A ukrik most jól kitombolják magukat, majd jön a másnap.....Nézem a térképet, a csapatmozgásokat, és ami eszembe jut,mit csinálhatnak az oroszok? Becsalogatás,és megsemmisítés.
Harkov irány, Donyeck irány, Kherson irány.. Minden más csak kiképzetlen,+ max tülélők csoportjai+ amit az elitekből meghagytak Kijevben és Nyugat Ukrajnában. Papíron nagy szám lehet, de egyébként leginkább csak védekezésre. Mobilizálható harcképes tartalékok híján, még ha be is törnek orosz területre tartósan, nem látom a perspektívát.
- bónusz: Harkov tök üres.
- Az Ukránoknak már alig marad bevethető jól felszerelt és kiképzett nem lekötött alakulata. Ezután már csak a meglevőket átcsoportosítani tudják.
Az Ukránok bevetik az utolsó tartalékaikat, széthúzódő hadtáp, kimerülő fegyverzeti anyagok, ugyanakkor mindenben hatalmas orosz tartalékok...
A kifulladó Khersoni, és méginkább a mostani Harkovi, most Kicsit olyannak tűnik, mint az Ardenneki Német offenzíva... (Csak a jelek alapján a németek sokkal jobban csinálták.)
A nehéztecnika kullog a dzsihádmobilok után.Az "Iszlám Állam" stílusú kis manőverezhető csoportok alkalmazásának ukrán taktikája az első szakaszban igazolta magát, most nehéz felszereléseket és mobil légvédelmi rendszereket hoznak fel.
Hochholok...Ezek oroszok vagy hoholok???
Gyenge orosz rendvédelmi erők biztosították a területet.A legutóbbi térképen ezek a faluk még részben orosz terültek voltak.
Nekem úgy tűnik hogy rengeteg helyen semmilyen orosz katona nem volt, na erre végigszaladtak az ukránok ezeken az üres utakon, de nem komoly erőkkel. A komolyabb erők nem mentek 80 km-et. Ez persze feltételezés.
Nem kell átcsoportosítani. Ott a 3.hadsereg, amit véletlenül most állítottak fel.Ha ez csapda volna akkor most kellene átcsoportosítani erőket más hadszinterekről? 3 nappal a támadás megindulta után? Nagyon-nagyon csavaros tervnek tűnne ez nekem...
Az oroszok most bekerítenek....a bogrács alá begyújtanak...majd jön a sivalkodás, meg az fogak csikorgatása.Nekem is ez az érzésem.
Ezen a szakaszon nem volt elég erő, nem volt kiépített védelem.
Ezért kell létszámú, gyors erők előretörése is lehetett sikeres.
De most mindkét fél fél kell, hogy keményedjen.
Aki lassabb, kevesebb erőt dob a kialakult peremvonalba, az hátrányba kerül.
Ez és a tartalékok manővereztetése dönthető el az ellentámadás sikerét, vagy a megszerzett területek megtartását.
Pontosan erről van szó. A talmi fotózkodásért bevállaltak egy komoly pofozkodást.Azon egyébként érdemes elgondolkozni, hogy mennyire jó az az ukránoknak, hogy az állóháborúból mozgó háborúra váltanak. Harkov környékén (is) elég erős védelmi vonalaik vannak amik jól is állják a sarat, ezekből kimozdulni korlátozott célok érdekében nem biztos, hogy a legbölcsebb lépés.
hegyénállóháromszögbenneegyO (muff jel)Erősítést eddig én o betűvel felfedtve láttam lekamerázni.
Gyönyörűen látszik minden. Soledarnal még támadnak is. Harkov üres, nincs ukrán katona, a 3.hadsereg pedig begaloppozik, és körbezárja.Helló-halló elektor kalandorok!
Egy legfrissebb térkép, ha már senki nem tette be eddig (legalábbis az utolsó 4 oldalon):
![]()