[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 868
30 536
113
09.27.krónika
Egy Ent-ellektüell.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 005
83 039
113
Rossz helyre került az előbb ...

Tehát:
Ki ez a faszi aki ezt írta?

Életemben nem hallottam a nevét. Elképesztő vágyvezérlés amit írt. Főleg annak fényében, hogy az oroszok első nap Kijevben voltak, hetekig ott bohóckodtak, 64 kilométeres konvojjal szopatták az ukránokat és a NATOt hetekig, és leszámítva az egyetlen ukrán 9 milliárd dollárt érő barbatrükköt, ami inkább volt a jelenlegi helyzet alapján öntökönlövés, mint siker, kb. műhold ide, műhold oda, a saját maguk lemészárlásán kívül az ukránok sehol sincsenek még úgy sem, hogy full NATO intelt kapnak. Ez a kretén meg már A10et vizionál ... Amit pedig a műholdakról leírt ... Ez valami hír tvs bohóc?

 
  • Vicces
Reactions: mindenen kívül

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 120
26 784
113
20220928062534-27c49820.jpg
Ebből baj lesz. Ugye van a "tapodtat se hátrálni" parancsa az oroszoknak, pedig Limant ki kellene üríteniük lassan. Egy mocsaras folyóvölgy van mögöttük, amin keresztül nem lesz lehetséges a sikeres visszavonulás ha az ukránok még egy kicsit előrenyomulnak!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 005
83 039
113
"moszkvai videojáték-tervező cég" Nem bántásból, de ezen nem lepődök meg. A számítógépes játékipar, meg egyáltalán úgy az IT részleg felülreprezentált olyan emberkékkel, akik-hogyan is fogalmazzam meg- nem nagyon értik a nemzet és a haza fogalmát, és gondolkodásban eléggé a liberális oldal bal szélén találhatóak. Talán így nem sértő nagyon.

Alapvetően mikor valaki röhög azon hogy menekülnek a behívók elöl a ruszkik ( vagy legalábbis egy részük) mit gondol, hogy nálunk vagy a környező országokban mi lenne a helyzet? Tehát mi az elvárás, az hogy messze hazaszeretőbb és bátrabb legyen az átlag ruszki, mint az átlag EU tagállami? És ha nem produkálnak össztársadalmi szinten egy sokkal magasabb szintet mint mondjuk mi, akkor LOL?

Várjuk már ki, hogy be tudják e rántani azt a 300k embert, vagy nem. Mert ha igen, akkor tényleg csak a szemét és a kolonc lett lekaparva a nemzetükről. Mert aki hadköteles férfiként egy behívót eléget és lelép az országból, az egy rossz buzi.

Nem vagyok nagy orosz párti, de az ukránok 8 millió ukrajnai ruszkit szopattak éveken át. Nagyon nehezemre esik nem vonni párhuzamot a szlovákiában jelenleg is érvényben lévő benes dekrétumok, vagy a romániában történő falurombolások, esetleg szerbiában a vajdasági vérengzések és az ukrajnai események között. Kárpátalját nem is említve. Tehát egy átlag orosz hadköteles férfi nem tudom milyen elfogadható okot tud mondani, hogy ő miért lép le a behívót megkapva.

Na mindegy, ez felteszem hitvita. De jelenleg az oroszok össztársadalmi szinten többet hoznak, mint sanszosan mi vagy más európai ország hozna. Sajnos :(

Nos:
"„Többek közt ilyen például az adatbázisok kérdése, miután több esetben a potenciálisan mozgósítás alá tartozó személyek névjegyzéke rosszul vagy egyáltalán nem is került digitalizálásra”
Utóbbi következtében nem csoda, hogy finoman szólva több esetben sem mondható naprakésznek a rendszer, miután az esetlegesen az adatfelvétel időpontját követően bekövetkező egészségügyi vagy családi állapotra vonatkozó változásokat nem tudta a struktúra lekövetni. De olyan is előfordult, hogy harctéri tapasztalattal, sőt még sorkatonai szolgálattal sem rendelkező személyek kaptak behívókat. Ezek főképp a mozgósítás első napjaiban fordultak elő nagyobb arányban – de nem tömegesen! –, amelyek tisztázására minden esetben egyenként, az adott hadkiegészítő parancsnokságon került sor. Meglepő módon az orosz minisztériumi struktúra meglepően gyorsan reagált a felmerülő problémákra, például a notóriusan problémaforrásként jelentkező parancsnokságokon a szükséges személycserék meghozatalával. Az informatikusok esetében egyenesen a digitális fejlesztési minisztérium vezetője vette személyes hatáskörbe a kérdést, miután a képzett informatikai személyzet mind a gazdaság működése kapcsán elengedhetetlen, mind hajlamosabb a kivándorlásra.

„A kivándorlás esetében is a nyugatról hallott számok egyértelműen túlzóak”
Bár a részleges mozgósítás bejelentésével a háború kitörését követően megindult egy kvázi második kivándorlási hullám, annak léptéke még a február-március folyamán tapasztalható értékeket sem haladja meg. A kivándorlók közt többségében a még Oroszországban maradt nagyvárosi liberálisokat, illetve a korábban említett magasan képzett informatikusokat találhatjuk meg, akik vélhetően alapvetően sem tartoznának a mozgósítottak csoportjába. Egyúttal mind a finn, mind a grúz illetékes szervek vezetőinek nyilatkozatai alapján nem beszélhetünk az ország tömeges elhagyásáról. A több százezer kivándorlóról szóló ellenzéki híreszteléseket maga a grúz belügyminiszter, Vahtang Gomelauri cáfolta. Bár Gomelauri szerint is szeptember 21 óta mintegy 40-45 százalékkal emelkedett az Oroszországból Grúziába átlépők száma, de az még így is csupán napi 10 ezer fő körül mozog. Ráadásul a Grúziába beérkezett oroszok 60 százaléka már elhagyta az országot.

„A mozgósítás kapcsán inkább a merev orosz bürokratikus struktúra, ami nemcsak magát a folyamatot hátráltatja, de ad egyben okot a jogos kritikákra”"

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 502
12 751
113
Távhő vezetéket normális helyen a kilencvenes évek óta líra nélkül építenek.
Azok azért épültek úgy mert nem volt rendes hőszigetelt csoanyag és ezért vagy a felszínen vagy betonvalyuban vitték a csövet, máshol már réges rég a talaj súrlódások erejével kompenzálják a csotagulast. Ausztriában a távhő vezetéket már a nyolcvanas években úgy építették...
Az olajvezetekeket nem tudom, bár megrendelője vagy 10 nagynyomású gáz és olajvezeték korrekció tervezésben vettem részt, nem láttam a terveken kompenzatort

Kívàncsi lennék hogy lehet megoldva. Bár aztán lehet 70m mélyen olyan konstans a tengerhőfok, hogy semmi sem kell. De gondolom csak raknak bele valamit.
 
  • Tetszik
Reactions: Xtreeem

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
1 502
12 751
113
Az illiberális rendszerekben sokkal kisebb a hazafiasság, mert a nép kevésbé érzi magáénak az országot.

Igen??? Én azt hittem a liberális euban van az, hogy ha nemzeti színű zászlót kitűzöl a házad elejére, akkor nacionalista szennye vagy a társadalomnak.
Vagy éppen a demokratikus németországna mondanak olyat a politikusok, hogy a hazaszeretet szótól hányingerük van.


Vagy akár egy átlag csökkent képességű hvg olvasó liberális agymosott 1.0 szemében még egy trianon is teljesen jogos történés volt.

Ha leülsz egy némettel dumálni, pár sör után megnyílnak. Ott sincs esze ágában meghalni senkinek a hazaáruló vezetésért, meg aldozatot hozni élősködő hordákért.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 097
13 510
113
Miért zavarná meg Ukrajna az úgynevezet népszavazásokat, amikor azok igazából elonyosek számára. Ugyanis ha azok a teruletek, amelyekért most aktívan folynak a harcok, ugyan olyan státuszt kapnak, mint Krímea, eltunik egy képzeletbéli voros vonal, amit akkor kellene átlépniuk, amikor Krímeai félszigethez jutnak (márpedig odajutnak). Oo pedig már aligha mondhassa bárkinek, hogy nem egy hódító háborút folytat. És Oo-nak már nem lesz hová fokoznia a háborút a nélkul, hogy fel ne merulne az ENSZ-bol való (minimum ideíglenes) kizárása. :cool:
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
‼️Az USA és Európa majdnem kimerítette az Ukrajnának szállítandó fegyverkészleteit - CNBC

Az amerikai hadiiparban a 155 mm-es ágyúkhoz való tüzérségi lövedékek szokásos gyártási üteme békeidőben évente körülbelül 30 000 darab. Az AFU körülbelül két hét alatt fogyaszt el ennyit - mutatott rá Dave de Roche, az amerikai Nemzeti Védelmi Egyetem vezető kutatója a CNBC-nek.
--
Ajaj
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Miért zavarná meg Ukrajna az úgynevezet népszavazásokat, amikor azok igazából elonyosek számára. Ugyanis ha azok a teruletek, amelyekért most aktívan folynak a harcok, ugyan olyan státuszt kapnak, mint Krímea, eltunik egy képzeletbéli voros vonal, amit akkor kellene átlépniuk, amikor Krímeai félszigethez jutnak (márpedig odajutnak). Oo pedig már aligha mondhassa bárkinek, hogy nem egy hódító háborút folytat. És Oo-nak már nem lesz hová fokoznia a háborút a nélkul, hogy fel ne merulne az ENSZ-bol való (minimum ideíglenes) kizárása. :cool:
Ezt ma álmodtad? Vagy még akkor amikor azt is jósoltad, hogy a déli régiókból a népszavazás segítségével fognak kivonulni az oroszok?
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 868
30 536
113
Harctéri video
Tájkép csata után.
Csecsenek
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Ebből baj lesz. Ugye van a "tapodtat se hátrálni" parancsa az oroszoknak, pedig Limant ki kellene üríteniük lassan. Egy mocsaras folyóvölgy van mögöttük, amin keresztül nem lesz lehetséges a sikeres visszavonulás ha az ukránok még egy kicsit előrenyomulnak!

Ekkorát én tuti nem kockáztatnék, ez nem a lassan hanem tegnap kellett volna.
Az érdekes, hogy most nem azért lettek bekerítve, lehúsdarálva mert Ukránok gyorsak voltak mint elöző hónapban hanem mert Sztálinos/Hitleresen (putyinosan?) nincs hátrálás volt a parancs.
Gondolom ez olyan oroszos kit érdekel még "2000" orosz halott jön a "300.000"es erősítés dolog.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 386
45 863
113

A DNR és az LNR vezetői Moszkvába indulnak​


A DPR és az LPR vezetői, Denis Pushilin és Leonyid Pasechnik Moszkvába mentek, hogy befejezzék a köztársaságok Oroszországhoz való csatlakozásának folyamatát.

A fővárosban jogi eljárásokra kerül sor, amelyek új régiók belépését jelentik az Orosz Föderációba.

„Lesznek jogi eljárások az Állami Dumában és a Föderációs Tanácsban, majd az Orosz Föderáció véglegesen aláírja a dokumentumot. Ezt követően hivatalosan az Orosz Föderáció részei vagyunk ”- magyarázta az újságíróknak a DPR vezetője, elhagyva Donyecket.

Hamarosan a Herson és a Zaporozhye régió vezetői is megérkeznek Moszkvába.

FRISSÍTVE​

12:15. Vjacseszlav Volodin, az Állami Duma elnöke kijelentette, hogy a parlamenti képviselőknek "sok munkájuk van".

Elmondása szerint az Állami Duma munkarendjét a korábbi népszavazások figyelembevételével módosítják azok eredményeinek gyors törvényhozási nyilvántartásba vétele érdekében.

Így a regionális hét (az az időszak, amikor a képviselők a régiójukban dolgoznak) későbbre tolódik. A képviselők ezen a héten Moszkvában dolgoznak – pontosította Volodin.

Az Állami Duma következő plenáris üléseit október 3-án és 4-én tartják.
A Föderációs Tanács (az orosz parlament felsőháza) következő ülésére a menetrend szerint október 4-én kell sor kerülnie.


Источник: https://rusvesna.su/news/1664355600
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 842
81 306
113
Ki, vagy mi áll az orosz vezetékek felrobbantása mögött(összeállítottam egy elemzést)

Egyre több bizonyíték támasztja alá, hogy mindkét Északi Áramlat gázvezetéket szándékosan robbantották fel. Számos közvetett jel utal arra, hogy az amerikai haditengerészet érintett az incidensben. Hogyan lehetne pontosan megszervezni a szabotázst, és miért maradt sértetlenül az Északi Áramlat 2 gázvezeték utolsó szála?

Mindenekelőtt abból érdemes kiindulni, hogy az ukrán katasztrófa az Európai Unió elnyomására és az egyik civilizációs vetélytárs felszámolására irányuló amerikai hadművelet forgatókönyvét követi. „Európa az Atlanti-óceántól Vlagyivosztokig”, amelyet egykor de Gaulle javasolt, nagyon nemkívánatos forgatókönyv lett volna az Egyesült Államok számára. Az amerikai stratégák Ukrajnát választották a megfékezés másik eszközeként – Európa és Oroszország közötti „hidat”, amely az EU-hoz szükséges energiát is szállította gáz formájában. Egy másik alternatíva a Lengyelországon áthaladó vezeték volt, de a varsói russzofóbia fényében ez egyáltalán nem jelentett problémát.

Közvetlenül Jugoszlávia után az USA elkezdett pénzt fektetni az "új ukrán elitbe". E befektetések megtérülése 2014-ben kezdődött, és nem lehet nem észrevenni, hogy az Európa és Oroszország közötti kereskedelmi szakadék mindkét oldalt súlyosan megviselte.
Ez azonban még nem volt végzetes csapás. Az EU gazdaságát ért ilyen ütés az Északi Áramlat csővezeték mindkét vonalának és az Északi Áramlat 2 egyik vezetékének aláaknázásának tűnik.


Biden fenyegetések és víz alatti robbanások

Könnyű találni olyan videót, amely Joe Bident az Északi Áramlattal fenyegeti. Egy 2022. február elején forgatott videóban Biden az Olaf Scholz német kancellárral folytatott találkozót követően kijelentette: "Ha [orosz] tankok és csapatok átlépik a határt, akkor nem lesz Északi Áramlat 2, akkor véget vetünk neki." . Amikor a jelenlévők megkérdezték, hogyan fog ez megtörténni, Biden magyarázat nélkül azt mondja, hogy "meg tudjuk csinálni".

2022. június 14-én a Sea Power magazin közzétett egy cikket arról, hogy az amerikai haditengerészet aknavető osztaga a dániai Bornholm sziget közelében, az alsó gázvezetékek közelében gyakorolja a víz alatti drónok nagyszabású használatát. Az amerikaiak a BALTOPS haditengerészeti gyakorlatokon gyakoroltak, amelyek abban a pillanatban zajlottak a Balti-tengeren.

Mi itt a konkrét probléma? Az a tény, hogy az aknákat ma víz alatti drónok (UUV) - aknarombolók segítségével semmisítik meg. Az ilyen eszköz gyakran robbanótöltetet hordoz magában, amelyet az akna közvetlen közelében robbantanak fel. Vannak más speciális eszközök is, köztük olyanok is, amelyekkel robbanótölteteket lehet felhelyezni. A korábban a csővezetékre elhelyezett, időzítővel felszerelt UUV feltételezett felrobbantása, vagy más típusú újrafelhasználható UUV által közvetlenül a csőre helyezett töltetek felrobbantása a csővezeték falának tönkrtételéhez vezet, amit élesen súlyosbíthatja a csővezetékben lévő gáz hatalmas nyomása.

Az UUV azonban nem fog a semmiből kihajózni. Le kell szállítani, majdirányítani kell, amíg a helyére nem kerül. Szükségünk van valamiféle haditengerészeti erőkre a közelben, felderítést kell végezniük, támogatásra van szükségük.

Az amerikaiaknak voltak ilyen erői a régióban - attól a pillanattól kezdve, hogy a BALTOPS-2022 gyakorlatok elkezdődtek, és szeptember 23-ig egy csoport amerikai hajó a Balti-tengeren tartózkodott. Három hajója - az UDC Kerasarge, egy San Antonio típusú helikopter-hordozó-dokkhajó és egy régi, Gunston Hall partraszálló-dokkhajó - áthaladt a Nagy Belton, és szeptember 25-én már a La Manche csatornán is áthaladtak. Ezt megelőzően a csoportba tartozott a Gravely romboló és a csoporttól külön-külön, valamivel északabbra az osztályába tartozó vezető romboló, az Arleigh Burke is.

Az utóbbin egyébként rendkívüli esemény történt - egy tengerész eltűnt a tengeren, és keresése nem vezetett semmire. A Baltika tisztázatlan körülmények között örökre átvette David Spearman irányítását. Talán egy rossz merülés volt az oka?

A legérdekesebb egy másikesemény. Szeptember 2-tól az amerikai haditengerészet MH-60S helikopterei intenzív repülést kezdenek mindkét csővezeték felett Bornholmtól keletre. A számok a weben vannak. Mit kerestek ott az amerikaiak? A kérdés nyitott. Az Egyesült Államoknak vannak helikopterrel üzemeltetett aknarombolói, de ezek nagyon kicsik. Másrészt csak azt tudjuk, amit beszámolnak magukról. Lehetséges, hogy van egy erősebb, helikopterről ledobott UUV-juk robbanóanyaggal, amelyet egy lebegő helikopter száloptikai kábelével vagy kábellel és egy sodródó úszóantennával vezérelnek. Az amerikaiak is gyakorolják a hajók légi szállítását a legénységgel. Az pedig egyáltalán nem kérdés, hogy ebből megszervezzék az UUV irányítását, valamint a rakományok (robbanóanyagok és detonátorok) 70-100 méteres mélységbe süllyesztését. Szeptember 13-ig helikopterek repültek a vezetékek felett. Az amerikai harccsoport szeptember 21-én az esti órákban hagyta el azt a területet, ahol a vezetékek találhatók.

Szeptember 26-án 02:03-kor a svéd szeizmikus érzékelők erős robbanást rögzítettek. Az amerikaiak ekkor már elhagyták a Baltikumot. 19:04-kor újabb robbanás történt, majd valamivel később a csővezetékek nyomáseséséről szóló információ szivárogni kezdett a médiába. Aztán a csővezeték "példátlan megszakításáról" érkeztek jelentések, az Északi Áramlat AG illetékesei szerint mindkettő, az Északi Áramlat 1 csövei és az Északi Áramlat 2 egyik ága megsemmisültek, a gázellátás rajtuk keresztül lehetetlen.
Azt kell mondanom, hogy az EU számára ez kiütés, különösen Németország számára. Oroszország számára ez gazdasági szempontból nem jó, de ezek a következmények egyszerűen semmik másokhoz képest – azokhoz képest, amelyek az Északi Áramlat 2 utolsó sértetlen ága mögött rejlenek.

Provokációs forgatókönyv

Ha az amerikaiak, akkor miért viselkednek ilyen szemtelenül? Ránézésre ez a hagyományos taktikájuknak tűnik, hogy állandóan arra kényszerítik az európai vezetőket, hogy esküdjenek fel a hírhedt „atlanti egység” mellett. A csővezetékek esetében ez a bizalom nyilvános és tagadhatatlan demonstrációja, hogy a robbanás a szörnyű oroszok műve. Nem számít, mi van ott valójában.

De itt kést szúrnak a németek hátába. Mi történik, ha Scholz, akinek most mutatták be, hogyan robbantja fel örökre a német jövőt az amerikai haditengerészet kétéltű harccsoportja, nem akar együtt játszani?

Mi van, ha összeomlik, és erre a lépésre válaszul az Egyesült Államok pozíciója Németországban éppen ellenkezőleg, meggyengül? Hiszen itt a tél! És itt kell feltenni a történet legfontosabb kérdését. És miért hagyták érintetlenül a támadók az Északi Áramlat 2 utolsó ágát?

Talán azért, hogy valami Oroszországban gyártott robbanószerkezetet vagy ahhoz hasonlót találjanak? Valami orosz jelzéssel vagy orosz vagy szovjet alkatrészekkel? Mintha a robbanószerkezet meghibásodott volna, és nem tudott felrobbanni. Hogyan reagál majd Európa és az USA lakossága? Milyen intézkedéseket kell tenniük az európai kormányoknak, hogy csillapítsák a jövőjüket vesztett emberek tömegeinek haragját?


Az Egyesült Államokban kijelentették, hogy az Északi Áramlatnál végzett szabotázsból senkinek semmi haszna(csak az usának, hiszen kiejtették az oroszokat és így már ők szállíthatják a drágább amerikai lNG gázt-hatalmas nyereséggel)

Svéd szeizmológusok két robbanást regisztráltak az Északi Áramlatnál
Ez egy komoly kérdés. Ha egy ilyen provokáció valóban megtörténik, akkor annak következményei beláthatatlanok lehetnek. Ugyanezek az angolok már készítik a közvéleményt: egyedül a Telegraphnak sikerült több olyan cikket publikálnia, amelyek szerint a „folyamok” aláaknázása „orosz szabotázs”. Egyikük például az „Európa szabotázással gyanúsítja Oroszországot, miután az Északi Áramlat Európába vezető gázvezetékben „példátlan” károkat okoz, címszó alatt jelent meg.

Keresnek valami robbanóanyagot az utolsó csövön Oroszországra fogva, és itt Scholz nem fogja tudni megmagyarázni, miért nem akar német tankokat adni Ukrajnának.

Le kell mondaniuk a tankokról, a gyalogsági harcjárművekről és általában mindenről, amit Washington követelni fog. Ráadásul most az ukránon kívül nincs más csövezeték, amely Oroszországból Európába szállítana gázt.
 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Aham, UFO elmélet rokon paranoid összeesküvéselmélet, amit a józan gondolkodású halandó nem érthet meg. :oops:
Semmi gyíkember és tsai nincs benne, azt sem mondom hogy ált.8 -al ne lehetne megérteni, de mondom, hagyjuk, egyrészt ennek a kifejtése nekem nem éri meg a belefeccölendő energiát és időt, másrészt a topicba biztos nem fér bele, lehet a htka-ba sem. De hogy valamit adjak, ha már válaszolok, néhány mondatba sürítve:

Az élő vagy élők által alkotott rendszerek a megnyilvánulás különböző szintjein rendelkeznek olyan mechanizmusokkal, amelyek a rendszer fennmaradását és reprodukcióját szolgálják. Ha ezek a mechanizmusok gátlás alá kerülnek, az a rendszer pusztulását eredményezi. Az jelenlegi nyugati típusú társadalmi berendezkedésben olyan trendek alakultak ki, melyek gátolják a reprodukciós és regeneratív folyamatokat, tehát életellenesek. A gátló trendek kialakítása, kialakulása tudatos tevékenység folytán ment végbe a nyugati civilizációban, a trendek fenntartása, hatásuk fokozása bizonyos ágenseken keresztül jelenleg is tart, ezek általában megnevezhetőek, tevékenységüket nyilvánosan gyakorolják. Eddig a tények. Az eredmények ismertek.

Az, hogy mi van ezen szint fölött, hogy ezek az ágensek koordinálják -e a tevékenységüket, tudatában vannak -e egyáltalán a tevékenységük következményeinek, metafizikai természetűek -e stb., ez már mind hitkérdés és filozófia.
 

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 488
18 399
113
Rybar gugli fordító:
A helyzet Liman környékén
2022. szeptember 28-án 10.00 órától
Az ukrán fegyveres erők megpróbálják elvágni a Liman csoport utánpótlási vonalait.
Liman külvárosában
▪Az ukrán fegyveres erők egységei egy társaság erőivel, páncélozott járművek támogatásával kísérelték meg megtámadni Limant kelet felől Dibrov irányából. 3 gyalogsági harcjármű, 2 pickup és jelentős mennyiségű élőerő elvesztése után az ellenség visszavonult eredeti állásaiba.
▪Folytatnak napi sikertelen támadások az orosz fegyveres erők állásai ellen Ozernoje és Shchurovo kis csoportjai által.
▪Az ellenséges társaság közelében, páncélozott járművek támogatásával, Jampol délnyugati külterületén, Dibrovból harcolnak.
Limantól északra
▪Az ukrán fegyveres erők egységei a Redkodub melletti hídfőn nyomulnak előre, Katerynivka kis falu elfoglalva.
▪Az ukrán alakulatok három irányból támadták meg Kolodezi kis falut, hogy megvegyék a lábukat a Szvatovo-Makeevka-Terny-Liman úton, amelyen az Orosz Fegyveres Erők Liman-csoportját látják el. Az RF fegyveres erők katonáinak sikerült visszaverniük az offenzívát.
▪Kolodezitől északra az ellenséges mobil csoportok elérték a Zherebets folyó nyugati partját.
▪Az ukrán fegyveres erők egységei tovább bővítik az Oszkol folyó melletti hídfőt, előrenyomulva Borovoye község irányába, Peszkij-Radkovszkij falut elfoglalták. Az ellenséges mobil csoportok Podliman déli külvárosai közelében működnek.
Limantól nyugatra
▪Az ukrán fegyveres erők két irányból támadják Shandrigolovót. Északról az ukrán alakulatoknak sikerült elfoglalniuk Sredne falut, és megvetni a lábukat a külterületeken. Nyugat felől az ellenség a romos Novoszelovka falu irányából nyomul előre.
▪Drobisevó falu is napi és eddig sikertelen ellenséges támadásoknak van kitéve.
▪A nagy létszámvesztések kompenzálására az Ukrán Fegyveres Erők parancsnoksága tartalékokat helyez át Bogorodicsny oldaláról a harci zónába a Drobisevo - Shandrigolovo elleni döntő támadáshoz.
Limantól keletre
▪A Szeverszkij-Donyec északi partján lévő hídfőről az ukrán fegyveres erők ágyúzzák a Szvatovo-Kremennaja autópályát.
20220928062534-27c49820.jpg

Sokan álmodoztak katlancsatákról a tavasszal.
:D
Lehetséges, hogy Putyin valóra váltja álmukat Limannál.
Az ukránok szisztematikusan kerítik be az "utolsó oroszig" kitartó megszállókat.
Nagyon úgy tűnik, hogy a beképzelt diktátor személyesen irányítja a ruszki műveleteket. ;)

Egyszer kattintok rá, hogy mutassa az ignorált üzeneteket, erre ilyen agyhalálok fogadnak. Többet nem kattintok rá. :D

Más:
⚡Az EU enyhíteni fogja az Orosz Föderáció elleni szankciókat, feloldva az Orosz Föderációból származó műtrágya, cement és más termékek exportjának tilalmát - Politico
Szánalmas

Lebuktál a manipulált rémhír terjesztéssel, ezért sértegetsz inkább?
:D
Nem állok bele. :)

Egyre nagyobb bajban vagy...
:)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 386
45 863
113

Politico: Az Egyesült Államok gondosan figyelni kezdte az orosz nukleáris fegyvereket​


2022. szeptember 28., 12:46 - Közhírszolgálat - OSN
A Politico szerint az Egyesült Államok fokozta a hírszerzési intézkedéseket az űrben, a levegőben és a kibertérben, hogy megértse Oroszország nukleáris fegyverek bevetésére való készségét.

„A további hírszerzési erőfeszítések közé tartozik további amerikai és szövetséges hírszerzési eszközök kiosztása a levegőben, az űrben és a kibertérben. Valamint a kereskedelmi műholdak aktívabb felhasználása a Föld képalkotására és a terepen tartózkodó orosz egységek elemzésére, amelyek atomfegyver használatára kaphatnak parancsot” – áll az anyagban.

Az ügynökség beszélgetőtársa szerint "ezt szorosan figyelemmel kísérjük".