[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Mindegy, mivel ukránok az orosz rákétaroncsokból mostanra már hegyeket építhetnek - minden típusból van nekik roncs kivétel nélkul.

Viszont ezeket a rakétákat kilovésuk óta figyelte a NATO. Ukránok a támadás alatt éloben tájekoztattak, hogy mikor pont honnan hány rakéta van kilove és kb mikorra érkezhetnek a célterulet felé ...
Ezeket annyira jól figyelték és látták és követték az ukránok, hogy fejjel, arccal meg herékkel fel is fogták az összes ütést meg rugást amit az oroszok küldtek feléjük.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 379
45 793
113
Ukrajna leállította a Druzsba vezetéken keresztül Magyarországra tartó olajszivattyúzást.

A hírek szerint a Lengyelországban leesett rakéta töredékei egy ukrán S-300-as légvédelmi rakétához tartoztak.

Lengyelország követelése, hogy alkalmazza a NATO Charta 5. cikkét Oroszországgal szemben, azt jelenti, hogy erőszakkal közeledünk a karibi válság várható helyzetéhez, ahol Oroszországnak 2 választása van - vagy elvisel valamilyen közvetlen NATO-csapást, vagy közvetlenül közvetíti az ellenfeleknek, hogy bármilyen közvetlen NATO-csapás. az Orosz Föderáció területén az Orosz Föderáció nukleáris doktrínájának aktiválásához vezet.

A Lengyelországban leesett rakéta töredéke az S-300 légvédelmi rendszerhez tartozik.
Az első képen egy Lengyelországban leesett rakéta töredéke.
A második képen az S-300-as légvédelmi rakéta töredékei láthatók, amely 2020.10.08-án esett Dagesztánban a karabahi háború során.

Ha igazak az információk két lengyel haláláról, akkor ily módon az Ukrán Fegyveres Erők légvédelme ma nemcsak egy nőt ölt meg Kijevben, egy lakóépületet találva, hanem útközben két lengyel állampolgárt is megölt.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
343
2 295
93
Háborúzni az oroszokkal senki se akar,de a politikai pecsenyesütögetés 200% lesz.Ki így ki úgy..A lengyelek még egyébként sincsenek kész pedig piszkosul készülnek.De akár még észretèrítő dolog is lehet,hogy béke kell.Orbán is mit akar?Nem hiszem ,hogy bármi konkretum lesz.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 851
35 445
113

Az ukránok légvédelmi rakétái csapódhattak Lengyelországba​

A kaprok megtámadtak agy nato tagországot, az 5-ös cikkely érvénybe lép?!
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 703
28 141
113
Kinn a következő nyugger elemzés, a mai csapásokkal valszeg holnap vagy utána foglalkozom. Egyszerűen nem bírom már ezeket szimultán lekövetni, de a végén a lengyel rakétákról azért pár szóban említést teszek
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Ennyi miatt nem fognak hadat üzenni az oroszoknak.
Az más kérdés hogy Lengyelország védelme okán azt mondjak, hogy a nyugat felé tartó rqketaket ukrán beleegyezésével lelövik egy bizonyos vonal után... Azt nem tartom kizártnak.
Ironizálni akartam a kommenttel egyébként, csak azt hittem átmegy :)

szerkeszteni (oda írom, hogy ironikus emoji) meg már egyéb elfoglaltság miatt nem volt időm
 

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
Nem túl kicsi az a kráter egy támadó fegyverhez? Meg a traktor is eléggé egyben van.
nekem nem tűnik kicsinek
Fhn7E01XwAUIRJx
 
W

Wilson

Guest
most minden telis-teli a lengyelekre esett két rakétával. természetesen már mindenki is tudja, hogy ezek oroszok (egyébként eléggé valószínű)

van aki másnak látja

na most derül ki van-e tőke a "nato vezérkarnak". 5. cikkely, meg ilyenek. vagy csak nekik is a szájuk jár? :)
ha csak a pofa jár, lehet is kilépni, mert bizonyos, hogy soha, senkit nem fognak megvédeni

ukránok meg egyék csak meg, amit főztek. nem érdemelnek mást.
Az amerikai hírszerzés szerint orosz rakéták voltak, mindenkinek azt ajánlom, hogy figyelje mi lesz erre a Kreml reakciója, mivel ez nagyban befolyásolni fogja a nyugati reakciókat....

@32karakter egyetértve veled, én is úgy látom, hogy ez az eset kiváló lehetőséget teremt az USA és a NATO számára, hogy Lengyelország védelmére hívatkozva a lengyel határt tele pakolják közepes és nagyhatótávolságú légvédelmi rendszerekkel és Ukrajna nyugati része felett légvédelmi ernyőt képezzenek, már csak az a kérdés, hogy meglépik-e.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 938
18 426
113

Az ukránok légvédelmi rakétái csapódhattak Lengyelországba​

A kaprok megtámadtak agy nato tagországot, az 5-ös cikkely érvénybe lép?!

most minden telis-teli a lengyelekre esett két rakétával. természetesen már mindenki is tudja, hogy ezek oroszok (egyébként eléggé valószínű)

van aki másnak látja

na most derül ki van-e tőke a "nato vezérkarnak". 5. cikkely, meg ilyenek. vagy csak nekik is a szájuk jár? :)
ha csak a pofa jár, lehet is kilépni, mert bizonyos, hogy soha, senkit nem fognak megvédeni

ukránok meg egyék csak meg, amit főztek. nem érdemelnek mást.


Részmeről komentár nélkül...
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 933
48 688
113
Azt amúgy gyorsan jegyezzük itt meg magunknak, hogy márciusban történt már agresszió egy NATO-n kívüli állam oldaláról Magyarország és Horvátország ellen. Akkor is rögtön kapcsolt a NATO és megtette a megfelelő ellenintézkedéseket … ja, nem :)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 880
91 440
113
Akkor majd elbúcsúzok tőletek is, itt a fórumon. Az USA nem nagyon engedhet meg magának egy expedíciós háborút az oroszok ellen, akkor hirtelen sok hajójuk süllyed majd el, illetve Kína hirtelen nagyobb lesz egy apróbb szigettel is.
Kína nem csinálna semmit. rohadtul nincsenek felkészülve. Ahogy az oroszok sem voltak az ukrán kalandra. Sztem tanultak Putyin hibájából.

Várom az első lengyel hivatalos tajekoztatót, az sok mindenre választ ad. Annyi jó hír, hogy nem kapkodják el.