[HUN] Toborzás / hadkiegészítés

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 206
67 078
113
Ez nem változtat azon, hogy átlagpolgár biztpol ismeretek tekintetében egy szatyor zöldbab szintjén mozog.
Alighanem azon rétegeink bűne, akik kivételes pozícióikból gyereknek tekintik a népet, jómódjuk és státuszuk biztosítása érdekében lehetőleg élethosszig, majd ezektől az emberektől várják, hogy lojálisan menjenek lehetőleg a halálba is érettük. Tulajdonképpen, ha nem magáról az ország eszméjéről lenne szó aminek az utolsó húzása jön most, akkor fütyörészve lehetne arconköpködni a magasztos sikereikben fürdőző de téged lenn tartani akaró vállalkozókat, a bírói kart aki a döntési jogodat sem ismeri el, a politikát, a rendvédelmi szerveket, a titkosszolgálatokat, az oktatás ezen mód kiépített rendszerét meghatározókat és az ezt oktatókat, a tudományos tér megalkuvó részét a képernyőkön naponta. Dögöljetek meg címszóval.

Szóval az, hogy a szükség teremti meg annak a gondolatát ezek közül akár egy fejben is, hogy lehet, hogy társadalmat kellene építeni rabszolgatartó judeocivilizáció helyett, az nem hinném, hogy bármilyen szinten felmentő jellegű, főleg ha azt tekintjük, hogy haderőfejlesztési programról volt szó, hadiiparfejlesztési lett leginkább a biznisz vonulatban, kötttyük a jó üzleteket.

Mert ugye nemcsak úgy magától szatyor ződbab az emberek jó része, a többség azt sem tudja, hogy lehet arról informácoója hogy lehet információja a dolgokról és a fent felsorolt réteg ezt még ki is használja hogy a keveseket konteósozza. Végső soron ezért mi a fasznak menjen be bárki is megvédeni bárkit is? Kit védjen meg? A bankárokat, akik lerántották mint a szart a fentiek közreműködésével, majd kiosztották maguknak a nagy pénzt, aztán mikor ez tönkretett mindent, akkor a lerántottak összedobott pénzéből adtak még nekik? Vagy a biztosítókat? Vagy mégis mit? Ha a családra szűkítjük, ez az összes többi az ellenfél de ha az ember reagál a fenyegetésre azzal, hogy végignézi a patkányságaikat és elkapkodná őket, még titeket is ráküldenének.

És a vicces, hogy van hat tarackunk, meg egy IFV meg 12 db 40 éves tank, meg egy légiirányító központ eddig, hat év haderőfejlesztés után. És a legnevetségesebb, hogy maga az állam, a kormány ugyanezt éli meg, ahogy bánnak vele a 'szövetségesek' és 'barátok'. Szivatják mint a szart, aztán totális lojalitást várnak az ÜGY érdekében, mialatt ezt belül a társadalomban ugyanúgy csinálják tovább.

Még az eddigiekben érdeklődve tőled is csak egy bilit kaptam, ha esetleg emberhez méltó választ igényelnék, hogy mi a fasz van. A napi elemzős műsorok nem adnak választ nemhogy nekem aki magamtól kutatok is, de a szatyor ződbabnak sem, hogy mi a kurvaélet a hazai biztonságpolitikai stratégia. Hogy viszonyulunk a fegyveres fenyegetéshez? Ha nagyon kell a katona a technikához, miért szarják le ócska gyereknek nézősen a megjelenését a dolognak, miért nem harsogja a lelkes szózatokat a média? Ha nagyon kell a technika, miért nem szerzünk be? Ha egyértelmű, hogy a termelések megindítása már a kezdetek kezdetén dögrováson van, miért nem nézzük meg, hogy mi van? Miért táááárgyaluuuunk évekig arról, ami kell? Hogyan viszonyulunk a nemzetközi politikai helyzetünkhöz ténylegesen? Megkísérlünk valóban szuverén államként megfelelni a közösségben, vagy csak pofát tépünk? Ha meg akarunk, akkor haderő nélkül, iparfejlesztéssel ezt hogy a faszba is képzeljük el? Hogyan reagálunk a régóta egyértelmű destabilizációs kísérletekre, a bolsevikok bevetésre váró idiótáira? Hogyan viszonyulunk egymáshoz diplomáciai szinten valójában? Mihez tartsa magát a szatyor ződbab?

Csináljak jutúb elemzést nekik, hogy az első rész után leszedjék és aztán az aggodalmas fenti rétegek eltöröljenek ameddig csak lehet, mert nem szabad tudni a szatyor ződbabnak?
 
  • Tetszik
Reactions: yangwenli

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 163
113
Hiába a toborzás, ha közben az átlag polgár sík hülye.

Szüleim egy ismerőse azért nem engedi a lányát kadétképzőbe, mert ő tudni véli, hogy azért veszünk sok "tankot", mert belépünk mi is a háborúba és ő biztos forrásból tudja, hogy a gyerekeket is 16 éves kortól el fogják vinni katonának. Amikor édesapám próbált rávilágítani a hülyeségeire a hölgy visszakérdezett, "különben mi másért fegyverkeznénk?"

Szóval szerintem először nagyon az alapoknál kéne elkezdeni felvilágosítani a jónépet.
Ez a másik véglet. Amivel jelenleg a Honvédségnek meg kell küzdenie, az a homályból való kitörés.
Mindenki tehetbegy próbát!
Egy random - nem militáris kötődésű - családban egy hétvégi beszélgetés kapcsá vessetek fel valami kis színes honvédségi sztorit.
Tudod, hogy milyen lesz?
Ilyen:
6z31hs.jpg
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 146
10 861
113

Pfujj.

Ahogy itt olvasom kicsit már ott tartunk hogy mindenkinek aki "feláldozza" magát ès bevonul, minimum fizetünk egy Palvin Barbit egy èjszakára, ha nő akkor meg Jason Momoát. :eek:

Elmentek már a faszomba.:hadonaszos:

Az emberek, fiatalok nagy része egyszerűen nem akar katona lenni.

Mint ahogy èn sem akarnék kórházi ápoló lenni. Kínálhatnátok bármit.


Az emberek tudnak róla, hogy van ilyen álláslehetőség. Szakma.
Mint ahogy tudunk róla hogy van festő/informatikus/újságíró.

De itt már kondibèrlet, fegyver haza anyámfasza minden legyen a picsajuk alá dugva.



Neeeeeeem. Kell egy elhivatottság ami miatt vállalja a szolgálatot.
Emellè most van egy olyan bér ami ha nem is kiemelkedő, de kezdő fiatalnak ne mondjuk, hogy rossz.
Biztos állás.
Be van jelentve! Úgy ahogy dolgozik!
Több a szabija mint a vele egykorúnak.
Most is vannak kedvezmények. Pl amit írtam balatoni strand/üdülő aminél èn kultúráltabbat jobbat nem sokat láttam. 300Ft-s langossal.
Vagy jópár katona ismerősöm lakhatása van támogatva.


Vannak hátrányai a katonaéletnek? Vannak.
Na ezeket nem tudod eltüntetni. Mert a velejárói.
Ez meg az emberek nagy rèszèben olyan gát, amit nem fogtok

Jó, de ezt sem tudja senki!
Amivel találkoznak az az alapbér, vagy mi a tököm.

Valaminek fel kéne kelteni a figyelmét előtte nem?

A toborzókról nekem az az évtizedes benyomásom, hogy mintha az okmányirodából hoztak volna ki valakit. Vagy egy hostesst odaraktak volna, mint a kóstolópulthoz az Auchanban. Kedvesen mosolyog, meg tudja a reklámszöveget, de annyi.
Nem tudom emlékszel-e a Hősök terén kirakott próbababára, amelyik köszönő viszonyban sem volt a digitális katonás tablóval? Na hát...
Illetve nyugodtan lehetnének olyan katonák, akik annál az alakulatnál szolgálnak, ahova a toborzók toboroznak, szerintem ők megint csak hitelesebb választ tudnak adni konkrét kérdésekre.


Megint csak pfujj.
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 146
10 861
113
Egy random - nem militáris kötődésű - családban egy hétvégi beszélgetés kapcsá vessetek fel valami kis színes honvédségi sztorit.
Tudod, hogy milyen lesz?
"Minek az?"

"Mennyi pénz elszarnak rá, ahelyett hogy arra költenék, ami éppen eszembe jut!"

"Hány zsíros kenyeret meg lehetne belőle kenni!"

"Nem lesz abból semmi!"

"Kit akarsz megölni?!"
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 163
113
A toborzókról nekem az az évtizedes benyomásom, hogy mintha az okmányirodából hoztak volna ki valakit. Vagy egy hostesst odaraktak volna, mint a kóstolópulthoz az Auchanban. Kedvesen mosolyog, meg tudja a reklámszöveget, de annyi.
Nem tudom emlékszel-e a Hősök terén kirakott próbababára, amelyik köszönő viszonyban sem volt a digitális katonás tablóval? Na hát...
Illetve nyugodtan lehetnének olyan katonák, akik annál az alakulatnál szolgálnak, ahova a toborzók toboroznak, szerintem ők megint csak hitelesebb választ tudnak adni konkrét kérdésekre.
Ezzel egyetértek, de a 2 pfújoddal egy usque 2-300.000-es hallgatóságot passzolsz, a toborzás szenpontjából.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 562
11 136
113
Ez a másik véglet. Amivel jelenleg a Honvédségnek meg kell küzdenie, az a homályból való kitörés.
Mindenki tehetbegy próbát!
Egy random - nem militáris kötődésű - családban egy hétvégi beszélgetés kapcsá vessetek fel valami kis színes honvédségi sztorit.
Tudod, hogy milyen lesz?
Ilyen:
6z31hs.jpg
Szoktam ilyesmiről (ha akarják, ha nem) beszélni, szóval a rokonságom az átlagnál jobban ismeri a beszerzéseket. :)
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 896
8 165
113
Nagyon érdekes beszélgetések folynak itt kb. 5-6 oldalt óta. A Magyar Honvédség humán erőforrásának utánpótlását sok nézőpontból próbáltátok bemutatni, illetve ötleteket adni, hogy lehetne több honvédünk.
Nos hazafias neveléssel indul az egész. Ez mindennek az alapja. A mai világban az emberlánya és fia előtt sok-sok lehetőség van, hogy tanulással, képzéssel különféle szakmákban hazánkon kívül Európában, valamint a világszerte munkát, egzisztenciát és jó életet lehessen teremteni magának, családjának és akár gyermekeinek is.
Mi vonzó a katonai hivatásban? Milyen lehetőségek vannak, hogy anyagiakban, családtámogatásban, erkölcsi elismerésben a társadalom részéről megbecsüljék a katonákat?
A magyar állam, mint minden állam, nem tud a magánszektorral versengeni minőségi műszaki végzettségű emberek katonai pályára irányításában.
Egyébként itt ténylegesen a főiskolai, egyetemi anyagi támogatás, valamint különféle más előnyökkel kéne támogatni a célcsoportot, és megfelelő szerződéseket kéne aláíratni, hogy ezért, X-Y évet kötelező a hadseregben leszolgálni.
A legénységi és tiszthelyettesi állomány nagy részének nem kell felsőfokú végzettséggel rendelkezni, sőt sok esetben nem is szabad. A beosztások nem követelik meg, és a tudását nem használja fel általában ilyen beosztásokban a jelentkező. Hozzáteszem, hogy a nyugat európai seregekben a felső fokú végzettségű tiszthelyettesek arány sokkal nagyobb, mint nálunk, és a volt kelet-európai seregeknél, ott nem kell tiszti állományban lenni, tiszti rendfokozat egy csomó beosztáshoz mint nálunk.
A USA-ban, de Európában is bevett szokás, hogy az elmaradott térségekben, sőt a leszakadó kisebbségeknél keresnek katonákat. Az USA-ban rengetegen katona állampolgárságért is választják a katonai pályát. Nálunk is a roma kisebbség, illetve az ország keleti része, a kisközségek, falvak, amely természetes utánpótást kéne, hogy a katonapályára biztosítson fiatalokat. Ez akkor is tény, ha sokan nem szeretik, hogy ilyeneket írok. Ez annak ellenére igaz, hogy sajnos a falvakban élő fiatalok, edzettségi állapota sem sokkal jobb, mint a városokban élőké, pedig a második világháború korában bizony a "parasztgyerekek" voltak akik a gerincét adták a gyalogságnak és Ők voltak akik kitartottak hóban-fagyban-melegben stb. mert bizony jobban bírták a városi kákabélüeknél..
Hozzáteszem a mai napig is vannak ilyen különbségek a hadseregekben, lásd a faklandi konfliktusban a királynő gárdistáinak edzettségét, harcászati tudását stb. pld. a tengerészgyalogos kommandódandár, vagy az ejtőernyős ezred katonáihoz képest.

Tehát a célcsoportnak elsősorban a kistelepüléseken élő nagyobbrészt fizikai munkát kereső fiatalokat látom, ellentétben a városi lakossággal. A másik pedig ki merem jelenteni, ahogy a német-francia-brit-holland katonáknál is a bevándorló családok gyermekei egyre nagyobb számban kerülnek a hadseregekbe, így nálunk sem lenne ördögtől való ilyen téren is politikát váltani. (Sokan gondolják, hogy ez nemzetbiztonsági kérdéseket is okoz). Igy van, okoz, ahol máshol is a világon de úgy látszik a demokráciák mégis ezt válasszák és a humán erőforrás célcsoportjának tekintik Őket.
Amit írtam nem megoldások, csak gondolatok, amelyek kapcsolódnak az elmúlt 5-6 oldalon olvasót tényleg elkötelezett és közös gondolkodásra megbecsülendő posztokhoz.
 

Ocses

Well-Known Member
2018. szeptember 29.
6 248
14 112
113
Honnan tudod, hogy érdekel, ha azt sem tudod, hogy van ilyen opció. Te sem érdeklődsz vitorlasgekkó tartás, mint házikedvenc után, pedig egész felhasználóbarát kisállat.
Mi az hogy nem tudod van ilyen opció??? :D

Hogy van ilyen szakma hogy katona?
Ez egy munka is.
Ezèrt hogy ezt csinálod pénzt kapsz.

Úristen huszár ez most komoly?
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 811
35 292
113
Nagyon érdekes beszélgetések folynak itt kb. 5-6 oldalt óta. A Magyar Honvédség humán erőforrásának utánpótlását sok nézőpontból próbáltátok bemutatni, illetve ötleteket adni, hogy lehetne több honvédünk.
Nos hazafias neveléssel indul az egész. Ez mindennek az alapja. A mai világban az emberlánya és fia előtt sok-sok lehetőség van, hogy tanulással, képzéssel különféle szakmákban hazánkon kívül Európában, valamint a világszerte munkát, egzisztenciát és jó életet lehessen teremteni magának, családjának és akár gyermekeinek is.
Mi vonzó a katonai hivatásban? Milyen lehetőségek vannak, hogy anyagiakban, családtámogatásban, erkölcsi elismerésben a társadalom részéről megbecsüljék a katonákat?
A magyar állam, mint minden állam, nem tud a magánszektorral versengeni minőségi műszaki végzettségű emberek katonai pályára irányításában.
Egyébként itt ténylegesen a főiskolai, egyetemi anyagi támogatás, valamint különféle más előnyökkel kéne támogatni a célcsoportot, és megfelelő szerződéseket kéne aláíratni, hogy ezért, X-Y évet kötelező a hadseregben leszolgálni.
A legénységi és tiszthelyettesi állomány nagy részének nem kell felsőfokú végzettséggel rendelkezni, sőt sok esetben nem is szabad. A beosztások nem követelik meg, és a tudását nem használja fel általában ilyen beosztásokban a jelentkező. Hozzáteszem, hogy a nyugat európai seregekben a felső fokú végzettségű tiszthelyettesek arány sokkal nagyobb, mint nálunk, és a volt kelet-európai seregeknél, ott nem kell tiszti állományban lenni, tiszti rendfokozat egy csomó beosztáshoz mint nálunk.
A USA-ban, de Európában is bevett szokás, hogy az elmaradott térségekben, sőt a leszakadó kisebbségeknél keresnek katonákat. Az USA-ban rengetegen katona állampolgárságért is választják a katonai pályát. Nálunk is a roma kisebbség, illetve az ország keleti része, a kisközségek, falvak, amely természetes utánpótást kéne, hogy a katonapályára biztosítson fiatalokat. Ez akkor is tény, ha sokan nem szeretik, hogy ilyeneket írok. Ez annak ellenére igaz, hogy sajnos a falvakban élő fiatalok, edzettségi állapota sem sokkal jobb, mint a városokban élőké, pedig a második világháború korában bizony a "parasztgyerekek" voltak akik a gerincét adták a gyalogságnak és Ők voltak akik kitartottak hóban-fagyban-melegben stb. mert bizony jobban bírták a városi kákabélüeknél..
Hozzáteszem a mai napig is vannak ilyen különbségek a hadseregekben, lásd a faklandi konfliktusban a királynő gárdistáinak edzettségét, harcászati tudását stb. pld. a tengerészgyalogos kommandódandár, vagy az ejtőernyős ezred katonáihoz képest.

Tehát a célcsoportnak elsősorban a kistelepüléseken élő nagyobbrészt fizikai munkát kereső fiatalokat látom, ellentétben a városi lakossággal. A másik pedig ki merem jelenteni, ahogy a német-francia-brit-holland katonáknál is a bevándorló családok gyermekei egyre nagyobb számban kerülnek a hadseregekbe, így nálunk sem lenne ördögtől való ilyen téren is politikát váltani. (Sokan gondolják, hogy ez nemzetbiztonsági kérdéseket is okoz). Igy van, okoz, ahol máshol is a világon de úgy látszik a demokráciák mégis ezt válasszák és a humán erőforrás célcsoportjának tekintik Őket.
Amit írtam nem megoldások, csak gondolatok, amelyek kapcsolódnak az elmúlt 5-6 oldalon olvasót tényleg elkötelezett és közös gondolkodásra megbecsülendő posztokhoz.
Nagyon nem kéne a roma kissebséget szuszakóni a seregbe, mer a végén puccsot csinának, vagy kikiáltják a borsodi meg a szabolcsi Cigányországot.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
514
1 727
93
Nagyon nem kéne a roma kissebséget szuszakóni a seregbe, mer a végén puccsot csinának, vagy kikiáltják a borsodi meg a szabolcsi Cigányországot.
Nem tudom hogy ez ennek a topicnak a témája-e, de amikor én voltam soros (és az már a "demokratikus" 2000-es években volt) akkor azért elég sok roma volt az alegységben, nem emlékszem hogy bármi extra probléma lett volna velük (egy balhés gyerek volt, az épp nem cigány volt). Szerintem szabálykövetés tanulására és társadalmi felzárkóztatásra a katonaság még akár megfelelő terep is lehetne. (Bár azért erről mélyenszántó szociológiai tanulmányt se nem írtam, se nem olvastam, így csak első blikkre gondolnám).

Másrészt ahogy @kelepisti is írta; amerikában köztudottan felülreprezentáltak a színesbőrüek a seregben, mégsem gondolnám hogy Ők lennének azok akik BLM tüntetetésekre járnának (de ez is csak tipp)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 355
46 163
113
Hát, a Kossuth rádióban nem fogod elérni a célcsoportot, egy pár éve már a Petőfin sem. Sokkal több országos sugárzású, nagy hallgatottságú rádió nincs.
Marad a net, mint mindennek az alapja a mai világban.
Akkor tőled is megkérdezem: Te mennyi pénzt fizetsz havonta az önkéntes egészség és önsegélyező pénztáradba?
Mi tudsz erről a lehetőségről?
Attól, hogy esetleg marginálisan hallottál róla, meg láttál már olyan képet amin magyar katona szerepel, még nem fogsz első dologként arra gondolni, hogy katona legyél.
A szülők nagyjából ugyan ennyire vannak képben. Vagy még minden szülőben a MN van meg képnek. Az meg nem segít abban, hogy egy 18 évesnek ezt dobják fel mentő ötletnek a pályaválasztásnál.
Egy mai átlag fiatal nem fog elhívatottsagból beállni a seregbe.
 

bel

Well-Known Member
2020. augusztus 24.
1 631
3 899
113
A magyar állam, mint minden állam, nem tud a magánszektorral versengeni minőségi műszaki végzettségű emberek katonai pályára irányításában.
Szia,

Hogyne tudna, csak nem akar.
Gondolj bele, mennyibe kerul egy Lynx, arra van penz. Ha akarna az allam, akkor jutna penz a szakemberekre is, csak nem akarja (ezt most altalanossagban, az allamok tobbsegere irtam).
 

fitom

Well-Known Member
2020. szeptember 30.
3 000
5 330
113
Szia,

Hogyne tudna, csak nem akar.
Gondolj bele, mennyibe kerul egy Lynx, arra van penz. Ha akarna az allam, akkor jutna penz a szakemberekre is, csak nem akarja (ezt most altalanossagban, az allamok tobbsegere irtam).
Nana van ahol jut pénz a szakemberekre...!
 

Pista a hegyről

Well-Known Member
2018. április 4.
914
2 270
93
Nagyon nem kéne a roma kissebséget szuszakóni a seregbe, mer a végén puccsot csinának, vagy kikiáltják a borsodi meg a szabolcsi Cigányországot.

Pedig így is nem kevesen vannak bent (országos szinten a legtöbb romát biztos hogy a honvédség foglalkoztatja). 10%-ot simán eléri az arányuk. Egyébként tapasztalatom szerint megbízhatóság fegyelem rátermettség stb szempontjából átlagban nem maradnak el a nem cigányoktól, van köztük ilyen is-olyan is (igen találkoztam olyannal is aki nem tudta vagy inkább nem is akarta levetkőzni honnan jött, de szerencsére több jó fej jutott egy ilyen kivételre).
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
Akkor tőled is megkérdezem: Te mennyi pénzt fizetsz havonta az önkéntes egészség és önsegélyező pénztáradba?
Mi tudsz erről a lehetőségről?
Attól, hogy esetleg marginálisan hallottál róla, meg láttál már olyan képet amin magyar katona szerepel, még nem fogsz első dologként arra gondolni, hogy katona legyél.
A szülők nagyjából ugyan ennyire vannak képben. Vagy még minden szülőben a MN van meg képnek. Az meg nem segít abban, hogy egy 18 évesnek ezt dobják fel mentő ötletnek a pályaválasztásnál.
Egy mai átlag fiatal nem fog elhívatottsagból beállni a seregbe.
Hát, én két nyugdíj-előtakarékossági számlát fizetek... :cool:
Nem igaz, hogy a szülők nincsenek képben, legalábbis az én ismeretségi körömben nem így van.
A 2008-as válság már megmutatta, hogy fegyveres testületnél dolgozni ad némi létbiztonságot. Akkor is, és most is reális alternatíva annak, aki szeretne stabil munkahelyet magának, és ezért kiegyezik alacsonyabb, de biztos jövedelemmel. Ez valóban nem elhivatottság, de azt vagy hozod otthonról/iskolából, vagy nem.
Már felnőtt egy olyan generáció, aminek nincs MN-képe, úgyhogy itt a lehetőség az új imázs tudatosításának. A "profi katona profi felszereléssel" pont ilyen kép, és a profi (háborús/lövöldözős) játékokon nevelődő fiatalokat meg is tudja fogni. Innen már csak egy lépés, hogy valamilyen szinten elfogadható megélhetést biztosító munkahelynek tudjuk nekik láttatni a sereget, és lesz elég jelentkező.
A hazafias gondolkodás menet közben is kialakulhat ( v.ö. hány mszmp-tagból és funkcionárusból lett polgári gondolkodású), az elhivatottság is megjön, ha látja, hogy van értelme az elvégzett munkának.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár