[HUN] Dassault Falcon 7X

Ok, köszi. Viszont ha jól gondolom, akkor csak a Falcon-on van, az A319-re A330-ra nem került... még?
Folyamatosan figyelni kell a gépekről készült fotókat. Eddig még nem láttunk az A319-es gépeken semmi változást, pedig állítólag már több éve megkötötték a szerződést az izraeli céggel. Az A330-on valószínűleg nem lesz, az csak egy civil szállítógép egy szokatlan festéssel.

Az alábbi írás 2021-ben készült, a Brüni katonai kiállítás során. Itt már látható rossz minőségű képen a tervezett beépítés a Falconnak. Ez bemutatott a grafika eléggé kezdetleges volt.

Airbus + Bird

Ekkor már jelezte szegény Kővári Laci (Aranysas szakújságíró, jó barát), hogy többször voltak az izraeli cég képviselői a repülőgépeknél és méricskélték azokat).

A Bird több esetben küldött nekem promo anyagokat, és ( 2021. nov. 18., Cs, 14:32) kaptam ez a levelet tőlük, a kérdésre, hogy miért nem szerelték fel a gépekre a megkötött szerződés alapján az önvédelmi eszközöket.

The original contract that was signed with the Hungarian gov included BIRD's AMPS MV system with the MACS sensor – that performs a unique confirmation of suspected incoming missile threats and practically eliminates any False Alarms.
The system is currently in the process of being installed, though with a stricter certification requirement that came up during the program (and therefore it requires a longer time).

Azóta valószínűleg sikerült elfogadható szintre csökkenteni a téves riasztások értékét. Ugyanakkor fenntartom magamnak a véleményemet, hogy az ELBIT DIRCM berendezései és a Falconra szerelt önvédelmi eszköz között zongorázni lehetne az előbbi javára. Ez viszont occsó volt.. (talán..)

• Tetszik
Reactions: Aladeen and fishbed
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

"Katonásitott" Falcon más szögből, csak az önvédelmi rendszerek után kutatva...
1819543-large.jpg

btw. OV is ezzel volt legutóbb Kassán a V4 találkozón: https://www.vydavatelstvo-mps.sk/le...ri-lietadla-a-premieri-styroch-krajin-v4.html