A magyar hadiipar napjainkban

A jelenlegi gazdasági környezetben is jó okunk van bizakodónak lenni, célunk egy exportképes magyar védelmi ipar létrehozása.
Ehhez kitartó és céltudatos magyar vállalkozásokra van szükség, őket köszöntöttem a mai Biztonságpiac Konferencián és kiállításon.

• Tetszik
Reactions: Venom85

Biztonságpiac konferencia és kiállítás 2022: biztonságról sokféleképpen

Képek...

307299058_956730288607059_6932365479231822889_n.jpg
308341009_956730555273699_7121780035048987934_n.jpg
308164490_956730648607023_5720293684696489574_n.jpg
308341673_956730538607034_1534810688382092229_n.jpg
308340548_956730425273712_6611580253052274222_n.jpg

Ezt meghallgattam volna...

10.30–11.10 A hadi- és védelmi ipar 2021-2022-ben. Hol tartunk?
Moderátor: Marosi Antal – Karc FM
Köszöntő, felvezető: Maróth Gáspár államtitkár
A pódiumbeszélgetés résztvevői
• HM – Dr. Porkoláb Imre ezredes
• VFT – Dr. Keszthelyi Gyula nyá. mk. ddtbk.
• HM EI Zrt. – Dr. Sándor Zsolt informatikai vezérigazgató-helyettes
• NKE HHK – Vas Tímea alezredes, a dróntanszék megbízott vezetője

Az immár évekre előre garantálható németországi gázhiány miatt a magyar hadiipar holtan született. Németország nem fog tudni termelni, alkatrészt szállítani, technológiát exportálni ilyen körülmények között. Az se biztos, hogy a megrendelt eszközöket, járműveket le tudják majd szállítani, de ha le is, akkor is milyen minőségben!

De igazából a magyarországi gázárak is ugyanezt jelentik nekünk. A magyar ipar is áll le szépen, a magyar hadiipar se fog tudni termelni. Már abban se vagyok biztos, hogy valaha termelés indul a zalai gyárban ilyen körülmények között abban meg teljesen biztos vagyok, hogy az eddig meg nem épült gyárak már soha nem fognak megépülni.

Az immár évekre előre garantálható németországi gázhiány miatt a magyar hadiipar holtan született. Németország nem fog tudni termelni, alkatrészt szállítani, technológiát exportálni ilyen körülmények között. Az se biztos, hogy a megrendelt eszközöket, járműveket le tudják majd szállítani, de ha le is, akkor is milyen minőségben!

De igazából a magyarországi gázárak is ugyanezt jelentik nekünk. A magyar ipar is áll le szépen, a magyar hadiipar se fog tudni termelni. Már abban se vagyok biztos, hogy valaha termelés indul a zalai gyárban ilyen körülmények között abban meg teljesen biztos vagyok, hogy az eddig meg nem épült gyárak már soha nem fognak megépülni.
Ez sajnos reális veszély. Mondjuk ha a németek dőlnek gazdaságilag akkor mi a teljes gazdaságunk is bukik mivel direkt függeléke vagyunk a német gazdaságnak.

Ez sajnos reális veszély. Mondjuk ha a németek dőlnek gazdaságilag akkor mi a teljes gazdaságunk is bukik mivel direkt függeléke vagyunk a német gazdaságnak.
Sajnos a jelenlegi és várható gazdasági helyzetben az összeomlás felé haladunk. A klasszikus mondást idézve: ha a német gazdaság a szakadék szélén áll, mi egy lépéssel előttük járunk...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Üzbegisztánnal kötne hadiipari együttműködést a kormány​

Emögött meg mi lehet? :confused:
Valahogy nem látom a szinergiákat és lehetőségeket Üzbegisztánnal - talán csak korrupcióban és diktatúra működtetésben "innovatívabbak", mint a mi kormányunk...