[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113

Az orosz védelmi minisztérium közleménye a Lengyelország elleni rakétatámadásról​

Az Orosz Föderáció védelmi minisztériuma közleményt adott ki a lengyelországi incidenssel kapcsolatban, ahol – mint a Russzkaja Veszna korábban beszámolt – két rakéta esett le.
„A lengyel média és tisztviselők nyilatkozatai az „orosz” rakéták állítólagos lezuhanásáról Przewoduv település környékén szándékos provokáció a helyzet eszkalálására.

A lengyel média által nyomban közzétett töredékeknek a Przewoduv falu helyszínéről semmi közük az orosz fegyverekhez.”
Источник: https://rusvesna.su/news/1668542524

A Pentagon nem erősítette meg az orosz rakéták állítólagos lengyelországi lezuhanásával kapcsolatos információkat​

Egy másik sajtótájékoztatón a Pentagon szóvivője, Patrick Ryder azt állította, hogy az Egyesült Államok kormányának vannak információi a rakéták lezuhanásával kapcsolatban.
„Elmondhatom, hogy jelenleg nincs olyan információnk, amely megerősítené ezeket a jelentéseket, és továbbra is vizsgáljuk ezt a helyzetet. Ha új információink lesznek, azt mindenképpen közöljük” – áll a nyilatkozat szövegében. A TASS jelentése szerint nem hozott nyilvánosságra információkat az amerikai fél lépéseiről.

22.22 A robbanás helyén talált töredékek egy S-300-as légvédelmi rakéta alkatrészeire hasonlítanak, amelyeket nyilvánvalóan ukrán légvédelmi rendszerek lőttek ki. A következtetést szakértőknek kell levonniuk
Подробнее на: https://avia.pro/blog/padenie-raket-v-polshe-poslednie-novosti

Első videó a cirkáló rakéták lezuhanásának helyszínéről Lengyelországban
Подробнее на: https://avia.pro/blog/padenie-raket-v-polshe-poslednie-novosti
Szóval van pár lehetőség azért:rolleyes:
1. Az oroszok voltak, szándékosan, hogy helyre tegyék a lengyeleket (amcsi tudja, de mivel a háttérben megegyeztek az oroszokkal, asszisztál és cáfolja az orosz rakéta támadást) Senkit se zavarjon a gabonasiló, Barcson a cigánysort meg a temetőt szorták meg a szerbek.
2. Az oroszok voltak véletlenül (Iván szarul célzott, USA lásd fent)
3. Az ukránok légvédelmi rakétája esett le (de a lengyelek mindenhol oroszt látnak)
4. Lengyel ukrán provokáció, a NATO belerángatása miatt.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Igaz, tényleg ezt

Egy 32-35 milliós társaságból mekkora lehet a legagymosottabb, legnácibb 15-40 közötti férfi korcsoport?
Megnéztem, a korfa alapján 12-13% kb. 18-30 az 9% 18-25 4,5%.

Ha igaz lehet a múltkori 200ezres veszteség, az már elég érzékeny veszteség. ha ez a háború végéig duplázódik, az azt jelenti, hogy a 15-40 közötti (potenciálisan közülük kerül ki a harcolók többsége) korcsoportban 10% feletti veszteség lesz. Ehhez jön még hozzá az elmenkülők jelentette másik 10%.

A maradók közül a még iskolásokat lehet nevelni, és a többség is fogékony lesz rá, amikor csak orosz média, internet, oktatás lesz.
1-2 millió embert kínai mintára fognak pacifikálni.


Norilszkbe, Magadanba, Irkutszkba, Birobidzsánba.
A háború után minden kanos nyugati az ukránokhoz fog járni csajokért. Lehet majd válogatni, mert életképes ukrán férfi nem sok marad.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 362
77 043
113
A Russian cruise missile (Kh-101/Kh-55) was shot down by Ukrainian Air Defense systems over #Kyiv today.

De oroszok a hülyék, miért nem ment a cirkálórakétákkal ugyan annyi h-31P/H-58 lokátorromboló rakéta. levegőben kelletett volna lenni megannyi vadásznak SEAD/DEAD missiont repülő gépeknek.

Talán mert az egyiknek 2500 a másiknak meg nagyonnagyon nagyon max 250km a hatótávolsága...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Szóval van pár lehetőség azért:rolleyes:
1. Az oroszok voltak, szándékosan, hogy helyre tegyék a lengyeleket (amcsi tudja, de mivel a háttérben megegyeztek az oroszokkal, asszisztál és cáfolja az orosz rakéta támadást) Senkit se zavarjon a gabonasiló, Barcson a cigánysort meg a temetőt szorták meg a szerbek.
2. Az oroszok voltak véletlenül (Iván szarul célzott, USA lásd fent)
3. Az ukránok légvédelmi rakétája esett le (de a lengyelek mindenhol oroszt látnak)
4. Lengyel ukrán provokáció, a NATO belerángatása miatt.
5. Lengyelek így próbálnak casus belli-t kreálni egy nyugat-ukrajnai "biztonsági zóna" létrehozásához.
Magyarul megismételnék 100 évvel ezelőtti hőstettüket és hátbatámadnák a háborúban kivérzett ukrajnát. Kérdés, hogy a románok is csatlakoznak-e ehhez ismét.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 878
91 418
113
A lengyel miniszterelnöki hivatal egyik magas rangú forrása a BBC-nek nyilatkozott:
Ez információs káosz"

Nincs bizonyosságom, és nem tudok megerősíteni semmit"

- mondta a forrás.
A lengyel kormány hivatalosan még nem erősítette meg a történteket, jelenleg is zajlik a kormány és a biztonsági szervek ülése.



BBC: Teljesen valószínűtlen, hogy szándékos orosz támadás történt volna lengyel terület ellen

Oroszországnak nem áll érdekében lengyel farmok megtámadása, így valószínű, hogy legfeljebb műszaki meghibásodás történhetett
.
Adams rendkívül valószínűtlennek nevezte, hogy Oroszország szándékos támadást intézett volna vagy intézne a jövőben Lengyelország vagy bármely más NATO-tagállam ellen. A BBC megszólaltatta Kurt Volkert, az Egyesült Államok volt NATO-nagykövetét, aki szerint fontos, hogy Oroszország lehetőséget kapjon arra, hogy magyarázatot adjon a történtekre. Volker is azt valószínűsítette, hogy baleset történhetett, de úgy fogalmazott, hogy „Oroszországtól is hallanunk kell”.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 830
30 454
113
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 438
10 206
113
Vajon honnan szopja ez a jóember, hogy egy Kh-101 13 millió USD??

Abból a kis papírból, ami a pénz mellett volt a borítékban.
Mindamellett hogy valószínűleg tényleg a kis papírból :D, valószínűleg még onnan is hogy amikor a gazda kimegy az almáskertbe és megeszik egy kiló almát az neki nem annyiba kerül mint egy budapesti boltban, de elmondhatja az újságíró hogy 500 forintnyi almát evett meg. Van helyzet amikor igaz, meg van helyzet amikor nem,ha mi akarnánk megvenni lehet hogy 1 millió, ha az orosz védelmi minisztérium akkor meg lehet hogy 150 ezer vagy bármi.

Amúgy nem is kell hogy fenntartsák ezt a szintet rakétázásban, múltkor is először mentek a rakéták aztán mentek a repülő fűnyírók a maguk "csillagászati" költségeivel, gondolom most is azok fognak rajokban repülni hogy a nehéz célpontokat kiütötték, mehetnek ők füvet nyírni a maradékra 1-3 napon belül.

A lengyelek most elvitték a show-t de attól még hoholföldön nagyon nagy didergések lesznek, többször elmondtam de vidéken megoldják a fűtést valahogy, de ahol ez központilag működik, ott mikor beüt a tartós mínusz akkor nagyon sokan megfognak pattanni, vagy megfagyni. Ukrajna bármit foglal vissza, napról napra gyengül és az ukrán nemzet jövőjét veszíti el, ilyen téren valóban mondhatjuk hogy ha ez a terv akkor tényleg terv szerint haladnak az oroszok. De.....

Mivel én egy barbár vagyok én a kijevi vízerőművet is rájuk csapolnám mikor beütnek a nagy hidegek, hogy a pincék, metró és egyéb helyek megteljenek jeges vízzel, de nem aggódok értük az oroszok ennél humánusabbak, meg főleg ha terveik vannak a területen akkor nem fognak fagyos tavakat csinálni a város körül.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 108
31 062
113
Most milyen jó lenne a lufiradar...... Kényelmesen láttuk volna a rakétaindítást.
A lengyel légvédelem egyébként biztos, hogy látta a rakétát, kérdés, hogy érdekükben áll-e nyilvánosságra hozni.
NATO AWACS gépek nincsenek véletlenül végig folyamatos üzemben végig a NATO keleti határ mentén?Mert tudtommal igen.Annak méréseit meg nem tudják eltitkolni a polákok.
azonkivűl fogalmunk sincs,hogy mi csapódott be.Nekem az eddig látott képeken nem tűnik KH101 CM-nek.Annak akkora harci része van,mint egy Mk83 bomba.Jóval nagyobb pusztitásnak kéne lennie.
Várjuk meg,hogy mit mondanak-de nekem ez inkább valami nagyobbfajta cirkálódron harci rész okozta bulinak tűnik.Vagy ha KH101 volt,akkor nem működött el a harci része.Mi volt a két becsapódás?Két támadóeszköz?Egy támadóeszköz és egy SAM?(bár ez egy kicsit sántit,szerintem,de azért lehetséges).
Egyenlőre még ne vizionáljunk III.vh-út,szerintem nem tartunk ott.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Azzurro

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Ukránok által közétett orosz csapásmérő eszközök bevetése ma 14.30-18.00h között:

73 Kalibr-NK, H-101 és H-555 robotrepülőgép
10 Gerany-2
1 Orion csapásmérő drón

_U9n6j_CoJ4.jpg



Ami érdekesség, hogy a Kalibr-NK robotrepülőket a Kaszpi-flottilla hajói indították, A Kaszpi-flottilla ma ünnepli megalapításának 300. évfordulóját.

Visszatérve Lengyelországhoz:
További képek az ukrán Sz-300 légvédelmi rakéta maradványairól. Semmilyen NATO 5. cikkely nem lesz. Esetleg 4. cikkely.
5E9Pl26c6SQ.jpg

2GboJNT2cBs.jpg

lGtU63b_1xA.jpg



Más

A mai napon közétett ukrán propaganda videó egy orosz robotrepülőgép lelövéséről(állítólag NATO légvédelmi fegyverrel)


Közben előkerült a teljes videó, ahol a rakéta folytatja az útját. :)
 

BigTony

Well-Known Member
2022. március 3.
606
7 271
93
Milyen érdekes, hogy nyáron ez a ukro-koreai Vitalij Kim benyögött egy ilyen ócska hazugságot, hogy az oroszok Sz-300-zal lőnek földi célokra, amit aztán a brit és amerikai okosok átvettek, hogy egy ukrán tisztviselő szerint....
De azóta mindeki csak arra hivatkozik, hogy a 'brit védelmi minisztérium szerint', a 'pentagon meg nem nevezett forrása szerint'. Így működik a nyugati narrratíva kb mindenben. Ha egy erős autoritással rendelkező entitás felkarolja a hazugságodat, onnantól az igazzá válik, mert soha senki nem fogja venni a fáradságot, hogy a hír/hazugság eredeti forrását felkutassa, vagy addigra az már nem is lehetséges.
Ma már csak korábbi, a brit védelmi minisztériumra hivatkozó cikkeiket hivatkozzák újra és újra a MSM narratíva ellenőrei. És amit ennyiszer leírtak az ilyen 'neves' újságokban, az csak igaz lehet. Hisz a védelmi misztériumtól jött az info.

British military intelligence says Russian troops using Soviet-era S-300 surface-to-air missiles to engage ground targets in Ukraine.
Russia Using S-300 Air Defense Missiles To Attack Ground Targets In Ukraine; US Army Veteran Decodes The Strategy

és a valóság:

The governor of the Nikolaev region, Vitaly Kim, through his Telegram account, came out with a claim that the Russian military is actively using it against the S-300 missile system, without specifying which version.

Ugye nehéz lett volna eladni azt, hogy a városok közepére tettünk ütegeket, és így az elfogó rakéta könnyen toronyházba csapódhat, ahogy az kijevben is történt még márciusban, ami azóta is a gonosz oroszok ártatlan ukrán civilek elleni támadásaként van elkönyvelve.
Sokkal jobb a saját hibájukból is - az ádozatokat leszarva - propagandát csinálni.