[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Ez mind szép és jó, de akkor a haderejüket, hírszerzésüket miért nem készítették fel a háborúra, ha már?
Azt ne mond, hogy felkészülten vágtak neki, mert a háború elején egyik-másik alakulatnak még a biztosított menet végrehajtása is gondot okozott, pedig az aztán nem a legmagasabb szintű hadművészet...
Gondot okozott? Vagy csak remekbe szabott ukrán videókat kaptunk?
Mit tudunk mi a háborúról?
Amúgy ha engem kérdezel: felkészítették. Nagyjából úgy, ahogy tapasztalataik alapján gondolták, hogy jó lenne. Csak itt az ellenfél nem kecskeszexualizálókból állt, hanem Európa egyik legerősebb hadserege. Aztán jött a pofon, és a tanuljunk meg háborúzni.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 854
14 814
113
Az Afganisztán, Vietnam típusú háborúk el tudnak húzódni mire a Szu/US belátta, hogy hát sok előnye/értelme nincs.
Igazából én se értem mért "9"db himarst adnak. Nehogy a jelenleginél is jobban, gyorsan tönkreverjék Oroszokat?
Az teljesen logikus, hogy a régi készletekből szállítanak. Háború legelején Javelinből volt 20+éves A verzióról kép. Az pár év múlva vszeg meg lett volna semmisítve. Annál tuti olcsobb ha Ukránok ellövöldözik. :)

A béketárgyalásokról csak mert elöbb linkeltem ennyit:
"Medvegyev korábbi orosz elnök a következőt nyilatkozta:

„A mostani ultimátumok csupán bemelegítések gyerekeknek, előzetesek a jövőbeni követelésünk előtt. Az ukrán elnök tudja, mi az: a kijevi rezsim adja meg magát Oroszország feltételei szerint.”

Medvegyev fenti gondolatára Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a következőképpen válaszolt:


Majd hozzátette, reméli, hogy ukrán részről is van nyitottság."
Mondjuk úgy nem akarnak tárgyalni.
Hmm senki nem szereti hogy az egyszer hetekig húzódó, sokadik béketárgyaláson már végig hülyének nézik, az elmulasztott időt a soraik rendezésére kihasználja a másik fél.. igy ne csodálkozzunk hogy felkeményedtek az oroszok is a belépő feltételeikkel.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonman

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Talán 1 koncentrált erőátcsoportosítás Donyecki frontra és kis szerencsével a 2 szakadár Köztársaság meg a Dél mínusz Herszon (onnan valszeg szintén ki kell vonulni) tartható. Ha azt megtartják a Nyugat a téli káosz után kicsit elzárja a pénzcsapot és ez lehet az új fegyverszüneti vonal.


A belső orosz erózió viszont valszeg megindul és a jövőben arra kell koncentrálni, már nem Putyinnal.
Rosszabb vagy már mint bagoly ! LOL
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Hát, úgy néz ki nem lesz mozgósítás:

⚡️⚡️Dmitrij Peszkov főbb nyilatkozatai szeptember 13-án:

▪️Az ukrán fegyveres erők megkínozzák és bántalmazzák Harkiv régió lakóit;

▪️Érthető a társadalom érzelmi reakciója a különleges hadművelet eseményeire, de óvatosnak kell lenni és nem lépni át a határt;

▪️Az oroszok támogatják az elnököt és ezt igazolják az emberek hangulatai és tettei, a választásokon való részvételük;

▪️A Kreml egyelőre nem kíván mozgósítást bejelenteni;

▪️A különleges katonai művelet a tervek szerint folytatódik mindaddig, amíg minden célt el nem érnek.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 385
27 537
113
Na most tisztázzunk valamit. Még a II. Vh-ban is, amikor nem vártak német támadást, és a főtisztjeik enyhén szólva is tapasztalatlanok, a legénységi állományuk meg rosszul kiképzett volt, stratégiai színten ott, és akkor húzták dákóra a németeket, amikor, és ahol akarták.
Nem történt ilyen. Egészen Sztálingrádig megállítani se tudták őket. A teljesen elmebeteg, képzetlen és vezetésre alkalmatlan hadvezetésük miatt, viszont szovjet katonák milliói haltak értelmetlen halált. A világháborús győzelmüket kizárólag a land lease program amerikai hadianyagmennyiségének köszönhetik.
14 óta Oroszország erre a háborúra készül.
Akkor miért nem készültek fel? Teljes a felkészületlenségük.
Ennek a felkészülésnek során:
-modernizálták, és újraépítették a vasúti rendszerüket.
Nincs relevanciája.
-megépítették a szibéria erejét
A gázexportjuk töredékét tudja csak Kína irányába szállítani, a kitermelésük akár nyolcvan-kilencven százalékát is el kell majd égetniük öt-hat évig, ha minden rosszul alakul most.
-növelték az lng kapacitásaikat
Szintén nincs nagy relevanciája, nem számottevő az exportjukban.
-újraszervezték, és önellátóvá tették a mezőgazdaságukat. De azt olyan szintig, hogy pl.: kombájnból a világ egyik legnagyobb exportőrei lettek
Sok szándékosság nem volt benne, ez egy már évtizeddel ezelőtt beindult fejlődési folyamat végére következett be. Egyre több volt ugyanis a kapitalista vállalkozó, aki fantáziát látott a belső piac ellátásában a kilencvenes évek zűrzavaros időszaka után, amikor végre lehetségessé vált a befektetés ebbe a szektorba. Márcsak azért is, mert a kilencvenes években az ipart nagyon leosztották maguk között az oligarchák, akinek befektethető pénze volt az szükségképpen fordult a mezőgazdaság felé. Kvázi az orosz korrupció és borzalmas belső viszonyok egyik mellékterméke lett a nagybirtokos agrárgazdálkodás fejlődése.
-Ahol csak lehet leváltak a nyugati technológiáról
Sehol. Az iparuk nem képes semmi olyat termelni, ami leválást jelentene.
-Felszámolták a nyugati pénzügyi kitettségeik nagy részét.
Dehogy számolták. Százmilliárd dollárok ragadtak be Nyugaton. Letolt gatyával érte a pénzügyi szektorukat az egész, ha van olyan terület, aminek a szankciók odabasztak, akkor az az orosz pénzügyi szektor.
Ha 2014-ben nyiltan beavatkoznak, az kb a Danzing szindróma lett volna. Azaz, beugranak egy háborúba, amire az ország még nem áll készen.
Semmilyen formában nem álltak készen most sem.
Ugyanezeket a szankciókat megkapják. És év végére összeomlik az ország.
Most meg a hadsereg omlott össze és rántani fogja magával az országot is.
Most jelenleg lassan jobbak a makrogazdasági számaik mint az EU-nak. És ugye a "fő front" az bizony ez. Persze egy ideig még megy a lendület, de egész európa szerte állnak le az alapanyagüzemek, vagy tűntek el az alapanyagbeszerzési források.
Az egész világgazdaság áll földbe hamarost Európa kiesésével, az oroszoknak nem lesz hova exportálniuk, mert azok nem fognak tudni mivel fizetni Euró és Dollárbevétel hijján, ha nem tudnak az EU-ba exportálni. És nem fognak tudni egy pillanatnyilag megingó EU-ba!
De ti folyamatosan a taktikai szintet nézitek, és eszetekbe se jut ezen túllépni.
szerk: de pontosan ezek miatt nem írok már ide igazából semmit, mert felesleges.
Minden szinten katasztrófa van. Az orosz állam teljes felkészületlenséggel, borzalmas belső állapotokkal, egy roncs hadsereggel vágott bele olyasmibe, amit -most már- nyilvánvalóan nem tud végigvinni. Oroszországnak csak minimális erőprojekciós képessége van a határain túlra, mégcsak potens középhatalomnak se lehet nevezni, ez csak egy regionális hatalom, ami rövid ideig képes egy kis határmenti kalandra, de aztán be kell fejeznie, mert erőforrásai nem tesznek többet lehetővé!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 462
46 502
113
Na most tisztázzunk valamit. Még a II. Vh-ban is, amikor nem vártak német támadást, és a főtisztjeik enyhén szólva is tapasztalatlanok, a legénységi állományuk meg rosszul kiképzett volt, stratégiai színten ott, és akkor húzták dákóra a németeket, amikor, és ahol akarták. Csak ezt érthető módon nem szeretik egyesek észre venni, szóval marad a veszteség/nyeresség arányon való (amúgy hibás) örömködés.
14 óta Oroszország erre a háborúra készül.
Ennek a felkészülésnek során:
-modernizálták, és újraépítették a vasúti rendszerüket.
-megépítették a szibéria erejét
-növelték az lng kapacitásaikat
-újraszervezték, és önellátóvá tették a mezőgazdaságukat. De azt olyan szintig, hogy pl.: kombájnból a világ egyik legnagyobb exportőrei lettek
-Ahol csak lehet leváltak a nyugati technológiáról
-Felszámolták a nyugati pénzügyi kitettségeik nagy részét.
stb.
Ha 2014-ben nyiltan beavatkoznak, az kb a Danzing szindróma lett volna. Azaz, beugranak egy háborúba, amire az ország még nem áll készen.
Ugyanezeket a szankciókat megkapják. És év végére összeomlik az ország.
Most jelenleg lassan jobbak a makrogazdasági számaik mint az EU-nak. És ugye a "fő front" az bizony ez. Persze egy ideig még megy a lendület, de egész európa szerte állnak le az alapanyagüzemek, vagy tűntek el az alapanyagbeszerzési források.
De ti folyamatosan a taktikai szintet nézitek, és eszetekbe se jut ezen túllépni.
szerk: de pontosan ezek miatt nem írok már ide igazából semmit, mert felesleges.
Egy válaszlehetőségemet is elpasszolom rád.

Írjál! Annyira szükség van a józanságodra. Sajnos, akik az indulataikat járnak ide levezetni, meg a jóstehetségüket mutogatni, azok igazán fárasztóak. Szerintem az életvezetésükben, a z életterükben a személyiségükben nincs rendben valami. És ezt a többségnek valában terhes viselni.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Hát, úgy néz ki nem lesz mozgósítás:

⚡️⚡️Dmitrij Peszkov főbb nyilatkozatai szeptember 13-án:

▪️Az ukrán fegyveres erők megkínozzák és bántalmazzák Harkiv régió lakóit;

▪️Érthető a társadalom érzelmi reakciója a különleges hadművelet eseményeire, de óvatosnak kell lenni és nem lépni át a határt;

▪️Az oroszok támogatják az elnököt és ezt igazolják az emberek hangulatai és tettei, a választásokon való részvételük;

▪️A Kreml egyelőre nem kíván mozgósítást bejelenteni;

▪️A különleges katonai művelet a tervek szerint folytatódik mindaddig, amíg minden célt el nem érnek.

Ha ezt a két kijelentést egymás után tesszük:

▪️Az ukrán fegyveres erők megkínozzák és bántalmazzák Harkiv régió lakóit;

+
▪️A különleges katonai művelet a tervek szerint folytatódik mindaddig, amíg minden célt el nem érnek.

Akkor elmondható, hogy a különleges katonai művelet jól halad, ha feltesszük, hogy a célja az, hogy minden régióban megkínoztassák az oroszokat...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 051
92 107
113
Nem történt ilyen. Egészen Sztálingrádig megállítani se tudták őket. A teljesen elmebeteg, képzetlen és vezetésre alkalmatlan hadvezetésük miatt, viszont szovjet katonák milliói haltak értelmetlen halált. A világháborús győzelmüket kizárólag a land lease program amerikai hadianyagmennyiségének köszönhetik.

Akkor miért nem készültek fel? Teljes a felkészületlenségük.

Nincs relevanciája.

A gázexportjuk töredékét tudja csak Kína irányába szállítani, a kitermelésük akár nyolcvan-kilencven százalékát is el kell majd égetniük öt-hat évig, ha minden rosszul alakul most.

Szintén nincs nagy relevanciája, nem számottevő az exportjukban.

Sok szándékosság nem volt benne, ez egy már évtizeddel ezelőtt beindult fejlődési folyamat végére következett be. Egyre több volt ugyanis a kapitalista vállalkozó, aki fantáziát látott a belső piac ellátásában a kilencvenes évek zűrzavaros időszaka után, amikor végre lehetségessé vált a befektetés ebbe a szektorba. Márcsak azért is, mert a kilencvenes években az ipart nagyon leosztották maguk között az oligarchák, akinek befektethető pénze volt az szükségképpen fordult a mezőgazdaság felé. Kvázi az orosz korrupció és borzalmas belső viszonyok egyik mellékterméke lett a nagybirtokos agrárgazdálkodás fejlődése.

Sehol. Az iparuk nem képes semmi olyat termelni, ami leválást jelentene.

Dehogy számolták. Százmilliárd dollárok ragadtak be Nyugaton. Letolt gatyával érte a pénzügyi szektorukat az egész, ha van olyan terület, aminek a szankciók odabasztak, akkor az az orosz pénzügyi szektor.

Semmilyen formában nem álltak készen most sem.

Most meg a hadsereg omlott össze és rántani fogja magával az országot is.

Az egész világgazdaság áll földbe hamarost Európa kiesésével, az oroszoknak nem lesz hova exportálniuk, mert azok nem fognak tudni mivel fizetni Euró és Dollárbevétel hijján, ha nem tudnak az EU-ba exportálni. És nem fognak tudni egy pillanatnyilag megingó EU-ba!

Minden szinten katasztrófa van. Az orosz állam teljes felkészületlenséggel, borzalmas belső állapotokkal, egy roncs hadsereggel vágott bele olyasmibe, amit -most már- nyilvánvalóan nem tud végigvinni. Oroszországnak csak minimális erőprojekciós képessége van a határain túlra, mégcsak potens középhatalomnak se lehet nevezni, ez csak egy regionális hatalom, ami rövid ideig képes egy kis határmenti kalandra, de aztán be kell fejeznie, mert erőforrásai nem tesznek többet lehetővé!
Egyelőre a belső tisztogatás még működik.

Kiesett egy orosz oligarcha a jachtjából

Meghalt Ivan Pecsorin orosz oligarcha, miután a hírek szerint szombat éjjel vízbe esett a jachtjáról Vlagyivosztok közelében. Több mint egy napig keresték a holttestét, mire megtalálták. A Kreml-párti Pravda arról ír, Pecsorin és barátai ittasan szálltak hajóra.

Putyin elnök jóvoltából Pecsorin felelt az orosz sarkvidéki területek olaj- és gázmezőinek hasznosításáért, illetve a keleti térség légi iparában is vezető pozíciót töltött be. Mindkettő kulcsfontosságú területnek számít, amiket az Ukrajna elleni háború megindítása óta nyugati szankciók sújtanak.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 490
18 025
113
Hát, úgy néz ki nem lesz mozgósítás:

⚡️⚡️Dmitrij Peszkov főbb nyilatkozatai szeptember 13-án:

▪️Az ukrán fegyveres erők megkínozzák és bántalmazzák Harkiv régió lakóit;

▪️Érthető a társadalom érzelmi reakciója a különleges hadművelet eseményeire, de óvatosnak kell lenni és nem lépni át a határt;

▪️Az oroszok támogatják az elnököt és ezt igazolják az emberek hangulatai és tettei, a választásokon való részvételük;

▪️A Kreml egyelőre nem kíván mozgósítást bejelenteni;

▪️A különleges katonai művelet a tervek szerint folytatódik mindaddig, amíg minden célt el nem érnek.
Ezek teljesen hülyék.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
774
7 094
93
Stílusgyakorlat a'la néhány kommentelő (mondjuk ebben talán magasabb arányt képvisel a realitás):

Az ukránok kirohantak, mert a ruszkik okosan hagyták, hogy megtegyék, kicsalogatták őket a patkányfészkeikből, hogy jól ledarálják majd őket. Zselé oda dobta a serege nagyrészét, mert a nagy usákoknak villantani kellett már a kövi alamizsnáért.
Csak a vak nemlátja, hogy ez a gyáva pojáca csak a következő tengerparti villájára gyűjt, amit majd jó pénzért szintén ki tud adni a gazdag oroszoknak. Ez a sosemvolt összelopdosott ukrajna nem érdekli. Miért is érdekelné, egy ilyen lerombolt, lerohadt, gazdaságilag lenullázott korrupt tákolmány?
Ha majd megpuccsolják zselét a nyakára nőtt nácik, akkor lesz ám szép világ. Az EU-ba beavászkodott ukrik, majd még azt is lerohasztják-szétlopják, jó szokásuk szerint, ami az usa és ő általuk kizsigerelt európából megmaradt.
Oda kelett volna tartani a popójukat a medvének, akkor az gyengéden bánt volna velük. Ehelyett elkezdtek fogazni, meg is kapták érte a kokit. Ennek csak akkor lesz vége, ha ezt a gyáva zselét elzavarják a sleppjével együtt, és megpróbálnak találni a menekültjeik között egy államfőt, aki nem a lopással, hazugsággal és elnyomással törődik, hanem a népe és országa boldogulásával, és hajlandó visszamenni abba a nyomorba.

Nem tudom, hogy kimaradt-e valami. (Javasolt kinyomtatni, hogy áramszünet esetén mécses melett is lehessen olvasni.)
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 500
13 463
113
kontraproduktív Magyarország számára az ukránellenes uszítás

arról próbálnak győzködni, hogy az ukránok nem szeretnek minket.


Ez valami újfajta vallási hitkérdés, hogy milyen az Ukrán politika ? Ma már Ukrajna az Isten, hogy hinni kell benne, maga a Kánaán, és soha, semmi rosszat nem tettek, sem gondolatban, sem szóban, sem cselekedettel ? Tilos az Ukrán politika viszontkritikája ? És aki felrója a problémás mivoltukat, az rágalmaz / uszít ?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 749
113
velPár napig nem voltam az oldalon, sajnos nincs időm 50+ oldalt teljesen visszaolvasni, így csak válaszolok néhány kérdésre röviden:

A harkovi régió oroszok általi feladása várható volt, hiszen az ukrán létszámfölény törvényszerüen érvényesült, mivel az ukrán hadsereg az általános mozgosítás következtében jelentős élőerő-számbeli fölényre tett szert. Mellette a NATO(usa,brit) állandó felderítítési, hírszerzési adatok(real time) jelentősen hozzájárultak az ukránok áttöréséhez.Sőt a hírek szerint az amerikaik tervezték meg az ukránok offenzíváját. Oroszok tudták, hogy támadásra készülnek az ukránok, de a tábornokok elbaxták...
Néhány szám:
Orosz hadsereg létszáma 900 000 fő, abból kb 445000 hivatásos, tehát szerződéses katona a másik fele sorozott katona. A 445 000 hivatásos katona eloszlik több fegyvernem között mint pl. a légierő, stratégiai rakétás erők, haditengerészet, biológiai,vegyvédelmi erők, szárazföldi erők, egyéb között. Az orosz szárazföldi erők létszáma 280 000 fő, aminek kb a fele sorozott katona. A VDV-s erők száma 45 000, aminek kb2/3 hivatásos. a TGY-sek száma 20-25000 kb 2/3-a hivatásos. Végül az elit SSO(Speciális Müveleti Erők) Létszáma ismeretlen(titkos), de néhány ezer fő lehet.
Ez a kínálat. Természetesen még ott van a 400 000-es Rosgvardija a korábbi belügyi csapatok, de ők csak könnyü páncolozott szállítójármüvekkel rendelkeznek mint a BTR-80/82, Tigr,Kamaz Tajfun. Feladatuk a "felszabadított"területek védelme volt.

Ilyen létszámú katonával nem lehet hosszabb ideig fenntartani egy 1200 km-es frontszakaszt. Ha nem érkezik orosz erősítés, az oroszok kénytelenk lesznek az LNR/DNR védelmére összpontosítani.

Az ukrán villamos erőmüvekre mért orosz csapásokról: Ukrajna ezt csinálta 2014-től, tehát a DNR/LNR területén található erőmüveket, vizellátó rendszereket lőtte direkt.

Oroszoknak ezt az ukrán infrastruktúrát még az első napokban kellet volna szétlőni, mint anno 1999-ben usánka tette ezt Jugoszláviával. Amerikaikat nem érdekelte, hogy mennyi civil fog meghalni . Szétlőtték a gyárakat, hidakat, erőmüveket, katonai és civil épületeket és még a szerb tv épületét is. Oroszok mit csináltak? Jóformán semmit.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Talán 1 koncentrált erőátcsoportosítás Donyecki frontra és kis szerencsével a 2 szakadár Köztársaság meg a Dél mínusz Herszon (onnan valszeg szintén ki kell vonulni) tartható. Ha azt megtartják a Nyugat a téli káosz után kicsit elzárja a pénzcsapot és ez lehet az új fegyverszüneti vonal.


A belső orosz erózió viszont valszeg megindul és a jövőben arra kell koncentrálni, már nem Putyinnal.

Viszont a 2 szakadár köztársaság sem tartható, mert a Donyecki Népköztársaságot is szándékosan nem szabadította még fel a Putyin.
Tart tőlük ugyanis, mert szocialisták-kommunisták. Nem akarja őket fölvenni az Oroszországi Föderációba. Akkor meg mit kezdjen velük?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 968
19 211
113
Egy olyan kiszólása volt amit eddig nem hallottam, és szerintem új és fontos. Nem örül, hogy a tömeg hadseregek újra előkerülnek, mert erre a nyugat nincs felkészülve pláne a nyugati polgár. És Oroszország ezt a régi új típusú tömeges haborut tanulja újra minden szinten. És olyan ellenféllel aki nem tud nagy kárt okozni neki, mégis elég nagy és erős hogy újra tudja tanulni a tömeg háborút vele.
Nagyon szépen köszönöm az összefoglalót! legalább 10 percet spóroltál nekem! Áldás!
 

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
4 500
13 463
113
Magyarország léte kerülhet veszélybe, ha teljesen értelmetlen területi követelésekkel ellenségünké tesszük az összes szomszédos országot.

Milyen területi követelésekkel állt elő Orbán ?

Azért regisztráltál, hogy egyből valóságot nélkülöző rémképekkel, és vádakkal illessél minket ?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 385
27 537
113
Egyelőre a belső tisztogatás még működik.

Kiesett egy orosz oligarcha a jachtjából

Meghalt Ivan Pecsorin orosz oligarcha, miután a hírek szerint szombat éjjel vízbe esett a jachtjáról Vlagyivosztok közelében. Több mint egy napig keresték a holttestét, mire megtalálták. A Kreml-párti Pravda arról ír, Pecsorin és barátai ittasan szálltak hajóra.

Putyin elnök jóvoltából Pecsorin felelt az orosz sarkvidéki területek olaj- és gázmezőinek hasznosításáért, illetve a keleti térség légi iparában is vezető pozíciót töltött be. Mindkettő kulcsfontosságú területnek számít, amiket az Ukrajna elleni háború megindítása óta nyugati szankciók sújtanak.
Működni is fog. Amíg az FSZB hűséges, addig tart a Putyin-rendszer. Kérdés, milyen állapotban van leülről az FSZB! Teljesen leuralták és lezüllesztették a szilovnyikok, vagy még van bennük hazafiság (régen a KGB volt a SZU morálisan legintaktabb szervezete). Mert ezen a ponton a puccs hazafias kötelességgé vált és nem hatalmi kérdéssé, de az FSZB-n kívül nincs senki, aki végrehajthatná. Egy katonai puccs, pont az FSZB informális hatalma miatt válna polgárháborús helyzetté és valószínűleg sikertelenné. Az oligarchák nem belpolitikai tényezők, ők csak engedelmeskedhetnek vagy meghalhatnak a jelen helyzetben, mert az ő leverésükkel, függő, kiszolgáltatott helyzetbe taszításukkal kezdte Putyin. De bizonyos értelemben ez a katonákra is igaz. Két oknál fogva:
  • vezetőik azok a régimódi, szovjet káderek, akik az elmúlt húsz évben megakadályoztak minden modernizációs törekvést a haderőn belül, nincs sok okuk lázadozni, mert az az ő felelősségre vonásukkal is járna, mert személyükben felelősek a háborús vereségért.
  • vezetőik legalább annyira az FSZB látókörében vannak, mint az oligarchák. Nincs sok esélyük lázadozni. Ha azt olvassuk, hogy XY tábornok kiesett az ablakon, vagy öngyilkos lett, az lesz a katonai mozgolódás első értékelhető jele. De amíg az FSZB nincs velük, addig nekik sincs több esélyük, mint az oligarcháknak.
Kicsit visszatérve az oligarchákra. Hiába verte le őket Putyin, mint most kiderült az egész Putyin-rendszer itt be is fejezte. Az elmúlt húsz semmi másról nem szólt, minthogy egy oligarchikus csoport leverte az összes többit és az országot a saját, kilencvenes évekbeli stílusú korrupciós hálózatává változtatta (újabb sajnálatos magyar hasonlat, lehet, hogy mi magyarok is nagyon nagy bajban vagyunk és egy hasonló illúzióban élünk egy valóságosan, krízishelyzetben, a hatalmon lévő korrupciós hálózat által leuralt, belső kontraszelekcióban lezüllött intézményei miatt működésképtelen országban).
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 490
18 025
113
Stílusgyakorlat a'la néhány kommentelő (mondjuk ebben talán magasabb arányt képvisel a realitás):

Az ukránok kirohantak, mert a ruszkik okosan hagyták, hogy megtegyék, kicsalogatták őket a patkányfészkeikből, hogy jól ledarálják majd őket. Zselé oda dobta a serege nagyrészét, mert a nagy usákoknak villantani kellett már a kövi alamizsnáért.
Csak a vak nemlátja, hogy ez a gyáva pojáca csak a következő tengerparti villájára gyűjt, amit majd jó pénzért szintén ki tud adni a gazdag oroszoknak. Ez a sosemvolt összelopdosott ukrajna nem érdekli. Miért is érdekelné, egy ilyen lerombolt, lerohadt, gazdaságilag lenullázott korrupt tákolmány?
Ha majd megpuccsolják zselét a nyakára nőtt nácik, akkor lesz ám szép világ. Az EU-ba beavászkodott ukrik, majd még azt is le rohasztják-szétlopják, jó szokásuk szerint, ami az usa és ő általuk kizsigerelt európából megmaradt.
Oda kelett volna tartani a popójukat a medvének, akkor az gyengéden bánt volna velük. Ehelyett elkezdtek fogazni, meg is kapták érte a kokit. Ennek csak akkor lesz vége, ha ezt a gyáva zselét elzavarják a sleppjével együtt, és megpróbálnak találni a menekültjeik között egy államfőt, aki nem a lopással, hazugsággal és elnyomással törődik, hanem a népe és országa boldogulásával, és hajlandó visszamenni abba a nyomorba.

Nem tudom, hogy kimaradt-e valami. (Javasolt kinyomtatni, hogy áramszünet esetén mécses melett is lehessen olvasni.)
Aha... Csak látnám már azt a hadműveletet ami arra irányul, hogy bevarrják a zsákot. Amúgy meg az a zsák már rég nincs is, mivel azóta már a szárnyak irányából is támadtak az ukrik és kiegyenesítették a vonalat, szóval már ez sem állja meg a helyét. Egyenlőre ami történt az annyi, hogy kilőttek egy rakás kalbirt Ukrajna kelti részén lévő energia létesítményekre amivel kiiktatták az áram és hőszolgáltatást, plusz pufogtatnak a levegőbe hangzatos mondatokat, hogy majd nemsokára jön az ilyen meg olyan bibliai méretű válaszcsapás. Ez sok mindenre nem elég, arra meg végképp nem, hogy megfordítsák a jelenlegi helyzetet. Szóval ezt kurvára elbaszták és bármennyire sem tetszik, de akkor is ez a realitás. Ráadásul Peszkov mostani tájékoztatásából az is kiderült, hogy semmit nem is akarnak változtatni a jelenlegi helyzeten. Gratulálok hozzá, nagy észre vall, úgy látszik átmentek szuicidba.