[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Addig oroszok ezek is, amíg nem kellene harcolniuk Oroszországért! Ez is azt mutatja, hogy nincs magyar, lengyel, orosz zsidó, csak zsidó van. Amíg csak "vallaniuk" kell magukat, meg jogokkal jár, addig használják csak ezeket a népneveket. Pár éve kérdeztem az ittenieket a tábori rabbinátus értelme kapcsán, hogy szerintük vajon hány zsidó katonája lehet a honvédségnek, mert még soha nem láttam képet egyszerű magyar katonáról táliszban, egy kádist meg egyenesen elképzelhetetlennek hiszek!
Hat, angolul is ugy fogalmaztak, hogy Russia's Jews, nem Russian Jews... semantics, de azert erdekes.

Itt egy elemzés egy NKE docenstől a harkovi ukrán ellentámadásról. Megy itt a vita, hogy mi történt a múlt héten, hátha egy kicsit tisztázódik a helyzet annak, aki ezt is meghallgatja. Már az elején is belecsapnak a téma közepébe...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ez nem volt rossz, bár egy dologban nem mondott igazat. Az ukránok nem támadtak orosz területen lévő célpontokat csak speciális egységek ügyködtek Oo.-ban. Például Belgorod, Rosztov esetén nem vagy nem csak ilyen akciók voltak és ezenkívül máshol is voltak különböző drón/rakéta csapások. Ám ettől függetlenül sztm korrekt volt és voltak jó megállapításai, főleg a videó második felében.
Gyarmatit már nem bírtam végighallgatni. Számomra ő már nagyon elfogult (elrabolt gyerekek, "orosz janicsárok", a civil infrastruktúra támadása kapcsán való megjegyzése stb.). Nekem pl. Spöttle is sok, őt se bírom hallgatni már egy ideje, csak hogy írják egy másik végletet.

Ez nem volt rossz, bár egy dologban nem mondott igazat. Az ukránok nem támadtak orosz területen lévő célpontokat csak speciális csapatok ügyködtek Oo.-ban. Például Belgorod, Rosztov esetén nem vagy nem csak ilyen akciók voltak és ezenkívül máshol is voltak különböző drón/rakéta csapások. Ám ettől függetlenül sztm korrekt volt és voltak jó megállapításai, főleg a videó második felében.
Gyarmatit már nem bírtam végighallgatni. Számomra ő már nagyon elfogult (elrabolt gyerekek, "orosz janicsárok", a civil infrastruktúra támadása kapcsán való megjegyzése stb.). Nekem pl. Spöttle is sok, őt se bírom hallgatni már egy ideje, csak hogy írják egy másik végletet.
Oke, azert tettem be, mert ugy gondoltam, hogy ez egy elfogadhato elemzes...a sok erosrn vonalad kurzus kiszolgalo mellett. Orulok, hogyha tetszett neked is, valamennyire...

• Tetszik
Reactions: DTheo
Ez nem volt rossz, bár egy dologban nem mondott igazat. Az ukránok nem támadtak orosz területen lévő célpontokat csak speciális egységek ügyködtek Oo.-ban. Például Belgorod, Rosztov esetén nem vagy nem csak ilyen akciók voltak és ezenkívül máshol is voltak különböző drón/rakéta csapások. Ám ettől függetlenül sztm korrekt volt és voltak jó megállapításai, főleg a videó második felében.
Több szakértővel az a gond, hogy elrgadja a lendület és szerelmes a saját hangjába...

• Tetszik
Reactions: nyugger and DTheo
Ő hülye vagy a cikkíró nem tud számolni?

"Annak ellenére, hogy az Egyesült Királyság területének 70-szerese, a Föderációnak csak kétszer annyi lakosa van, mint az Egyesült Királyságnak."

Ez ilyen woke matek, 2x67=144...?

Ettol függetlenül az tény, hogy qrvara nem sikerült belaknia az oroszoknak az elmúlt pár évszázad alatt a hatalmas területet, amit elfoglaltak, közben csórók is maradtak, gazdaság is fejletlen - előbb-utóbb el fogják tőlük venni az azsiai vegeket a fenébe.

Hosszú lesz még ez a háború, nem tudjuk a végét. Viszont valami olyan irányba úgy mennek a dolgok, hogy a végén az oroszok nagyon ráfizetnek.

• Tetszik
Reactions: tonyo and kw3v865
Amúgy a RAND-os szotrinak orosz belpolitikai vonzata van. Putyin és környezete is érzi, hogy a harkovi vereség után már nem lehet tovább eladni ezt a fél éve, rettentő veszteségekkel, húzódó kudarcsorozatot másnak, mint az elnök személyes kudarcának. Kell valami, egy magyarázat, ami az okokat eltereli az elnök totális hatalmáról és megkérdőjelezhetetlen személyes felelősségéről. A RAND-os szöveg az orosz belpolitikai piacra született, hogy megmutassák a népnek: a jó elnök egy fondorlatos és mocskos összeesküvés áldozata lett. Ő kímélni akarta az ukránokat, az oroszokat, az ő jó szíve ellenére alakultak így a dolgok, mert a mocskos nyugatiak ezt kezdettől fogva kifundálták ilyen fondorlatosan és gyalázatosan.

Egyben annak a jele lehet, hogy Putyin felismerte, hogy kemény kézzel kell fellépnie, igazi háborút kell vívnia, vagy legalábbis meg kell próbálnia valahogy túlélnie, ha már nem lehetséges a győzelem az erőforrások hiányában. Egyfajta bevezető kampány, amit követ a kemény Putyin kampány, hogy odacsapunk. Hogy aztán mennyire válik be, az majd kiderül. Meg az is, hogy oda tudnak e egyáltalán még csapni!

Amúgy a RAND-os szotrinak orosz belpolitikai vonzata van. Putyin és környezete is érzi, hogy a harkovi vereség után már nem lehet tovább eladni ezt a fél éve, rettentő veszteségekkel, húzódó kudarcsorozatot másnak, mint az elnök személyes kudarcának. Kell valami, egy magyarázat, ami az okokat eltereli az elnök totális hatalmáról és megkérdőjelezhetetlen személyes felelősségéről. A RAND-os szöveg az orosz belpolitikai piacra született, hogy megmutassák a népnek: a jó elnök egy fondorlatos és mocskos összeesküvés áldozata lett. Ő kímélni akarta az ukránokat, az oroszokat, az ő jó szíve ellenére alakultak így a dolgok, mert a mocskos nyugatiak ezt kezdettől fogva kifundálták ilyen fondorlatosan és gyalázatosan.

Egyben annak a jele lehet, hogy Putyin felismerte, hogy kemény kézzel kell fellépnie, igazi háborút kell vívnia, vagy legalábbis meg kell próbálnia valahogy túlélnie, ha már nem lehetséges a győzelem az erőforrások hiányában. Egyfajta bevezető kampány, amit követ a kemény Putyin kampány, hogy odacsapunk. Hogy aztán mennyire válik be, az majd kiderül. Meg az is, hogy oda tudnak e egyáltalán még csapni!
És végül tegyük hozzá, hogy egy titkos papír nem így néz ki. Ha máshonnan nem, hát a már feloldott dokumentumokról lehet látni, hogy komoly formai követelményeket támaszt a titkosság, van rajtuk ezeregy bélyegző, szignó, eleve nem random géppapíron vannak stb. stb. stb. Ez a műrand irat egy középiskolai esszé színvonala.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Az én forgató könyvem pedig hogy megcsinálom Dua Lipát,aztán Palvin Barbit ,hogy egyszerre vagy külön még nem döntöttem ,kb ennyire reális .:rolleyes:

Vannak tervek, ahogy a két vh. előtt, vagy legalábbis a végük előtt is készültek már tervek, egy részük, mint a Morgenthau-terv, nem kerültek megvalósításra, legalábbis abban a formában, ahogy először megformálódtak, nem.
Most is vannak, pl. "Landsbergis-terv":

ada0056a3f3cba78a28fb8191242feddabb6e6282d42d8033a74eb6149f41997.jpg

• Tetszik
Reactions: formosa1

• Hűha
Reactions: formosa1
Az itt imádott, sztárol, bár általam semmire sem tartott R. Castelnél másabb, szerintem jobb elemzés az ukrán-orosz háború fejleményeiről... Castel még tegnap is nyomta a ruszki propit, de hát ezért tartják...

Egyszer volt "szerencsém" ennek a palinak az előadásához személyesen. Akkor is sütött róla az elképesztő nagyképűség, a hallgatóságát is lenézte (felült az asztal szélére, lóbálta a lábát). Az elfogulatlanságáról pedig annyit, hogy egy amerikai pénzzel kitömött alapítványt vezetett akkor, ha jól emlékszem International Centre for Democratic Transition néven futott a cég, meg valószínűleg még mindig fut is. Tehát kb. annyira "elfogulatlan", mintha a "Ruszszotrudnyicsesztvo" egy munkatársát hívták volna meg, csak ellenkező előjellel. Plusz szoktam látni FB-n is, amiket írogat egy-két helyre kommentként. Ha azokat elolvasnák a meghívása előtt, akkor nem sok helyre kéne járnia. Személyeskedő, nagyképű, bunkó. Az a szerencséje, hogy a rádióban/tv-ben valamennyire visszafogja magát.

Egyszer volt "szerencsém" ennek a palinak az előadásához személyesen. Akkor is sütött róla az elképesztő nagyképűség, a hallgatóságát is lenézte (felült az asztal szélére, lóbálta a lábát). Az elfogulatlanságáról pedig annyit, hogy egy amerikai pénzzel kitömött alapítványt vezetett akkor, ha jól emlékszem International Centre for Democratic Transition néven futott a cég, meg valószínűleg még mindig fut is. Tehát kb. annyira "elfogulatlan", mintha a "Ruszszotrudnyicsesztvo" egy munkatársát hívták volna meg, csak ellenkező előjellel. Plusz szoktam látni FB-n is, amiket írogat egy-két helyre kommentként. Ha azokat elolvasnák a meghívása előtt, akkor nem sok helyre kéne járnia. Személyeskedő, nagyképű, bunkó. Az a szerencséje, hogy a rádióban/tv-ben valamennyire visszafogja magát.

Ez az interjúja mindenesetre korrektnek tűnik.

Szerintem nem egy előélet, előítélet alapján kellene viszonyulni úgy általában a dolgokhoz, hanem annak kellene lényeginek lenni, hogy ki mit mond. Igazából egy asztal körül, tisztességesen kellene tudni vitatkozni a különböző elköteleződésű embereknek. A gond szerintem az, hogy sokan nem képviselik tisztességesen azt a témát, amiben megszólalnak, hanem egyoldalúan az elkötelezettségük szerint torzítják az elemzésüket. Nekem, amúgy sosem volt azzal bajom egyébként, ha valaki az asztal sarkán ül... Ilyen külsődleges dolgok sosem érdekeltek...

• Tetszik
Reactions: kw3v865