lenne önmagában kegyetlen egy területszerző háború...1. A kivégzés videón volt, nem is cáfolta senki. Akkor mit nem kell elhinni?
2. Ki mit tartott jogos jussának? Ez valami olyan képzelgés mint Orbán pólóján Oroszország.
3. Szerinted mindenki legitim aki orosz. Szerintem meg a civilek nem lehetnek legitim célpontok, de neked ilyen az értékrended. Alapvetően a városvezetés feladata pl. az ivóvízhálózattól kezdve minden olyan biztosítása ami a civileknek létszükséglet. Az ukrán civileknek is, mert mit ad ég, az ukrán nemzetiségűeket valahogy nem vegzálják úgy mint az oroszt az ukrán uralom alatt...
A te elképzelésed szerint te is legitim célpont vagy, mint provokátor jobban is mint egy városvezető. Azt de ki lennél borulva ha megmerényelnének. Akkor rögtön fröcsögnél az oroszra.
Kinek a részéről van operatív válság? Az oroszok vagy az ukránok oldalán? Mert ez nem derül ki a jelentésből.12 órakor a jelentések szerint harcok folynak Balakleya külterületén (maga Balakleya az RF fegyveres erőinek ellenőrzése alatt áll), Verbovkában, Volokhov Jar térségében (az ellenség behatolt a Volokhov Jar - Izyum útra), valamint Szemenovka térségében, Sevcsenkovo irányában (a Csucsov-Kupjanszk országúton).
Reggel óta az RF légierő és a tüzérség aktívan dolgozik, jelentések szerint az RF fegyveres erői által átadott tartalékokat már bevetették. Az ellenség szintén aktívan dolgozik a tüzérséggel és az MLRS-ekkel, és beveti a korábban Csuguev térségében koncentrált tartalékait.
Általánosságban elmondható, hogy egyre súlyosabb operatív válság van.
Intel Slava Z
At 12 o'clock, according to reports, fighting is going on on the outskirts of Balakleya (Balakleya itself is under the control of the RF Armed Forces), in Verbovka, in the Volokhov Yar area (the enemy entered the Volokhov Yar - Izyum road), as well as in the Semenovka area in the direction of...t.me
Szerintem mindkét oldalra értette.Kinek a részéről van operatív válság? Az oroszok vagy az ukránok oldalán? Mert ez nem derül ki a jelentésből.
Belefutottam. Te rémálom, miért akarsz másoknak még rémébredést is okozni?Ma harmadszor írom le hogy minél több olvasó fusson bele a infóba.
Ébredjen a Ukrinform híreivel !
Lám, megint személyeskedsz. Megint elfogyott az érv. Nem érted azt hogy hol milyen nemzetiségek laknak, nem érted hogy eddig az oroszok többségében oroszok lakta területeket foglaltak el. Hogy értsd: Békés megyét nem a románok lakják, a példád irreleváns. Az pedig hogy hasznot húznak a megszállásból, aha, szép prejudikálás - ezt olyan biztos tudod, mint ahogy Orbán pólóján Oroszországot vizionáltál. Te kis elfogulatlanAz a baj az oroszpártiakkal, hogy elfogultak vagytok annyira, hogy értetlennek tettetitek magatokat... Mondjuk a II. VH partizánjainak is legitim célpontok voltak a ciil kollaboránsok azért, hogy a megszállók ne tudják a hatalmukat, közigazgatásukat megszilárdítani. Lefordítom neked, amit gondolok. Románia megtámadja MO-t, elfoglalva Békés megyét. Legitim célpont-e az a civil kollaboráns, aki hasznot húzva a megszállásból, együttműködik a románokkal? Erre írtam, hogy szerintem igen... Lehet azt mondani, hogy kegyetlenség, de ne csinálunk úgy, mintha nem lenne önmagában kegyetlen egy területszerző háború...
Az a baj az oroszpártiakkal, hogy elfogultak vagytok annyira, hogy értetlennek tettetitek magatokat... Mondjuk a II. VH partizánjainak is legitim célpontok voltak a ciil kollaboránsok azért, hogy a megszállók ne tudják a hatalmukat, közigazgatásukat megszilárdítani. Lefordítom neked, amit gondolok. Románia megtámadja MO-t, elfoglalva Békés megyét. Legitim célpont-e az a civil kollaboráns, aki hasznot húzva a megszállásból, együttműködik a románokkal? Erre írtam, hogy szerintem igen... Lehet azt mondani, hogy kegyetlenség, de ne csinálunk úgy, mintha nem lenne önmagában kegyetlen egy területszerző háború...