Ha Viktornál nem lett volna probléma szerinted el lehetett volna mozdítani? Ilyen hirtelenséggel egyik napról a másikra, ok nélkül nem csapnak el senkit. De ez az én véleményem.
Ahogy már korábban leírtam, Orbánnál a kritikus projektek minimális problémái is selyemzsinórt érnek. Erre céloztam a kerités üggyel is.
Szerintem a "gyorsítás" utasításnak nem volt meg az eredménye. Még ha sejthető is, hogy gőzerővel folyt az előkészítő munka, lennie kell összefüggésnek aközött, hogy most készült el a program továbbgondolása, és hogy közvetlen azután menesztették.
A másik opció, hogy Maróth túl önjáróvá vált, és ez kiverte a biztosítékot Bobónál. Esetleg valamilyen üggyel megkerülte, vagy kimondottan annak utasítása ellenére.
Senkibe nem akarok belegázolni a találgatásommal, de ugye ez egy eléggé belsős szitu. Talán csak annak van rálátása (vagy annak sem), aki a HM-ben a közvetlen közelükben dolgozik.
Ezért írtam azt is korábban, hogy nem biztos, hogy megérdemli Bobó azt az utálatot, amit itt kapott, csak a Aero felvásarlása miatt. (Mert masunk nincs vele kapcsolatban)
Van aki duzzog a NG miatt, van aki a pártállása miatt NERezik. De gondoljuk végig, hogy ebben az ügyben még Hernadi is be volt vonva strómannak.
Elég fontosnak érezték, hogy legmagasabb körök is részt vegyenek az államnak való átjátszásban.
Ha pedig Orbánnak valamilyen projekt kiemelt, ott nem nagyon tűr el hibákat.
Az utolsó tippem meg pont ehhez a "bakihoz" kötődik. Erre utalhat, hogy mennie kellett a beszerzéseket előkészitő államtitkár helyettesnek is.
Ha utólag derültek ki a szerződésekről, hogy mondjuk nem elég kemények a késések szankcionálásában, akkor én pont ezeket az embereket bocsátottam volna el.
Mindenesetre a tehetséges embereket gyakran csak parkolópályára pakolják (Navracsics, Lázár, Vitézy, stb.)
Még egyszer:
Távol álljon tőlem, hogy vádaskodjam, mert nagyon nem ismerem a hátteret. Mindesetre azt is meg tudom érteni, ha meg akarunk csípni egy RM szintű céget, akkor nem akadékoskodunk nagyon a szerződések megkötésekor.