[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
569
2 371
93
No komment.
itt valami nagyon nagyon eltaláltak .... :(
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
12 213
35 260
113

Mi történik most az Oskol fronton?​


Az "Older Edda" távirat-csatorna szerzői, akik közvetlenül az ellenségeskedés zónájában vannak, beszéltek az oszkoli front helyzetéről.

– Röviden az Oskol Frontról. Harcostársam közvetlen beszéde, vágások nélkül:

Testvér, helló. Lymanból visszatért. Útközben alig úsztam meg kétszer a habarcsokat. Khokhols megelőlegezett az úton. Segített, hogy lelassítottam az autót, majd gázt adtam. 20 méteren 120ka szakadt el.

Quadkopterek repítik őket mindenhová. Kemény lövöldözés Liman külvárosában. A 488 fős mudzsahedek (488 vegyesvállalat, 144 motorpuskás hadosztály, kb. DK) három oldalról foglalják vissza a várost.

Ma egy gránátvető típusa kiütött egy M113-as páncélost khokhlyachyt, típusokat fogtak el vagy egy kisteherautót barnulással. De az érkezők kemények, nem lehet felkapni a fejét. A délről érkező erdő a felderítők szerint tele van tarajos tetemekkel. Naponta 1200, 3300 harcosunk van. Úgy tűnik tehát az igazság a mi oldalunkon van.”


Источник: https://rusvesna.su/news/1664460068
Azt hittem, már megszoktam a forditâsokat. Tévedtem. :)
PS: Ezzel nem a hir betevöjét akarom kritizálni !
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
911
5 110
93
Sztem inkább az beszédes, h mindenféle kifogásokkal eddig is próbálták visszafogni a szállítást az oroszok az Északi Áramlaton, most már magyarázkodni se kell. Véletlen pont most állítják le Ukrajnán keresztül is a szállítást.

A Török Áramlaton viszont érdekes módon minden klasszul működik, amin Szerbiába és hozzánk jön a gáz.

Sztem itt Németországot akarják letérdeltetni.
Na már csak az hiányzik, hogy el kezdj sírni, hogy a Déli Áramlat klasszul működik. Hol hallottad, hogy az ukránokon keresztül jövőt véletlenül állították le?
 

embersarkany

Well-Known Member
2014. augusztus 22.
569
2 371
93
Azt hittem, már megszoktam a forditâsokat. Tévedtem. :)
PS: Ezzel nem a hir betevöjét akarom kritizálni !
nem semmi amit félrefordít a translate ...
gyorsított-lassított
20 méteren kb 120 becsapódás
a déli erdős rész teli van testekkel, halottakkal
napi 1db 200-as, 3db 300-as eset van (sebesült, halott) átlagban
inkább olvasom oroszul ...
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
795
3 025
93
Persze tudjuk, hogy szeretnek nagyot mondani, meg "kicsit" a nyugatnak is játszik Zelenszkij, de ettől függetlenül sajnos valószínű, hogy itt holnaptól sok minden megváltozik és nem a jó irányban...

Ukrajna nagyon kemény válasszal készül

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újból figyelmeztette Oroszországot, hogy nagyon kemény válasszal készül, ha Moszkva annektálja a négy ukrán régiót, amelyről néhány nappal ezelőtt népszavazást tartottak – írja az al-Dzsazíra.
Ezek a szavazatok értéktelenek, és nem változtatnak az igazságon. Ukrajna területi integritása helyreáll. Ami pedig az eredményeket illeti, nagyon kemény válasszal készülünk
– jelentette ki Zelenszkij.
 

sixtus

Well-Known Member
2022. február 22.
923
6 133
93
Húha...szerintem mindegy minden alapon...
Pavel Latushko fehérorosz ellenzéki képviselő forrásokra hivatkozva azt mondta, hogy Lukasenka beleegyezett 120 000 orosz katona bevetésébe november-február folyamán, és mozgósítást készít elő a fehéroroszok körében, hogy felkészüljön egy teljes körű háborúra Ukrajnával.
"Fehéroroszország vállalja további 100 000 mozgósított katona ellátását. Lukasenka teljes körű háborúra készül. A Nyugatnak ultimátumot kell megfogalmaznia, amelyet nem utasíthat vissza" - mondta Latushko.
A fehérorosz védelmi minisztérium ugyanakkor cáfolta a mozgósítás bejelentésének terveit az országban.
Közölték, hogy a beloruszokhoz érkező katonai regisztrációs és besorozási hivatalok felszólításai "a tervezett eseményeken való részvételükről tájékoztatnak".
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
6 497
22 972
113
A Kreml ad otthont az új területek Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló megállapodások aláírási ceremóniájának. előkészületek folyamatban a Vörös Téren
photo_43.jpg
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 131
4 433
113
Vagy ugyanez Kievben....
.
Aquarell, azzal nem lenne vége. Putyint egy győzelem csak megerősitené, hogy ez a követendő módszer, kb mint Hitlert a kezdeti első sikerek, és nem fog leállni. Ukrajna után belekötne a Balti államokba, hogy ők is ősi orosz föld, és a nácik elfoglalták.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 342
15 664
113
Bármikor tervbe kerülhet. Majd nyomja Puttyer meg kis kompániája azaz te is a náci Lett/Észt/Litvánokat, nincsenek is Lettek/Észtek/Litvánokat, ősi orosz föld aztán felszabadítják őket.
Nem sértő szándékkal, de ekkora magas labdát azért nagy butaság volt leírni. :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
A balti államokban bizony nagy hagyományai vannak a náczulásnak, A Waffen-SS-be is sokszoros túljelentkezés volt náluk, úgy emléxem ;)
Sztem inkább az beszédes, h mindenféle kifogásokkal eddig is próbálták visszafogni a szállítást az oroszok az Északi Áramlaton, most már magyarázkodni se kell. Véletlen pont most állítják le Ukrajnán keresztül is a szállítást.

A Török Áramlaton viszont érdekes módon minden klasszul működik, amin Szerbiába és hozzánk jön a gáz.

Sztem itt Németországot akarják letérdeltetni.
Az NS-1 le volt állítva, az NS-2-t meg sem nyitották. Meséld el, mi értelme az oroszok részéről eldobni azt a pisztolyt, amit a fritzek fejéhez is tehetnek?
@boki @SirHiggins teljesen parttalan. Bárki csinálhatta. A lehetősége mindenkinek megvolt. Max a robbanóanyag/robbanás laborelemzése adhat bármi jelet. De biztosat senki sem tudhat. Ne húzzátok már fel magatokat. Én a magam részéről senkinek sem hiszek.
Semmiféle minta nem segíthet, mert mindenkinek van a másik cuccából több szakajtóval IS. Azt meg lehet állapítani milyen cucc volt és ki gyártja, de a kérdés az, ki az aki használta? :)
Az valsz cinizmus volt. Már ha valós volt egyáltalán.
Jajjnemááááár! Tutira Szauron trollfarmjáról hackelték meg Sikorski accát a gonosz orkok!
Ez még így egyértelmű is lehetne.De!Mellékesen jogi okokra hivatkozva a déli áramlatot leszámítva le akarják állítani az oroszok a gázszállítást Európába.És valószínűleg mind a javítás,mind az Ukrajnán keresztül való szállítás a szankciókra hivatkozva lesznek blokkolva Orosz részről.Mindkét félnél van "indok"az akcióra.
Az oroszok nem elpusztítani akarják Európát, ahogy Ukrajnát sem. Más sem hiányzik nekik, mint még 15 DS kápók által uralt USA vazallus. Amíg volt vezeték, addig náluk volt a kontroll egy olyan eszköz fölött, amivel télen sakkban tarthatják a fritzeket. Ez most megszűnt. Szerinted ekkora ászt dobnak el egy ennyire komoly partiban?
Igen, én voltam.
Azért, mert nehogy már egy bedezsóti meg vadhajtások legyen bármiben is mérvadó.
Nevetséges.
Én Nudelmann nyanyust látom beszélni és nem a bedezsóttit...
És ha RU akció volt, hogy az USA-ra kenjék?
Hogyan kensz rá bármit arra, akinek az egész világ kommunikációján és médiáján rajta van a keze? Ha meglenne videón, hogy Biden fater mélységi töltetekkel halászott ott, akkor is belesulykolnák a népbe hogy ez csak orosz agitprop. Sikroski tweetjét is mentegetted, Nudlimamus is a bedezsótti hibája, Te magad vagy az élő példája a hatékony agymosásnak...
Én arra reflektáltam hogy valakinek kifejezetten az a vágya hogy London,Washington felett robbanjon elsőnek egy töltet.Megérten ha valaki utálja az angolszászokat.De az nem jut el az egybites agyáig hogy ebben az esetben az Orosz nagyvárosoknak is annyi.
Ha már atomháború lesz, akkor én is azt szeretném. Megelégedett mosollyal az arcomon távoznék a túlvilágra ha tudnám, hogy azok akik mindezért felelősek, már a pokol tüzén égnek ;)
Azt jósolják, hogy Putyin beszéde igen formabontó lesz. Ahogy írták, meghatározó, világtörténelmi lesz, mind Oo, mind Európa (a bolygó, a Nap, és Tejútrendszer) :) szempontjából. Kicsit félek azért tőle.
Állítólag valami bolygóegyüttállás is lesz aminek a tengelye épp Szauron pulpitusán halad keresztül, így feketemágia segítségével beleköltözik az antikrisztus. (de lehet hogy csak petéket rak bele)
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
330
1 504
93
És ha RU akció volt, hogy az USA-ra kenjék?
Nincs benne logika. Az oroszoknál van a gázcsap, ha nem akarják, hogy menjen benne a gáz Európa felé, akkor elzárják és nem fog menni a gáz (a németek pedig nyalogathatják a jégvirágokat az ablakon). Ez egyszerűbb mint speciális egységekkel nagy mélységben felrobbantani a vezetékeket 3 helyen. Ezenkívül, ha később rendeződik a helyzet (mert egyetlen háború sem tart örökké), sok pénzért újjá kell majd építeni a vezetéket, hogy használatba vehessék.

Ez kőkeményen USA akció volt, USA érdekekkel és érdekcsoportokkal a háttérben. Ahogy páran már leírták, az USA bármi áron le akarja nullázni a német ipart és egy az egyben Németországot, nehogy az összeborulhasson az olcsó orosz nyersanyag forrásokkal.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
12 213
35 260
113
.
Aquarell, azzal nem lenne vége. Putyint egy győzelem csak megerősitené, hogy ez a követendő módszer, kb mint Hitlert a kezdeti első sikerek, és nem fog leállni. Ukrajna után belekötne a Balti államokba, hogy ők is ősi orosz föld, és a nácik elfoglalták.
Ez egy sok szempontból indokolatlan felételezés. A Hitlerrel való összehasonlitás ideológiai indittatású, sajnos.