[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 376
8 983
113
Gleiwitz ismerős pl?
Nem mintha most szükség lenne ürügyre. Egyelőre Putin érdeke az eszkaláció.


Mit is keresett pár hete pont ott a Professor Logachev kikapcsolt transponderrel...?
Prof. Logachev, Sir Higginst kereste egy kéréssel, miszerint ha lehetőség van rá, kímélje meg a HTKA fórumának bizonyos topikjait az időnként előforduló csacska ( hangsúly a csacskán van ) hozzászólásaitól. A Sir ezen beírását látva biztos vagyok benne, hogy a találkozó nem jött létre.
 
  • Vicces
Reactions: SirHiggins

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 276
93
De ha az ukránok nem akarnának harcolni, akkor a világ minden pénzét és felszerelését odaadhatnád, akkor is az oroszok győznének.
Példa Afganisztán és Irak.
A NATO nélkül mi lenne Ukrajnával?
Nyilván elveszítené a háborút.
Mint ahogy Észak-Vietnám is elvesztette volna. Meg ahogy Észak-Korea is ha nem kap masszív támogatást az akkori SZU-tól.
Mi is akkor a gond?
Gond? Ha visszaolvasod akkor látod hogy nem ez volt a téma.
.
Csak a pontositas kedveert, de az oroszok oldalan harcolo csecseneket te minek nevezned? Vagy a wagneres nepseget?
Na ök azok, akik tenyleg csak penzert vannak ott.
Ki melyik országban lakik? Már meg is van a válasz!
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ez nem történhet meg. Korábban leíram miért. Ha valaki kiállna ezzel, annak vége.
Az lehet, de ha nem áll végre ki európa a saját ku*va érdekeiért, és nem tüntetnek el minden olyan bábot aki más nemzet érdekeit szolgálja, addig mi usa csicskái leszünk, és.olyat, hogy szuverenitás, meg a többi hasonló jólhangzó fogalmat el lehet felejteni. Valójában európa "szuverenitása" (ha ennek egyáltalán van értelme) a gázvezeték robbantásával szinte megszűnt létezni. (Eddig sem nagyon volt)

Nekem nagyon rossz előérzetem van a jövővel kapcsolatban.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Azért nah, ha félig újáépítik, akkor is lehet újra használni.
Ez baromság és belpesti bőcsész hangulat keltés (a cikk). Nem tart soká az ilyen kijavítás, simán és gyorsan ki lehet szakaszolni azt a kis részt pláne 70 m mélyen. Nem egy nagy dolog, a kérdés kinek kell ezt csinálni és miért nem kezdték már meg az illetékesek. Annak a rendszernek van gazdája ami fel van készülve egy ilyen vezeték szakításra.
Én több száz méteren el tudnám intézni a rendszert és van egy pár gázmérnök még a világon, tehát ez a támadás elégé politikainak tűnik inkább, mint igazi támadásnak aminek a célja a szállító rendszer tönkretétele lenne!
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Még annyit - ha Putyin keményebb, vagy a keményvonalasok időben félreállítják, és nem csinál kínai segget a szájából az üres fenyegetőzésekkel, akkor most nem tartanánk itt. Nagyon nagyon rossz előérzetem van, és látva az agymosott tömegek teljesen irracionális gondolkodását, a 2 láb rossz, 4 láb jó féle kondícionált véleményformálást, nem látok más kiutat ebből, csak azt, ha az oroszok egy, mindent eldöntő csapást indítanak, mintegy intő jelként. Talán ez még megállíthatja az őrületet. Talán. De az is lehet, hogy már ehhez is késő, és pontosan az a cél, hogy ez a lépés is megtörténjen.

Aki nem fogja fel, hogy a tegnapi amerikai támadás mit is jelent, az menthetetlen.
Aki nem fogja fel, hogy mit jelent a világra nézve, hogy az USA csak úgy gondol egyet, és szankciókat vet ki a világ bármelyik részén, és a többi ország és az azokban működő cégek akár a saját kormányaikat megelőzve, vagy azokkal szembe menve is becsicskulnak a szankcióknak, az nem tanult semmit a történelemből, és azt hiszi, hogy a csúnya gonosz japánok minden ok nélkül, kiprovokálatlan támadást indítottak a mit sem sejtő, ártatlan áldozat USA ellen Pearl Harbornál.

Hogy egy többezer km-re lévő országnak bármilyen szava legyen, hogy 2 másik földrészen lévő ország milyen gázvezetéket épít államaik között, az nonszensz. Hogy a saját állítólagos szövetségesét ezért szankciókkal fenyegesse, és a német állam a szóban törvénytelennek nevezett szankcióknak becsicskuló vállalatait nem tudja megrendszabályozni és kényszeríteni, hogy a saját államának törvényeit tartsa be, az tulajdonképpen a szuverenitás legutolsó csírájának az elfojtása.

Ma ugyanez történt Törökországban a MIR-rel. Szalámi taktika, oszdd meg és uralkodj elv.

Elég egyetlen kérdést feltenni: van-e olyan elképzelhető forgatókönyv, amely szerint pl az EU szankciókat vetne ki az USA-ra? Tud-e az USA bármi olyat tenni, amire ez lehetne a válasz? Vagy elszenvedhetne-e szankciókat bármi olyanért, amiért más államokat bőszen szankciózunk? Választásokba való beavatkozás? Államok szétbombázása és kamu indokokon alapuló háborúk? Gazdasági zsarolás és fenyegetőzés?
Ha valaki elég magas, veszélyes pozícióban fel is merné vetni ezt, másnapra vagy erkölcsileg vagy fizikailag vége lenne. Európának vége - a politikai pártok, a kormányok, a média, az egyetemek, az akadémiai és a 'civil' élet tele van amerikai ügynökökkel. Ezek nagy része persze nem is tudja magáról, hogy ő az, ő csak követ egy megfelelőnek tartott ideológiát, egy polkorrekt igazodást. Hasznos hülyék és fizetett ügynökök. 1-1 zsíros állás egy 4 betűs fosban, egy jó kis fellowship, felület a megbízható forrásnak felcimkézett sajtótermék OP-ED rovatában (mit is beszélek, ma már az egész ménsztrím sajtó egy nagy közös OP-ED) és kész is a megfelelően körbehivatkozott hálózat, ami bármilyen ellenhangot azonnal elnyom.

Egy pólusú világrend, világkormány stb stb - amikor a kizárólagos globális hatalmi pólus szerepére törő állam a törvénykezésének nem szab területi hatályt, azzal mintegy semmibe veszi minden más állam szuverenitását.


Skizofrén állapot, de most egész európa, de talán az egész világ sorsa, szuverenitása, szabadsága függ az oroszok sikerétől.

UI: pont ezért nem lehet itt himi-humi különleges műveletezni, és ezért értek most egyet Roni felettem lévő hozzászólásával. A tét túl nagy ahhoz, hogy olyan bohóckodást csináljanak, amit az elmúlt 7 hónapban. A VB döntőre nem egy harmadosztályú csapat kispadosaival nevezel...

Az első nyugati fegyverszállítást meg kellett volna torolni egy korlátozott, konvencionális csapással Lengyelország ellen (megfelelő vonalakon küldött figyelmezetéssel kísérve - nincs 5. cikkely, mert pukk)
Első nap el kellett volna zárni minden nyersanyagot, teljes embargó a szankciókra válaszul.
Totális háború ukrajna teljes elfoglalásáig (akkor tényleg elég lett volna 1-2 hét)
Nagyon jól összeszedted a lényeget. Érthető az egyszerű embernek is, de ettől függetlenül színvonalas rövid elemzése a helyzetnek.
Egyébként el kell keserítselek. Sajnos Putyin a globalista/egyvilágrendes rendszer része! Az ő kottájukból játszik.
Ahogyan telnek a napok, egyre világosabb számomra. Még az elején elnézte az ember, hogy ja szegényeknek nem sikerült egyből lecsapni Zselét, és hát ezért visszavonultak, veszteségekkel. Na de eltelt 8 hónap, és ugyan úgy töketlenkedik Putyin, mint eddig. Semmi változás, holott ott van mögötte egy brutális fegyverkészlet, és emberanyag amivel sec perc lenyomhatná az ukrit. De nem. Ő különleges műveletezik. Az első Kijevi bukta után össze kellett volna szedje magát és a teljes nyugati határ mentén le kellett volna válassza Ukrajnát a nyugati utánpótlásról. E helyett mit csinált. Szépen engedte be a fegyvereket, hogy azokkal öljék az orosz katonákat halomra. Lassan álig felfegyverzik az egész ukri bandát, aztán már Oo. kerül veszélybe. Szóval, ne mondja senki, hogy ez nem szándékos. Ha pedig nem, akkor hozzá nem értés, és a valamire való vezető levonja a konklúziókat, és lemond. De nem. Hát persze, hogy nem. Még a végén füstbe menne a becsempészésére szánt energia. Mert, hogy valahogy sikerült beültetni a Kremlbe az nem volt kevés munka. És még a hazafít is eljárszatni vele, hogy a végén az oroszok színe javát vágóhídra küldje, szép lassan.
Ennyi.. Ne várj tőle semmi jót. Ha csak el nem takarítják, Oo.-nak annyi. De nem hiszem, hogy sikerülne valakinek. Tettek azok annak érdekében akik odaültették, hogy védve legyen.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 199
113
Mit is keresett pár hete pont ott a Professor Logachev kikapcsolt transponderrel...?
A Professzor Logacsev tudományos-kutató hajó az Atlanti-óceánra tartott. Nem hadihajó. Ti angolszászok kapaszkodtok minden szalmaszálhoz. :) Közben ignoráljátok a tényeket. Miért gyakorlatoztak közvetlenül a vezetékek fölött amerikai hadihajók? Miért repkedtek amerikai katonai helikopterek közvetlenül a vezetékek fölött.
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
A Professzor Logacsev tudományos-kutató hajó az Atlanti-óceánra tartott. Nem hadihajó. Ti angolszászok kapaszkodtok minden szalmaszálhoz. :) Közben ignoráljátok a tényeket. Miért gyakorlatoztak közvetlenül a vezetékek fölött amerikai hadihajók? Miért repkedtek amerikai katonai helikopterek közvetlenül a vezetékek fölött.
Ja, kutatóhajó, mi ... pff, nyilván.
Köztudott, hogy egyszerű kémhajó.
És az orosz TU95 mit keresett ott, szintén kikapcsolt jeladóval? Pont ott, pont akkor?

Ez parttalannak tűnik így. Szerintem találjunk egy Seychelle szt-i honossággú hajót és zárjuk le a témát.
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 165
3 452
113
Ez baromság és belpesti bőcsész hangulat keltés (a cikk). Nem tart soká az ilyen kijavítás, simán és gyorsan ki lehet szakaszolni azt a kis részt pláne 70 m mélyen. Nem egy nagy dolog, a kérdés kinek kell ezt csinálni és miért nem kezdték már meg az illetékesek. Annak a rendszernek van gazdája ami fel van készülve egy ilyen vezeték szakításra.
Én több száz méteren el tudnám intézni a rendszert és van egy pár gázmérnök még a világon, tehát ez a támadás elégé politikainak tűnik inkább, mint igazi támadásnak aminek a célja a szállító rendszer tönkretétele lenne!
Még mindig nem írták, hogy a szankciók érintenék e a javítómunkálatokat, csak annyit lehetett olvasni, hogy nem belátható időn belül lesznek elvégezve.
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
905
10 276
93
Lúzer szarok...
Aki meg tényleg képes benyalni, hogy ennek a legkisebb legitimációja is volt... hát, gondolkozz el.


Ma így bugyog az egyik:


Tegnap ca.700m átmérőre saccolták. Kifejezetten veszélyes a hajózásra /is.
De hát ilyen szar felbontásban is látszik pipa!
Ne légy már ennyire vágyvezérelt. Lúzer szarozni meg... Ezeket az embereket 8 éve lövik, és még sincsenek kiborulva egy tolltartó elhelyezése miatt.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 443
12 410
113
Ja, kutatóhajó, mi ... pff, nyilván.
Köztudott, hogy egyszerű kémhajó.
Mitöl kémhajó egy hajó? Van benne valami kém chip? Jujj..

Eközben:
lengyelek, észtek, románok, bulgárok hívják haza azonnal az állampolgárokat

⚡Az Egyesült Államok további 18 HIMARS MLRS-t, az ezekhez szükséges lőszert, különböző radarokat, UAV-k elleni eszközöket és 150 különböző terepjárót ad át Ukrajnának.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 058
26 620
113
@blogen az előadásban szerepel az iraki ábrád! Csak szólok hogy nyújtsd majd be az igényedet a használati díjra! (Persze csak ha nem Te vagy Resperger)
Hadd használja. Az oroszoknak úgyse sikerült, ami az amiknak! Az ukrán haderő nem bomlott fel mint az iraki. Szerintem az orosz légifölény hiánya okozta ezt. Ezért lett a jó kezdetből orosz katasztrófa.

Légierő az sead, pgm és awacs+ew fölény. Legyen tanulság! Nekünk is, mert adott a lehetőség, ez már nem nagyhatalmi luxus.
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 350
10 738
113
Valami nem hagy nyugodni. Az USA és nyugati lieblingjei az utóbbi időben nagyon felpörgették a Putyin!Atom!Bevetheti! témát.
Mi van akkor, ha false flag elpukkantanak egy kisebb töltetet ukrajnában és rákenik az oroszokra, hogy a ruszkik megmaradt szövetségeseit is elfordítsák, elérjék hogy globális pária legyen?
A permanens nyugati médiacunami mellett lenne aki elhinné, hogy nem az oroszok voltak?
Az USA globális pária lett Hirosima és Nagaszaki után?

Szerintem - az egyik gondolatalternatívám - onnantól már mindegy lenne.
Akkor ez már ugyanis kabátlopási ügy. Mit csinálna, nekiállna mindenkit győzködni, hogy de nem?
Kit érdekeltek eddigi is a tények azok közül, akik elhiszik a hamis narratívákat, mert az elfogultak kategóriájába tartoznak vagy egyszerűen az átlagember kategóriájába?
A zaporizzsjiai atomerőmű lövésének a példája kiváló a fogalmatlanságra; """"felkészült""" vitapartnereimet megszoktam kérni, hogy mutassák meg a térképen, hol lehet az erőmű? Magabiztosan rámutatnak Zaporizzsjia városára, aztán megmutatok nekik egy random térképet a frontvonalról és megmutatom nekik, hogy hol van a valóságban az erőmű - ugye közúton minimum 110 kilométerre...
S persze az oroszok lövik...
S ilyenkor csak pislognak...

Kedvenc oldalam a HTKA és ehhez képest már csak alig pár topikot látogatok. Mert képtelenség minden topik követését idővel bírni.
S akkor még ott vannak az egyéb, általam látogatott oldalak (autós, egyéb híroldalak, stb.), youtube-s videókat már nem is nézek, csak ajánlottakat, de csak ha a lényegre elég max. 1-2 perc, s FB-m még nincs is...
Az olvasásra megjelölt könyvjelzők meg csak gyűlnek és gyűlnek...

Akkor egy, a téma iránt nem érdeklődő ember, akinek annyi elég ebből a háborúból, amit valamelyik híradó közöl, azt mennyire tudnák meggyőzni az oroszok, hogy nem ők voltak?
Sehogy.

Szóval onnantól mindegy lenne és akkor vállat vonva verhetnék telibe az ellenséges emblematikus - politikai - fővárosokat (no meg az új-zélandi bunkereket).
Ti kezdtétek b*zdmeg, akkor játsszuk le - oszt" sírhat a szátok - ha lesz még...
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Az Oroszok is ugyanebbe szaladtak bele, politikailag kézivezérelt, és letiltott a légierejük, nincs politikai akarat a normális bevetésére.

Gyakorlatilag bármi támadható, teljesen mindegy, hogy KAB-okkal vagy butabombákkal telepakolt Szu-34-es dózerolja le az erőmű trafóházát, azonban legmagasabb szinten, a Kreml-ben döntenek erről, rugalmatlanul, vonakodva, szabálytalanul, találomra, és elnézve az infrastruktúra az érthetetlen okokból tiltólistás.
Az egészet nézve 1 - 2 tábornokon meg katonán kívül senki sem akar igazán harcolni meg győzni, csak teljesen meggondolatlanul háborúztak egyet a politikusok, legfőképp maga Putyin, és nem tudja, mit tegyen, döntés, és cselekvésképtelen.
Jaj de jóhiszemű vagy (hogy mást ne mondjak).
Ez, ami folyik most, ez Oo. teljes elárulása a politikusai részéről, legfőképpen Putyn részéről.
Lassan Oo. megszűnése forog kockán, aztán nem háborúznak. Persze, csak véletlenül, meg kíméljük a civileket felkiáltással. Igaz a saját katona dögöljön, míg az orosz embert gyűlölő ukri, ágyban párnák között fűtött lakásban alukáljon - logikus, nem?).
Ha Sztálin élne, ezek az árulók (mert, hogy azok, az mostanra, már több mint biztos!) már márciusban 2 m-el a föld alatt lettek volna.
Röviden ennyi!
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 972
113
Ja, kutatóhajó, mi ... pff, nyilván.
Köztudott, hogy egyszerű kémhajó.
És az orosz TU95 mit keresett ott, szintén kikapcsolt jeladóval? Pont ott, pont akkor?

Ez parttalannak tűnik így. Szerintem találjunk egy Seychelle szt-i honossággú hajót és zárjuk le a témát.
Szerintem a GRU volt, csak eltévesztették a házszámot. A norvég-lengyel gázvezeték volt az igazi célpont. :)
 
  • Vicces
Reactions: alali77

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Van valami megbízható forrás arra, hogy Putyin maga menedzseli a fronton lévő parancsnokokat.
Szerintem inkább erre képes az orosz haderő, ennyi van benne egy modern NATO vezette, támogatott ország ellen.
Egyébként meg elenszkij is ugyan azt teszi tenni, csak hát az ultrahighranking NATO tisztek nem engedik neki. Ők hozzák a lóvét,fegyvert, infót, ők mondják meg, hogy mikor hol kell témadni az ukránoknak, elenszkij csak bólogat és továbbítja a kapott parancsokat vagy megparancsolja, hogy erre meg arra a NATO tisztre kell hallgatni.

Az nincs és nem is lesz. De ekkora hülye csak nincs az orosz hadvezetés. Limannál 10-15K embert írnak. Értem én lassít az Ukránokon hogy az utolsó golyóig harcolnak de ennyi katonát eldobni abszurd. Hónapon belűl ez a második igen komoly élőerő veszteségük.
Aztán lehet van vmi titkos terv 1hét távban meglátjuk.

Sztem ha US ilyen szinten súgna vagy és rá hagyatkoznának akkor az Ukrán csúnya mellényúlások túlnyomó része nem történt volna meg. És volt sok.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 374
45 736
113
Az USA globális pária lett Hirosima és Nagaszaki után?

Szerintem - az egyik gondolatalternatívám - onnantól már mindegy lenne.
Akkor ez már ugyanis kabátlopási ügy. Mit csinálna, nekiállna mindenkit győzködni, hogy de nem?
Kit érdekeltek eddigi is a tények azok közül, akik elhiszik a hamis narratívákat, mert az elfogultak kategóriájába tartoznak vagy egyszerűen az átlagember kategóriájába?
A zaporizzsjiai atomerőmű lövésének a példája kiváló a fogalmatlanságra; """"felkészült""" vitapartnereimet megszoktam kérni, hogy mutassák meg a térképen, hol lehet az erőmű? Magabiztosan rámutatnak Zaporizzsjia városára, aztán megmutatok nekik egy random térképet a frontvonalról és megmutatom nekik, hogy hol van a valóságban az erőmű - ugye közúton minimum 110 kilométerre...
S persze az oroszok lövik...
S ilyenkor csak pislognak...

Kedvenc oldalam a HTKA és ehhez képest már csak alig pár topikot látogatok. Mert képtelenség minden topik követését idővel bírni.
S akkor még ott vannak az egyéb, általam látogatott oldalak (autós, egyéb híroldalak, stb.), youtube-s videókat már nem is nézek, csak ajánlottakat, de csak ha a lényegre elég max. 1-2 perc, s FB-m még nincs is...
Az olvasásra megjelölt könyvjelzők meg csak gyűlnek és gyűlnek...

Akkor egy, a téma iránt nem érdeklődő ember, akinek annyi elég ebből a háborúból, amit valamelyik híradó közöl, azt mennyire tudnák meggyőzni az oroszok, hogy nem ők voltak?
Sehogy.

Szóval onnantól mindegy lenne és akkor vállat vonva verhetnék telibe az ellenséges emblematikus - politikai - fővárosokat (no meg az új-zélandi bunkereket).
Ti kezdtétek b*zdmeg, akkor játsszuk le - oszt" sírhat a szátok - ha lesz még...
Megrendített a kifakadásod. A napok óta olvasott híradások számomra az eszkaláció egyre fokozódó üteméről tanúskodnak. Nem alszom jól, azon morfondírozok éjszaka, hogy nincs egyetlen épeszű politikus sem a páston, aki a karrierje helyett a világ sorsával törődne. Mi fontosabb annál, hogy az emberi élet és az emberiség fejlődése folytatódjon. Pont a legfejlettebb régiók pusztítják el önmagukat.
Már én is azon töprengek, hogy a sok hír közötti elveszés helyett a voltaire-i bölcsességet kellene inkánbb követni: Műveljük meg kertjeinket!" A demokrácia csapdájában vagyunk, az így-úgy megválasztott politikusok a fejünk felett megkísértik a Sorsot.