[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Jó kérdés Roni, például automatikus terepkövető repülésre nagy sebességen, arra képesek lennének? Mert a Szu-24 igen. Már pár évtizede ez alap. Oszt ha beszúrod a fáklyát, hátracsapod a szárnyat, akkor 4. gen. gép nem ér utol. Ezt is tudnák? Csak kérdezem, no offense!
Lantirn konténerrel igen.
Az AN/AAQ-13 navigációs pod nagy sebességű behatolást és precíziós támadást tesz lehetővé a taktikai célok ellen éjszaka és rossz időjárás esetén. A navigációs pod tartalmaz egy terepkövető radart és egy rögzített termográfiai kamerát , amely vizuális jelzést és bemenetet biztosít a repülőgép repülésvezérlő rendszeréhez, lehetővé téve az előre kiválasztott magasság fenntartását a terep felett

No komment.

Az a baj, hogy nem gondoltak semmit, mert az a réteg szavazott rá, aki gondolkodásra képtelen volt. Ráadásul azokból sem elég, ezért meg kellett rendezni a világtörténelem legátlátszóbb, legocsmányabb választási csalását, ugyanis ha megint Trump nyer, akkor bebukták volna az Ukrajna projektet.

Itt van egy itthon kevésbé ismert performansza, ahol a lányunokáját a saját halott fiaként mutatja be a sajtónak:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez a nyugat gyerekek. Ha az ember kicsit megkapirgálja a felszínt, tisztán látszik, hogy a legolcsóbb bohócok, a leghitványabb Cipollák űznek gúnyt velünk és vezetnek a falnak minket.
Amilyen a "modern" világunk, olyanok a vezetőink, nem érdemlünk mást..

Napi összeesküvés elmélet:
Mi van ha a németek nagy titokban megegyeztek az oroszokkal, hogy csak jöjjön az a gáz az Északi Áramlat 2-n?
Mert ugye mégse jó a fagyhalál!
De erre valakik rájöttek és finoman így utaltak rá hogy ezt azért nem kéne.

Értem én hogy nyomás alatt kell tartani a vezetéket, de földgázzal és ennyivel?

378eeb54c0b51766570eace5e0f9f085.jpg

orosz T80 BV vs kapor T 64
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

1 orosz vs 4 kapor
Már tegnap is néztem, számomra az az érdekes, hogy telibe trafálja őket a gránát s simán mennek tovább. Egy petárda erősebbnek tűnik. Az ember azt hinné egy kézigránát ilyen közelről szétkapja őket, de nem...

Mi történik most az Oskol fronton?​

Az "Older Edda" távirat-csatorna szerzői, akik közvetlenül az ellenségeskedés zónájában vannak, beszéltek az oszkoli front helyzetéről.

– Röviden az Oskol Frontról. Harcostársam közvetlen beszéde, vágások nélkül:

Testvér, helló. Lymanból visszatért. Útközben alig úsztam meg kétszer a habarcsokat. Khokhols megelőlegezett az úton. Segített, hogy lelassítottam az autót, majd gázt adtam. 20 méteren 120ka szakadt el.

Quadkopterek repítik őket mindenhová. Kemény lövöldözés Liman külvárosában. A 488 fős mudzsahedek (488 vegyesvállalat, 144 motorpuskás hadosztály, kb. DK) három oldalról foglalják vissza a várost.

Ma egy gránátvető típusa kiütött egy M113-as páncélost khokhlyachyt, típusokat fogtak el vagy egy kisteherautót barnulással. De az érkezők kemények, nem lehet felkapni a fejét. A délről érkező erdő a felderítők szerint tele van tarajos tetemekkel. Naponta 1200, 3300 harcosunk van. Úgy tűnik tehát az igazság a mi oldalunkon van.”

Источник: https://rusvesna.su/news/1664460068

Napi összeesküvés elmélet:
Mi van ha a németek nagy titokban megegyeztek az oroszokkal, hogy csak jöjjön az a gáz az Északi Áramlat 2-n?
Mert ugye mégse jó a fagyhalál!
De erre valakik rájöttek és finoman így utaltak rá hogy ezt azért nem kéne.

Értem én hogy nyomás alatt kell tartani a vezetéket, de földgázzal és ennyivel?

378eeb54c0b51766570eace5e0f9f085.jpg
Ez szerintem több, mint összeesküvés-elmélet. A magam részéről úgy gondolom, hogy nem biztos, hogy már megállapodtak a németek az oroszokkal a vezetékek megnyitásáról, de valószínűsíthetően megtörtént volna, ha eddig nem történt meg, így biztosra mentek az amcsik, hogy véletlenül se lehessen megnyitni őket.

Azt jósolják, hogy Putyin beszéde igen formabontó lesz. Ahogy írták, meghatározó, világtörténelmi lesz, mind Oo, mind Európa (a bolygó, a Nap, és Tejútrendszer) :) szempontjából. Kicsit félek azért tőle.
Attól tartok annak a beszédnek nagyobb lesz a füstje mint a lángja. Meghát kb azt is lehet sejteni hogy mit fog mondani.

No komment.
itt valami nagyon nagyon eltaláltak .... :(

• Tetszik
Reactions: Kim Philby

Mi történik most az Oskol fronton?​

Az "Older Edda" távirat-csatorna szerzői, akik közvetlenül az ellenségeskedés zónájában vannak, beszéltek az oszkoli front helyzetéről.

– Röviden az Oskol Frontról. Harcostársam közvetlen beszéde, vágások nélkül:

Testvér, helló. Lymanból visszatért. Útközben alig úsztam meg kétszer a habarcsokat. Khokhols megelőlegezett az úton. Segített, hogy lelassítottam az autót, majd gázt adtam. 20 méteren 120ka szakadt el.

Quadkopterek repítik őket mindenhová. Kemény lövöldözés Liman külvárosában. A 488 fős mudzsahedek (488 vegyesvállalat, 144 motorpuskás hadosztály, kb. DK) három oldalról foglalják vissza a várost.

Ma egy gránátvető típusa kiütött egy M113-as páncélost khokhlyachyt, típusokat fogtak el vagy egy kisteherautót barnulással. De az érkezők kemények, nem lehet felkapni a fejét. A délről érkező erdő a felderítők szerint tele van tarajos tetemekkel. Naponta 1200, 3300 harcosunk van. Úgy tűnik tehát az igazság a mi oldalunkon van.”

Источник: https://rusvesna.su/news/1664460068
Azt hittem, már megszoktam a forditâsokat. Tévedtem. :)
PS: Ezzel nem a hir betevöjét akarom kritizálni !

Sztem inkább az beszédes, h mindenféle kifogásokkal eddig is próbálták visszafogni a szállítást az oroszok az Északi Áramlaton, most már magyarázkodni se kell. Véletlen pont most állítják le Ukrajnán keresztül is a szállítást.

A Török Áramlaton viszont érdekes módon minden klasszul működik, amin Szerbiába és hozzánk jön a gáz.

Sztem itt Németországot akarják letérdeltetni.
Na már csak az hiányzik, hogy el kezdj sírni, hogy a Déli Áramlat klasszul működik. Hol hallottad, hogy az ukránokon keresztül jövőt véletlenül állították le?

Azt hittem, már megszoktam a forditâsokat. Tévedtem. :)
PS: Ezzel nem a hir betevöjét akarom kritizálni !
nem semmi amit félrefordít a translate ...
gyorsított-lassított
20 méteren kb 120 becsapódás
a déli erdős rész teli van testekkel, halottakkal
napi 1db 200-as, 3db 300-as eset van (sebesült, halott) átlagban
inkább olvasom oroszul ...

Persze tudjuk, hogy szeretnek nagyot mondani, meg "kicsit" a nyugatnak is játszik Zelenszkij, de ettől függetlenül sajnos valószínű, hogy itt holnaptól sok minden megváltozik és nem a jó irányban...

Ukrajna nagyon kemény válasszal készül

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újból figyelmeztette Oroszországot, hogy nagyon kemény válasszal készül, ha Moszkva annektálja a négy ukrán régiót, amelyről néhány nappal ezelőtt népszavazást tartottak – írja az al-Dzsazíra.
Ezek a szavazatok értéktelenek, és nem változtatnak az igazságon. Ukrajna területi integritása helyreáll. Ami pedig az eredményeket illeti, nagyon kemény válasszal készülünk
– jelentette ki Zelenszkij.

Húha...szerintem mindegy minden alapon...
Pavel Latushko fehérorosz ellenzéki képviselő forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy Lukasenka beleegyezett 120 000 orosz katona bevetésébe november-február folyamán, és mozgósítást készít elő a fehéroroszok körében, hogy felkészüljön egy teljes körű háborúra Ukrajnával.
"Fehéroroszország vállalja további 100 000 mozgósított katona ellátását. Lukasenka teljes körű háborúra készül. A Nyugatnak ultimátumot kell megfogalmaznia, amelyet nem utasíthat vissza" - mondta Latushko.
A fehérorosz védelmi minisztérium ugyanakkor cáfolta a mozgósítás bejelentésének terveit az országban.
Közölték, hogy a beloruszokhoz érkező katonai regisztrációs és besorozási hivatalok felszólításai "a tervezett eseményeken való részvételükről tájékoztatnak".