[HUN] Dassault Falcon 7X

Ok, köszi. Viszont ha jól gondolom, akkor csak a Falcon-on van, az A319-re A330-ra nem került... még?
Folyamatosan figyelni kell a gépekről készült fotókat. Eddig még nem láttunk az A319-es gépeken semmi változást, pedig állítólag már több éve megkötötték a szerződést az izraeli céggel. Az A330-on valószínűleg nem lesz, az csak egy civil szállítógép egy szokatlan festéssel.

Az alábbi írás 2021-ben készült, a Brüni katonai kiállítás során. Itt már látható rossz minőségű képen a tervezett beépítés a Falconnak. Ez bemutatott a grafika eléggé kezdetleges volt.

Airbus + Bird

Ekkor már jelezte szegény Kővári Laci (Aranysas szakújságíró, jó barát), hogy többször voltak az izraeli cég képviselői a repülőgépeknél és méricskélték azokat).

A Bird több esetben küldött nekem promo anyagokat, és ( 2021. nov. 18., Cs, 14:32) kaptam ez a levelet tőlük, a kérdésre, hogy miért nem szerelték fel a gépekre a megkötött szerződés alapján az önvédelmi eszközöket.

The original contract that was signed with the Hungarian gov included BIRD's AMPS MV system with the MACS sensor – that performs a unique confirmation of suspected incoming missile threats and practically eliminates any False Alarms.
The system is currently in the process of being installed, though with a stricter certification requirement that came up during the program (and therefore it requires a longer time).

Azóta valószínűleg sikerült elfogadható szintre csökkenteni a téves riasztások értékét. Ugyanakkor fenntartom magamnak a véleményemet, hogy az ELBIT DIRCM berendezései és a Falconra szerelt önvédelmi eszköz között zongorázni lehetne az előbbi javára. Ez viszont occsó volt.. (talán..)

• Tetszik
Reactions: Aladeen and fishbed
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.