[HUN] Dassault Falcon 7X

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 736
76 809
113
Ok, köszi. Viszont ha jól gondolom, akkor csak a Falcon-on van, az A319-re A330-ra nem került... még?
Folyamatosan figyelni kell a gépekről készült fotókat. Eddig még nem láttunk az A319-es gépeken semmi változást, pedig állítólag már több éve megkötötték a szerződést az izraeli céggel. Az A330-on valószínűleg nem lesz, az csak egy civil szállítógép egy szokatlan festéssel.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 993
8 570
113
Az alábbi írás 2021-ben készült, a Brüni katonai kiállítás során. Itt már látható rossz minőségű képen a tervezett beépítés a Falconnak. Ez bemutatott a grafika eléggé kezdetleges volt.

Airbus + Bird

Ekkor már jelezte szegény Kővári Laci (Aranysas szakújságíró, jó barát), hogy többször voltak az izraeli cég képviselői a repülőgépeknél és méricskélték azokat).

A Bird több esetben küldött nekem promo anyagokat, és ( 2021. nov. 18., Cs, 14:32) kaptam ez a levelet tőlük, a kérdésre, hogy miért nem szerelték fel a gépekre a megkötött szerződés alapján az önvédelmi eszközöket.

The original contract that was signed with the Hungarian gov included BIRD's AMPS MV system with the MACS sensor – that performs a unique confirmation of suspected incoming missile threats and practically eliminates any False Alarms.
The system is currently in the process of being installed, though with a stricter certification requirement that came up during the program (and therefore it requires a longer time).

Azóta valószínűleg sikerült elfogadható szintre csökkenteni a téves riasztások értékét. Ugyanakkor fenntartom magamnak a véleményemet, hogy az ELBIT DIRCM berendezései és a Falconra szerelt önvédelmi eszköz között zongorázni lehetne az előbbi javára. Ez viszont occsó volt.. (talán..)
 
 • Tetszik
Reactions: Aladeen and fishbed

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 012
23 220
113
"Katonásitott" Falcon más szögből, csak az önvédelmi rendszerek után kutatva...
1819543-large.jpg

btw. OV is ezzel volt legutóbb Kassán a V4 találkozón: https://www.vydavatelstvo-mps.sk/le...ri-lietadla-a-premieri-styroch-krajin-v4.html