[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Nézd, az index, 444, Hír Tv, Mandiner, Telex, stb. mind, mind az Unian és hasonló autisták vágyvezérelt faszságaiból dolgozik, akiknek a Kijev Szellemét és az ARMA IIIas videókat köszönhetjük. Egyéb okosok még a brit, amerikai és egy tudósok. Ezeknél több fokkal értelmesebb az általad megkérdőjelezett portál, annak ellenére, hogy az ukrán támadás hírére ("végre, végre, Steiner támad") a csőstül megjelent alregekkel megerősített proukrán felszópók ezen röhögnek.

Erről az a vicc jut eszembe, amikor a két orosz VDVs üldögél a Fehér ház romjai előtt és arról beszélget, hogy: Te Szása! Azért engem még mindig idegesít, hogy elvesztettük az információs háborút ...



Akkor annyit kérdezek: te hol támadtál volna a fronton? Ha már azt mondod, hogy gyenge egységek védték és nem volt kiépített védelem? Hol tudott volna az ukrán és a NATO támadást megtervezni és megkísérelni az oroszok ellen, ha nem itt? És ha már kiépített védelem, itt miért kellett volna kiépített védelem? Ezt nem védekezésre tervezték. Az oroszok innen akartak továbbmenni és innen bármikor vissza tudnak vonulni értelmesebb pozíciókba. Miért kellett volna kiépített védelem, ha másfél nap alatt ez ami volt 3k veszteséget okozott az ukránoknak?
Rendőrök. Itt rendőr feladatok (beszivárgók, rendfenntartók, stb.) voltak a középpontban. De ezek a rendőri alakulatok is vegyesek. Én nem temetném a helyzetet. Az Oszkol azért nem jó, mert kizártnak tartom, hogy az Orosz Föderáció területére beengedjék őket az oroszok, hacsak nem pont azért, hogy mozgósítsanak, de nekem ez túlzottnak tűnik ...

És ha már helyzet, mi maradt Odesszában? Hová tűnt a felhalmozott orosz nehézfegyverzet Grúziától Kurszkig? Mert lassan két hete már csak a töredéke van ott, amit a határ mentén felhalmoztak. Ja, és miért éppen most szervezték meg a III. Hadtestet, ha "nem tudtak" az ukrán készülődésről? Ha itt Ukrajna veszít, az oroszok megindulnak még a tél előtt egy olyan offenzívába, amit ez az ukrán maradék képtelen lesz a NATO nélkül megállítani ...
Hamarosan megindulnak az oroszok, de még megvárják az őszi esőket, a raszputyicát, hogy km-ként beleragadjanak a sárba.

Már rég meg kellett volna indulniuk, ha tudnának. Aztán az esős időben beásni magukat, majd ha fagy tovább. Helyette tudod mi van? Az ukránok indultak meg 2(!!!) fronton. Ha a kövi 2 hétben tartják magukat, akkor decemberig hátrébb nem mennek.

Az a helyzet, higy ahogy az idő telik az ukrán haderő szépen felfejlődött, az orosz meg mintha leépülne. Ami vicces mert mki másra számított. Nekem eddig az a tanulsag, hogy nem lehet az orosz haderőt, hadvezetést kellőképoen alulbecsülni.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
En csak annyit kerdezek hogy a tersegben mit csinal jelenleg es mit csinalt az utobbi 1 honapban az orosz legiero? Mert ugye elvileg van orosz legiero valahol, ukran meg tudjuk hogy nincs. Ennyire elkopott volna a technika a honapok alatt? Ezt tuzerseggel nem tudjak megfogni, csak fentrol sok dronnal, repulovel.
Gyakorlatilag semmi komoly ukran ero nem ment be arra a teruletre fent, ami nehez technika volt leolvadt nagyreszt. Kb ilyen ISIS szintu ukran elorerohanas van, az omlassza a vedelmet sorra ossze. Izjumnal egesz nyaron gond volt, nem tudtak eltolni onnet a frontot, keves volt hozza ami ott volt, Szlavjanszk eszakrol valo bekeritese is elsorvadt ezert. Ez egy nagy bukta, nics mit szepiteni rajt, akkora teruletet foglaltakel az ukranok mint amekkoraert egesz nyaron kuzdottek az oroszok picit lejjebb.

Ugye megvan meg McCain fotoja al Bagdadival?
Na most kb ez ugyanilyen ikonikus foto:

Kozben a civilek konvolya, akiknek sikerult elmenekulniuk az ukranok elol.
Ennek a Massaronak ott egy Nafo-s felvarro a ruhajan. :rolleyes:

Limanyt is kiuritik az Oroszok.
Kozben a korhaz teteje amit telibelottek az ukran terroristak az este.

Igy pusztitjak az ukran terroristak tuzerseggel a civileket:


Delen az ukranok behuztak Alexandrovkat.
 

Vipera kapitány

Well-Known Member
2021. május 11.
940
8 105
93
Milyen oroszok érkeznek meg délről? Atya Isten b+ már izjumot meg limánt is feladták. Az oroszok örülhetnek ha a határ ukrán oldalán meg tudják őket fogni Velikij Burluk környékén. :D :D
A legrosszabb stratégiai döntés volt ez a "minden védelmet egy lapra offenzíva átmeneti sikerekért" a "hergeljünk provokáljunk ki egy háborút egy brutálisan nagy atomhatalom ellen" ötlet óta. Inkább politikai és morális okai lehettek, mert nincs gazdaság, energia, munició, utánpotlás és a helyzetkihasználással sikert kellett (!) felmutatni.

"Észak-Afrikát feltétlenül vissza kell szerezni!
-Igen? És? ...Akkor ki fogja majd védeni Berlint?"
 

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 274
9 639
113
Egy kérdésem volna azokhoz akik szorosan követik az eseményeket, és tényszerű információkkal bírnak.

A harkovi irányban az oroszok nagy arányban írnak nyugati PMC jelenlétről. Van-e erre bármilyen képi, stb. bizonyíték? Jópár zsoldos (személyek és csoportok is) tevékenységét igyekeztem követni február óta, és most nem igazán kerül elém semmi, ami az oroszok állítását alátámasztaná.
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 945
93
az orosz általános mozgósítás eddigi akadálya annak társadalmi támogatottságának a hiánya volt
most már meg van az a támogatottság?
Még nincs, de az események abban az irányba tartanak, hogy akár meg is lehet...
Valahol gyanús ez a dolog, ilyen közel a Föderáció határához "nyitva hagynak" egy védelmi vonalat és közben az OF felderítése is teljesen vak, nem látja a gyülekező ukrán erőket...
A szándékos "helyzetteremtés" belpolitikai okoból ugyanúgy nem zárható ki, mint a szimpla orosz balf@szakodás, bár ismétlem, ennyire közel a saját határokhoz ez szinte hihetetlen.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 737
113





Egy ukrán vélemény...


Ja... Csak egy kis hadtest...




Ukrán vélemény:








Élet a donyecki fronton.








Egy kis kapor humor.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
az orosz általános mozgósítás eddigi akadálya annak társadalmi támogatottságának a hiánya volt
most már meg van az a támogatottság?

Dehogy van meg! Az oroszországi polgárháborúnak van meg a társadalmi támogatottsága! :(:confused:
Mert a Putyin az istennek se fog mozgósítani és a hatalomhoz viszont ragaszkodik! Tehát a keményvonalasoknak puccsolniuk kell, tehát lesz Oroszországban minden... a nyomorult életbe, hogy ezt mér' kell elbaszni.......
amikor egyébként eddig is megvolt volna a tárdalmi támogatottsága a mozgósításnak, hát gondoljatok bele több mint 1 millió (!!!) Junarmijás tizenéves fiatal is összegyűlt az utóbbi pár év során, gondoljátok, hogy azoknak a családjai nem hazafiasok? Akkor ez már legalább majd 1 millió család, aki bármire képes lenne a hazájáéért! Minden Putyinon bukik el... nem a társadalmon! :(
Ebben most mi a vicces? Kibaszottul szomorú!
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 449
113
Ha véletlenül Sojgunak és náhány tábornoknak egy ideje már egy épitőipari vállalkozás elindtása járt az eszében valahol Szibériában, akkor van esély arra, hogy ez az orosz visszavonulás nem szándékos volt? Egyébként még az utóbbi esetben is (ami szerintem lényegében kizárható) lesz majd bűnbak...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Folyamatosan dolgozik az orosz légierő, ám helyi jelentések szerint a megmaradt ukrán légvédelem többségét a harkovi front térségébe vonták össze, így most ott az oroszok óvatosabbak meg nem is tudnak olyan mértékben akciózni. Plusz megint oda jutunk, hogy nincs kialakított SEAD doktrína, hiába dobálják a H-31P-t azért még maradt Taraszéknál is technika. Meg igen megint oda jutunk, hogy szar a terep a védelem plusz légierő számára. Persze lehetne a'la natur felgyújtani az erdőket, de azért az mégse opció
Folyó túlpartjára visszavonulni, és attól a perctől a folyó vonala mentén É-D irányban folyamatosan bombázni a nyugati partot, és szép lassan kúszni a bombázásokkal Nyugat felé. Utána drónokkal megnézni, hol van még élő katona, azt pedig tüzérséggel elintézni.
Ezzel párhuzamosan a komplett kijevi kormányzati negyedet kiiktatni.

Nem értem, mire föl még mindig ez a finomkodás.
 

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
Én nem hiszem el hogy nincs 30k ruszki katona pár száz btr,bmp,t72,szuhoj,hogy még most vissza nyomják az ukrikat ,mire beindulna a mozgósítás addigra már tök mindegy lesz mert ukrajnába már nem lesz orosz katona ha tovább balfaszkodnak.Meg putyinnak most kell kitalálni valamit már holnapra vagyis inkább tegnapra .Ha meg tényleg kiverik őket ukrajnából putyin nem hinném hogy továbbra is államfő lesz.
 

Mivec

Well-Known Member
2022. március 2.
325
3 643
93
Még nincs, de az események abban az irányba tartanak, hogy akár meg is lehet...
Valahol gyanús ez a dolog, ilyen közel a Föderáció határához "nyitva hagynak" egy védelmi vonalat és közben az OF felderítése is teljesen vak, nem látja a gyülekező ukrán erőket...
A szándékos "helyzetteremtés" belpolitikai okoból ugyanúgy nem zárható ki, mint a szimpla orosz balf@szakodás, bár ismétlem, ennyire közel a saját határokhoz ez szinte hihetetlen.
Kb. ennyire idiótának nem lehet lenni érzésem van nekem is. Egyszerűen nem tudom elhinni.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 529
29 737
113
Egy kérdésem volna azokhoz akik szorosan követik az eseményeket, és tényszerű információkkal bírnak.

A harkovi irányban az oroszok nagy arányban írnak nyugati PMC jelenlétről. Van-e erre bármilyen képi, stb. bizonyíték? Jópár zsoldos (személyek és csoportok is) tevékenységét igyekeztem követni február óta, és most nem igazán kerül elém semmi, ami az oroszok állítását alátámasztaná.
Említették a grúz önkénteseket, a szíreket, dél-amerikaiakat.






Zsirinovszkij meglátása:
Az ifjú zellergárdista

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 919
113
Hamarosan megindulnak az oroszok, de még megvárják az őszi esőket, a raszputyicát, hogy km-ként beleragadjanak a sárba.

Már rég meg kellett volna indulniuk, ha tudnának. Aztán az esős időben beásni magukat, majd ha fagy tovább. Helyette tudod mi van? Az ukránok indultak meg 2(!!!) fronton. Ha a kövi 2 hétben tartják magukat, akkor decemberig hátrébb nem mennek.

Az a helyzet, higy ahogy az idő telik az ukrán haderő szépen felfejlődött, az orosz meg mintha leépülne. Ami vicces mert mki másra számított. Nekem eddig az a tanulsag, hogy nem lehet az orosz haderőt, hadvezetést kellőképoen alulbecsülni.
Miért is kellett volna megindulniuk? Kb. azért, mint elfoglalni első nap Kijevet? SEMMI, DE SEMMI értelme nem volt annak, hogy Oroszország a tél előtt bármit is elindítson.

Az ukránok 10 nap múlva ugyanott lesznek, ahonnan indultak, mínusz 30k fő halott, sebesült, eltűnt, és kilőtt haditechnika. (Talán 10 nap se kell ...)

Te itt most úgy adod elő az egészet, mintha Ukrajna lenne egy Oroszország méretű hadsereggel és haditechnikával megáldott valami, és csak úgy támadásba lendült a tél beállta előtt. Decemberről beszélsz, de még az hideg beálltát se fogják itt tölteni, max. halottként. Oroszország esetében ugyanis fennáll az, amit a németek se vettek figyelembe az amerikaiak kapcsán az Ardennek előtt, hogy annyi üzemanyaguk és légterük van, hogy tortákat küldözgettek Európába az Óceán túloldaláról! Ugyanez a helyzet Oroszországgal. Itt menekülő oroszokat mutatnak, Bucsa után nem csodálom, de Belgorod az azért messzebb van.

December, édes istenem ...

Pár nap és se üzemanyag, se élőerő, se haditechnika. Vagy hogyan képzelted el az utánpótlás bejuttatását egy szűk folyosóba HÓNAPOKIG, miközben MÁJUS VÉGÉN ÉS EGÉSZ NYÁRON!!! kiépített védelemből SE tudták megoldani? Vagy ezek most Supermanek lettek hirtelen, egy hónap NATO kiképzés után? Vagy hogyan képzeled? Apropó, az én első követett háborúm a grúz volt. Na ott aztán láttam elég NATO kiképzett, NATO fegyverzettel felszerelt halott grúz katonáról képet! Amikor egy viszonylag szűk folyosóba több irányból vonul be egy hadsereg, azt szilárdan meg is kell tartani, állni a sorozatos légi, tüzérségi és egyéb támadásokat, és még a NATO intel ellenére SE hiszem, hogy ez pár nap után menni fog, mert nekik NEM LESZ ROTÁCIÓ, miközben az oroszoknak FOLYAMATOSAN! A kilőtt haditechnika helyett azonnal új fog bemenni.

Bastogne már van legalább kettő, az ukrán előretörés is masszívnak tűnik, mint a német, de mennyi is kellett az amerikaiaknak, hogy Patton 3. hadserege felszabadítsa Bastognet? :D Kb. annyi kell az orosznak, hogy minden odaérjen időben ... Vagy még talán annyi sem ...

Javaslom nézd át a mennyiséget és a távolságokat, ennyire ne légy Atlantista! Megjegyzem, 2014-15ben kb. ugyanekkora felhördülés volt itt a fórumon, hogy jujj, jönnek az ukránok, vége az oroszoknak, aztán mindig véres szájjal és fejjel takarodtak vissza azok, akik megtehették. Most is ez lesz. Egyszerűen nagy számok törvénye. Az ukránok túl sokat képzeltek magukról.

De menjünk sorba.
Kb. 3 hete tudja az orosz, hogy mi várható. Kb. 3 hete eltűnt a nehézfegyverzet és haditechnika a határ mellől. Ezek mind lekonzervált cuccosok lehettek, de helitől tankig minden volt felsorakoztatva MÁR tavasszal, úgyhogy készültek valami hasonlóra. (Szvsz inkább az lepett meg engem és vsz őket is, hogy sokkal komolytalanabb ellenállást fejtettek ki az ukránok Mariupoltól kezdődően, mint az oroszok gondolták.) Hirtelen kb. ezzel egyidőben: III. Hadtest, növelték a hadsereg létszámát, stb. tehát "abszolút nem készültek fel arra, hogy az ukránok támadni fognak" és nekik valami fajta offenzívát kell indítaniuk, hogy azt visszaverjék ... ;)

Hirtelen az orosz főparancsnok nincs a térségben ... az ukránok és atlantisták szerint ez gyengeség, miközben simán lehet, hogy éppen Moszkvában finomítottak a terveken. De ez majd úgyis kiderül.

Szóval, az orosz elkezd készülődni. Meghagy pontokon VDV és Wagner egységeket, egyes részeken csak rendőrök és az apró, mindent hátravon, hisz eltűntek, felkészítik őket az offenzívára, kipihenik magukat, és harci tapasztalatokkal felruházva várnak az ukrán ellentámadásra.

Ami annyira biztos volt, mint kevés dolog. Mintha minden ide vágott volna.

Jöttek a hírek, hogy lassan nincs miből háborúznia Ukrajnának. Nálunk kis késéssel jött ez le:

... de máshol azért egyértelmű utalások voltak, hogy vagy villantanak valami ellentámadást, vagy nincs segély, nemhogy 9 milliárd, semmi. Ez ugye egyet jelentett volna Ukrajna végével, mert még a külföldi zsoldosokat SE tudták volna fizetni ...

Aztán jöttek a hírek, hogy a német cégeknek se tetszik ami a gáz kapcsán folyik az EUban. Az autógyárak Belgiumtól Németországig heti 3 napra álltak át, már aki megtehette. A BASF leállt, és folyamatos hülyeségek jelentek meg a mainstremben Putyinról, hogy beteg, meghalt, de már jobban van, de közben rákos, dublőrös, meg a többi hülyeség, és kb. az ukrán támadással egyidőben kijött e:


Szóval, készítették elő a terepet, hogy minden gromek, fasza lesz.

Aztán akkora ukrán támadás volt, hogy először az oroszok csak azt vették észre, hogy valahogy meghalt 3k ukrán, az ukránok meg azt, hogy hirtelen tele minden kórház Odesszától Kijevig sebesült ukránokkal.

Aztán sok-sok ukrán zászlókitűzést láttunk bucsai és orosz mészáros grúzoktól és náci barátaitól, úgy végig robogva a térségen, mintha nem lenne holnap, csak hogy elhitessék, hogy összeomlott a TELJES orosz front, káosz van és mindenki menekül, MIND az Ardennekben a ledobott, angulul beszélő német ernyősokkel történt. (Annak ismert a vége: akit elfogtak, azonnal kivégezték. Szerintem, grúz barátaitok is így fognak járni.) Közben megy a dezinf és agitprop, hogy mekkora áttörés, az Unian és a többi autista telekürtöli az étert, hogy mekkora áttörés, tapsolj te is kopasz, vagy elvisznek ...

... miközben a WPtól a NYTig mindenki szkeptikus (ez a kettő azért be van kötve a védelmi minisztériumhoz rendesen, tehát olyan infókkal is találkoznak, ami ki nem jut el), és a helyi politikai államtitkár is csak annyit mond, hogy felfedezhető némi siker ... miközben kb. semmi, de semmi sikert a zászlókon kívül nem jut el a frontra, csak olyan mobilos és gorpos felvételek amelyeket a halott ukránoktól elvett mobilokból az orosz küld be a netre. És közben nekem azt mondják, hogy higgyem el, csak mert eddig is ki tudja milyen háttérrel, esetleges Order 66 alá esett twitteroldalak és egyebek behűlyítették az orosz lakosság erre fogékony részét, aki menekül. Hiába írják mások, hogy nem, nincs elfoglalva, még tartják, de az orosz nem megbízható, a proukrán felszopó és egyéb atlantista olyan Unionoknak és egyebeknek hisz, akiknek a Kijev Szellemét és a Kígyó-szigetet is köszönhetjük ...

Az orosz haderő annyira "leépült", gyenge, buta, stb. (ki tudja mit mondtatok eddig rá), hogy miközben 4%át vetik be Ukrajnában, közben párhuzamosan háborúzik Szíriában, flottagyakorlatozik Kínával, és éppen zsákolni készül az ukránokat, akik fogalmam sincs hogyan és hová fognak visszavonulni.

A hidakról meg annyit, hogy sokszor elmondták, hogy ez vagy az fel lett robbantva, aztán baromira lényegtelen volt, hogy ez igaz vagy sem, sokkal jobb pozícióban volt ponton máshol. Na de mindegy. Kizártnak tartom, hogy EZ az ukrán haderő decemberig még bármit megtartson, annál inkább hajlok arrafelé, hogy létezni se fog, nemhogy bármit is megtartani! Mondom mindezt úgy, hogy UGYANEZT az elsöprő ukrán támadás mesét már kétszer ebben a topikban végigéltem veletek, pontosabban közületek sokakkal ...

A netre a töredéke se jut el a történéseknek, de annyi látszik, hogy a havi 9 milliárdért és még féléves nyugati mainstream támadásért az ukránok ALL INt csináltak, mind agitpropban, mind katonailag, de az max. annyiban lesz más, hogy a bunkerek helyett a katlanban pusztulnak majd el a ruszki tüzérség által, ami a végeredményen nem fog változtatni.

Ukrajna egy korrupt maffiaállam. Úgy is lesz vége hamarosan, csak előtte kicsinálják a felesleges kisebbségeiket és másodlagos polgáraikat a frontokon, miközben Kijevben az ukránok bulikáznak ...

December ... :D
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
A Portfólió is megírta, meg a Twitteres felvételek alapján látható, a mostani Ukrán haladás Balaklija, Kupjanszk, Izjum térségében közutakon zajlik, egy puskalövés nélkül veszik vissza a településeket a régióban, és jókedvűen szelfiznek, mert nincsenek ott Oroszok. Üres utakon pedig könnyű előretörni.

Nincsenek ott oroszok, mert nincs elég emberük, hogy ott legyenek.