[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 917
113
Folyó túlpartjára visszavonulni, és attól a perctől a folyó vonala mentén É-D irányban folyamatosan bombázni a nyugati partot, és szép lassan kúszni a bombázásokkal Nyugat felé. Utána drónokkal megnézni, hol van még élő katona, azt pedig tüzérséggel elintézni.
Ezzel párhuzamosan a komplett kijevi kormányzati negyedet kiiktatni.

Nem értem, mire föl még mindig ez a finomkodás.
Múlt héten (?) írtam, hogy feltűnt, hogy délről észak-nyugat felé kezdtek az oroszok mozogni. Először azt hittem a front változott meg, de mintha az összeomlás utáni teljes pályás letámadásra pakolgatták volna pozícióba magukat, nem?

Ha én egy katlant akarok létrehozni, akkor hagyom az ellenfelet előrenyomulni és közben találom ki, hogy egy nagy, vagy több kicsi legyen, de a cél, hogy a durva élőerő veszteség mellett a haditechnikát (megint visszatérő, mint az Ardennekben ...) ne tudják visszavonultatni, ha mégis ki tudnának törni belőle. Szerintem, ez a lényeg az oroszoknál, ahogy Grúziában se nagyon volt elég haditechnika, és onnan már sima ügy volt az előretörés. Itt azért a NATO intel és radarok, hülye lengyelek miatt annyira nem lesz az, de ha sokadjára elpicsázzák az ukránokat és télen még az EU is belefagy a panelekbe, az ukránok polgári megfagyásokról nem beszélve, akkor magától összeomlik az ukrán kupleráj, nem kell hozzá mindent szétlőnie az oroszoknak. Szerintem ...

Ja, és igen:

Assad Must Go! Hajrá! Putyin kapcsán is ez lesz! :D
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113

Az ukrán fegyveres erők déli offenzívájának véres kudarca: a fegyveresek ismét áttörést értek el a Herson régióban (VIDEO)​


Az RT tudósítója, Murad Gazdiev exkluzív videót közöl: az ukrán fegyveres erők és a nacionalisták újabb támadást kíséreltek meg a Herson melletti Alekszandrovka felé.

A mieink vártak. Az ellenséget tüzérség, MLRS és repülőgépek fedezték a "szürke zónában". Visszavonultak, elhagyták a sajátjukat, és lyukakat ástak. Alexandrovka a miénk.

A front különböző szektoraiban az ukrán fegyveres erők és a nacionalisták hatalmas mennyiségű felszerelését és holttestét semmisítették meg és hagyták ott.

Sajnos sok filmezési korlátozás van a Nikolaev-Krivoy Rog irányban. A legfontosabb, hogy ne engedjük, hogy védekező pozícióink valahogy lencsevégre kerüljenek.

A kétoldali elektronikus hadviselés aktív munkája miatt a kereskedelmi drónok keveset használnak. Megmutatjuk, hogyan tudjuk.


Источник: https://rusvesna.su/news/1662805732
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 371
113
De minek nyomnák vissza az ukrikat? :D:D

Gyerekek... nincs semmilyen katonai végzettségem,katona sem vagyok,de még én is látom,hogy mi zajlik...ugyanaz,mint eddig vagy háromszor már február óta.

Vadhajtásos cikk azt írja,hogy 30 települést foglaltak vissza az ukránok.

Ez csak úgy lehetséges, hogy kivonultak onnan az oroszok, az orosz kimegy,az ukrán bemegy,kapnak egy zárótüzet,így lesz sikeres az ukrán előretörés, elérhetik akár -2000 katona/napot is.:D

Hajrá.. nyomuljanak csak!

Látszik, hogy nincs. Mariupolt, Szeverodonyecket, Liszicsanszkot védték az ukránok keményen, mondhatni hősiesen.
Itt a betolakodók gyáván, harc nélkül adják
fel.
Képzettség nélkül is érzed a különbséget, gondolom.
;)
Ez egy igen kockázatos lépés volt az ukránoktól.
A térkép megmutatja a problémát.
Csak a folyóig tudnak elmenni. Az azon való átkelés már egy egészen másik ügy lesz/lenne. Ezzel viszont megkönnyítik az oroszok dolgát.
A folyó vonalát sokkal kisebb erővel. Is meg lehet tartani.
Ha viszont nem tudnak gyorsan átkelni a folyón, akkor a beérkező orosz csapatok észak-dél irányból elkezdhetik felszámolni a katlant.

Nagyon sok a ha. Ha majd, .. akkor visszavágnak, csapdába csalják, katlan csata stb, stb.
Ez az álmodozás megy március óta, de a csoda sohasem következik be.
Ez a baj a vágy vezérelt véleményekkel.

Az ukrán ellentámadás az oroszok ellen az olyan mint amikor ledöftek egy karddal és van a kezedben egy bicska és elkeseredésedben tovább nyársalod magad a kardon hogy közelebb kerülj és a vértjébe vágd a bicskádat. Itt minden erőt a "kapuk" védelmere megerősitésére kellett volna felhasználni mint Mariopulnál, ha vannak részsikerek az akkor is csak erőforráspazarlás...Egy amerikai elemző is megemlitette, hogy ha ráharapnak az ukránok a mostani amerikai elemzők szerint emlitett "részsikerekre" az egész hadseregük csak tűzkatlanokba fog kerülni. És utána? Mi a f.sz lesz?? Nincs aki megvédje a városkat nincs gazdaság, utánpotlás, nyersanyag, energia...csak a brutál hideg és demoralizáltság.

Hol éri el a bicska a ruszkit, Rosztoviban?
Nem lehet, hogy a ruszkinak is csak bicskája van?
;)

Folyó túlpartjára visszavonulni, és attól a perctől a folyó vonala mentén É-D irányban folyamatosan bombázni a nyugati partot, és szép lassan kúszni a bombázásokkal Nyugat felé. Utána drónokkal megnézni, hol van még élő katona, azt pedig tüzérséggel elintézni.
Ezzel párhuzamosan a komplett kijevi kormányzati negyedet kiiktatni.

Nem értem, mire föl még mindig ez a finomkodás.

Most bizonyosodott be, hogy mennyire nincs meg az az erő, ami a vágyaidhoz kellene.
Egy ekkora fronton csak kis helyen lehetett helyi erőfölényt kialakítani.
Más szakaszok kárára. Ezt az ukrán jól ki is használta.
Úgy látszik a déli támadás tényleg sok erőt vont el innen, így csellel, gyors, rejtett átcsoportositással érték el hadműveleti sikert.

Ezek szerint nem az ukrán volt a hülye az elmúlt hónapokban.
Miért gondolod, hogy a következőben más lesz a helyzet. A ruszki kevés, fogyó erejét rosszul csoportosította, az ukrán átverte.
Ha egy katlant próbálná itt kialakítani az orosz, ahhoz honnan vonná össze a csapatokat?
Délről? Herszon, Donbassz környékéről?
;)
Érted miért baj, hogy kevés az ereje ehhez a háborúhoz?
:)
 
W

Wilson

Guest
Sztrelkov mai helyzetértékelései időrendben alulról felfele....




Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 14:14





47b359644d26945e0d2943eeed40a6e5.jpg













Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 14:11




De Suligovka falu területéről (a térképen) csak annyit mondanak, hogy az ukrán fegyveres erők két egymást követő támadást hajtottak végre ezen a településen. és a szomszédos településen Brazhkovkán - sikeresen tükröződik. Az Izyumtól délre lévő területen lévő hídfőt még mindig szilárdan tartják csapataink.
Ezért várjuk a további információkat.
(Az ellenség szándékosan terjeszt félretájékoztatást sikereiről, hogy pánikot keltsen).







Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 13:51



Az Alekszandrovka Herszon irányú átadásáról szóló információkat megcáfolták.
Aleksandrovkától Poszad-Pokrovszkijig a front változatlan.
(Ez az információ közvetlenül a faluból származik).



Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10. 12:26




Számos jelentés szerint csapataink sietve elhagyták Izyumot. Ha ez így van (számos forrás megerősíti), akkor:

1). "Még jó, hogy így van" - olyan körülmények között, amikor még tegnap is az utolsó út is közvetlen ellenséges tűz alatt állt, és közvetlen elfoglalásának veszélye fenyegette - a teljes bekerítést és az azt követő elkerülhetetlen vereséget kockáztatni a kalandvágy csúcsa lenne, ami már-már a bűnnel határos.

2) Az elhamarkodott visszavonulás elkerülhetetlenül súlyos veszteségeket okoz felszerelésben és felszerelésben, valamint - ésszerűen - a visszavonuló csapatok emberállományában.

3) Minden, a földön felhalmozott készletet elhagynak - azaz az bekerítésből való kilépés után csapataink akut lőszer-, üzemanyag-, kenőanyag- és minden egyéb hiányban találják magukat, és ezért nem lesznek képesek azonnal harcolni.

4) Ennek ellenére a bekerített csoportosulás visszavonulása stratégiailag helyes döntés, minden ezzel járó veszteség ellenére. A megmaradt egységek és alakzatok - újjászervezés és utánpótlás után - újra harcra képesek lesznek. Ez azonban nem oldja fel a bekerítésért és a vereségért felelős személyek kérdését.





Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 11:24





ef0b2d070b29cc5387f858b6f9bf1b2e.jpg


Az ellenségnek sikerült "megtámasztania" (valószínűleg tegnap este vagy éjjel) a Szeverszkij-Donyec keleti partján, a település közelében. Az Old Caravan még mindig harcol Liman (Krasny Liman) külvárosában.
Az ukrán fegyveres erőkkel ellentétben az orosz csapatok nem tudták sem az ellenséges csapatok felvonulását és koncentrációját megnyitni, sem tűzkárt okozni az átkeléskor. A helyzet nehéz.



Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 10:54



Ha a jelenlegi helyzetet az orosz-japán háború analógiájával jellemezzük, akkor csak egy szó jut eszembe: "MUKDEN". De a csata még korántsem ért véget... mintha a Cannami-ügynek még nincs vége.




Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 10:14




Megerősítették, hogy csapataink feladták Kupjanszk nyugati részét (kb. a város 2/3-át). Már elkezdtek beszélni arról, hogy szerintük "a helyes taktikai döntés" az, hogy "túllépünk a vízvonalon, és ott megszervezzük a védelmet".

Tájékoztatásul - ebben az évszakban az Oskol folyón gyalogosan átkelnek egy gázlón szinte bárhol, és egyáltalán nem jelent komoly akadályt a lánctalpas és kerekes terepjárók (haditechnika)számára.

Hadd emlékeztessek arra is, hogy a megfelelő településeket (például Szeverodonyecket) - amelyeket a "szárazföldtől" egy folyó ártere választott el - az ukrán fegyveres erők hetekig makacsul védték.

Szemben a folyamatban lévő akut műveleti válság a front széles szektorában, amely már komoly vereséggé nőtte ki magát. Most tulajdonképpen csak arról tud beszélni a mi oldalunk, hogyan lehet megállítani további elmélyülését, és megakadályozni, hogy egy hadműveleti vereség stratégiai vereséggé eszkalálódjon... Bár általánosságban ez már túlnőtt ezen. - "A csatát a kezdeményezésért" az ellenség már megnyerte. Most arról kellene beszélnünk, hogy megakadályozzuk, hogy az ukrán fegyveres erők bekerítsék és megsemmisítsék csapataink nagy alakulatait.

És igen, sajnos – ezt vártam tőle.

P.S. ellenőrizetlen adatok érkeznek a Limansky és Lisichansky irányú támadásokról (és állítólagos) ellenséges áttörésekről.
Donyeck heves ágyúzások alatt áll.



Sztrelkov Igor Ivanovics


szeptember 10., 09:55



Ha Shariy nem hazudik (és ha az ukránok nem dobtak be félretájékoztatást), akkor az ukránok bevették Kupjanszkot... Ha ez igaz, akkor ezen a területen a front egyszerűen összeomlott.
Még nincs információm a csatornáimon keresztül.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Múlt héten (?) írtam, hogy feltűnt, hogy délről észak-nyugat felé kezdtek az oroszok mozogni. Először azt hittem a front változott meg, de mintha az összeomlás utáni teljes pályás letámadásra pakolgatták volna pozícióba magukat, nem?

Ha én egy katlant akarok létrehozni, akkor hagyom az ellenfelet előrenyomulni és közben találom ki, hogy egy nagy, vagy több kicsi legyen, de a cél, hogy a durva élőerő veszteség mellett a haditechnikát (megint visszatérő, mint az Ardennekben ...) ne tudják visszavonultatni, ha mégis ki tudnának törni belőle. Szerintem, ez a lényeg az oroszoknál, ahogy Grúziában se nagyon volt elég haditechnika, és onnan már sima ügy volt az előretörés. Itt azért a NATO intel és radarok, hülye lengyelek miatt annyira nem lesz az, de ha sokadjára elpicsázzák az ukránokat és télen még az EU is belefagy a panelekbe, az ukránok polgári megfagyásokról nem beszélve, akkor magától összeomlik az ukrán kupleráj, nem kell hozzá mindent szétlőnie az oroszoknak. Szerintem ...

Ja, és igen:

Assad Must Go! Hajrá! Putyin kapcsán is ez lesz! :D
Ezt az orosz zsenialis haditervet, majd magyarázd el a menekülő oroszoknak, akik mindenüket hátrahagyták.

Itt meg a felmentő sereg.

 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Látszik, hogy nincs. Mariupolt, Szeverodonyecket, Liszicsanszkot védték az ukránok keményen, mondhatni hősiesen.
Itt a betolakodók gyáván, harc nélkül adják
fel.
Képzettség nélkül is érzed a különbséget, gondolom.
;)


Nagyon sok a ha. Ha majd, .. akkor visszavágnak, csapdába csalják, katlan csata stb, stb.
Ez az álmodozás megy március óta, de a csoda sohasem következik be.
Ez a baj a vágy vezérelt véleményekkel.



Hol éri el a bicska a ruszkit, Rosztoviban?
Nem lehet, hogy a ruszkinak is csak bicskája van?
;)



Most bizonyosodott be, hogy mennyire nincs meg az az erő, ami a vágyaidhoz kellene.
Egy ekkora fronton csak kis helyen lehetett helyi erőfölényt kialakítani.
Más szakaszok kárára. Ezt az ukrán jól ki is használta.
Úgy látszik a déli támadás tényleg sok erőt vont el innen, így csellel, gyors, rejtett átcsoportositással érték el hadműveleti sikert.

Ezek szerint nem az ukrán volt a hülye az elmúlt hónapokban.
Miért gondolod, hogy a következőben más lesz a helyzet. A ruszki kevés, fogyó erejét rosszul csoportosította, az ukrán átverte.
Ha egy katlant próbálná itt kialakítani az orosz, ahhoz honnan vonná össze a csapatokat?
Délről? Herszon, Donbassz környékéről?
;)
Érted miért baj, hogy kevés az ereje ehhez a háborúhoz?
:)
Legyen így..nekem aztán mind1..ha titeket nem zavar,hogy az ukránjaitok állandóan tátott szájjal rohannak be a faszerdőbe...akkor engem miért zavarjon?! :D
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 274
9 639
113

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
De kár hogy ezt a szentenciát az eleink nem ismerték, milyen könnyű is lehetett volna a történelmünk.

Hamarosan megindulnak az oroszok, de még megvárják az őszi esőket, a raszputyicát, hogy km-ként beleragadjanak a sárba.

Már rég meg kellett volna indulniuk, ha tudnának. Aztán az esős időben beásni magukat, majd ha fagy tovább. Helyette tudod mi van? Az ukránok indultak meg 2(!!!) fronton. Ha a kövi 2 hétben tartják magukat, akkor decemberig hátrébb nem mennek.

Az a helyzet, higy ahogy az idő telik az ukrán haderő szépen felfejlődött, az orosz meg mintha leépülne. Ami vicces mert mki másra számított. Nekem eddig az a tanulsag, hogy nem lehet az orosz haderőt, hadvezetést kellőképoen alulbecsülni.
Ahogy telik az Idő én azt se tartom kizártnak hogy pár hónapon belül elkezdik "átfegyverezni"Ukránokat nagyobb számú nyugati nehéz technikára.És nem tartom kizártnak hogy a légierő is kapni fog nyugati 4 gen gépeket.Oroszok meg vagy végre hajtanak teljes mozgósítást finoman szólva nem lessz nekik "sikertörténet" az Ukrajnai "kaland".
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 293
44 899
113

Az amerikai PMC Academi hivatásos katonai zsoldosai részt vesznek az ukrán fegyveres erők támadásában Kupjanszk és Izyum ellen​


A Readovka Telegram csatorna Andrej Medvegyev orosz újságíróra hivatkozva arról számol be, hogy az Academi amerikai katonai magáncég, korábban Blackwater („Fekete Víz”) és Xe Services LLC hivatásos külföldi zsoldosait látták a fegyveres erők soraiban. Ukrajna megtámadja Izjumot és Kupjanszkot. Tapasztalt hivatásos katonákról van szó, akik közül sokan részt vettek az iraki, afganisztáni és szíriai háborúkban. Külföldiek láthatók az állítólag Kupjanszk térségében készült felvételeken.
Nem csak amerikai állampolgárok harcolnak az amerikai PMC-ben. A társaság még az iraki csatákban is vonzotta Dél-Amerikából a volt katona- és rendőrtiszteket. Most az ukrán Academi csoportban nagy valószínűséggel Kelet-Európából, a volt Szovjetunió tagköztársaságaiból és maguk az ukránok külföldiek is vannak – írja Medvegyev. Az újságíró szerint a tapasztalt amerikai katonaság irányítja az egységet. Lehetséges, hogy fő tanácsadóként működnek, sőt parancsot is adhatnak az ukrán fegyveres erők reguláris egységeinek.

Még egyszer vegye le a rózsaszín szemüvegét. Nemcsak a náci Ukrajna harcol ellenünk. Újra háborúban állunk a kollektív Nyugattal – a NATO-hadsereg és számos külföldi zsoldos vesz részt a harkovi front offenzívájában.

- írja Medvegyev a Telegram csatornájában, ezzel magyarázva különösen az ukrán fegyveres erők sikereit a harkovi irányú áttörési területen.
A hivatásos külföldi zsoldosok jelenléte az Izyum és Kupjanszk melletti harci övezetben ismét megerősíti, hogy a front ezen szektorában milyen jelentős áttörést jelent Kijev számára. Zelensky most szinte mindent kockára tett, és nem számol veszteséggel, hogy legalább megszilárdítsa sikerét. Nyilvánvaló, hogy Kijev nyugati kurátorai is ugyanezt a célt követik. Nem valószínű, hogy a legnagyobb amerikai PMC hivatásos harcosai, akik szorosan kötődnek az amerikai vezetéshez, a Pentagon és a Fehér Ház beleegyezése nélkül részt vesznek az ukrán konfliktusban.

A háború nem csak győzelem. Mindig győzelem a vereséggel. És jobbnak és erősebbnek kell lennünk. És a következő napok kemények lesznek. És ennek kell egyesítenie minket, és nem fordítva.

írja Medvegyev.

Biztos vagyok benne, hogya profi külföldi zsoldosok valóban ott harcolnak. De ezzel a ténnyel már régen tisztában vannak az oroszok. És nem tettek semmit Harkov területén a védelem megerősítéséért. Mindenféleképpen hibáztak! Nem kicsit! Leginkább a lakosságot sajnálom, most aztán lesz "orosztalanítás" ! Hogy bízzanak ezután az orosz haderőban a helyi lakosok?
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 875
5 107
113
Ha véletlenül Sojgunak és náhány tábornoknak egy ideje már egy épitőipari vállalkozás elindtása járt az eszében valahol Szibériában, akkor van esély arra, hogy ez az orosz visszavonulás nem szándékos volt? Egyébként még az utóbbi esetben is (ami szerintem lényegében kizárható) lesz majd bűnbak...
Gazdaságilag egyenlőre egész jól állják q szankciókat az Oroszok(természetesen hosszú távú hatások még annyira nem láthatók).De az Orosz haderő egyenlőre nagyon alul teljesít.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
W

Wilson

Guest
Azt kell mondanom ez alapján,hogy nem gondoltam volna,hogy ennyire amatőr az orosz vezetés....

A megszállók kijelentették, hogy elhagyták Izyumot és más településeket​


2022. szeptember 10., szombat, 15:16


Az orosz csapatok elhagyták Izyum városát és néhány más települést a Harkov régióban.

Forrás : az úgynevezett "DPR információs miniszter első helyettese", Danylo Bezsonov a Telegramban, az RBC kiadványa

Bezsonov : "Igen, elhagyták Izyumot, valamint a harkovi régió néhány más települését. Természetesen ez rossz. Természetesen ez a főparancsnokság hibáinak eredménye. De nem kell keresgélni. ebben rejtett jelentésekért.Ez nem tárgyalópartnerek és nem árulás kérdése.Egyszerűen harcolunk,ahogy tudunk.Minden szinten.Hol jobban,hol rosszabbul.

A lényeg az, hogy beismerjük a hibákat, és levonjuk a megfelelő következtetéseket.”

Részletek : Az RBC azt írja, hogy az Izyumból való távozást Olekszandr Kots és Jevhen Piddubnij katonai tudósítók is megerősítették. Utóbbi „az adott körülmények között” helyesnek nevezte a parancsnokság ilyen döntését, szerinte „katasztrófa lenne az orosz csoport bekerítése Izyumban”.

Kots hozzátette, hogy a megszállók Balakliát és Kupjanszkot is elhagyták.


 
K

Kopi2000

Guest
Nem nagyon látom jönni az ukránoktól az elfogott haditechnikáról készült képeket és híreket, pedig régebben nagyon szerettek villogni vele. Ekkora területi nyereség elvileg nagyon sok technikát és hátrahagyott lőszert kellett eredményezzen.
Csak neked, a náci ukránok a buzi, gyíkvállú, libsi nyugat támogatásával éppen egy jelentőset ütöttek a keresztény fehérembert állítólag védelmező 3. Rómátokon. Ideje lenne elhinni, hogy az orosz hadsereg ütőképessége csak a virtuális világban létezik.... A főtisztek kb. annyira tehetségesek, mint akik a sztálini tisztogatások után megmaradtak...

Foglyok..


a megszállók elhagyták a luhanszki régióbeli Szvatovét, a Kupjanszktól 50 km-re fekvő várost.


Izum határában, ukránok..

 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
Kb. ennyire idiótának nem lehet lenni érzésem van nekem is. Egyszerűen nem tudom elhinni.
Vagy idióták, vagy más van a háttérben.
Ha idióták, azon nincs mit elemezni.
Ha nem azok, akkor valami egyéb dolog is lehet rejtve, de az nem biztos, hogy ez feltétlenül valami zseniális haditerv.
Egy "normális" háborúban a hadszíntéri események szokták a háttér alkudozásokat befolyásolni, de ebben a "normálisnak" (= megszokottnak) eleve nagyon nehezen nevezhető háborúban nem lennék meglepve, ha fordítva lenne, a háttérben zajló egyéb területeket érintő "sakkjátszmákhoz" igazítják a fronton a helyzetet. De ez is csak egy lehetőség.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
⚡️⚡️A haditudósítók közössége az orosz védelmi minisztérium támogatásával zárt távirati csatornát hozott létre, amelyen exkluzív felvételeket tettek közzé az AFU szörnyű sorsáról, amely ma szembeszállt az orosz SOBR-rel a Balaklejáért folytatott csatában.

Az AFU ellentámadásba induló 16. és 25. gépesített dandárjait egyaránt megsemmisítették. Több mint 1100 katona a 200-asok közül és ugyanennyi a 300-asok közül. Még senki sem mondta meg, hogy az AFU ma hány embert vesztett. A gyengébb idegzetűek, kérem, ne nézzék meg. Itt nem tudjuk közzétenni, a felvételeket és a hozzászólásokat a zárt Igazmondás csatornán láthatjátok, ahol naponta élő közvetítéseket tartanak, válaszolnak az előfizetők kérdéseire és elemzik a katonai akciókat.