[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
A rybar telegram-csatorna átvette a következő bejegyzést:
Gugli fordítóval (néhol fűztem hozzá megjegyzést):
1. Éjszaka az RF fegyveres erői visszavonultak a kupjanszki Oskol (Megj.: ez egy folyó, és itt Kupjanszk keleti felére gondol, ahol a vasúti csomópont is található) mögé (tegnap a folyón átívelő híd súlyosan megsérült), és az ellenség reggel megkezdte Kupjanszk nyugati részének megszállását. Az RF fegyveres erői reggel a város keleti részén tartózkodtak.
2. Az ellenség folytatta a támadást Izyum irányában, megpróbálva közvetlenül Izyumba menni. Tegnap estig 5-10 km-re volt a front a várostól. Az Oszkol mentén mozgó ellenséges DRG Gorokhovatkát és tovább Oskolt igyekezett elérni.
3. Krasznij Liman reggel tüzérségi csapásoknak indult, reggel pedig támadás kezdődött az RF fegyveres erők állásai ellen Krasznij Liman térségében az Old Caravan
(Megj.: Staryi Karavan) területéről. Az ellenség célja a Krasznij Liman elfoglalása és további támadás Oskol ellen, hogy elvágja az Izyum csoportosulást. Krasznij Liman elvesztése esetén a teljes Izyum-csoport kivonásának szükségessége teljes magasságába emelkedhet. A csapatok kivonásának kérdése azonban már napirenden van, mivel Izyum közelében nem fenyeget a bekerítés illuzórikus veszélye. (Megj.: Ez a mondat értelmetlen, de itt hagyom.)
4. Balakleyával kapcsolatban az ellenség megerősítő fényképeket tett közzé az ellenőrzésről a raktárak északi részéből. Balakleya elfoglalását még nem jelentették be (Megj.: kb. két napja az ukránok kezén van, nincs mit bejelenteni - a központi részét harcok nélkül adták fel az oroszok Sztrelkov szerint - néhány orosz forrás szerint ettől a településtől közvetlen keletre még vannak harcok, mások szerint nincsenek, gondolom ezért tért ki erre a bejegyzés).
Általánosságban elmondható, hogy a Balakleya melletti ellenséges áttörést követő műveleti válság tovább fejlődik. A parancsnokság még nem tudta stabilizálni a frontot.
Sep 10 at 09:34
 
  • Tetszik
Reactions: Catles

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Az összes orosz agitprop csatorna a telegramon ugyanakkor ugyanazt az üzenetet küldte ki a pánik hiányáról Balaklijában. Értsd: kurva nagy a baj Balaklijában.

Sziasztok lányok, pár napig nem voltam. Még mindig nincs pánik Balaklijában? :D :D :D
Hát na, poénos amikor az ukránok, akikről itt olyan sokan olyan hangosan és oly sokáig bizonygatták, hogy holnap összeomlanak, meg hogy hónapokkal ezelőtt elvesztek a gépesített tartalékaik most előhúznak egy több dandárt összevonó összfegyvernemi támadást, és visszakézből úgy pofán vágják a ruszkikat, hogy azok az Oszkil keleti partjáig repülnek.

(Ugyanitt az összes hurráorosz elmúlt 50 oldalban előadott mosdatása, magyarázkodása zárójelbetéve, mit ad Isten gyerekek, megint segget csináltatok a szátokból :rolleyes:)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 938
82 717
113
És mivel fognak háborúzni?
Mire gondolsz?

Más.


"közölte Sasha Baker, az Egyesült Államok politikai védelmi miniszterhelyettese egy sajtótájékoztatón"

Tehát, elqurták, kifulladóban.
 

Határőr Attila

Well-Known Member
2022. február 27.
126
928
93
Hol vannak a sárga jelzésitek? Kérdezi az ukrán katona, majd a kamerája felveszi ami ezután történik.

Túlélés:

 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Azért sokan túlmisztifikálják az orosz technikát és lebecsülik Ukrajna területi adottságait, méreteit akkora ország hogy ott az egész dunántúl kb. csak egy nagyobb megyének számitana. Ha átjön a nyugati technika műhold ide felderités oda azt még mindig a frontvonalközeli manőverezés közben lehet legegyszerűbben megsemmisíteni, vagy, ha már használták esetleg bemérni. Attól függetlenül biztos hogy sokan nézik éberen a magasból a nyugatukrajnai határvonalat, vasúti, kamionos forgalmat, vagy segélyszállítmányokat, vöröskeresztes konvojokat. Egy-két HIMARS-t csak egy fél magyar megyényi területen úgy el lehetne rejteni vagy másolatokkal megtéveszteni vagy álcázni, hogy az életben nem találod meg folyamatos műholdképmonitorozással mesterséges intelligenciával elemezve. Ukrajna meg kib.szott nagy és ma már nem működik a "rohand le és foglald el"mint a II.vhb-ban erre Korea, Vietnám, Afganisztán is véresen rávilágított.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
oz otthon és a tél miatt az euban, hogy az orosz rövidre zárja. De ehhez kellett egy ukrán támadás, ami megmutatja a helyieknek is, hog

Sziasztok lányok, pár napig nem voltam. Még mindig nincs pánik Balaklijában? :D :D :D
Hát na, poénos amikor az ukránok, akikről itt olyan sokan olyan hangosan és oly sokáig bizonygatták, hogy holnap összeomlanak, meg hogy hónapokkal ezelőtt elvesztek a gépesített tartalékaik most előhúznak egy több dandárt összevonó összfegyvernemi támadást, és visszakézből úgy pofán vágják a ruszkikat, hogy azok az Oszkil keleti partjáig repülnek.

(Ugyanitt az összes hurráorosz elmúlt 50 oldalban előadott mosdatása, magyarázkodása zárójelbetéve, mit ad Isten gyerekek, megint segget csináltatok a szátokból :rolleyes:)
Nem csinált senki segget a szájából. Erre szerintem senki sem számított. Ahogy arra sem, hogy ekkora mértékben, eddig kitart a nyugat támogatása. Ha az oroszok valahol hibát követtek el, akkor az februárban volt, amikor "puha" háborúba kezdtek. Az első héten kellett volna úgy neki indulni, hogy megtörjék az ukránokat. Innét nagyon nehéz lesz, de az oroszoknak még mindig bőségesen van tartaléka. Sajnos úgy néz ki, az orosz haderő igazi vízfejű óriás, ami igen lassan mozdul. Ez nem jelenti azt, hogy két hét múlva nem lendül be, nyilván, a fejleményeket is figyelembe véve ennek nagyon nagy ára lesz.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 938
82 717
113
Az élte túl egyedül aki Rambozni ment egyedül? Szép.

Más.




A gátlástalan, ostoba kvótanő, aki szarik a választóira Kijevbe ment:
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Az meredek! Általában akkor nem annyira propaganda egy hír, ha már volt kiszivárgott házon belüli ukrán "előzménye"( ukrán adok-kapok, problémák, vadaskodások, panaszkodások hogy baj van, egymásra mutogatások stb.) és onnan már voltak gondok. Minden ukránok által is elismert tényleges területi veszteségnél ez a sorrend: még előtte szivárogtak ki panaszkodások, utána az oroszok bejelentették hogy elfoglalták, az ukránok még nem ez csak orosz propaganda, mert hogy még van egy kerület ami tartja magát, aztán maradt még egy utca ami kitart, aztán egy sarok és az utolsóként pedig az óvoda vagy általános iskola ahol az ukri parancsnokság rend szerint beásta magát.
 
  • Tetszik
Reactions: Sunlight56

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 823
65 385
113
Na, csak megérkeztek a szírek Ukrajnába. Az ukrán oldalra.:)
Összenő ami osszetartozik. Szir lefejezos terroristak az ukran terroristakkal. Mindkettot az Usa+nyugat kepezte ki, fegyverezte, fizette. Igazi lelki tarsak az uj kollegak. Lehet hogy kozosen letrehozzak az USIS-t.
De legalabb ezek is elpusztulnak.




Loholo hoholok 392-ik resz.


Harkovnal lerongyolt ukran BTR-ek, aki maradt az most gyalogol.

A terroristak Kupjanszkban vannak.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 005
23 191
113
És az EU ezt nem veszi észre? Nem akarom elhinni, hogy mindenki ökör. Azért van egy -két nagypályás üzletember aki mindent bukhat. Ők se tesznek semmit?
nézd ezzel az a legnagyobb probléma,ha észre is veszi az EU mit tehet ?? semmit .. kézivezérelt vezetőik vannak akik nagyban szarnak a népakaratra

"Annalena Baerbock német külügyminiszter kijelentette,hogy a országa nem szünteti meg az Oroszország elleni szankciókat az Ukrajna elleni háborúval kapcsolatban, még akkor sem, ha a németek a magas áramárak miatt tüntetnének. „Megígérhetem Ukrajna népének: támogatjuk és támogatni fogjuk önöket, ameddig szükséges, függetlenül attól, hogy német szavazóim mit gondolnak” – mondta.

na kb erre gondolok .. az igazán nagy üzleti cápák meg sosem buknak .. mert ha végig gondoljuk itthon milyen jelentős üzletember pl Mészáros Lőrinc,de a világban pl a Rothschild családnál meg maximum a kutyaszart szedetnék össze vele .. szóval relatív hogy ki a nagyhal.

persze mindez csak egy teória a részemről,de sok mindet megmagyarázna
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 823
65 385
113
Na, csak megérkeztek a szírek Ukrajnába. Az ukrán oldalra.:)
Összenő ami osszetartozik. Szir lefejezos terroristak az ukran terroristakkal. Mindkettot az Usa+nyugat kepezte ki, fegyverezte, fizette. Igazi lelki tarsak az uj kollegak. Lehet hogy kozosen letrehozzak az USIS-t.
De legalabb ezek is elpusztulnak.




Loholo hoholok 392-ik resz.


Az ukrajnaban harcolo gruz terroristak amerikai ellatmannya.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 178
61 047
113
Nem csinált senki segget a szájából. Erre szerintem senki sem számított. Ahogy arra sem, hogy ekkora mértékben, eddig kitart a nyugat támogatása. Ha az oroszok valahol hibát követtek el, akkor az februárban volt, amikor "puha" háborúba kezdtek. Az első héten kellett volna úgy neki indulni, hogy megtörjék az ukránokat. Innét nagyon nehéz lesz, de az oroszoknak még mindig bőségesen van tartaléka. Sajnos úgy néz ki, az orosz haderő igazi vízfejű óriás, ami igen lassan mozdul. Ez nem jelenti azt, hogy két hét múlva nem lendül be, nyilván, a fejleményeket is figyelembe véve ennek nagyon nagy ára lesz.
Minden háborúval kapcsolatos kommunikáció előjeles, aszerint, hogy ki a médium, aki leközli.
A mostani orosz fiaskó már a sokadik a sorban és fantasztikusan ki van exponálva, de közben szó nincs arról, hogy az oroszok abba akarnák hagyni az egészet.
"A szankciók működnek!" - kántálja a Nyugat és valójában ez jó az oroszoknak, mert ebből van nekik pénzük. Az ukránok rendre minden nagy offenzívát egy-egy lapra tesznek fel, amit rögvest elveszítenek a következő orosz akciónál. Azért vannak még nagy látványos ukrán offenzívák, mert áramlik a hadianyag Ukrajnába.
De az ember fogy, a technika, a raktárkészlet fogy, az infrastruktúra sérül, az állam hosszútávú totális eladósodása az egekben. A most megküldött 40-50 milliárdos USA-segély aprópénz ahhoz a földvagyonhoz és humán erőforráshoz képest, amit Ukrajnának fel kell majd kínálnia az elkövetkező évtizedekben.
Jól látszik, hogy előbb-vagy utóbb olcsóbb lesz inkább mégis behódolni, mert ennek a mostani hős ellenállásnak egyszer még súlyos ára lesz.

Alapszabály: soha ne szállj szembe a megszállóval, engedd, hogy bejöjjön, majd hagyd, hogy legyen az ő baja megmaradni.
Ezt az ukrán nép tudta, de Zelenszkij és bandája a megbízóiknak oly kedves drágábbik megoldást "választotta".
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 028
11 900
113
A csapatok kivonásának kérdése azonban már napirenden van, mivel Izyum közelében nem fenyeget a bekerítés illuzórikus veszélye. (Megj.: Ez a mondat értelmetlen, de itt hagyom.)
Sep 10 at 09:34
A csapatok kivonásának kérdése azonban már napirenden van, mivel Izyum közelében fenyeget a bekerítés nem-illuzórikus veszélye.
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 904
15 157
113
Gecc, már Belgorodnál vannak ! :D:D:D

FcQZoyaXwAI5-3j


Ja, azért még nem ... ;)

FcPv95hagAAqDjc


Harkov régió


:rolleyes::p

 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 803
30 393
113
09.08.-ai események.

























 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 028
113
Összenő ami osszetartozik. Szir lefejezos terroristak az ukran terroristakkal.
.
.
Azért a hülye gyűlölködésnek is legyenek már határai.... Korrupt ország, maffiabűnözés, oligarchák, elvtelen politikai-gazdasági káosz az igen, az USA is ezért tudta oda betenni a lábát, nade muzulmán mértékkel mért terrorizmussal azért ne tegyük már egyenlővé Ukrajnát.
.
A nem kormánypárti szirek azért mentek oda, mert ők is az oroszok ellenségei, az ukránok meg elfogadták, mert a háborúban mindenki kapóra jön, aki az ő ellenségükre akar lőni. Ez ennyi, ne fantáziáld túl.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
329
3 664
93
Igen, az elejétől atomotnátok. Na ezért vagytok teljesen alkalmatlanok gondolkodni.
Szerintem olvass figyelmesebben, mielőtt vádaskodnál. Senki sem akar itt atomot, szerintem máshol sem. Elkerülte a figyelmed a "ne adja az Isten" rész a hozzászólásomban. Ez azt jelenti, hogy nem szeretnénk, hogy ez történjen.