[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Rybar
Tegnap a Balti-tenger fenekén áthaladó Északi Áramlat 1/2 gázvezeték mindkét szálán nyomásesésről érkezett hír . A német média már ma arról számolt be , hogy a történtek célzott szabotázs is lehet.

Vessünk egy pillantást az egy héttel ezelőtti eseményekre:

▪️Az FSZB szeptember 22-én számolt be az ukrán különleges szolgálatok által szervezett, a Török Áramlat vezeték elleni terrortámadás megelőzéséről . A biztonsági erők öt embert őrizetbe vettek, tőlük két robbanószerkezetet, szerelési utasítást, koordinátákat és a kurátorokkal folytatott levelezést foglaltak le.

▪️Egy nappal korábban, szeptember 21-én egy ismeretlen modellű , angol jelzésekkel ellátott tengeri drón víz alá került Szevasztopol partjainál. Egy másik hasonlót megsemmisítettek az orosz haditengerészeti támaszpont külterületén. Nem mi vagyunk az egyetlenek, akik úgy gondolják, hogy az Északi Áramlatnál történtek, a Törökországba vezető gázvezeték elleni terrortámadási kísérlet és a Fekete-tengeren elkapott ismeretlen UAV-k nagyon hasonlítanak az orosz gázszállító infrastruktúra elleni célzott támadáshoz?
Hűb+.
Maximum számodra ismeretlen modellű a drón :d
Gyk. úgy hívják a NS elleni akciókat, hogy false flag... qui prodest
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 079
113
Energia ma
A "szivárgási helyek" csodálatos módon nemzetközi vizeken vannak. A dán kizárólagos gazdasági övezet közelében, de nem azon belül.
De a “szakértök” kizártnak tartják hogy Ukrajna valamelyik szövetségese hajtotta volna végre a támadást, inkább a zoroszok, “hogy növeljék a bizonytalanságot a EU-ban a gáz körül”. :eek::eek::eek:


Nem lett volna egyszerűbb elzárni a gázt a nagy Oroszországban, műszaki hibára hivatkozni, mint a Balti tengeren kerülgetni a NATO hadihajókat és tengeralattjárókat??
Egy olyan orosz flottával aminek a légvédelmi cirkálóját elsüllyesztik az ukránok? :rolleyes:
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 894
5 191
113
Én is de még binkov is !, ezért is kiáltottam már évekkel ezelőtt beavatkozásért ! De most már rájöttem hogy miért nem avatkoztak be ennyi éven át !

És ezt tetézték azzal hogy a tavaszi olvadás idején indították meg a támadást és még szépen "bevárták"hogy az Ukránokat ellássák nagy számú páncéltő rakétával.
 

Atlas

Active Member
2018. június 20.
44
127
33
De a “szakértök” kizártnak tartják hogy Ukrajna valamelyik szövetségese hajtotta volna végre a támadást, inkább a zoroszok, “hogy növeljék a bizonytalanságot a EU-ban a gáz körül”. :eek::eek::eek:
Amúgy a cikkben nem írták azt hogy kizárják hogy Ukrajna lett volna, csak azt hogy két lehetőség van és hogy vizsgálják a körülményeket.
 

SpazzMaticus

Well-Known Member
2018. július 24.
117
579
93
A ti oldalatokról sosem érkezik magyarázat, nincsenek linkek, kimutatások stb, csak az agitprop. Most is ez a helyzet, feltettem egy kérdést, és jön az agitprop válasz.

De most itt a lehetőség. Vázold fel kérlek, hogy a 40 éve szétszankciózott Iránnak mivel van több lehetősége egy high-technek egyáltalán nem nevezhető drón technológia létrehozására. De ha annyira akarod, nevezd high-technek, a kérdésen ez sem változtat. Mi az technológiai lehetőség ami Iránnak megvan, de az összeomlás szélén táncoló oroszoknak nincs?
Ugyanmán, ugyan...

Milyen mi oldalunk ?
Szélsőséges vagy baszod, mint egy al-kaidás terrorista. Csak ti vagytok meg "mink" ?


Csak mert komolytalannak tartom a ti Russian Today, + Oroszok az igazság oldalán linkbajnokságotok, mán' én vagyok az ellenség ügynöke maga ? XD

Hányszor volt ide beírva, belinkelve eltérő gazdasági elemzés, amit ignoráltatok ?

Az a helyzet, hogy benne vagytok nyakig putyin seggében, utáljátok mindazt ami nem azt képviseli amit az ő rendszere, és itt a -nem véketlenül lekorlátozott- fórumon egymást felszopkodva ábrándozgattok.

A valóság meg szembejön...XD

Ti meg akkor megsértődtök hogy röhögünk a meglepődéseiteken, amikor kibújik a szög a zsákból.

Nem vitatkozni, vitázni akarsz te koma, a szó valós értelmében, hanem csak "helyretenni" a "másik oldalt" aki mindenki, aki veled nem ért egyet.
Az elején megpróbáltak itt többen, de jó nektek ez is ami itt van.

Azután meg mostanában sokat csodálkoztok.
Én meg sokat röhögök.

Már a kérdésedre adott "megfelelő" válaszokat is nagyon várom az itteni "szakemberektől", csak közben többet soha nem iszom kávét,mert még megfulladok itt sokak nagy örömére...XD
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 435
10 191
113
Ami nem fér a fejembe, hogy az orosznak miért kell Iránig menni ezért a technikáért. Aki erre tud racionális magyarázatot adni annak jár egy virtuális csoki.

Mert ki tudja miből vett alkatrészek/anyagokból Irán olcsóbban tömeggyártja, mint az orosz?
A legolcsóbban tömeg gyártani Kína tud jelenleg, nézz fel alibabára és láthatod az ajánlatokat vagy kérhetsz saját ajánlatot. Minden fajta drónt megtalálsz, a kis játékokról egészen azokig amik 5000 méter magasan repülnek 2000 kilométereket. És kb írnak hozzávetőleges éves vagy heti kapacitásokat, több tízezer ezer darabokról van szó, és rengeteg gyártó cégről. Ha berendelsz 1 darab helyett 2000 darabot akkor az ár akár 60-70% kisebb.
Ilyenkor szokták mondani hogy jó jó de az csak civil játék, és jön a misztikus "katonai alkalmazás" amitől a 3-5 ezer dolláros cucc hirtelen 100-200 ezres lesz. persze tele lehet tenni önvédelmi képességgel, nagyon fejlett optikával, kurva drágán licencelt szoftverrel, csak gy öngyilkos drón esetében teljesen felesleges.
Na most mire jól jár mindenki Iránban is, meg Oroszországban is az üzleten.....
Szóval szerintem ez pont az a kategória amit egy háborúzni szándékozó országnak tudnia kell gyártani.

Ezzel nem arra akartam kilyukadni hogy vegyenek inkább Kínától vagy akárkitől, hanem arra hogy ez egy olyan dolog amihez ha megvan az alap gyártó kapacitásod és szakembereid, akkor nem kell a legdrágább opciót használnod, le lehet butítani, az igényeknek megfelelővé. Ezzel te olcsóbban hozod nehéz helyzetbe az ellenséget.

Legalábbis számok felől megközelítve ez lenne a logikus, a valóságban meg lehet teljesen sületlenség amit mondok.

600 milliárd dollárról volt szó, amit nyugati bankokban, állampapírokban stb pihentettek. Eladósodottságuk olyan alacsony volt, ami nyugaton nem létezik.
Úgy látom nagyon hasonlóan gondolkodunk. Miközben arról van szó hogy a 4 milliós tank drága, irdatlan pénzek mennek el a semmibe. Az a 4 milliós ami másoknak annyi, tehát ha nem jár mindenki túlzottan jól, akkor valószínűleg kevesebb.
Szerintem itthon még papíron sincs, de ez most mellékes. Amire utalni próbáltam, hogy pénz az lett volna a fonos projektekre. Nekem egyre inkább nem áll össze az egész.
Valószínűleg te is és én is abba a kategóriába tartozunk, akik nem hagynák a sárban szétrohadni az eszközálomlányt amit ránk bíznak, hogy jól van az úgy ahol van. Hanem saját lehetőségeinkhez mérten óvni próbálnánk. Pár tízmillióból legalább lemeztetőt lehetne minden felé húzni, ha nem a "mindenki járjon jól" lenne a lényeg. És akárki akármit mond sokat védene az is az eszközök állapotán.

Na ez nincs meg se ott se itt, felelős vezetők akik sajátjuknak érzik a rájuk bízott erőforrásokat. Vagyis hát.... túlságosan is sajátjuknak érzik de nem úgy ahogy kéne.....
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Csak mert komolytalannak tartom a ti Russian Today, + Oroszok az igazság oldalán linkbajnokságotok, mán' én vagyok az ellenség ügynöke maga ? XD
Bocs, nem reagálok a többi megmondásodra, mert látszik, hogy te is felvilágosult vagy, mi meg csak putyin seggét nyaljuk.
DE, ha valaki azon rugózik, hogy amit berakunk az pl az oroszok az igazság oldalán NEVEZETŰ oldalról van, és ez milyen gáz, ott attól tartok addig nem jut el agyban a tudomány, hogy felfogja: Az még mindig csak egy gyűjtőoldal, nem ők írják amik ott megjelennek.

A valóságtagadásról meg annyit, hogy jelenleg a nyugatis FOS média van valóságtagadós üzemmódba, de nem gyengén. Ugye az azovosok nem nácik, nincsenek nácik hoholföldön (Konkrét eset volt, amikor a balfasz NATO megosztotta twitteren nőnapkor a leányzót a halálfejes náci szimbólummal, amit utána, amikor a hülyéknek leesett rögtön letöröltek. Meg amikor a hülye zselét fényképezték úgy, hogy mögötte a 'nem náci' ember mellényén szintén náci szimbólum volt - ezt is törölték.), az oroszok márciusban kifogytak háromszor a lőszerből IS, stb.
Ezt meg nyelik a nyugati felvilágosultak mint kacsa a nokedlit. Végülis akkor ki is a valóságtagadó?
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
903
10 248
93
És ebből ugrottak ki a békaemberek???
Ne már... komolyan gondoljátok hogy az oroszok rongálták meg, akik ha kell elzárják, ha kell megnyitják?
De bevállaltak valami szuperrizikós hadműveletet, hogy ne legyen meg erre a lehetőségük?
Vagy hogy besározzák Ukrajnát? Csak a vak nem látja hogy az a rezsim mindent megtehet, bizonyíthatóan karlengethet gyerekekkel ahhoz is tapsol a nyugat. Akkor?
Persze lehet hinni, de tényként elővezetni...
Még az is valószínűbb hogy azt keresték van-e jele az elkövetőnek.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 969
113
Hát nem is tartja magát. Hogyan is tudná tartani magát? Rá van szorulva mások fegyvereire, segélyeire meg pénzére. Folyamatosan ezekért nyüszít, de ezekkel együtt is éppen csak megúszta eddig a sz@rba fulladást.
Azért a világ második legerősebbnek tartott katonai hatalmával szemben ez eléggé megsüvegelendő teljesítmény.
Meg azért a naaaaaagy oroszország anyácska is elkezdet kuncsorogni iráni drónokért...
Az orosz haderő és főleg a vezetése megmutatta, hogy az ukrán haderő szarba fullasztása közben ők is nyakig merültek a fekáliába, erre az ukránok meg el is kezdték lötyögtetni. ;)