[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 092
20 677
113
Elég nagy lehet a baj az ukro-mukránoknál , ha már ukrán nők kapnak behívókat.
Egyelőre csak a katonai kiképzéssel rendelkező nőkre vonatkozik, de ez nagyon gyorsan változhat, még akkor is, ha Ukrajnában már a háború előtt bevezették a nők kötelező szolgálatáról szóló törvényét.
Akkor ez most miért is akkora truváj, ha már a hb előtt is tv-ben volt?
A Te spanjaid meg a Moskva eltűnt tengerészének postázzák...
 
W

Wilson

Guest
Hogy mit tud csinálni? Tevékenykedni? :D Mit?
Folyamatosan le vannak szedve a hohol szuk, migek.
Mikor lőttek le utoljára orosz gépet? (ami nem átfestve, fotoshoppolva volt, bizonyítottan) :)
Tényeket kéne nézni, nem álomvilágbeli elképzelésekkel izmozni.
Jézusom nem gondoltam, volna arra, hogy annak ellenére, hogy itt vagy fent nap mint nap ennyire fogalmatlan vagy az ukrajnai harcokkal kapcsolatban, hiszen az általad abszolút hitelesnek tartott orosz védelmi minisztériumi harctéri jelentések is szinte naponta beszámolnak valamilyen ukrán harci gép lelövéséről, azon meg hogy képtelen vagy értelmezni az általam leírt szöveget már meg sem lepődök.
Még mindig neked vannak szövegértési problémáid, sokszor megmutattad már a hónapok alatt. Másoknak is feltűnt már, nem csak nekem.
Lásd eggyel fentebb íme az ékes példa arra, hogy nem nekem vannak értelmezési problémáim..
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Jézusom nem gondoltam, volna arra, hogy annak ellenére, hogy itt vagy fent nap mint nap ennyire fogalmatlan vagy az ukrajnai harcokkal kapcsolatban, hiszen az általad abszolút hitelesnek tartott orosz védelmi minisztériumi harctéri jelentések is szinte naponta beszámolnak valamilyen ukrán harci gép lelövéséről
1) nem naponta számolnak be, hanem akkor, amikor lelőnek egyet/többet
2) lehet tagadni, lehet nem elhinni amit írnak, de a napi események/napi alakulások igazolják, amiket az oroszok írnak.
3) ha szerinted minden kamu amit írnak, akkor nem hullanának a hoholjaid naponta szép számmal. (Ja igen, szerintetek a teltházas ukrán temetők azok CGI videók. xD El ne kezd most nekem a többesszámos szövegedet.)

De nyugodtan mutathatsz bizonyítékot arra, hogy a hoholjaid légiereje mennyire hatékony. Mutass valamit, mert ez így csak megint egy szánalmas, gyerekes semmitmondás részedről. Mondjuk már megszoktuk.
Egyébként nagyon szar veled vitázni, mintha csak egy bullshit generátor lennél, sablon mondatokkal.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
A vörös hadsereg nem jutott volna túl Moszkvàn ha nincsenek az amerikai teherautók.
Ezt az idézetet most már látnám eredetiben.
Ez nem igaz, bizony a Szovjetuniót is gyakorlatilag "lélegeztetőgépen" tartotta az USA ha nem lett volna az USA segítsége a szovjet hadsereg nem tudta volna fenntartani a német hadsereg elleni offenzívát erre mondok egy banális példát a szovjetek szerint a szovjet katonák számára az amerikaiak által küldött méretes húskonzervek szó szerint életmentők voltak.
Egyáltalán nem igaz, még ahol a legnagyobb arányban volt az USA technika (teherautók) is kb az 1/3-a szovjet volt végig, úgy, hogy 43-tól már a teherautókat visszahelyezték a gazdaságba, és nem a frontra küldték. De valamiért még mindig kiirthatatlan ez a legenda.
Az angoloknál nem emlékszem pogromszerű tömeges éhhalálra...
Nem is szálták meg őket a németek. Ja te nem a megszállt területekről beszélsz?
2010 körül 300 régebbi abramsat és semmilyen hatással nem volt az amerikai hadsereg képességeire.
De igen, kevesebb Abramsuk lett 300 darabbal. Ja igen, és az usa papucsosok ellen harcol, ott nem igazán lőnek vissza. De legyen, benyomnak 1000 abramset, és az min változtat? Már azon kívül, hogy elvesztettek 1000 tankot?
És szerintem az Ukrajna feletti real time USA "légi felügyelet" mellett nem nagyon lenne dogfight egy ukri AIM-120-l felszerelt F-16-os és egy orosz SZu-35 között...
Valóban nem, látóhatáron túli harc lenne. Ahol a légvédelmi ernyő védelmében kellene repkednie egy 4 gen gépnek, miközben a másikat védi a légvédelmi ernyő. Nagyon mókás lenne.
ennek köszönhetően tud még mindig tevékenykedni az ukrán légierő az ukrajnai frontokon, ilyen háttér mellett szerinted mennyi esélye lenne egy orosz Szu-35-nek Ukrajna felett egy AIM-120-l felszerelt ukri F-16 vagy F-15-l szemben?
Csak annyira, amennyivel nagyobb Ukrajna mint Szerbia.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 490
18 019
113
Akkor ez most miért is akkora truváj, ha már a hb előtt is tv-ben volt?
A Te spanjaid meg a Moskva eltűnt tengerészének postázzák...
Ez annak a jele, hogy kevesebb férfit tudnak behívni katonának (ezek szerint). Az, hogy a jogszabályban benne volt már az csak azért kellett, hogy meglegyen a törvényi kerete (jogalapja) a behívásoknak. De nőket azért általában - talán Izraelt kivéve - akkor szoktak besorozni amikor már bizonyos feladatok ellátásához nincs elegendő számú férfi.
 

bolneroll

Well-Known Member
2014. február 7.
359
558
93
Törökország csak eleget tesz a montreaux-i egyezményben foglaltaknak. Gondolom oroszok sem szeretnék ha behajózna 8 amcsi hordozó meg a teljes NATO.



Sajnos ezt is egyesével kell újratölteni. Messze van egy M270/HIMARS-tól.
Egy olyan kis helyre pont, hogy szeretnéknek 8 hordozót, akkor hamar kiderülne, hogy mennyire lehet túlterhelni a kötelék légvédelmét.
 

ravenlord

Well-Known Member
2016. december 31.
4 140
12 191
113
Elég nagy lehet a baj az ukro-mukránoknál , ha már ukrán nők kapnak behívókat.
Egyelőre csak a katonai kiképzéssel rendelkező nőkre vonatkozik, de ez nagyon gyorsan változhat, még akkor is, ha Ukrajnában már a háború előtt bevezették a nők kötelező szolgálatáról szóló törvényét.

313423047_516001860563250_1062665355540061845_n.jpg


Más

Zelenszkij kiadta az úkazt, hogy a G20 csúcs kezdetéig foglalják el Herszontaz ukrán csapatok.
"The OUN values the life of its members, values it highly; but—our idea in our understanding is so grand, that when we talk about its realization, not single individuals, nor hundreds, but millions of victims have to be sacrificed in order to realize it."

- Stepan Bandera
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 807
77 965
113
Ezt az idézetet most már látnám eredetiben.

Egyáltalán nem igaz, még ahol a legnagyobb arányban volt az USA technika (teherautók) is kb az 1/3-a szovjet volt végig, úgy, hogy 43-tól már a teherautókat visszahelyezték a gazdaságba, és nem a frontra küldték. De valamiért még mindig kiirthatatlan ez a legenda.

Nem is szálták meg őket a németek. Ja te nem a megszállt területekről beszélsz?

De igen, kevesebb Abramsuk lett 300 darabbal. Ja igen, és az usa papucsosok ellen harcol, ott nem igazán lőnek vissza. De legyen, benyomnak 1000 abramset, és az min változtat? Már azon kívül, hogy elvesztettek 1000 tankot?

Valóban nem, látóhatáron túli harc lenne. Ahol a légvédelmi ernyő védelmében kellene repkednie egy 4 gen gépnek, miközben a másikat védi a légvédelmi ernyő. Nagyon mókás lenne.

Csak annyira, amennyivel nagyobb Ukrajna mint Szerbia.
A haború utáni pogromokról beszélek.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 291
113
-Tudja mit mondott Julius Caesar?
-Az a fickó, aki a műlábában csempészte a heroint?
-Az.

Valószínűleg azt, hogy ez nem műláb. :)

Más.



 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 758
48 007
113
Persze úgy adnák ezeket a gépeket az ukriknak,hogy nem biztosítanák számukra a logisztikát, ez a kijelentésed szerintem az eddigi nyugati támogatások fényében kicsit viccesre sikeredet...

És szerintem az Ukrajna feletti real time USA "légi felügyelet" mellett nem nagyon lenne dogfight egy ukri AIM-120-l felszerelt F-16-os és egy orosz SZu-35 között...
Szerintem adjanak, őszintén, szeretném már látni, amikor a teherautóra szerelt MLRS-nél pár nagyságrenddel komplexebb vadászrepülőkhöz Hohóliába telepítik majd a komplett támogató infrastruktúrát, alkatrészbázist és fegyverrendszereket.

És tarasz meg mikola természetesen ehhez is két hónap múlva érteni fog ;)
 

kegyetlen petymeg

Well-Known Member
2020. április 18.
1 331
8 825
113
A szomorú az, hogy az orosz győzelemhez millióknak kellene meghalni ismét.
Ha teljes mozgósítást rendelne el Putyin, egész Oroszországot hadba vinné, tízmilliós haderővel, milliós veszteségek árán lehet, hogy nyerne. Területet mindenképpen.
A rossz vezetés miatt ismét csak milliós áldozattal tudna valamit felmutatni.
A kérdés, hogy 2023-ban is sikerülne az, ami 80 éve sikerült Dzsugasvilinek?
Akkor az USA őt támogatta Németország ellen, most Putyin egyedül harcol az USA és Európa által támogatott Ukrajna ellen.
Vajon hagyná magát lemészároltni több millió orosz?
Eleve rossz oldalról közelíted meg a kérdést (szerintem szándékosan). Oroszország nem területért, vagy valamely országot leigázni szállt háborúba, hanem önvédelemből. A saját fennmaradását védendő. Emlékszel biztosan, hogyan néztek ki a határok ( politikai, katonai) 25-30 évvel ezelőtt, és nézd meg most. Oroszország veszélyesen megközelítette a nato-t. Vagyis fordítva. Ígéretük ellenére, azaz hazudva. Tehát az orosz számára ez a háború nem kalkuláció kérdése, megéri-e vagy sem, hanem egyszerűen a túlélésről szól.
Épp ezért a több millió orosz nem azon fog lamentálni, hogy hagyja magát lemészároltatni vagy sem, hanem ha odáig fajulnak a dolgok, akkor krva dühösen szétrúgják a nyugat valagát. Akár olyan áron is, hogy nem marad sem győztes, sem vesztes.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 017
66 465
113
Oroszoknál is ott állnak bezsírozva a gőzmozdonyok a 3. világháborúra várva.
Úgyhogy pontosan ez A terv, ha nincs villany és elfogy a gázolaj megyünk szénnel.
Sőt rendszerváltásig nálunk is ez volt A terv.
Ok, de a gozmozdonyhoz szén is kell, azert is Putyinhoz kell menni.
Nomeg gozmozdonynak fűtőház is volt regen, adott vonalon amit bejart.
Ott futottek fel, kerdes mennyi van meg meg ezekbol.
Plusz a kazanok allapota a mozdonyokon, na ez a gozmozdonyosdi sem olyan egyszerű.

A dízel uzemanyag se olyan egyszeru ezutan, ha a teherhajok nem mehetnek be, nem lesz mit leszivni beloluk.

202211088.jpg


Na ennyire vannak xarban a hoholok.
Adomanyokbol akarnak venni valami levedlett brit vacakokat.


Szoltak a zselenek a nyugati futtatoi hogy mondjon mar par szot ő is a bekerol, mert romlik a nepszerusege.
Ahogy a nyugati politikusoke is mind leromlott a haboru hajszolasaban.
A nep mar megunta ezt a cirkuszt, es tele a toke az ukranokkal meg a tobbivel.
Most elhuzzak a mezesmadzagot hogy ne romoljon annyira a megitelesuk.
Europaban csak Viktor az egyetlen aki az elejetol a bekerol beszelt.
Erdekes modon az oroszok is barmikor hajlandoak voltak nyitni a beke fele, csak a masik oldal nem volt erre nyitott.
 

SenkiFia

Well-Known Member
2022. április 4.
1 440
12 396
113
Oroszország nem tárgyal az Egyesült Államokkal Ukrajnáról.

Jelenleg az ukrán fegyveres erők offenzívája Herszon irányában megrekedt, az ellenség veszteségeket szenvedett és visszavonul.

A légi erők az orosz légierővel együtt legyőzték az ellenséget Herszon irányában, nagy mennyiségű felszerelést semmisítettek meg, és sebesült elhagyott ukrán katonákat ejtettek fogságba.

Az ellenség visszavonult, valószínűleg ezen a területen fog erőt gyűjteni!

Az ukrán fegyveres erők Beriszláv irányban támadnak a Herszon régióban

A "Gyere és lásd" szerint az ukrán hadsereg egységei felerősödtek Herszon térségében. Még mindig nehéz megmondani, hogy teljes értékű offenzíváról vagy érvényben lévő felderítésről beszélünk.

„Az ukrán fegyveres erők akcióba léptek Beriszlavszkij ellen. Támadás Sukhanovo falu közelében ”- mondta a csatorna forrása.

Elmondása szerint ukrán páncélozott járműveket, kisteherautókat és több tucat gyalogost is láttak.

Az orosz hadsereg megtartja pozícióit, és erős tüzérségi tüzet hajt végre az ellenségre.

⚡️⚡️ A Kremenna melletti fronton (a 20. hadsereg védelmi vonala) kora reggel óta ismét heves harcok folynak. Az AFU meglehetősen nagy gyalogsági erőkkel nyomul előre, amelyeket több harckocsi és BMP támogat. Egy ellenséges tankot már eltaláltunk, plusz a tüzérségünk szétzúzta Khokhla erődítményét.

Alig 15 perccel ezelőtt a tüzérségünk fedezte a támadó gyalogsági parancsokat, amelyek BMP-k támogatásával támadtak. A harc folytatódik, Arta munkájának eredményei még nem ismertek.

BARRAKUDA

Ha Vlagyimir Putyin G20-ak indonéziai útjára nem kerül sor, akkor a Khersonért folyó csata kulcsfontosságú lesz az NVO számára. Ezt Szergej Obuhov Állami Duma-helyettes nyilatkozta.

"Ha Putyin elmegy a G20-csúcsra Indonéziába, akkor ez a lehetséges fegyverszüneti megállapodások jelzője lesz Herson feladásával és a konfrontációs vonal befagyasztásával az NVO frontján" - írta.
(Én nem értem az összefüggést)


Miután a Rybar megírt pár problémát, az illetékesek már léptek is: