[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 342
15 664
113

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
795
3 025
93

Orosz védelmi tárca: a mozgósított katonák a megszállt területeket biztosítják

A megszállt ukrajnai területek ellenőrzése és védelme lesz az oroszországi részleges mozgósítás keretében behívott katonák feladata – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint – amelyben a „felszabadított területek” kifejezést használták – megkezdődött a behívott és önkéntes katonák csatlakozása egységeikhez a harci feladatok végrehajtásának helyszíneihez közeli gyakorlótereken, és a szakaszokban, századokban megindult a kiképzés. A minisztérium szerint a mozgósított erők a felkészítést követően a területek ellenőrzése és védelme mellett tartalékként és erősítésként fognak szolgálni – írja az MTI.
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
411
5 647
93
1. így nem kell/ene fizetni kötbért -vagy hogy hívják
2. pont el lehet ezt érni: a NATO országok egymást okolják
Már írtam tegnap

Ne kelljen kifizetni a szerződés nem teljesítéséből adódó büntetést, mert így lehet vis maiorra hivatkozni - ez a kedvencem :D Ez már az álentellektüelek szintje, akik okosnak hiszik magukat. Hogy mit? Büntetést? Hol? Kitől? Hogyan? Nem voltak valamiféle szankciók? Nem foglaltak le többszáz mrd dollár értékben orosz vagyont? Milyen bíróság hozott volna ítéletet? És az elmúlt hónapok történései után azt elismerték volna az oroszok? Hogy hajtod be?

" pont el lehet ezt érni: a NATO országok egymást okolják"
Egymást? Itt egyetlen ország jöhet szóba, az USA. Akárki hajtotta végre, ezt a Fehér Házban kellett jóváhagyni.
Okolni? Hogyan? Te melyik galaxisban élsz? Azt sem lehet kimondani, hogy a nyugatukránok segílyturisták, akik átjönnek, felveszik a segílykét, hazamennek, aztán kis idő múlva eljátszák ugyanezt. Mindezt X6-os BMW-vel minimum. Kimondod, azonnal politikai hulla leszel. Melyik NATO ország okolta a másikat? Melyik tehetné ezt meg nyiltan? Itt eddig annyi történt, hogy az egyik NATO csicska megköszönte a nagytestvérnek.
Ha bizonyítéka is lenne bármelyik országnak, hogy az USA tette, soha nem állna elő azzal és gyanúsítaná meg vele, mert nem mernék megtenni.

És akkor arról ne beszéljünk, hogy Occam borotváját milyen messzire dobtad...
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
377
851
93
Ezt mondom tegnap óta, hogy nem kell egyáltalán sub hozzá: ~70m = merülhető
Az egyik teória egyébként, hogy a csődisznóval juttatták be a robbanóanyagot.

EDRX-Dual-Body-with-Magnets-NEW-5.jpg
Az elégé leszűkíti a kört ha kifele robbant valami. Azt a hűlye is látja hogy be vagy kirobbantották a csőfalat. Viszont azt nem tudom van -e jelentősége. Mert olyan igazgágot és tettest kreálnak amilyet csak akarnak.
 

malleusorbis

Well-Known Member
2022. március 21.
474
3 830
93
Annyiban igaz, hogy nem az oroszok. Amerikai spec búvárok, vagy drón. Én a búvárra tippelek. Bonyolult egy ilyen csövet megtalálni és megfelelően telepíteni rá a robbanóanyagot. Ez búvármeló, a drónok (autonóm módon végrehajtva) nem elég fejlettek ehhez legjobb tudomásom szerint.

Ps. A svédeknek tuti van telepített szonárhálójuk (vmilyen balti sosus) végig. A tengó vagy nagyobb drón lebukott volna. Talán autonóm, időzített akna vmilyen forma felismerő programnal a csőre...

Minden az amerikai hadgyakorlatra utal. Akkor.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 273
5 723
113
Hagyjuk már ezt a Putyin akarta orosz-ukrán háborút, amit senki nem akart, csak a félhalott Putyin lázas álmai. Nyisd ki a szemed, új világrendért megy a harc, a szokásos sunyi, végtelenül aljas, hazug nyugati stílusban. Az utolsó mondatod mindent visz. Tehát az usa bármilyen szemétséget bevethet, megléphet elsőként, ezzel ő a pionír az avantgard. De ha másvalaki később uezt meglépné, na az már cinkes, hiszen kiderült már korábban ( az usa lépése kapcsán ), hogy mennyire pusztító gciség a dolog. Ehhh.
Senki se támadta meg Oroszországot. Oroszország viszont már 8 éve is megtámadta Ukrajnát. Azelőtt meg Moldovát és Grúziát is.

Japán támadta meg az USÁ-t. Amúgy meg teljesen más helyzet volt az, akkor még csak az USA rendelkezett atommal. Most meg sokaknak van. Nem érdemes arra játszani hogy csak putyin meri használni, mert könnyen atomháború lehet belőle. Remélem az oroszok észnél vannak.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 342
15 664
113

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 566
3 156
113
Egy fenét fogytak el. Épp csak megették sokan azt a kommunikációs trükköt, hogy, 300.000 főt mozgósítanak. Látva a behívott tartalékosokat, szerintem milliós létszám lett beöltöztetve. Illetve, nem tudjuk milyen fegyvernem, milyen eszközöket tud a leggyorsabban harcba vetni. T-62, T-55 harckocsikhoz pld., idősebb generáció jár, már a katonai szakképzettségük folytán is. Mert hogy a T-55 is megjelenik a harcokban hamarosan, azt el tudom képzelni.

Honnan látod ezt? Én tippelni se mernék, most épp hol járnak. Max annyi derült ki pl ide is linkelt videokból, hogy a behívottak egy jó része még AKt se fogott soha a kezébe.
Szóval a T55 miatt vannak a 60+os öregek. Akár magukra írhatnának egy ágyútöltelék szöveget is. De ha már ide jut az orosz hadvezetés az elég jó akkor már a sima modernizálatlan T72/T80akból is aszem jóval korábban ki fognak fogyni mint az általam tippelt 6hónap. Nagyon helyes.

Én továbbra is az erős Ukrajnát tartanám MOszámára legelőnyösebbnek. Oroszok minnél messzebb annál jobb.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 176
9 856
113
Baxki, es ezekkel hogyhogy nem birnak az ukrop árjak?
Azert nagy blama lesz ha megint az ilyen donyecki banyaszok meg buszsoforok kanalazzak ossze a kiborg maradekokat...
Lehet hogy strandi oromlanyok, vakok, vizfejuek is vannak koztuk mint a hoholoknal?

Itt pedig az uj lokhajtasos hohol legierot lathatjuk.

Dnyiproban is szetszortak lettek a raketa talalat utan...

Naci jelzesu ukran tank volt.

Egykori holland alumineum tank utja Kubinka felé...
Ez a felszállást segítő eszköz, ez nem FAB500-as volt?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
14 048
36 424
113
Végleg elvesztették? Akkor miért vonyít az, aki le akart mondani erről? Aki már a megépítést is ellenezte, akadályozta, aztán a létét is fenyegette? Aki szerint kutya kötelessége mindenkinek szarul élni 10 évig, mintsem gázt vegyen azoktól, akiktől a vezeték jön?
Tehát miért vonyít és kiállt terrorcselekményt az, aki sem a csövet, sem az azon jövő gázt nem akarja?
A logika nem az erősséged Ádám, igaz?

"Felhajtják az árat "
Igen, mint a viccben a rendőr, aki véletlen kib@ssza a szemét a gumibottal, és a biztosítási összeg pont annak a fele, amennyibe álmai TV-je kerül, így másnap kib@ssza a másik szemét is, hogy megvehesse. Azaz felhajtják az árát úgy, hogy felrobbantják azt a vezetéket, amin a felhajtott árú gázt eladhatnák :D
A logika nem az erősséged Ádám, igaz?

"politikai instabilitást keltenek az EU-ban"
Mivel? Azzal, hogy ök maguk érik el azt, amit az USA és szinte az összes európai vazallusa követel hónapok óta?
A logika nem az erősséged Ádám, igaz?

"Az oroszok eddig is a saját érdekeik ellen is cselekedtek ha azt gondolták hogy az az EU-nak fájhat."
Tehát nem az EU tett így, az amerikai nyomásra bevezetett szankciókkal, ugye? :) Mondjál már egy ilyen tettet! Mert a ruszkik 14 óta folyamatosan szállítottak a szankciók ellenére.
A logika nem az erősséged Ádám, igaz?

"Ezért égetik a gázt és nem adják el."
Égetik a gázt? Nem éppen eladják ázsiába stb? Mert leírták ezt a hülyeséget valahol, te el is hiszed? Mennyit égetnek el, áruld már el? Vagy azt nem írta le a HVG? Nem adják el? De hát az USA és az összes vazallusa azt követeli hónapok óta, hogy senki ne merjen orosz gázt venni. De az orosz a szemét, hogy nem adja el? Ja, volt olyan ötlet is, hogy oroszország szállítson, különben Vis Maior, de senki ne merjen fizetni érte, mert az szankcionálva van, azaz adják ingyen.
A logika nem az erősséged Ádám, igaz?

Álljál már a tükör elé Ádi, és nézz bele! Annyira szánalmas, hogy gombhoz a kabátot elven próbáljátok mindenről és az ellenkezőjéről is bebizonyítani, hogy az oroszok tették. Szemét oroszok lőnek az erőmű területéről. Szemét oroszok lövik az erőművet. Szemét oroszok lövik Donyecket, szemét oroszok lőnek donyeckből. Szemét oroszok a drága gázon sokat keresnek, ebből finanszírozzák a háborút. Szemét oroszok felrobbantják a csövet, hogy ne lehessen szállítani.


Az idődet vesztegeted.
;)
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
2 948
22 382
113
A helyzet Limansky irányban 2022.
szeptember 29-ig

A Liman helyőrség , a többségben lévő ellenséges erőkkel hadműveleti bekerítésben harcol.

▪️Liman külvárosában

Az ellenség három irányból próbálta megtámadni a várost: Dibrov , Brusino vasútállomás és Stary Karavan irányából . A helyőrség kitart, minden támadást visszavernek.

Az ukrán fegyveres erők intenzíven ágyúzzák Limant minden rendelkezésre álló pusztítóeszközzel, beleértve az MLRS HIMARS-okat is.

▪️Limantól északra

Az ukrán fegyveres erők egységei elfoglalták Kolodezit , Zelenaja Dolinát és elvágták a Szvatovo-Makejevka- Terny-Liman utat .

Kolodezi falu felől az Ukrán Fegyveres Erők egy szakasza páncélozott járművek támogatásával harci felderítést végzett Zarecsnij (Kirovszk) irányába . Az LPR Népi Milícia tüzérsége által elszenvedett tűzeset után az ukrán alakulatok kénytelenek voltak visszavonulni.

A Liman helyőrséget a szövetséges erők által ellenőrzött területtel összekötő utolsó út Zarecsnoje-Torskoje-n keresztül halad át . Az ukrán fegyveres erők észak felől Kolodezi faluból, délről pedig a Szeverszkij Donyec partján lévő hídfő felől támadják meg a falvakat .

▪️Limantól nyugatra

Az ukrán fegyveres erők elfoglalták Shandrigolovót és Novoszelkát . A Liman védelem nyugati szárnyát Drobisevóban tartjákaz RF fegyveres erők egyesített fegyveres hadseregének BARS-13 és 20 vadászgépei.

Ebben a szakaszban jelentős erősítések átadása és az RF fegyveres erők parancsnokságának figyelmének Liman irányú összpontosítása nélkül komoly a veszélye Liman elesésének és az RF fegyveres erők védelmi vonalai további összeomlásának. a Luhanszki Népköztársaság nyugati határain.

 

GI83

Well-Known Member
2022. március 13.
839
7 150
93
Senki se támadta meg Oroszországot. Oroszország viszont már 8 éve is megtámadta Ukrajnát. Azelőtt meg Moldovát és Grúziát is.

Japán támadta meg az USÁ-t. Amúgy meg teljesen más helyzet volt az, akkor még csak az USA rendelkezett atommal. Most meg sokaknak van. Nem érdemes arra játszani hogy csak putyin meri használni, mert könnyen atomháború lehet belőle. Remélem az oroszok észnél vannak.

A csövek felrobbantása teljesen hülyeség lenne orosz részről.
Hiszen, a csapok elzárásához képest egyetlenegy dolog változik, ami hátrányként éri őket is.

Amikor az újonnan alakult a forradalmi kormányok felhúzkodják a jelenlegi söpredék usa bérenc politikai vezetést és kiegyeznek az oroszokkal, akkor problémás lesz a gáz transzfer.
Lehet az usa már erre játszik, hogy a "kieggyezést" nehezítse.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
9 884
23 059
113
Egy interjú 1992(!)-ből, ahol egy ukrajnai orosz tüntető beszél arról, hogy a hibás szovjet összeomlás miatt Ukrajnában kódolva van egy polgárháború/háború kitörése…
Tényleg megdöbbentő…

Eduard Limonov, nem csak "egy orosz tüntető". Érdekes egy személyiség volt, disszidens, művész, nemzeti bolsevik, homoszexuális (bár a különböző homoszexuális aktusok részletekbe menő leírása szerinte csak az irodalmi munkássága része volt) stb.