[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
6 786
10 957
113
Nincs benne logika. Az oroszoknál van a gázcsap, ha nem akarják, hogy menjen benne a gáz Európa felé, akkor elzárják és nem fog menni a gáz (a németek pedig nyalogathatják a jégvirágokat az ablakon). Ez egyszerűbb mint speciális egységekkel nagy mélységben felrobbantani a vezetékeket 3 helyen. Ezenkívül, ha később rendeződik a helyzet (mert egyetlen háború sem tart örökké), sok pénzért újjá kell majd építeni a vezetéket, hogy használatba vehessék.

Ez kőkeményen USA akció volt, USA érdekekkel és érdekcsoportokkal a háttérben. Ahogy páran már leírták, az USA bármi áron le akarja nullázni a német ipart és egy az egyben Németországot, nehogy az összeborulhasson az olcsó orosz nyersanyag forrásokkal.
1. így nem kell/ene fizetni kötbért -vagy hogy hívják
2. pont el lehet ezt érni: a NATO országok egymást okolják
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 779
50 333
113
Én máshogy gondolom. Főleg mióta elolvastam Putyin 8pontos követelés listáját még januárban. És hát én uezt gondolom rólad.
Ez alapján mi a gondod egy katonailag (is) meggyengült Ooal? Ahogy látom te is mint veszélyforrás számolsz velük. Most tartanak ~1300 azonosítottan kilött tanknál, a valóság ennél sztem min +50%al több. Még egy 6hónap és modern(izált) tankjuk se lesz. Hibátlan.
A brutál élőerő veszteségek "húsdaráló" miatt meg jó eséllyel a lakosság harci kedve is csökken. Hibátlan.

Hamár
Kötelező sorozás. Sok az 55+os. De van olyan kép ahol sztem 65+éves papa van kalassal. Elfogytak az oroszok vagy mifene? btw nem tudom mit mondjak hogy szerencsétlenek vagy hogy ezt akarták megérdemlik.
Baxki, es ezekkel hogyhogy nem birnak az ukrop árjak?
Azert nagy blama lesz ha megint az ilyen donyecki banyaszok meg buszsoforok kanalazzak ossze a kiborg maradekokat...
Lehet hogy strandi oromlanyok, vakok, vizfejuek is vannak koztuk mint a hoholoknal?

Itt pedig az uj lokhajtasos hohol legierot lathatjuk.

Dnyiproban is szetszortak lettek a raketa talalat utan...

Naci jelzesu ukran tank volt.

Egykori holland alumineum tank utja Kubinka felé...
 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
867
7 354
93
1. így nem kell/ene fizetni kötbért -vagy hogy hívják
2. pont el lehet ezt érni: a NATO országok egymást okolják

Miért kellene. Csak úgy nem fizetnek. Eppen ugy, ahogy az ő pénzüket ellopták.
Jelenlegi helyzetben simán megtehetik.
Most mi lenne ha nem? Kapnak szankciókat. Von der Leyen csunyábban néz? Meggyorsítják az lbtq kivonását?
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
5 671
14 651
113

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
929
5 266
93
.
.
Egyaltalan nem volt muszaj ez a haboru. A vilag, söt maguk az orosz allampolgarok is megvoltak Putyin haboruja nelkul. Ezt a haborut putyinon meg par cinkosan kivul SENKI nem akarta. Belertve magukat az orosz embereket is, ök is csak jol akartak elni, es a többsegnek Moszkvaban, itt-ott, pontosan tökmindegy volt a sajat eletere nezve, hogy egy Luganszk nevu porfeszek Oroszorszaghoz tartozik-e vagy sem.
Ha ebböl putyin eszkalal egy atomhaborut is, akkor ket-harom szutykos varosert (Donyeck, Luganszk, stb) bealdoz mindent, beleertve a ket-harom szutykos varost magat is.
.
Az USA hiroshimai bombajat meg azert ne keverd ide, mert a vilag 99.99%-a addig egyaltalan nem tudta, mi ez a fegyver es mire kepes, azota viszont mindenki tudja. Igy esetleges ujabb bevetese is ezutan egesz maskepp itelödik meg.
Hagyjuk már ezt a Putyin akarta orosz-ukrán háborút, amit senki nem akart, csak a félhalott Putyin lázas álmai. Nyisd ki a szemed, új világrendért megy a harc, a szokásos sunyi, végtelenül aljas, hazug nyugati stílusban. Az utolsó mondatod mindent visz. Tehát az usa bármilyen szemétséget bevethet, megléphet elsőként, ezzel ő a pionír az avantgard. De ha másvalaki később uezt meglépné, na az már cinkes, hiszen kiderült már korábban ( az usa lépése kapcsán ), hogy mennyire pusztító gciség a dolog. Ehhh.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
931
6 220
93
.
Aquarell, azzal nem lenne vége. Putyint egy győzelem csak megerősitené, hogy ez a követendő módszer, kb mint Hitlert a kezdeti első sikerek, és nem fog leállni. Ukrajna után belekötne a Balti államokba, hogy ők is ősi orosz föld, és a nácik elfoglalták.
Ereje se lenne hozzá..Honnan vesztek ilyet, hogy Putyin nekiugrik európának, világháborút csinál, Nato országokat támad???? Teljesen el vagy borulva...úristen! De hányszor mondtam már hogy higítóra ne herbálozz????
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 976
22 758
113

Az olasz nagykövetség azt tanácsolta állampolgárainak, hogy hagyják el Oroszországot​


Az oroszországi olasz állampolgároknak el kell hagyniuk az országot – közölte az olasz moszkvai nagykövetség sajtószolgálata. Ugyanakkor azokról a polgártársakról van szó, "akiknek az országban maradását nem a kényszer szabja meg".

Rómában a „nemzetközi színtéren történt legújabb fejleményekre” hivatkoztak. A légi és közúti kommunikáció nehézségeiről is beszélünk. Korábban Bulgária, Lengyelország és az Egyesült Államok nagykövetsége adott tanácsot az Orosz Föderáció elhagyásával kapcsolatban.

Malek Dudakov amerikai politológus biztos benne, hogy az amerikai hatóságok felszólítása az oroszországi állampolgárokhoz, hogy hagyják el területét, nem jelentik a feszültség újabb fordulójának kezdetét .


A lettek is Oroszország elhagyására szólítottak fel. Nekem ez több, mint gyanús, valami készül!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
14 551
21 735
113
Stack_of_pipes_North_Stream_2-1-1024x682.jpg

30-50kg attól függően, hogy egyszeri detonálás vagy vmi vegyes szerkezet (elsőre brutál rombolni az acélt, vagy meggyengíteni és másodperces különbséggel rombolni). Búvár vagy drónmunka. Dudinak igaza van, nem kell ide high tech cucc, csak a csövet kell megtalálni!
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
6 786
10 957
113

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
867
7 354
93

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
484
3 935
93
Ez baromság és belpesti bőcsész hangulat keltés (a cikk). Nem tart soká az ilyen kijavítás, simán és gyorsan ki lehet szakaszolni azt a kis részt pláne 70 m mélyen. Nem egy nagy dolog, a kérdés kinek kell ezt csinálni és miért nem kezdték már meg az illetékesek. Annak a rendszernek van gazdája ami fel van készülve egy ilyen vezeték szakításra.
Én több száz méteren el tudnám intézni a rendszert és van egy pár gázmérnök még a világon, tehát ez a támadás elégé politikainak tűnik inkább, mint igazi támadásnak aminek a célja a szállító rendszer tönkretétele lenne!
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 976
22 758
113

Műholdfelvétel az Északi Áramlat gázvezetékeken történt szivárgásról, amelyet az orosz Canopus-V eszköz készített.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 411
12 009
113
❌ - Antony Blinken amerikai külügyminiszter: "Hogy egyértelmű legyen: az eredményeket Moszkvában rendezték meg, és nem tükrözik az ukrán nép akaratát".

❌ - Antony Blinken amerikai külügyminiszter: Oroszország kísérlete Ukrajna egyes részeinek annektálására illegitim és súlyosan sérti a nemzetközi jogot
"Nemzetközi jog"

❌ - Antony Blinken amerikai külügyminiszter: Oroszország látszat-népszavazása hiábavaló kísérlet arra, hogy elfedje az ukrajnai területszerzési kísérletet
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 035
2 383
113
Nem sértő szándékkal, de ekkora magas labdát azért nagy butaság volt leírni. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
A balti államokban bizony nagy hagyományai vannak a náczulásnak, A Waffen-SS-be is sokszoros túljelentkezés volt náluk, úgy emléxem ;)

Az NS-1 le volt állítva, az NS-2-t meg sem nyitották. Meséld el, mi értelme az oroszok részéről eldobni azt a pisztolyt, amit a fritzek fejéhez is tehetnek?

Semmiféle minta nem segíthet, mert mindenkinek van a másik cuccából több szakajtóval IS. Azt meg lehet állapítani milyen cucc volt és ki gyártja, de a kérdés az, ki az aki használta? :)

Jajjnemááááár! Tutira Szauron trollfarmjáról hackelték meg Sikorski accát a gonosz orkok!

Az oroszok nem elpusztítani akarják Európát, ahogy Ukrajnát sem. Más sem hiányzik nekik, mint még 15 DS kápók által uralt USA vazallus. Amíg volt vezeték, addig náluk volt a kontroll egy olyan eszköz fölött, amivel télen sakkban tarthatják a fritzeket. Ez most megszűnt. Szerinted ekkora ászt dobnak el egy ennyire komoly partiban?

Én Nudelmann nyanyust látom beszélni és nem a bedezsóttit...

Hogyan kensz rá bármit arra, akinek az egész világ kommunikációján és médiáján rajta van a keze? Ha meglenne videón, hogy Biden fater mélységi töltetekkel halászott ott, akkor is belesulykolnák a népbe hogy ez csak orosz agitprop. Sikroski tweetjét is mentegetted, Nudlimamus is a bedezsótti hibája, Te magad vagy az élő példája a hatékony agymosásnak...

Ha már atomháború lesz, akkor én is azt szeretném. Megelégedett mosollyal az arcomon távoznék a túlvilágra ha tudnám, hogy azok akik mindezért felelősek, már a pokol tüzén égnek ;)

Állítólag valami bolygóegyüttállás is lesz aminek a tengelye épp Szauron pulpitusán halad keresztül, így feketemágia segítségével beleköltözik az antikrisztus. (de lehet hogy csak petéket rak bele)
Elsőre én se láttam értelmét de miért pont most akarják leállítani a szállítást a többi vezetéken kivéve Déli áramlat?És a javításhoz is kérhetik cserébe a szankciók feloldását.Ettők függetlenül persze még lehet "hamis"zászlós művelet.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 411
12 009
113
❌ - Szputnyik Fehéroroszország a Telegramon: - "A régi konfliktusok eszkalálódnak, és új kihívások jelennek meg a modern körülmények között - Putyin Az Oroszországi Föderáció elnöke videokapcsolaton keresztül megbeszélést tart a FÁK-országok különleges szolgálatainak vezetőivel."

❌ - Vlagyimir Putyin orosz elnök: Egy igazságosabb világrend kialakításának nehéz folyamata zajlik, az egypólusú hegemónia összeomlóban van

❌ - Vlagyimir Putyin orosz elnök: A Nyugat kész bármilyen országot veszélybe sodorni, válság epicentrumává tenni, belül színes forradalmat provokálni és véres mészárlásokat okozni

❌ - Szlovák miniszterelnök: Elítéljük Oroszország népszavazásait az ukrajnai régiókban, és nem ismerjük el a szomszédos ország területének elfoglalására tett kísérletet.