[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 870
91 386
113
Ez fake? Már Luhanszkot is ürítik ki???

Vitalij Grajcsev, oroszpárti politikus szerint az ukrán csapatok nyolcszoros túlerőt halmoztak fel az északi ellentámadás előtt, az orosz csapatok helyzete pedig óráról órára romlik – közölte a Reuters

Grajcsevet a Kreml nevezte ki tisztviselővé Harkiv megye megszállt területein. A politikus szerint az ukrán csapatok több ponton is áttörték a védelmet, és elérték az orosz határt, melyet az orosz csapatok lezártak.

Grajcsev hozzátette, hogy a térségből mintegy ötezer civilt menekítettek ki.

egyes adatok szerint a frontvonal jelenleg az Oszkil folyónál húzódik, mások szerint azonban az ukrán fegyveresek folytatják az előretörést Izjum felől Szlavjanszk és Szverdonyeck irányába, Kramatorszk felől pedig Szvatovo felé. Az utóbbi két település a szakadár Luhanszk megyében található.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 993
32 318
113
De már a 14es tapasztalatokból latni lehetett, hogy semlegesség nem lesz. Mondjuk arra kevesen számítottak, hogy ennyi fegyvert küld és ilyen kemény öngyilkos szankciókat tol.

Azért okoz Moszkva nekünk kárt, mert a baráti politikánkért ugyanazt kapjuk mint a lengyelek, alik a legnagyobb héják.

Még jön a gáz, vagy nekünk is csökkentették a szállítást? Olaj is jön még, nem? Utóbbi ráadásul Ukrajnán keresztül, nem zárta el eddig a pillanatig Kijev sem, pedig szavakban igencsak durvul velünk szemben. Talán azért, mert visszakap belőle, dízel formájában?
Lengyelek önként leváltak már a háború előtt az orosz gázról, bármibe kerül, nem érdekel alapon. Aztán szintén ők maguk elzárták a rajtuk át menő vezetéket is, ha jól tudom (vagy az kőolaj?) Szóval a lengyelek nem kapnak semmit az oroszoktól, lehet hogy az orosz még így is adna, de ők elvből nem kérnek. Max. közvetítőkön keresztül, akkor a szénhidrogén "elveszíti orosz jellegét".

Vahy nézd a szlovakolat. Mindent elsőre megszavaznak, küldik a fegyvert lőszert. Tehát ők Brüsszelben jófiúk. Arra számítanál, a ruszkik ezt megtorolják nekik. De lóxart. Kapják a gázt, olajat, az atomerőműveikhez az üzemanyagot Oroszországból.

Mi meg vagyunk a balfaszJóska! Ugyannyit kapunk, ugyaannyiért az oroszoktól, mint a szlovákok, cserében Brusszelben az okoskodásunkért kapjuk a kokikat, de zsét kevésbé.

A zsét a lengyelek sem kapták meg még mindig... vagy most fogják? Viszont valamiből lesz pénzük 1000 tankra és 100 harci helikopterre egyebek mellett. Ja és egyiket sem EU-ból szerzik be, csak azért sem...

Megérte Mo. nak ez az orosz polotika? Ha már termelne Paks talan, de igy nem. Ez részben a magyar kormány geopolitikai tévedése, reszben Oroszország csicska kulpolitikájának fonákja.

Éppenséggel, ha termelne Paks2, akkor kevésbé lennénk kiszolgáltatva... De nem történt egy kapavágás sem 7 évig, ugyebár.
Az egész talán csak az orosz hitelfelvételről szólt, amit akkor a kormány szükségesnek érezhetett biztosítéknak, aztán kiderült, hogy nincs rá szükség.

Azzal hogy Putyin elinditotta a haborut az EUn, V4en belül elszigetelt minket. Pont azokkal baszik ki, akik leültek vele tárgyalni. És lóxart sem kompenzál.

Jelen pillanatban nem. Nem tudni miről tárgyalt Orbán Putyinnal, de lehet okafogyott is.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 369
45 685
113
Igor Sztrelkov

A VÉLEMÉNY OLVASÁSÁHOZ

Megjegyzésem:
Az ukry kritikus infrastruktúrája elleni támadásokat már a művelet első napjától alkalmazni kellett volna. Akkor talán egy kicsit sikeresebben ment volna, mint valójában... (bár, mint tudod, az NMD minden célja Kijevben, Szumiban, Csernyihivben és most a harkovi régiókban teljesült, hogy az Orosz Föderáció Fegyveres Erői nem ismerik el a további tartózkodást bennük).
Ennek ellenére - nem tudok egyetérteni SW-vel. Andrej Morozov szerint ezek a csapások most nem megfelelőek, mivel az ellenség megtorló csapásaihoz vezetnek az LDNR megfelelő objektumaira.
Kétségtelenül lesznek sztrájkok az APU részéről. És - nem csak az LDNR, hanem a belgorodi, brjanszki és kurszki régiókban lévő létesítmények számára is (és mindenhol - ahol az új "Himerek" 300 km-es hatótávolsággal érhetők el).

De ezek az ütések akkor is lennének. Nem most – tehát október-novemberben vagy télen. És paradox módon minél hamarabb jönnek, annál jobb. Mert remélem, ráébresztik a Rózsaszín pónik bolygójának Kreml-lakóit, hogy a háború totális, és meg kell nyerni a "béke paritáson alapuló béke" lehetőségével kapcsolatos illúziók nélkül.
És - igen - a háború megnyeréséhez nagyon hasznosak a hőerőmű elleni csapások. Csak ne álljon meg a bal part objektumainál. Kijevet és a "zapadenschinát" nem kevésbé, hanem kíméletlenebben kell kioltani.
____________________________
Andrej Morozov "Murz": "Az emberek tudják, hogyan kell lábon lőni magukat, tudják, hogyan. Tapsolok"
https://kenigtiger.livejournal.com/2182704.html
Az orosz katonai vezetés soha nem fogja elszalasztani az alkalmat, hogy egy alattomos győzelem pofájából szégyenletes vereséget csikarjon ki, és természetesen nem fogja elszalasztani azt sem, hogy egy szégyenteljes vereséget végső katasztrófává változtasson.

Az Ugledar melletti közelgő ellenséges offenzíva kapcsán az RF fegyveres erők a harkovi irányú gyalázat megtorlásaként úgy döntöttek, hogy felkészülés nélkül csapást mérnek Ukrajna energiarendszerére. – Milyen felkészülés nélkül? - kérdezed. És a legnyilvánvalóbbak nélkül. Az ellenség azonnali megtorló intézkedéseire való felkészülés nélkül, amelyek így teljesen legitimáltak, és ezért nagy valószínűséggel azonnal alkalmazni is fognak.

Azt hiszem, már mindenki kitalálta, mire gondolok. Teljesen természetes lesz, különösen a Vuhledar melletti csapás kapcsán, ha az Ukrán Fegyveres Erők következő „pontjai” és „haimarjai” átrepülnek Donbász „energiainfrastruktúra-létesítményei” és a szomszédos régiók felett. az Orosz Föderáció. És azonnal leesik minden kommunikáció és minden áramellátás, amelyet nem biztosítanak autonóm áramforrások (akkumulátorok és gázgenerátorok). Nos, ez az RF fegyveres erők csoportosításának nagy része a Donbassban. Csak az marad működőképes, amit a "nyafogók és legyőzöttek" tettek és előkészítettek hanyagul kitöltött naplókkal.

Általánosságban elmondható, hogy itt nem maradt más célpont, amelyet ilyen fegyverekkel eltalálni katonai szempontból
értelmesebb lenne.


Én Igor Sztrelkovval értek egyet, félszívvel inkább ne csináljunk semmit. Persze előtte gondos előkészítés kellene, Ezek a rakétacsapások nem voltak szisztematikusak és szervezettek, nem voltak rendszerszintűen előkészítettek.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 928
48 635
113
@cirqle
Ebben mi a vicces? Nem igaz, hogy a Russian Ground Forces létszáma ~280,000 fő és nem 1 millió?
Tehát ha 280,000 főből 200,000 már Ukrajnában van, akkor maradt még 80,000 katona?
Nem így van?
Az a vicces, hogy te azt bizonygatod, hogy az orosz harcoló alakulatok 85%-a az orosz szárazföldi határok (kb 20000 km) úgy 10%-ára (az ukrán frontra utalok itt) lennének csoportosítva.
Abban a 200,000-ben, amivel számolsz, szerintem benne vannak támogatók (/nem harcolók) is.
 

gerimaster

Well-Known Member
2022. február 24.
701
8 484
93
Amit gondol valaki és ami az érdeke az két külön dolog.
A választóknak nincs meg egy rakás minőségi információja, ami Baerbock asszonynak adott.
Ezért választották.

Németországi Nagyorosz rajongó szavazóknak például nincsenek meg az információi, hogy helyesen felmérhessék saját érdekeiket.
Azt gondolják, hogy tudják mik azok, azonban tévednek. Itt segít a választott képviselő. Felismeri a valós érdeket... nem a gondolt délibábot.



Az egyszerűség kedvéért: ↓

GONDOL ÉRDEKE


PS: el sem tudjátok képzelni mennyi élvezem az utóbbi napok eseményeit. Örömmámor van.
Imádom azt is, hogy azóta mindenről beszéltek, csak a hadi eseményekről nyúlfarknyit.
Csak így tovább. Vigyázom az érdekeiteket, nem baj, hogy önbecsapásaitok áldozataiként gondoltok bizarr dolgokat... én támogatlak benneteket.
Hívjátok szeretetnek!

PSS: hazudott az arc.

Baerbock asszonynak minősíthetetlenül alulinformált. Nem az orosz/német közösség vonja kérdőre Németországban.
Németország gazdasági szereplői vonják kérdőre.
Christine Lambrecht a másik zenész.
Scholz meg a zenekar főnöke, aki az utolsó parlamenti felszólalásán, viszontükrözött egy kicsi kis bajszos emberkét, retorika, mimika, gesztikuláció 100%-os egyezés. Csak a kis bajuszka hiányzott. 1:40

https://hu.wikipedia.org/wiki/Christine_Lambrecht

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 993
32 318
113
Mi meg vagyunk a balfaszJóska! Ugyannyit kapunk, ugyaannyiért az oroszoktól, mint a szlovákok, cserében Brusszelben az okoskodásunkért kapjuk a kokikat, de zsét kevésbé.

Azzal hogy Putyin elinditotta a haborut az EUn, V4en belül elszigetelt minket. Pont azokkal baszik ki, akik leültek vele tárgyalni. És lóxart sem kompenzál.

Amúgy igazad van, mi vagyunk a fall guy. Aki megvétózza egyedül azt, amit titokban még 10-en nem akarnak, de csicskák bevállalni. Mivel OV olyan helyzetben van, hogy megteheti, nem szedi szét a hazai közvélemény érte stb.
OV meg igen, állja a kokikat, mert az ő imázsa eleve a Brüsszel elleni szabadságharcosé.
 
W

Wilson

Guest
Németország az idei év végéig két IRIS-T légvédelmi rendszert, jövő év elején pedig további kettőt tervez átadni Ukrajnának.

Erről Anka Feldhusen német nagykövet beszélt a "Radio NV"-nek adott interjújában , írja az "Evropeyska Pravda" .

"Nagyon örülök, hogy négy ilyen rendszert adunk át. Ez Ukrajna nagy területét fogja megvédeni. Azt már hallottuk, hogy idén leszállítják az első rendszert, azt hiszem, a másodikat is, a harmadikat, ill. negyedik később, az új év elején Feldhusen megjegyezte.

A nagykövet azt is elmondta, hogy a hivatalos Berlint "elragadta" az ukrán fegyveres erők keleti és déli offenzívája.

Az IRIS-T SLM rendszer hatótávolsága 40 kilométer, magassága pedig akár 20 kilométer is lehet. Az IRIS-T SLM segítségével lehetőség nyílik harci repülőgépek, helikopterek, cirkáló rakéták, sugárhajtású tüzérség, drónok, radar-elhárító rakéták lelövésére.

Annalena Berbock, Németország külügyminisztere júniusban azt mondta, hogy a légvédelmi rendszerek szállítása Ukrajnába hónapokig tart .

 
  • Tetszik
Reactions: Vogon and Bleroka

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 331
13 677
113
Az hogy bejelntik hogy hány Ukrán gépet lőttek le az Oroszok nem azt jelenti hogy így is van amíg nem kerül elő fényképes vagy bármilyen más "bizonyíték".
Ennek több okát látom
  • Az azonosítás mindig nehéz kérdés, mert az ő CAP zónájuk beér az ukrán vonalak fölé sokkal mélyebben, mint viszont - ergo a roncsok ukrán ellenőrzés alatt álló területre zuhannak.
  • Mivel ukrán területre esik minden, azok pedig a saját veszteségről mélyen hallgatnak, ha lehet (nem dicsérik meg, aki saját roncsot feldob), oroszt meg persze azonnal, mert propaganda értéke van.
  • Az orosz szarik a nyugati véleményre a hadereje hatékonyságát illetően - ők tudják mennyit lőnek le, aztán kiadnak egy számot.
Szóval én totál szkeptikus vagyok, de a meglévő technikai paraméterek ismerete alapján az orosz veszteséglista közelebb lehet a valósághoz - egyszerűen mert ők a rendelkezésre álló eszközökkel reálisan hozni tudják a kiadott számokat, az ukránok meg nem.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Beszéltem egy izumi nővel. Nővére a városban maradt az AFU alatt. A férje lebénult. A történettől kiráz a hideg! Az ukrán fegyveres erők bevonulása után elszabadult a pokol. Teljes házkutatások, szörnyű fosztogatások és gyilkosságok. A "nyugatiak" bejöttek. Nyíltan azt mondták, hogy ti itt mind moszkvaiak és "váteszek" vagytok nekünk. Nem lesz kegyelem a számodra. Három hónapja élsz az oroszokkal lélekről lélekre, ez azt jelenti, hogy csupa pina vagy, és most már senki vagy! Elvesznek mindent, amit szeretsz - tévékészülékeket, okostelefonokat, háztartási gépeket, élelmiszereket. Sok embert letartóztattak és elvittek. Néhány embert egyszerűen a helyszínen lelőttek, azokat, akik megpróbálták megakadályozni a fosztogatást. Azt mondták, hogy aki rubelben próbál fizetni az üzletekben, azt azonnal falhoz állítják. Arra a kérdésre, hogy hol tudnak hrivnyát szerezni, a válasz az volt: "Szopjál, ez most a főállásod! Kijöttek a "polgárőrök" - azok, akik csak ültek és várták, hogy jöjjenek. Most pedig szemérmetlenül leszámolnak azokkal, akikkel összevesztek. Csak megvádolják őket az oroszokkal való együttműködéssel, és elviszik az embereket. Valószínűleg azért, hogy lelőjék. A város egyszerűen megbénult a rettegéstől. Most már egyáltalán nem vagyunk senkik! Sírva.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
1 853
13 166
113
De ne próbáljuk újraszámolni, mert az eredeti kérdés az volt, hogy igaz-e, hogy az orosz szárazföldi haderő 85%-a Ukrajnában harcol?
És a válasz az, hogy - sajnos - igaz.
Az orosz haderő törvényileg engedélyezett maximális létszáma (mozgósítás esetén) 2,04 millió fő. Ebből feltöltött állomány, amely ténylegesen rendelkezésre áll kb. 1 millió fő. Az 1 millió főből 280,000 fő a szárazföldi haderő mérete. Ebből 200,000 már Ukrajnában van (ez a szárazföldi haderő 71%-a), és maradt még 80,000 katona, aki nincs Ukrajnában.
Ebből már több mint 50k sajnos meghalt. 80k megsebesült. marad 70k. Ebből kb a fele múszakis, karbantartó, egészségügyis. Marad 35 k harcoló alakulat. ennek egy része szakács, vagy ellátós, kb a fele. Marad 17 k. Sajnos az elfoglalt részekre ugye kell rendfentartó, az legalább 15k. Még nem számoltam le azokat a parancsnokokat, akik nem vesznek részt harcban. Az legalább 1,5 k.
Nos... ahhoz képest, hogy 500 fős tényleges harcoló alakulat maradt, nem rossz a teljesítmény. Ebből levesszük a 2 nap alatt 465 fős foglyul ejtett orosz katonaságot, akkor szerintem a 35 fős orosz haderő odateszi magát 500k-s ukrán ellenében. Szerintem. Ha levonjuk a mai lógósokat, fogfájósokat, akkor is marad legalább 3-4 fős harcoló alakulat. Én azt mondom nincs okunk panaszra, ezen a mozgósítás csak rontana.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
770
7 008
93
Amit gondol valaki és ami az érdeke az két külön dolog.
A választóknak nincs meg egy rakás minőségi információja, ami Baerbock asszonynak adott.
Ezért választották.

Németországi Nagyorosz rajongó szavazóknak például nincsenek meg az információi, hogy helyesen felmérhessék saját érdekeiket.
Azt gondolják, hogy tudják mik azok, azonban tévednek. Itt segít a választott képviselő. Felismeri a valós érdeket... nem a gondolt délibábot.



Az egyszerűség kedvéért: ↓

GONDOL ÉRDEKE


PS: el sem tudjátok képzelni mennyi élvezem az utóbbi napok eseményeit. Örömmámor van.
Imádom azt is, hogy azóta mindenről beszéltek, csak a hadi eseményekről nyúlfarknyit.
Csak így tovább. Vigyázom az érdekeiteket, nem baj, hogy önbecsapásaitok áldozataiként gondoltok bizarr dolgokat... én támogatlak benneteket.
Hívjátok szeretetnek!

PSS: hazudott az arc.

Ja, egy szavazó nem tudja felmérni a saját érdekeit. (Amikor ilyet kijelentesz, akkor amúgy magadból indulsz ki?) Baerbock elhiszem, hogy leszarja a választóit, mert amikor azok mécses fénynél majszolják majd az egyhetes kenyeret, ő hozzattat még egy pezsgőt a fűtött medencéjébe.


"A választóknak nincs meg egy rakás minőségi információja, ami Baerbock asszonynak adott.
Ezért választották.
Németországi Nagyorosz rajongó szavazóknak például nincsenek meg az információi, hogy helyesen felmérhessék saját érdekeiket.
Azt gondolják, hogy tudják mik azok, azonban tévednek. Itt segít a választott képviselő. Felismeri a valós érdeket... nem a gondolt délibábot."

Oké, akkor gondolom ugyan ez a véleményed Putyin megválasztásáról is.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 267
93
Bazz, ezt is nekem kell megmondani? A radar mellé kell telepíteni egy Tornado-Szt. Vagy négy Mesztát Krasznopollal. Bár ha jól figyeltem, a Krasznopol nem elektronikus programozású.
Na-na, azért a fizika még itt van. Ha veszel egy 80 km-es távolságot, akkor - a rakéta égésvégi sebességével számolva is több mint egy percig utazna a rakéta. Utazna, mert az utazás összes többi pontjában lassabb.
Becslés szerint bőven 2 perc fölött van a B-30 rakétájának fizikai útja. A BM-30 2 perc alatt elhagyja a helyszínt, akkor egy HIMARS feszített tempóban miért ne tudná ezt akár kevesebb idő alatt? És itt még sehol sincs a célazonosítás ideje, mire ez megtörténik már rég pakol a HIMARS. Ti. nem az első méteren deríti fel a radar a rakétát.
Ahhoz meg gondolom nem elég hülyék az ukránok hogy a Krasznopol hatótávjába bevigyék a cuccot.

És akkor a helyzetükön sokat segített a kormány oroszbarátsága szerinted?
Mert nekünk Ukrajnától kell engedélyt kérni hogy valakivel üzletelhessünk???
Meséld már el honnan jön ennyi embernek ez a kényszeres szervilizmus, mert komolyan nem értem mi a jó szaladgálni hogy kitől kérhetünk engedélyt élni.
Vagy európai országként nem szólhatunk semmit ha valaki basztatja a magyarokat? Miért kell mindenkit a fejünk fölé emelni hogy ránk szarjon? Miért olyan ijesztő egyenrangú tárgyalópartnerként fellépni és nem seggekbe bújni? Már szólni se szabad, ert megtiltjuk magunknak?
De már a 14es tapasztalatokból latni lehetett, hogy semlegesség nem lesz. Mondjuk arra kevesen számítottak, hogy ennyi fegyvert küld és ilyen kemény öngyilkos szankciókat tol.

Azért okoz Moszkva nekünk kárt, mert a baráti politikánkért ugyanazt kapjuk mint a lengyelek, alik a legnagyobb héják.

Vahy nézd a szlovakolat. Mindent elsőre megszavaznak, küldik a fegyvert lőszert. Tehát ők Brüsszelben jófiúk. Arra számítanál, a ruszkik ezt megtorolják nekik. De lóxart. Kapják a gázt, olajat, az atomerőműveikhez az üzemanyagot Oroszországból.

Mi meg vagyunk a balfaszJóska! Ugyannyit kapunk, ugyaannyiért az oroszoktól, mint a szlovákok, cserében Brusszelben az okoskodásunkért kapjuk a kokikat, de zsét kevésbé.


Megérte Mo. nak ez az orosz polotika? Ha már termelne Paks talan, de igy nem. Ez részben a magyar kormány geopolitikai tévedése, reszben Oroszország csicska kulpolitikájának fonákja.

Azzal hogy Putyin elinditotta a haborut az EUn, V4en belül elszigetelt minket. Pont azokkal baszik ki, akik leültek vele tárgyalni. És lóxart sem kompenzál.
Mindenképp megéri kimaradni mások háborújából. Nem ért véget a háború, az oroszok tegnap nyúltak először bizonyos célpontokhoz. Nem tudjuk mit hoz még, addig is függőségünk van. Közünk meg nincs hozzá, hiába próbálják ezt elhitetni. Ha odajut az orosz, hogy már ez lesz a gondja, majd kitalálja kivel milyen lesz a nexus. Most még más baja van.

Brüsszellel szembe is érdemes volt menni. Nézd meg mi maradt a szlovákoknak. Mi mit adtunk volna oda? Van pl. olyan légvédelmünk ami nem hiányozna? De úgyis fel lehet tenni a kérdést: és mit kaptak a szlovákok hogy most jó fiúk? Vállveregetést. Remek. Ígéreteket.
A zsét nem azért nem kapjuk meg mert nem akarunk háborúsdit játszani, azzal már előtte szopattak. De azt már írtam hogy a nemzeti tulajdonú termelőeszközök és ezek piaca akkor hozzáférhető a libsi tőkének ha a nemzeti kormány bukik. A jogállamiság meg a többi csak színház, ezt az Ukrajnával való viszony árulja el a legjobban. Mi bármit csinálunk rosszak vagyunk amíg nincs kormányváltás. Utána majd nekünk is lesz vállveregetés, amikor teljes marionett bábuk leszünk mert egy qrva paradicsomról is a nagytőke fogja eldönteni, hogy bent maradhat-e az országban és megehetjük, vagy elviszik spanyolba dobálni.
 

Ranger

Well-Known Member
2021. szeptember 20.
1 272
2 422
113

“The Kremlin insisted on Monday that Russia would achieve its military goals in Ukraine, in its first public response to dramatic Ukrainian gains on the battlefield.

Kremlin spokesman Dmitry Peskov declined to answer directly, when asked by a reporter if President Vladimir Putin had confidence in his military leadership, replying that the "special operation" would continue until it had achieved its objectives.”
 
  • Tetszik
Reactions: Ursula and DTheo

Nagy Csaba

Well-Known Member
2017. július 26.
1 332
2 414
113
Az MLRS "HIMARS" éjszakai megsemmisítése Harkov irányában a Rotary arkangyaloktól.
Nem is olyan régen az ukrán fegyveres erők közzétett egy videót arról, hogyan telepítik a "HIMARS"-okat Harkov irányába, de most megsemmisítik.
hanyadszor ??
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Kreml: addig folytatjuk, míg el nem érjük céljainkat

Oroszország el fogja érni a saját maga által „különleges katonai műveletnek” nevezett ukrajnai céljait – jelentette ki a Kreml szóvivője.
A katonai művelet folytatódik. És addig folytatódik, amíg az eredetileg kitűzött célokat el nem érjük
– szögezte le Dmitrij Peszkov egy újságírókkal folytatott telefonkonferencián.
Peszkov először szólalt meg a sikeres ukrajnai ellentámadásokat követően – írja az Al Jazeera.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 043
10 097
113
Nem ők rettegnek,hanem az usa.

Ukrajnát egy az egyben,mint egy bábut,úgy mozgatják ezt a szerencsétlen nyomorult országot. Nem szuverén az ország.. ilyen szintű kézivezérlésre amit egy ország egy másik országgal csinál,szerintem nem volt még példa a történelemben.

Ha vége,az usa úgy fogja ott hagyni,mint egy kiélt,elhasznált ribancot...ahogy tette ezt Afganisztánnal és az ottani szövetségeseivel.
ŐŐ, varsó szerződésben mondjuk mi magunk? :)
 
  • Tetszik
Reactions: k2robi

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
519
2 391
93
Ha akkora hulladék Oroszország és minden civil elégedetlen a hadereje 0,akkor mi a pék f@száér nem foglalta már régen el az Usa, EU, vagy Kína, és láss csodát a világ nyersanyag készletének majdnem egésze az ő kezükbe lenne és vígan élne belőle a világ kurva demokratikus része .?
Valami oka biztos van,ja csak nem a világ legnagyobb nukleáris hatalma ja de.. higgadjatok már le ezzel az ukránok moszkváig hozzá állással.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Tegnapi pro-ukrán térképek és rövid kommentárok:

Reggeli rybar a tegnapi nap összefoglalója (sztm még nem volt és az eredeti angolul van, viszont gugli fordítóztam):

"Támadó Harkiv Irányban Csaták krónikája, 2022. szeptember 11
Az orosz egységek csaknem befejezték kivonulásukat a Harkivi Terület területéről.
▪️Az AFU benevezett Liptsy, Kozacha Lopan', Velykyi Burluk és Hoptivka. Az Oskil folyótól nyugatra fekvő régió más településeit már elhagyták az orosz egységek. A Belgorodi régió államhatár közelében a szövetséges erők egységei mérnöki létesítményeket építenek be és építenek be.
▪️A menekültek a belgorodi régióba menekülnek. A megszállt falvakban az ukrán szűrőegységek terrort terjesztenek az Oroszországgal való együttműködéssel gyanúsított lakosok ellen. Balakliya és Izyum területén már gyilkosságokat regisztráltak. Külön orosz egységek tartózkodtak az utolsó pillanatig Izyum környékén, fedezve a polgárok kilépését az orosz fegyveres erők által ellenőrzött területre.
▪️Második napja az ellenség továbbra is megpróbálja megrohamozni Krasznyij Lymant, ahol az orosz egységek tüzérséggel támogatva védekeznek. Harcok zajlanak a város szélén, amely továbbra is az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt áll.
▪️Az AFU áttörte a Sziverszkij Donec folyót Zakitne közelében, és több felszerelést szállított, hogy keleti irányból megtámadja Krasznyi Lymant. A közeljövőben az AFU továbbra is megpróbálja elfoglalni Krasznyi Lymant, hogy megállóhelyet hozzon létre az Oskil folyó bal partján, és offenzívát indítson Kreminna felé.
▪️Este az Orosz Fegyveres Erők cirkálórakétákkal csapást mértek Ukrajna energetikai létesítményeire. Néhányuk eltalálta a Kharkivska Tets-5-öt, az ország egyik legnagyobb hőerőművét. Hatalmas tűz ütött ki a helyszínen: Harkiv város, a Harkov régió és a szomszédos régiók áramellátása megszakadt."

Ha már olyan jól elvitatkoztak arról, hogy mi Magyaroszág érdeke, akkor én is leírnám a véleményem, bár a magam részéről új nem lesz benne. Meglátásom szerint nekünk mindenképpen egy gyenge szomszéd az érdekünk, ami az én elgondolásomban azt jelenti, hogy nem kellenek oroszok a küszöbünkre, de egy erős Ukrajnára sincs szükségünk. Amikor a frontvonalak tartósan stabilak voltak, ezért írtam azt, hogy számunkra az az ideális helyzet.
Egyébként "érdekes" információk jönnek az ukránok által visszafoglalt területekről, amelyek persze nem a ma propagandájára lesznek kihatással, ha van bennük igazság, hanem a jövőt illetően...
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 437
10 197
113
Beszéltem egy izumi nővel. Nővére a városban maradt az AFU alatt. A férje lebénult. A történettől kiráz a hideg! Az ukrán fegyveres erők bevonulása után elszabadult a pokol. Teljes házkutatások, szörnyű fosztogatások és gyilkosságok. A "nyugatiak" bejöttek. Nyíltan azt mondták, hogy ti itt mind moszkvaiak és "váteszek" vagytok nekünk. Nem lesz kegyelem a számodra. Három hónapja élsz az oroszokkal lélekről lélekre, ez azt jelenti, hogy csupa pina vagy, és most már senki vagy! Elvesznek mindent, amit szeretsz - tévékészülékeket, okostelefonokat, háztartási gépeket, élelmiszereket. Sok embert letartóztattak és elvittek. Néhány embert egyszerűen a helyszínen lelőttek, azokat, akik megpróbálták megakadályozni a fosztogatást. Azt mondták, hogy aki rubelben próbál fizetni az üzletekben, azt azonnal falhoz állítják. Arra a kérdésre, hogy hol tudnak hrivnyát szerezni, a válasz az volt: "Szopjál, ez most a főállásod! Kijöttek a "polgárőrök" - azok, akik csak ültek és várták, hogy jöjjenek. Most pedig szemérmetlenül leszámolnak azokkal, akikkel összevesztek. Csak megvádolják őket az oroszokkal való együttműködéssel, és elviszik az embereket. Valószínűleg azért, hogy lelőjék. A város egyszerűen megbénult a rettegéstől. Most már egyáltalán nem vagyunk senkik! Sírva.
Ezt pofázzuk páran hogy az egyszerű emberek át lettek verve, több ezren fognak meghalni, több ezer nőt fognak megerőszakolni, megkínozni a "felszabadított területen" és ők az orosz vezetés szemében teljesen értéktelenek. Tudom az oroszok így harcolnak, mondhatni így szálnak le a bicikliről.... de az én magyar gyomrom felfordul ettől, pedig sokat bevesz, de mivel orosz szimpatizáns vagyok, mert úgy gondolom ez a magyar érdek, ( nem akarok erről vitázni döntse el mindenki maga és tegyen belátása szerint) az agyam abba az üzemmódba nézi mintha az orosz szemszögből nézném. Majd ezután fognak kiállni Oroszország mellet... lófaszt, és igazuk van ha nem teszik, az orosz vezetés elárulja őket. Nem érdekelnek a furfangos tervek és a csodavárás, igen egy háborúban vannak áldozatok,nem ezt vitatom, hanem azt hogy az orosz vezetésnek bőven lenne más lehetősége és vívhatná a háborút máshogy mint most teszi. Igen tegnap lett sötétség és civil infrastruktúra rombolás, az emberek fázni fognak és az életük nehezebb lesz. De kérdem én hol? Nem Kijevben, nem nyugat ukrajnában , hanem az orosz többségű területeken, a saját népüket gyötrik azzal ahogyan most harcolnak, és akárki akármit mond, volna más lehetőségük. A háború súlypontját már rég bandera híveinek földjére kellet volna vinni... szenvedjen az ukrán lakosság ha ezt akarja.
De ez az orosz vezetés.... falhoz kéne állítani őket ezért amiért így pocsékolják a drága életet.... bár az katonáknak jár csak, nekik elég lenne a kötél. A 48 as magyar honvéd tisztek a csizmájukat nem törölnék beléjük.
 
Last edited by a moderator: