Katonáskodáshoz, harcászathoz értő kommentelők!
Lenne kérdésem hozzátok. Nekem az orosz cikkekből és orosz telegram csatornák olvasása nyomán csak az látszódik, hogy kevés az orosz haderő. Tömködik a lyukakat, és támadás helyett védekeznek. Mintha a Wagner lenne csak támadó fél, és érne el sikereket. Ennek fényében nem értem, miért nem emelik az orosz haderő létszámát. Mi állhat ennek a hátterében? Nincs elég felszerelés? 8 évig készültek rá, ezért ezt nem hiszem. Tartanak a NATO beavatkozásától? Van egy-két ilyen körülmény, lásd Zelenszkij biztonságia garanciatervezetét. Elkezdték az infrastruktúrát támadni, de ez nem csökkentette az ukránok aktivitását. Ráadásul ezt is abbahagyták. Vannak az oroszoknak is kémműholdjaik, akkor miért nem látják az ukránok erőkoncentrációit a front egy-egy szakaszán. Mire várnak? Rosszabb már nem lehet a kép róluk Nyugaton. Már annyi orosz katonai és biztonságpolitikai szakértő kongatja a harangot. Erre csak magabiztos válaszok jönnek az orosz politikai térből. Mintha meg se hallanák.
Nekem erről az Orosz hadjáratról az 1965 - 68-as Rolling Thunder (Gördülő vihar / mennydörgés) jut eszembe, mind a kettő ugyanolyan erősen lekorlátozott, tiltólistás, szándékosan visszafogott volt. Az okok némileg különböznek, de azért van közös keresztmetszet.